عقب نشینی مقام نظامی از اجبار برای جمع آوری ماهواره و طرح موضوع «حرام» بودن پارازیت
با استمرار استفاده از امواج بر مختل کردن دسترسی به شبکههای ماهواره ای که از آن به پارازیت یاد میشود و همزمان با اظهار نظرهای مخالفان و موافقان استفاده از چنین روشهایی برای محدود کردن دسترسی مردم به این شبکهها، به دلیل خطراتی که متوجه سلامتی مردم می کند، بیش از پیش مورد توجه بخش های مختلف جامعه ایران قرار گرفته است.
در آخرین واکنشها به خطراتی که امواج پارازیت ایجاد میکند، وب سایت آیت الله بیات زنجانی از مراجع تقلید روز ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ پاسخ به یک استفتا در مورد ارسال پارازیت بر روی ماهوارهها و بیماریهای ناشی از آن گفت که اگر ارسال پارازیت بر روی ماهوارهها موجب بیماری شود حرام است.
آیت آلله بیات زنجانی در پاسخ به سوال «ارسال پارازیت باعث شیوع سرطان نازایی و امراض کبدی می شود؛ آیا ارسال و استفاده از آن مجاز است؟» گفت :«در صورتی که بوجود آمدن این امراض از طریق پارازیت های ارسالی قطعی بوده و یا احتمال عقلائی داده شود که چنین است، به طور حتم ارسال آن حرام و ارسال کنندۀ آن ها ضامن خواهد بود.»
سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست سلامت نیوز در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۹۳ اعلام کرده بود که بر اساس بررسیهای انجام شده احتمال بروز بیماریهای سرطانی بهعلت تاثیر پارازیتها در انسان وجود دارد.
از سوی دیگر بر اساس اظهار نظرهای مقامات امنیتی ایران به نظر میرشد که مهمترین مساله برای آنها، همچنان نگرانیهای امنیتی است اما در اظهار نظرهای جدید که توسط مقامات امنیتی و روحانیون تندرو ابراز شده است بر عدم کارایی ارسال پارازیت و برخورد خشن برای جمع آوری ماهوارهها تصریح شده بود.
آیتالله مصباحیزدی از روحانیون تندرو و استاد حوزه علمیه قم در تاریخ ۲۱ فروردین ۹۳ در دیدار با خانواده شهدا گفت: «امروز دشمن با ماهواره ها و اینترنت و امثالهم در حال فعالیت است و هر چه هم فیلتر کنند و مقابله کنند به جایی نمی رسد و باید با کار ایجابی در مقابل اینها عمل کرد.»
سردار محمد رضا نقدی رئیس بسیج سازمان مستضعفین با اشاره به عدم کارایی روشهای خشن گذشته دربرخورد با استفاده کنندههای از شبکههای ماهوارهای در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ در گفتگو با وبسایت خبری انتخاب گفت:«نباید ماهوارهها را با اجبار از بین خانوادهها جمع کرد، بلکه باید با استفادهکنندگان آن به بحث نشست و آنها را قانع کرد. در واقع باید از درون انضباط ایجاد کرد؛ زیرا اگر باور قلبی نباشد هیچ کاری به ثمر نخواهد نشست که در این راستا تشکیل حلقههای صالحین میتواند نقش قابل توجهی داشته باشند.»
در این ارتباط علی اکبر موسوی (خوئینی) نماینده ونایب رییس کمیته مخابرات مجلس ششم به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفت: «هر چند بسیار دیر وبا اتلاف وقت وهزینه اقلا ۱۰ ساله به این جمع بندی رسیدهاند ولی باید از آن استقبال نمود. مهم تر از آن، اقدامات عملی از قبیل توقف پارازیت إندازی ، اصلاحیه مقررات در دست کشیدن از ممنوعیت تکنولوژی ماهواره و نیز شکستن انحصار واجازه دهی به فعالیت بخش غیردولتی در تولید وپخش برنامه های تلویزیونی و شبکه های کابلی گام های ضروری بعدی است.»
موسوی ادامه داد: «در مجلس ششم موضوع اصلاح ممنوعیت استفاده از ماهواره با اکثریت قاطعی تصویب شد که حتی برخی محافظه کاران نیز به آن رای مثبت دادند ولی نهایتا با مخالفت شورای نگهبان مواجه شد ولی پس از آن استفاده از ماهواره در کشور گسترش وسیع تری یافت.»
دکتر مجتبی خاکپور، متخصص مغز و اعصاب در ایران معتقد است این امواج اثرات کوتاه مدت و بلند مدت بر افراد به جای می گذارد.
آقای خاکپور در گفتگو با سایت بی بی سی فارسی در تاریخ ۲۳ مهر ۱۳۸۸ گفت:«این امواج بر روی جمعیت اثرات کوتاه مدت مثل سردرد یا حالت تهوع و استفراغ دارد. اثرات بلند مدتی نیز بر افراد مسن و سنین پایین تر می گذارد. در افراد مسن می تواند باعث آریتمی قلبی یا توقف قلب شود. در نوزادان و بچه ها در دراز مدت مشکلات در نوزادان و بچه ها در دراز مدت مشکلات جسمانی ایجاد می کند و آنها را مستعد به سرطان خون می کند.»
علی جنتی، وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی، طی سخنانی درباره ماهوارهها در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ به خبرگزاری کار ایران گفت: «طی چند سال آینده با توجه به برنامه غرب و کار گذاشتن ماهوارهها بر روی مدار هزار کیلومتری هر فردی به راحتی میتواند شبکههای ماهوارهای را دریافت کند در آن زمان دیگر دیش وجود ندارد که بخواهیم آن را پایین بکشیم و با ماهواره مقابله کنیم.»