فرزند محمد حسین رفیعی فعال سیاسی، ۷۱ ساله: نمی دانیم پدرم به چه دلیلی بازداشت شده است
فرزند محمد حسین رفیعی، فعال ملی– مذهبی که از روز ۲۶ خرداد ماه در بازداشت به سر می برد با اظهار اینکه هنوز از علت بازداشت پدرش بی اطلاع هستند به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «مادرم و وکیل پدرم بارها برای پیگیری علت بازداشت او مراجعه کرده اند اما هیچ جواب مشخصی نگرفته اند. تنها جوابی که به آنها داده شده این است که پدرم با دستور مستقیم دادستانی در بازداشت است.»
آنا مریم رفیعی به کمپین گفت: «پدرم پس از اینکه روز سه شنبه ۲۶ خرداد در اتوبان ارتش توسط خودروهای نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی متوقف شد، به بازداشتگاه زندان اوین فرستاده شد و عصر روز شنبه ۳۰ خرداد ماه از آنجا به بند هشت زندان اوین منتقل شده است. تاکنون هیچ بازجویی از او به عمل نیامده و تعجب ما این است که برای چه پدرم دستگیر شده است. حتی قبل از بازداشتش هیچ احضاریه ای هم دریافت نکرده، این نوع بازداشت کاملا غیرقانونی است.»
دختر این استاد بازنشسته دانشگاه گفت: «در سال ۱۳۹۳ دو بار ماموران امنیتی به منزل ما حمله کردند و تمام وسایل شخصی پدرم، من و مادرم را از جمله دست نوشته ها، کتاب ها، لپ تاپ و تلفن همراه پدرم را با خود بردند. بعد پدرم ممنوع الخروج و به دادگاه احضار شد. پدرم سه جلسه دادگاه به ریاست قاضی صلواتی داشت و در روز چهارم خرداد ماه امسال حکمش اعلام شد.»
محمد حسین رفیعی، ۷۱ ساله، فعال ملی مذهبی و استاد بازنشسته دانشگاه تهران (رشته شیمی) در تاریخ چهارم خرداد ماه با سه اتهام به شش سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت های حزبی و رسانه ای از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی محکوم شد.
اتهامات او «فعالیت و عضویت در گروهک غیرقانونی و ضد امنیتی موسوم به شورای فعالان ملی مذهبی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانه های مخالف نظام و صدور بیانیه های ضد امنیتی» و «استفاده از تجهیزات ماهواره» است. با این حال هنوز فرصت تجدید نظر خواهی حکم تمام نشده بود که بدون هیچ توضیح مشخصی دستگیر شد.
آنا مریم رفیعی که اکنون در کشور کانادا زندگی می کند با اظهار اینکه هنوز حکم ۶ سال حبس پدرش در دادگاه تجدید نظر تایید نشده به کمپین گفت: «وکیل پدرم در حال تنظیم لایحه تجدید نظر خواهی به همراه پدرم بود که او دستگیر شد. پنج روز پس از دستگیری پدرم، وکیلش لایحه تجدید نظر را به دادگاه تحویل داد و الان منتظر حکم نهایی هستیم اما نمی دانیم چرا باید قبل از نهایی شدن حکم پدرم به زندان برود.»
فرزند این فعال ملی مذهبی ۷۱ ساله با اظهار نگرانی از وضعیت جسمی او به کمپین گفت: «پدرم ۷۱ سالش است و دارای بیماری های قلبی و فشار خون است. او را از تاریخ ۳۰ خرداد ماه به بند هشت که ظاهرا از نظر بهداشتی و امکانات بسیار وضعیت بدی دارد منتقل کرده اند. در این بند زندانیان غیر سیاسی نگهداری می شوند. ما به این اتفاق هم معترضیم. پدرم باید به بند زندانیان سیاسی اوین منتقل می شد.»
آقای رفیعی پیش از این نیز در سال ۱۳۷۹ همراه با گروهی از فعالان ملی مذهبی بازداشت شد و پس از آن به ۴ سال حبس محکوم شد اما این حکم هیچگاه اجرا نشد. از آنجا که بیش از ده سال از صدور این حکم می گذرد، حکم طبق قانون مشمول گذر زمان شده و دیگر قابل اجرا نیست.
حسین رفیعی در نامه ای که در تیرماه ۱۳۹۳ منتشر شد، به حسن روحانی در مورد تهدیدهای که به او شده، نوشت: «در یکسال گذشته، مسئولان بخش ملی – مذهبی دستگاه اطلاعاتی کشور مرتبا با پیغام های خود من را تهدید به بازداشت و پرونده سازی جدید می کردند. اقدامی که برای دوستان دیگر نیز کرده اند.»
او همچنین در این نامه به توهین های ماموران به خانواده اش اشاره کرد: «بگذریم از توهین ، فحاشی ، تهدید و ضرب و شتم دخترم و همسرش توسط سه نفر از این آقایان که به توقیف لب تاپ شخصی خود اعتراض می کرد که هیچگونه ارتباطی به کار من نداشت و با خشونت عریان و نقض موازین اخلاقی و شرعی انجام شد. و باز هم بگذریم از برخورد های تنش آفرین همین آقایان با همسرم که او را با بیماری قلبی به مرز خطرناکی رساندند که به خیر گذشت.»