سخنگوی پیشین کانون صنفی معلمان پس از بیست روز اعتصاب غذا به مرخصی آمد
محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی پیشین کانون صنفی معلمان، که در اعتراض به حکم ۹ سال زندان خود از روز پنجم آذر ماه دست به اعتصاب غذا زد، روز ۲۵ آذرماه به مرخصی آمد. نزدیکان او گفتند حال جسمی او در پی این اعتصاب غذا رو به وخامت گذاشته است.
محمد حبیبی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران دو روز قبل از به مرخصی آمدن این معلم زندانی، در گفت و گویی با سایت حقوق معلم و کارگر گفت: “در حال حاضر که ۲۰ روز از اعتصاب غذای ایشان میگذرد وضعیت جسمی بسیار بدی دارند و وزن ایشان به حداقل ممکن رسیده است. در بعضی روزها به لحاظ بدنی با افت فشار شدید مواجه شدهاند و حتی چند بار هم به ایشان سرم وصل شده است که با توجه به وضعیت جسمی و شرایط سنی ایشان خطرناک است. خانواده و همه فعالین و معلمان نگران شرایط ایشان هستند و به شدت آسیبهای جسمی با توجه به کهولت سن آقای بهشتی را تهدید میکند.”
سخنگوی پیش کانون صنفی معلمان که در زندان اوین زندانی بود، روز یازدهم آذرماه با انتشار نامهای از آغاز مجدد اعتصاب غذای خود از روز پنجم آذر خبر داد. بهشتی لنگرودی در این نامه که در وب سایت حقوق کارگر و معلم منتشر شد، نوشت: “من ۲۵ سال از عمرم را صرف تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم کردهام، بدیهی است که مسئولیت هر اتفاق ناخوشایندی که طی دوران اعتصاب غذا متوجه من شود به عهده کسانی است که ظلم مذکور را در حق من مرتکب شده و یا در برابر این داخواهی بی تفاوتی اختیار کردهاند.”
آقای حبیبی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران درمورد شرایطی که منجر به اعتصاب غذای سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران شده است، گفت: “بعد از بازداشت ایشان در شهریور ماه ابتدا قرار بود با قرار وثیقه آزاد شوند حتی وثیقه لازم تهیه و تأیید شد که به یک باره به بهانه اجرای حکم پنج سال مانع از ازادی ایشان از زندان شدند. پس از ان ایشان دست به اعتصاب غذای خشک زدند که بعد از یک هفته با موافقت دادستانی به مرخصی یک هفتهای آمدند. بعد از آن و با وجود پیگیریها و اعتراضات ایشان وخانواده نسبت به وضعیت پرونده و حکم دادگاه درسال ۱۳۸۹ تغییری درشرایط ایشان ایجاد نشد و درنتیجه ایشان دست به اعتصاب غذای تر زدند ودرحال حاضر بیست روز است که دراعتصاب به سر میبرند.”
سخنگوی پیشین کانون صنفی معلمان ایران مهرماه امسال هم در اعتراض به وضعیت اش در زندان دست به اعتصاب غذا زد.
محمود بهشتی لنگرودی، ۵۵ ساله، سخنگوی پیشین کانون صنفی معلمان ایران، در سال ۱۳۹۲ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۵ سال زندان محکوم شد. او هم زمان با ابلاغ حکم اش در خرداد ماه ۱۳۹۲ در صفحه شخصی فیسبوک خود نوشت: “آقای صلواتی حکمم را به من ابلاغ کرد. چهارسال زندان به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، یک سال زندان به اتهام تبلیغ علیه نظام، با احتساب چهار سال حبس تعلیقی جمعاً میشود ۹ سال زندان، به همین راحتی.” او همچنین با انتشار متن لایحه تجدید نظر خود در فیس بوک این حکم را ناعادلانه خواند و نوشت: “امیدوارم قاضی محترم پرونده هنگام صدور رای و نظر خویش،حقیقت را خدای مصلحت ننموده و اجازه ندهند دفاع از قوه مجریه و نیروهای امنیتی به تضییع حقوق اینجانب و صدور حکمی ناعادلانه منجر شود.”
آقای بهشتی لنگرودی، بارها نسبت به حکم اش که به گفته او و نزدیکانش در دادگاهی با مدت زمان حدود پنج دقیقه، صادر شده اعتراض کرده است. روز دوم آذرماه، در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، خبرنگاری در خصوص اعتصاب غذای محمود بهشتی عضو کانون صنفی معلمان و اینکه گفته شده در مدت پنج دقیقه بدون حضور نماینده دادستان برایش حکم حبس در نظر گرفتهاند از محسنی اژه ای، سوال کرد و پاسخ گرفت: “این موضوع اصلاً صحت ندارد که در پنج دقیقه حکمی صادر شود چرا که اصلاً امکان ندارد طی پنج دقیقه صورتجلسه و صحبت شود.”
پس از آن ابوذر بهشتی، فرزند این معلم زندانی در گفت و گو با جار پرس در پاسخ محسنی اژهای گفت: “این زمان در حدود پنج تا هشت دقیقه بوده که به گفته آقای بهشتی سه دقیقه از آن به جملات تهدیدگونه از سوی قاضی رسیدگی پرونده گذشت.”
پیمان حاج محمود عطار، وکیل کانون صنفی معلمان، پنجم آبان ماه در خصوص وضعیت معلمان زندانی، به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفت: “متاسفانه رویهای که اداره اطلاعات سپاه پیش گرفته رویه قانون مندی نیست. افرادی که اخیراً از هیات مدیره کانون صنفی معلمان بازداشت شدهاند از جمله آقای بهشتی، آقای باغانی، آقای عبدی و هاشمی وهمه اعضای یک نهاد صنفی و دارای پروانه فعالیت از وزارت کشور بودهاند. این افراد در اجرای وظایفی که در اساسنامه کانون به آنها محول شده فعالیت کردهاند. یکی از این وظایف تلاش برای رفاه و آسایش آموزگاران و فرهنگیان است، این افراد تلاش میکردند که قانون هماهنگ سازی حقوق کارمندان دولت درباره فرهنگیان اعمال شود اما متاسفانه اداره اطلاعات سپاه این تلاشهای صد درصد صنفی و غیر امنیتی را جنبه امنیتی بخشیده است و به رغم اینکه این افراد در تجمعات ماههای گذشته هیچ گونه دخالتی نداشتهاند، رهبری و مدیریت را بدون دلیل و مدرک کافی به این اعضای کانون منتسب کرده و آنها را دستگیر کردهاند. اینها بدون حق دفاع موجه و وکیل مدافع به سر میبرند. و این شرایط بر خلاف قوانین داخلی کشور و میثاقهای بین المللی است که دولت ایران به آن ملحق شده است.”