خواهر سعید ملک پور: پس از آزادی چهار زندانی ایرانی- آمریکایی به آزادی برادرم امیدوار شدم
خواهر سعید ملک پور، زندانی و مهندس نرمافزار، که در سال ۱۳۸۷ پس از بازگشت از کانادا در تهران بازداشت شد با اظهار امیدواری برای آزادی برادرش پس از آزاد شدن چهار زندانی ایرانی– آمریکایی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «آن روز که خبر آزادی چهار زندانی ایرانی– آمریکایی را شنیدم خیلی خوشحال شدم و فکر می کنم این روزها جای امیدواری زیادی است و راههای مذاکره هنوز بسته نشده است. امیدوارم که برادر من هم آزاد شود. سعید هفت سال و نیم است که بدون حتی یک روز مرخصی در زندان به سر می برد.»
مریم ملک پور که در کانادا زندگی می کند با اشاره به نامه اخیری که به جاستین ترودو، نخست وزیر جدید کانادا برای پیگیری آزادی سعید ملک پور نوشته است به کمپین گفت: «من اوایل آذر ماه نامه ای به ایشان نوشتم و خواستم تا یادش نرود که دو زندانی سیاسی ایرانی– کانادایی در زندان ایران هستند و خواستار پیگیری برای آزادی برادرم که دارای اقامت دائم کشور کانادا است و مصطفی عزیزی، زندانی دیگری که تابعیت کانادا را دارد، شدم اما هنوز از آقای ترودو پاسخی نگرفته ام.»
خواهر سعید ملک پور، زندانی که اقامت دائم کشور کانادا را دارد به کمپین گفت: « آقای ترودو در سخنرانی هایش مرتب می گوید که مساله حقوق بشر برایش در الویت است بنابراین از او در نامه ام خواستم اگر واقعا رعایت حقوق انسان ها برایش مهم است و می خواهد با ایران ارتباط برقرار کند، پیگیر آزادی برادرم باشد. سعید بی گناه است، هیچ سندی برای اثبات جرم هایش در پرونده اش نیست و بی گناه هفت سال و نیم در زندان مانده است.»
سعید ملک پور، ۳۹ ساله و فارغ اتحصیل دانشگاه صنعتی شریف و فعال سایبری دارای اقامت دائم کانادا است و در سال ۱۳۸۷ برای دیدار خانواده اش از کانادا به ایران آمد که توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد. او به اتهام توهین به مقدسات که ادعا شد به دلیل مدیریت شبکه وب سایت های پورنوگرافیک بوده در مهرماه سال ۱۳۸۹ از سوی دادگاه بدوی به اعدام محکوم شد و این حکم در تاریخ ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۰ از سوی دیوان عالی کشور تایید و برای اجرا به دایره اجرای احکام فرستاده شد. اما بعدتر حکم او به حبس ابد تغییر یافت.
مریم ملک پور درباره پیگیری های قبلی با مقامات کشور کانادا برای آزادی برادرش گفت: «جان برد، وزیر امور خارجه استفن هارپر دو بار برای آزادی سعید بیانیه داد و حتی در بیانیه های خود از سعید به عنوان شهروند کانادایی یاد کرد. در حالیکه سعید اقامت دایم کانادا را دارد و چند ماه قبل از برگشتش به ایران تازه درخواست پاسپورت کانادایی را داده بود. ما در تمام این هفت سال و نیم با مقامات کانادایی در ارتباط بودیم اما تاکنون که هیچ اتفاقی نیفتاده است.»
خواهر سعید ملک پور درباره آخرین وضعیت برادرش در زندان اوین گفت: «سعید با من گاهی تلفنی حرف می زند، هر بار که از او می پرسم حالش چطور است می گوید خوبم. اما واقعا نمی دانم راست می گوید یا نه. من که آنجا نیستم و نمی توانم او را ببینم. از مادرم سنی گذشته و برایش هر هفته رفتن به ملاقات سعید سخت است. مادرم می گوید بد نیست. بعضی از ماهها به او اجازه ملاقات حضوری با برادرم را می دهند و گاهی که می خواهند اذیت کنند، اجازه نمی دهند. در حالیکه به شکل قانونی باید هر زندانی ماهی یکبار ملاقات حضوری داشته باشد.»
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل این زندانی روز چهارم شهریور ماه ۱۳۹۲ اعلام کرد حکم اعدام موکلش با توبه و ابراز ندامت به حبس ابد تقلیل یافته است. آقای علیزاده طباطبایی در آن روز گفته بود او در تلاش است تا حکم حبس ابد موکلش را هم به ۱۵ سال حبس کاهش دهد با این حال تاکنون که دو سال از آن زمان می گذرد هیچ اتفاقی در خصوص پرونده او نیفتاده است.
خواهر سعید ملک پور در گفتگویی با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفته بود قبل از تبدیل حکم اعدام این زندانی به حبس ابد او در بند ۲-الف سپاه در زندان اوین بارها تحت فشار برای اعتراف تلویزیونی قرار گرفته اما او نپذیرفته است.
سعید ملک پور یکبار در اعتراف تلویزیونی شرکت کرد. او در ماه های نخست دستگیری در اعتراف تلویزیونی که از تلویزیون رسمی ایران پخش شد، ادعا کرد که در کانادا و با حمایت یک شرکت آمریکایی اقدام به تاسیس وبگاههای غیراخلاقی نموده است. با این حال پس از آن او در دادگاه بدوی اعترافش را رد کرد و گفت تحت فشار و شکنجه مجبور به چنین اعترافی شده است.
آقای ملک پور در اسفند ماه ۱۳۸۷ نامه تکان دهنده ای در شرح آنچه به او گذشته است، منتشر کرد. در بخشی از این نامه آمده بود: « از من خواستند که در مقابل دوربین از خریداری یک نرمافزار از انگلستان و قرار دادن آن روی وبسایت خودم صحبت کنم و بگویم در صورت بازدید اشخاص از این سایت، این نرم افزار بدون آگاهی وی بر روی کامپیوتر او نصب شده و پس از آن کنترل وب کم کامپیوترش حتی زمانی که کامپیوتر خاموش است به دست من می افتد و به این ترتیب من از طریق اینترنت از اتاق خواب افراد فیلم تهیه میکردم. با این که من به بازجوها گفتم، چنین چیزی از نظر فنی امکانپذیر نیست، آنها پاسخ دادند کاری به این کارها نداشته باش.»
در بخش های دیگری از این نامه آقای ملکپور شکنجههای شدید جسمی و روحی در زندان را تشریح کرده بود.