در روز سوم مسابقات والیبال ساحلی کیش، باز هم از ورود زنان جلوگیری شد
روز سوم رقابتهای تور جهانی والیبال (۲۸ بهمن ۱۳۹۴) در جزیره کیش در حالی سپری شد که زنان تماشاچی باز هم مثل دو روز نخست این رقابتها اجازه حضور در محل برگزاری مسابقات را نیافتند. دو منبع مطلع به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفتند که در این روز بار دیگر ماموران انتظامی مانع از حضور زنان در جایگاه تماشاچیان شدند. به گفته این منابع زنان ایرانی نه تنها نتوانستند بازی تیم ملی کشورشان را تماشا کنند بلکه از تماشای مسابقات بین دیگر کشورها هم محروم بودند.
تیم ملی میزبان با شکست روز چهارشنبه در مقابل لهستان حذف شد و عملا دو روز مانده به پایان مسابقات، تورنمنت برای ایران به پایان رسیده است. این مسابقات از ۲۶ تا ۳۰ بهمن (۱۵ تا ۱۹ فوریه ۲۰۱۶) در جزیره کیش برگزار میشود.
روز گذشته (۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۴) هم یک منبع آگاه در فدراسیون والیبال کشور به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که به احتمال زیاد سلیقه و نظر شخصی مقامات محلی مانع از ورود زنان تماشاگر شده است. به گفته او تلاش فدراسیون والیبال ایران بر این بوده تا نظر فدراسیون جهانی والیبال مبنی بر حضور تماشاچیان زن را، دست کم در منطقه آزاد کیش تامین کند.
ریچارد بیکر سخنگوی فدراسیون بین المللی والیبال هم در این رابطه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که در جریان بازی سه شنبه “سوءتفاهمهایی پیرامون مسائل امنیتی پیش آمد.” او گفت که فدراسیون ایران حسن نیت نشان میدهد اما مشکلات فرهنگی وجود دارد. به گفته آقای بیکر “سوءتفاهم در تمام طول روز ادامه داشت و ما مجبور شدیم برای روشن شدن مساله توضیح بخواهیم.”
روز گذشته یک خبرنگار ورزشی به کمپین گفت شاهدان عینی به او گفتهاند یک مامور اطلاعاتی که در محل حاضر بوده به زنان گفته است ورود به جایگاه تماشاگران ممنوع است. زنان هم به کافی شاپی که در آن نزدیکی است رفتند و از بام آنجا بازی را با فاصله دیدند و فیلم و عکس گرفتند. آقای بیکر هم گفت “زنان پس از آن توانستند از کافی شاپی مشرف به محل بازی آن را تماشا کنند.” اما تماشای بازی از بام یک کافی شاپِ مشرف به محل مسابقات نه خواسته زنان است و نه رعایت قوانین بین المللی. “حسن نیت” فدراسیون والیبال هم برای ورود زنان به ورزشگاه کافی نیست، فدراسیون موظف است طبق قوانین بین المللی امکان حضور زنان در ورزشگاه را به صورت برابر با مردان فراهم کند. حقی که زنان ایرانی هم بارها با اعتراضات مدنی خود، نشان داده اند، برای داشتن اش، مصمم هستند.
زنان ایرانی در حالی باز هم از تماشای مسابقات والیبال بازماندهاند که محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال ایران هم در روز ۱۸ بهمن ماه ۱۳۹۴ تلویحا حضور زنان را بلامانع دانست: “با توجه اینکه کیش یک جزیره توریستی در ایران به حساب میآید، اکثر تیمها و میهمانان با خانوادههایشان در این جزیره حضور پیدا خواهند کرد.”
همان روز مدیر ارتباطات فدراسیون جهانی والیبال هم گفت: “از طرف برگزارکنندگان ایرانی تور جهانی والیبال ساحلی، تأییدیهای دریافت کردهایم که تمام افراد بدون محدودیت جنسی و سنی میتوانند مسابقات را تماشا کنند. ”
خبرگزاری دولتی ایرنا اما در روز ۲۷ بهمن ماه، ۱۳۹۴ نوشت: “ورود زنان خبرنگار، عوامل اجرایی مسابقات و همراهان تیمهای شرکت کننده به مجموعه کمپ ساحلی کیش در روز نخست مشکلی نداشت، اما تماشاگران زن اجازه ورود نداشتند.”
بنا بر اعلام فدراسیون جهانی والیبال، برگزارکنندگان ایرانی تور جهانی والیبال ساحلی در کیش، قول دادهاند نخستین تور جهانی والیبال ساحلی به میزبانی ایران با حضور بانوان و خانوادهها برگزار شود و در واقع حضور بانوان یکی از شروط کلیدی فدراسیون جهانی والیبال برای اعطای میزبانی تور جهانی به ایران بوده است.
فدراسیون جهانی والیبال تا کنون بارها به لزوم صدور مجوز برای حضور زنان تماشاچی در ورزشگاههای والیبال تاکید کرده و به ایران هشدار جدی داده است که تنها در این صورت است که میزبانی رقابتهای لیگ جهانی والیبال در ماه ژوئن ۲۰۱۶ از ایران پس گرفته نخواهد شد.
نهادها و سازمانهای بین المللی حقوق بشر هم فعالیتهایی برای فراهم کردن امکان حضور زنان در ایران داشتهاند. از جمله کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران و سازمان دیدهبان حقوق بشر که آبان ماه امسال با آغاز یک کمپین آنلاین از مقامات فدراسیون جهانی والیبال خواستند به سکوت و بیعملی در قبال تبعیض علیه زنان ایرانی که از تماشای بازیهای والیبال محروم هستند خاتمه بدهند و تا زمانی که مقامات ایرانی حاضر نیستند که به زنان اجازه حضور در ورزشگاهها را بدهند از اعطای میزبانی به ایران خودداری کنند.