دستگیری ۱۵ نفر از شهروندان سقزی در یک میهمانی: ۱۰ نفر آزاد و ۵ نفر همچنان بازجویی میشوند
روز یک شنبه ۲۵ بهمن ماه ۱۵ شهروند سقزی در یک مهمانی در خیابان شهدای این شهر، بدون هیچ دلیل و حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی که صورتهای خود را پوشانده بودند دستگیر شدند. گفته می شود دستگیرکنندگان از ماموران “اداره اطلاعات” استان کردستان بوده اند. یک منبع مطلع با ارائه این جزئیات به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: “۱۰ نفر از دستگیرشدگان پس از گذراندن چند روز در سلول انفرادی و بازجویی با قرار وثیقه آزاد شدند اما افرادی با اسامی نادر مجیدیان، وفا فیروزه، فاتح دونداری، فرشاد دارایی و بهروز ریشه صاحب، هنوز در بازداشتگاه به سر میبرند.”
این منبع در ادامه گفت این ۱۵ نفر فعال مدنی بودهاند و در این بین نادر مجیدیان، سردبیر وبسایت دو زبانه کردی – فارسی «داهاتوو» هم بوده که البته این وب سایت دیگر فعالیت نمیکند. به گفته این منبع نزدیک به یکی از بازداشت شدگان، اداره اطلاعات شهر سقز کردستان پاسخ دقیقی در رابطه به دلیل دستگیری این افراد نداده است. اما به آنها گفته شده که شما به دلیل گرامی داشت روز ۲۶ بهمن سال روز اعلام موجودیت حزب کومهله (سازمانی چپ گرا در کردستان ) دور هم جمع شده بودید. در حالی که مطلقا چنین جیزی نبوده و این گردهمایی مثل هفتههای قبل برگزار شده و چیزی فراتر از یک مهمانی نبوده است.
یک منبع مطلع دیگر هم به کمپین گفت احتمالا این چهارتن برای تحقیقات و بازجوهایی بیشتر به سنندج مرکز استان کردستان برده شدهاند. به گفته او در میان ۱۰ نفری که دستگیر و تا کنون آزاد شدهاند سامان پاشایی دکترای فیزیولوژی و از اساتید دانشگاه آزاد سقز هم بوده، او همچنین از قهرمانان سابق کشتی فرنگی در سطح جهانی و آسیایی است. به گفته منبع یاد شده در میان بازداشت شدگان افرادی با اسامی احمد رجبی، بهنام طاهری، کورش فاروقی، اهون مرادویسی، بودهاند که با وثیقه آزاد شدهاند و به آنها گفته شده فعلا منتظر باشند تا تکلیف بقیه هم مشخص شود.
طی چهارسال گذشته، شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص موضوع حقوق بشر ایران گزارشهایی را درباره نقض حقوق بشر اقلیتهای قومی هم در قانون هم در عمل در این منطقه منتشر کرده است. او در گزارشی که اسفندماه ۱۳۹۰ منتشر شد نوشت: “اقلیتها همچنان با تبعیض شدید اجتماعی-اقتصادی و فشار، ازجمله توقیف زمین یا مایملک، ندادن شغل، و محدودیتهای اجتماعی فرهنگی و حقوق زبانی مواجه هستند که نقض میثاق بین المللی رفع همه اشکال تبیعض نژادی و میثاق بین المللی حقوق فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.”