انتقال محمود بهشتی لنگرودی به بیمارستان چند روز پس از شروع اعتصاب غذای خشک
یک منبع آگاه به وضعیت محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی کانون صنفی معلمان به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت این معلم که به دلیل بی توجهی مسوولان به وضعیت پرونده اش از روز ۱۳ اردبیهشت ماه اعتصاب غذای تر خود را به خشک تبدیل کرده بود روز یکشنبه ۱۹ اردبیهشت ماه پس از وخیم شدن حالش به بیمارستان منتقل شده است. این معلم زندانی از روز اول اردبیهشت ماه در اعتراض به وضعیتش دست به اعتصاب غذا زد که ۱۳ روز بعد در ادامه بی توجهی مسوولان آن را به خشک تبدیل کرد.
به گفته این منبع، آقای لنگرودی در هفته گذشته نیز یکبار دیگر به بیمارستان منتقل شده است. این منبع به کمپین گفت: «آقای بهشتی بیماری عفونی دارد و باید مرتب داروهایش را بخورد اما در روزهای اعتصاب مصرف دارویش را هم قطع کرده، او از اول اردبیهشت ماه در اعتصاب غذا است و پس از ۱۳ روز به دلیل ادامه بی توجهی مسوولان به خواست هایش اعتصاب تر خود را به خشک تبدیل کرد و حتی دیگر آب و چای هم نمی خورد.»
همچنین به گفته این منبع، اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران و جعفر عظیمزاده، دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران نیز که از روز دهم اردبیهشت ماه، اعتصاب غذای خود را شروع کرده اند در وضعیت مناسبی به سر نمی برند. این منبع با اظهار نگرانی از وضعیت این سه فعال کارگری به کمپین گفت آقای عبدی نیز یکبار به دلیل ضعف جسمانی به بهداری زندان منتقل شده است.
این منبع درباره خواسته های این سه معلم زندانی گفت: «آنها می گویند که فعالیت آنها در چارچوب قانون و در راستای مطالبات صنفی بوده است و بازداشت و اتهامات امنیتی که به آنها وارد شده غیرقانونی و غیر منطقی هستند بنابراین آنها خواهان برگزاری دادگاه علنی و رسیدگی قانونی و عادلانه هستند.»
محمود بهشتی لنگرودی در بیانیهای که روز اول اردیبهشت ماه نسخهای از آن در وبسایت حقوق معلم و کارگر منتشر شد، نوشت: «تا زمان توقف اجرای حکم و برگزاری دادگاه علنی و قانونی مطابق اصل ۱۶۸ قانون اساسی دست به اعتصاب غذا خواهم زد و به جز آب، چای، قند و نمک چیز دیگری نخواهم خورد.»
او همچنین نوشت: «مسولیت هر اتفاق ناگواری که طی مدت اعتصاب غذا و یا پس از آن برایم پیش آید ، متوجه تمام کسانی خواهد بود که در برابر تظلمخواهی اینجانب سکوت یا بیاعتنایی کنند.»
محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی پیشین کانون صنفی معلمان ایران، در سال ۱۳۹۲ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۵ سال زندان محکوم شد. او هم زمان با ابلاغ حکم اش در خرداد ماه ۱۳۹۲ در صفحه شخصی فیسبوک خود نوشت: “آقای صلواتی حکمم را به من ابلاغ کرد. چهارسال زندان به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، یک سال زندان به اتهام تبلیغ علیه نظام، با احتساب چهار سال حبس تعلیقی جمعاً میشود ۹ سال زندان، به همین راحتی.”
اسماعیل عبدی و جعفر عظیم زاده نیز با انتشار بیانیه مشترک از زندان اوین، اعلام کردند از روز دهم اردبیهشت ماه در آستانه روز جهانی کارگر دست به اعتصاب غذا می زنند. آنها در بخشی از این بیانیه مشترک نوشته اند: “به ما اتهام ‘اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور’ زدهاند و بر این اساس با حکمهای طویل المدت در زندان اوین محبوس هستیم. ما همچون هزاران کارگر و معلم معترض، هیچ فعالیتی جز دفاع از کرامت انسانی خود و هم طبقهایهایمان نداشتیم. تمام فعالیتهای ما و دیگر همکاران زندانیمان در کانون صنفی معلمان، اتحادیه آزاد کارگران ایران و دیگر تشکلهای مستقل کارگری و معلمان در مقابل دیدگان افکار عمومی قرار دارد و بر همگان روشن است.”
اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران در تاریخ ششم تیرماه ۱۳۹۴ بازداشت شد و در شعبه ۱۵ انقلاب در تاریخ چهارم اسفند ماه ۱۳۹۴ به دو اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به شش سال حبس محکوم شد.
جعفر عظیم زاده، دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، نیز از هفدهم آبان ماه سال گذشته در زندان اوین به سر می برد. او از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به شش سال زندان و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و فعالیت در فضای مجازی و رسانه ها محکوم شده است. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، آقای عظیم زاده به «ﺍﺟﺘﻤﺎﻉ ﻭ ﺗﺒﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﻗﺼﺪ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻣﻨﯿﺖ ﮐﺸﻮﺭ ﻭ ﺍﺧﻼﻝ ﺩﺭ ﻧﻈﻢ ﻋﻤﻮﻣﯽ» متهم شده بود.