حکم سه ماه زندان و ۱۰ ضربه شلاق برای ۱۴ شهروند به اتهام حمایت از محمد علی طاهری
زهرا سادات ابراهیمی، از شاگردان محمد علی طاهری، موسس عرفان حلقه به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت او به همراه ۱۰ زن و ۴ مرد به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی در حمایت از سرکرده فرقه عرفان حلقه» از سوی شعبه ۱۰۴۴ دادگاه کیفری استان تهران به سه ماه حبس و ۱۰ ضربه شلاق که به مدت دو سال به حالت تعلیق در آمده، محکوم شده اند. این حکم اواخر خرداد ماه امسال به وکلای این افراد ابلاغ شده است. به گفته خانم ابراهیمی پنج نفر از این افراد از شاگردان و هواداران آقای طاهری به حساب نمی آیند و با اتهام مطرح شده همخوانی ندارند.
طبق گفته خانم ابراهیمی، ۱۰ نفر زن و چهار نفر مرد در تاریخ دوم آذر ماه ۱۳۹۴ در مقابل زندان اوین بازداشت شده اند که از این تعداد فقط ۹ نفر شاگرد محمد علی طاهری بوده و پنج نفر دیگر از فعالان مدنی بوده اند که در اعتراض به موضوعات دیگر در آن روز در مقابل زندان اوین حضور پیدا کرده بودند.
همگی این ۱۴ نفر به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی در حمایت از سرکرده فرقه عرفان حلقه» در تاریخ ۱۸ اسفند ماه ۱۳۹۴ در شعبه ۱۰۴۴ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شدند و پس از آن به همین اتهام به سه ماه حبس و ۱۰ ضربه شلاق که به مدت دو سال به حالت تعلیق در امده محکوم شده اند.
خانم ابراهیمی درباره نحو بازداشت و اتهام خود به کمپین گفت: «تعدادی از شاگردان و دوست داران محمد علی طاهری هر هفته در مقابل زندان اوین در اعتراض به حبس محمد علی طاهری و حکم اعدامش که البته اکنون نقض شده جمع می شدند. این اعتراض ها همگی مسالمت آمیز و در سکوت بود. ما در سکوت فقط روبه روی اوین با پلاکاردهایی جمع می شدیم. روز دوم آذر ماه ۱۳۹۴ هم قرار بود این تجمع را برگزار کنیم اما قبل از اینکه تجمعی برگزار شود ماموران همه ما را دستگیر کردند.»
زهرا سادات ابراهیمی ادامه داد: «آن روز اساسا تجمعی برگزار نشد. من وقتی از اتومبیل پیاده شدم توسط ماموران دستگیر شدم، خانم دیگری را از تاکسی بیرون کشیده بودند. ماموران از هفتههای پیش که ما در تجمعات شرکت کرده بودیم ما را شناسایی کرده بودند. بعد همه ما را به وزرا بردند و از آنجا به شعبه سوم دادسرای اوین رفتیم.»
خانم ابراهیمی گفت: «قاضی این شعبه همه ما را تک تک بازجویی کرد و اصرار داشت که بگوید ما از آقای طاهری پول گرفته ایم که برایش تجمع می کنیم. من به این استدلال اعتراض کردم که قاضی تهدیدم کرد هفت سال حبس برایم صادر خواهد کرد. بعد از آن من و ۹ زن دیگر به زندان قرچک ورامین رفتیم و در میان زندانیانی با حکم قاچاق مواد مخدر و قتل نگهداری شدیم. مردها نیز به اوین منتقل شدند. من پس از ۱۵ روز حبس با قرار کفالت ۵۰ میلیون تومانی آزاد شدم.»
این شاگرد محمد علی طاهری به کمپین گفت: «ما ۱۴ نفر روز ۱۸ اسفند ماه سال گذشته دادگاه داشتیم که پنج نفر ما اصلا از شاگردان آقای طاهری نبودند و از فعالان مدنی به حساب می آمدند اما دادگاه فله ای و بدون توجه به حرف های آنها و وکلا با اتهام مشابه حکم مشابه داد. قاضی در ابتدا دادگاه گفت اگر اعتراض بکنیم به ضررمان تمام می شود. خودش اول حکم ۹۰ روز حبس و ۱۰ ضربه شلاق را داد و بعد آن را به تعلیقی تبدیل کرد. ما فکر کردیم اگر اعتراض هم بکنیم اتفاقی نخواهد افتاد چون در دادگاه بدوی قاضی حکم را به تعلیق در آورده است.»
تاکنون این دومین حکمی است که به اتهام دفاع از محمد علی طاهری، زندانی عقیدتی به برخی از شهروندان ایرانی داده شده است. روز سی ابان ماه ۱۳۹۴ نیز حدود ۱۸ نفر از شهروندان ایرانی که شامل شاگردان و هواداران محمد علی طاهری، خانواده های زندانیان سیاسی و فعالان مدنی بودند در مقابل زندان اوین بازداشت شدند. همگی این ۱۸ نفر نیز در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی دهقانی روز ۲۰ بهمن ماه محاکمه شدند و طبق حکمی که در تاریخ سوم اسفند ماه به وکلایشان ابلاغ شد به ۷۴ ضربه شلاق و ۹۱ روز حبس محکوم شدند.
هنوز رای دادگاه تجدید نظر این ۱۸ نفر اعلام نشده است. از میان این ۱۸ نفر کسانی مانند سیمین عیوض زاده، مادر امید علی شناس، زندانی عقیدتی بود که در اعتراض به زندانی شدن فرزندش در مقابل زندان اوین تجمع کرده بود. همچنین هاشم زینالی، پدر سعید زینالی، دانشجویی که پس از حادثه کوی دانشگاه در سال ۱۳۷۸ بازداشت شد و تاکنون از او اطلاعی در دست نیست، در اعتراض به نا پاسخگویی ماموران وزارت اطلاعات از وضعیت فرزندش پس از ۱۷ سال تجمع کرده بود. با این حال همگی آنها بی توجه به اعتراضات شان با اتهام مشابه به حکم مشابه محکوم شدند.
اکرم نقابی، همسر هاشم زینالی در گفتگویی با کمپین در تاریخ دوم اسفند ماه ۱۳۹۴ گفت: «هاشم در روز دادگاهش به قاضی گفت که برای آقای طاهری و طرفدارانش احترام قائل است اما او اصلا طرفدار آقای طاهری نیست و دنبال فرزند گمشده خودش است و آن روز در اعتراض به وضعیت پسرش در مقابل درب اوین تجمع کرده بوده است. اینها بازی است. همه می دانند که پدر سعید برای چه آن روز در مقابل اوین بود و چرا دستگیر شد. در زمان دستگیری همسرم، عکس پسرمان سعید را در بغل داشته است. این اتهام را زده اند تا این حکم را به او بدهند.»