افزایش فشار برای رفع فیلترینگ توییتر به رسانههای محافظهکار و مجلس رسید
علیرغم سالها فیلتر بودن توییتر در ایران، اندک اندک مقامات کشور از اهمیت رفع فیلترینگ از این شبکه اجتماعی سخن میگویند. طی ماههای گذشته، فیلتر بودن این شبکه اجتماعی در ایران باعث شده بود که در برخی از منازعات منطقهای و جهانی، کاربران ایرانی نسبت به کاربران کشورهای همسایه حضور کمتری داشته باشند و همین موضوع انتقادات زیادی را از سوی کاربران ایرانی نسبت به فیلتر بودن توییتر برانگیخت.
درآخرین واکنشها، احمد مازنی، نماینده اصلاح طلب و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با استقبال از رفع فیلتر توییتر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ به وب سایت خبری وقت ایران گفت: «نباید در مورد فضای مجازی و عرضه ارتباطات جهانی واکنشی و منفعلانه عمل کنیم اما باید به صورت منطقی عمل کنیم و منطقیترین تصمیم رفع فیلتر هر چه سریعتر توئیتر است.»
حسن روحانی، در همایش سالگرد تاسیس شرکت ملی گاز ایران که در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ در پژوهشکدهی نفت برگزار شد از اینکه دولت او برای فیلتر کردن شبکههای اجتماعی تحت فشار است پرده برداشت. اگرچه او اعلام کرد با وجود فشارهای بسیاری که برای مسدود کردن شبکههای اجتماعی به دولت او وارد شده، سیاست دولت او باز نگه داشتن این شبکهها است و به همین دلیل دولت وی تلاش کرده تا پهنای باند را افزایش دهد و با باز نگه داشتن شبکههای اجتماعی مردم «مطلع باشند و نظراتشان را بیان کنند از تصمیمات نقد کنند و ارادهشان در کشور حاکم شود.»
با وجود این تحقیقات کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران نشان میدهد شبکه اجتماعی گوگل پلاس که تا پیش از این در ایران باز بود و کاربران بدون استفاده از فیلترشکن میتوانستند از آن استفاده کنند، در هفته گذشته فیلتر شد.
طی هفتههای گذشته همچنین رسانههای داخل ایران نسبت به فیلترینگ توییتر انتقاد کرده بودند. به عنوان نمونه وبسایت تابناک نزدیک به محسن رضایی از فرماندههان سپاه پاسداران اقلاب اسلامی در یادداشتی در تاریخ ۲۶ تیر ۱۳۹۵ در واکنش به آنچه «پاسخ قاطعی به عملیات روانی سعودیها» خوانده بود خواستار رفع فیلتر از توییتر شد.
بر اساس گزارش وبسایت تابناک عربستان سعودی در طی ماههای اخیر سرمایه گذاری زیادی بر روی شبکه توییتر با هدف جنگ روانی علیه ایران آغاز کرده است.
سال گذشته در بین اسنادی که وبسایت ویکیلیکس منتشر کرده بود، سندی وجود داشت که سفارت عربستان سعودی در تهران طی نامهای استفاده از شبکههای اجتماعی را برای مقابله با ایران توصیه کرده بود.
با وجود این احمد مازنی نماینده مجلس گفته است: «نباید به این علت که کاربران عربستان هشتگهای ضد ایرانی را گسترش دادند ما به این فکر بیافتیم که از توئیتر رفع فیلتر کنیم بلکه رفع فیلتر توئیتر نیاز کنونی جامعه در نظام جهانی است.»
احمد مازنی به عنوان اینکه مجلس و کمیسیون فرهنگی آن در انتظار ارایه لایجه از طرف دولت و محمود واعظی وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات است گفت: «مجلس کنونی و به تبع کمیسیون فرهنگی بسیار منطقی و عقلانی تصمیم میگیرند و بیشک طرح رفع فیلتر با استقبال مواجه خواهد شد و کمیسیون فرهنگی نیز از آن استقبال میکند.»