اسماعیل عبدی دبیر کل کانون صنفی معلمان به شش سال حبس قطعی محکوم شد
اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان تهران، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم ۶ سال حبس او در دادگاه نخست را عینا تأیید کرده است.
آقای عبدی به کمپین گفت: “طبق حکمی که روز شانزدهم مهرماه به وکیل بنده ابلاغ شده، دادگاه تجدیدنظر حکم ۶ سال دادگاه بدوی را تأیید کرده و در هر دو اتهام به اشد مجازات، یعنی به یک سال حبس به اتهام تبلیغ علیه نظام و ۵ سال به اتهام اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی محکوم شدم.”
طبق آنچه در وبسایت قوه قضائیه آمده است ضابط قضایی این پرونده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران نیز در مرحله دادگاه تجدیدنظر در تلاش برای برای تأیید حکم این فعال صنفی لایحه هایی را به پرونده اضافه کرده است. به گفته یک منبع مطلع به کمپین، این لایحهها حاکی از فعالیتهای کاملا صنفی و قانونی بوده است که اسماعیل عبدی در حین آزادی به قید وثیقه انجام داده و ارتباطی به پرونده نداشته است.
اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان، ششم تیر ماه ۱۳۹۴ پس از مراجعه به دادستانی در حالی بازداشت شد که یک هفته پیش از آن، هنگامی که قصد سفر به خارج از کشور برای حضور در هفتمین کنگره سازمان جهانی معلمان در کشور کانادا را داشت ممنوع الخروج شده بود. دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران ۲۵ اردیبهشت سال جاری بعد از ۱۶ روز اعتصاب غذا با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
آقای عبدی در دادگاه نخست از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۶ سال زندان محکوم شده و دادگاه تجدیدنظر او در شعبه ۳۶ طی دو جلسه در ۱۲ خرداد و ۲۴ شهریور ۱۳۹۵ برگزار شد.
او ۲۳ شهریور ۹۵ به کمپین گفت: “تیرماه ۱۳۹۴ که مرا دستگیر کردند کیفرخواست من دو اتهام داشت. اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام، البته اتهام ارتباط با دول متخاصم هم بود که خوشبختانه در همان روند بازجویی های داخل بازپرسی رفع شد. من قرار بود به عنوان نماینده معلم ها بروم کانادا در سازمان جهانی معلمان صحبت بکنم. اینها فکر می کردند این یک نهاد وابسته به کانادا است در حالی که یک نهاد مستقلی است که ۱۶۰ تا ۱۷۰ کشور عضو هستند، یعنی تا این حد هم اینها اطلاعات نداشتند. بعد از اینکه رصد کردند متوجه شدند که این نهاد ربطی به کشور کانادا ندارد. خوشبختانه از آن اتهام تبرئه شدم و دو اتهام پیش قاضی صلواتی رفت و او هم با قلدری پرونده مرا نگه داشت بدون اینکه قرار بازداشت مرا تمدید کند اما براثر فشارهایی که از نهادهای بین المللی به ویژه، وارد شد مجبور شدند یک دادگاه فرمایشی تشکیل دهند و ۶ سال به من حبس دادند. اما بعد از اعتصاب غذایی که من شروع کردم بین دادگاه بدوی و تجدیدنظر، قرار وثیقه صادر کردند و من با وثیقه بیرون آمدم.”
آقای عبدی درباره دادگاه تجدیدنظر خود که دوازدهم خرداد ماه ۹۵ برگزار شد به کمپین گفت: “من ۱۲ خرداد ماه همراه وکیل به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر رفتم. در انتهای جلسه تقاضای استمهال برای صدور رای کردم و خواستم فرصتی داده شود چون فعالیت های ما کاملا صنفی است و جنبه سیاسی ندارد و در واقع ضابط قضایی که قرارگاه ثارالله است برداشت نادرستی از فعالیت های ما داشته که گفته فعالیت های ما جنبه سیاسی داشته و ضد نظام بوده. قاضی هم این مهلت را پذیرفت و گفت شما چند ماه زیرنظر هستید تا ما ببینیم چه رایی برای شما میتوان صادر کرد.”
به گفته آقای عبدی این مساله با وضعیت و شرایط بد جسمی جعفر عظیم زاده در زندان همزمان شد. جعفر عظیمزاده که به دلیل فعالیت های مسالمت آمیز صنفی اش در پیگیری حقوق کارگران بازداشت و زندانی شده است، کارگر جوشکار ۵۰ ساله و دبیر هیئت مدیره تشکل کارگری «تحادیه آزاد کارگران ایران» است. او از هماهنگ کنندگان و امضا کنندگان طومار اعتراضی بود که طی آن بیش از سی هزار کارگر در نامه به وزیر کار و مجلس شورای اسلامی خواستار افزایش حداقل دستمزد کارگران ایران شدند. آقای عبدی پس از آزادی از زندان، وضعیت او را پی گیری می کرد.
اسماعیل عبدی در همین رابطه به کمپین گفت: “من یکسری فعالیت ها را انجام دادم. هم در تجمعی که مقابل ریاست جمهوری بود شرکت کردم هم به عنوان نماینده با تیمی که از طرف آقای روحانی در نظر گرفته بودند درباره وضعیت آقای عظیم زاده مذاکره کرده و به عنوان فرد مطلع صحبت کردم. قرارگاه ثارالله اخیرا یک الحاقیه به پرونده من سنجاق کرده و گفته که آقای عبدی بعد از اینکه دادگاه اش برگزار وبا قرار وثیقه آزاد شد دست از فعالیت صنفی برنداشته و مصادیق اش را هم همین دیدارها و فعالیتی که برای آقای عظیم زاده کردم و همچنین دو سه مصاحبه که من با جراید و مطبوعات و یکی دو رسانه خارج از کشور داشتم عنوان کرده است. اینها را سنجاق کردند به پرونده من و پرونده را برگردانده بودند شعبه ۱۵ و من اصلا نمی دانم چرا اینکاررا کردند. تا اینکه وکیل مرا خواسته بودند شعبه ۱۵ و پرسیده بودند که اقای عبدی بازداشت است یا آزاد است؟ وکیل گفته بود آزاد است. گفته بودند پرونده برگشت داده شده اینجا و ما یک گزارش تکمیلی داریم می نویسیم. بعد مجددا فرستادند شعبه ۳۶ و از این شعبه به ما اطلاع دادند که دادگاه برای ۲۴ شهریور برای پرونده من وقت نظارت گذاشت.”
اسماعیل عبدی فعال صنفی و دبیر کل «کانون صنفی معلمان ایران» چهار بار بین سالهای ۸۵ تا ۸۸ بازداشت شده و در سال ۱۳۹۰ نیز در دادگاه انقلاب تهران به دلیل فعالیت های صنفی و مدنی به ۱۰ سال حبس تعلیقی محکوم شده بود. کانون صنفی معلمان، یک تشکل صنفی تشکیل شده از معلمان و دبیران آموزش و پرورش در ایران است که در دهه ۷۰ تشکیل شده و یکی از اهداف این کانون، دفاع از حقوق مادی و معنوی همه معلمان است. تعداد قابل توجهی از اعضای فعال این کانون از جمله اسماعیل عبدی، محمود بهشتی لنگرودی، علی اکبر باغانی، رسول بداقی و … به دلیل فعالیت های صنفی خود با اتهامات امنیتی روبرو شده و به اخراج، زندان و تبعید محکوم شده اند.