اعتصاب غذای علی شریعتی در اعتراض به اجرای حکم پنج سال زندان برای شرکت در تجمع مسالمت آمیز علیه اسید پاشی
مادر علی شریعتی، زندانی عقیدتی که در اعتراض به انتقالش به زندان برای سپری کردن ادامه حکم غیرعادلانه از روز دهم آبان ماه دست به اعتصاب غذا زده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت فرزندش «در اعتراض به بازگشت به زندان برای گذراندن حکمی که مصداق قانونی ندارد دست به اعتصاب غذا زده و گفته است تا زمانیکه از این حکم غیرعادلانه و غیرقانونی تبرئه نشود دست از اعتصاب خود برنمی دارد.»
علی شریعتی طبق حکم دادگاه تجدید نظر که در خرداد ماه ۱۳۹۵ ابلاغ گردید از چهار اتهام تبرئه شد اما اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی «از طریق شرکت در تجمع ۳۰ مهرماه ۱۳۹۳ علیه اسید پاشی در مقابل مجلس شورای اسلامی» عینا تایید و برای آن به پنج سال حبس محکوم شد. در اوایل شهریور ماه، درخواست اعاده دادرسی این حکم نیز در شعبه ۳۳ دادگاه قم رد و مجددا حکم تایید شد. آقای شریعتی در ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۳ بازداشت شد و در تاریخ ۲۷ اردبیهشت ماه ۱۳۹۵ به مرخصی آمد. او در روز ۱۰ آبان سالجاری( ۱۳۹۵) مجددا برای گذراندن حکمش به زندان اوین منتقل شد.
تجمع علیه «اسیدپاشی به زنان» که اکنون علی شریعتی به دلیل شرکت در آن به پنج سال زندان محکوم و زندانی شده، تجمعی بود در اعتراض به اسیدپاشی های سریالی علیه زنان در اصفهان که در فاصله شهریور تا ۲۴ مهرماه سال ۱۳۹۳ در اصفهان رخ داد. پس از انتشار خبر این اسیدپاشی های سریالی بر زنان، چندین تجمع مردمی در اصفهان، مشهد و تهران در اعتراض به این اسیدپاشی های برگزار شد که تجمع ۳۰ مهر ماه سال ۱۳۹۳ مقابل مجلس شورای اسلامی از جمله این تجمعات بود. مقام های قضایی و فرماندهان نیروی انتظامی و وزارت کشور با گذشت دو سال از آن اسیدپاشی ها اعلام میکنند که هنوز قادر به شناسایی عوامل این اقدام نیستند اما معترضان به آن از جمله علی شریعتی بازداشت و زندانی شده اند.
شایسته السادات شهیدی، مادر علی شریعتی، زندانی عقیدتی، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «روز ۲۶ اردبیهشت ۹۵ پدربزرگ علی فوت کرد. مسئولان یک روز پس از آن در تاریخ ۲۷ اردبیهشت به او مرخصی دادند که تا دهم آبان ماه نیز بیرون بود. او در این مدت درخواست اعاده دادرسی به حکمش را نیز داد که این درخواست متاسفانه رد شد. پسرم صبح روز دهم آبان ماه برای کار شخصی به شهرداری رفته بود که در آنجا بدون اطلاع قبلی بازداشت و روانه زندان اوین شد.»
خانم شهیدی در ادامه گفت: «ساعت سه عصر همان روز(دهم آبان ماه ۹۵) وقتی خبری از علی نشد با دفتر دادستانی تماس گرفتم و از منشی آقای حاجیلو، پرسیدم که آیا علی دستگیر شده است ایشان هم گفتند که علی دستگیر نشده است. اما ساعت هفت عصر علی تماس گرفت و گفت دستگیر شده و در بند هشت زندان اوین است. علی گفت از همان روز دست به اعتصاب غذا زده است و تا زمان تبرئه شدن از این حکم که مصداق قانونی ندارد دست از اعتصاب غذای خود بر نمی دارد.»
مادر علی شریعتی با اشاره به حمایت فرزندش از دولت حسن روحانی گفت: «فرزند من همیشه حامی این دولت بوده است. شرکت در تظاهرات علیه اسید پاشی بر روی زنان اقدامی غیرامنیتی نبود در واقع اعتراضی مدنی برای عدم امنیت در کشور بود. علی در دادگاه تجدید نظر از بقیه اتهاماتش تبرئه شد اما برای اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تظاهرات علیه اسید پاشی به پنج سال محکوم شد. متاسفانه اعاده دادرسی او هم رد شد و الان مجددا او را برای گذراندن حکمش به داخل زندان برده اند.»
شایسته السادات شهیدی با بیان اینکه «حال فرزندش پس از یک هفته اعتصاب غذا مناسب نیست»، به کمپین گفت: «مشخص است که وقتی کسی یک هفته فقط آب و چای بخورد حال جسمی خوبی ندارد. وقتی با من حرف می زند صدایش بی حال است اما واقعیت این است که به من چیزی نمی گوید که نگران نشوم اما شنیده ام که او را چند بار به بهداری زندان هم برده اند. من از این دولت که فرزندم حامیش بوده آزادیش را می خواهم. حکمی که برایش صادر و به خاطر آن زندانی شده غیرعادلانه است.»
علی شریعتی، ۲۹ ساله، فارغ التحصیل رشته معماری در مقطع کارشناسی، اولین بار در ۲۵ بهمن ماه ۱۳۸۹ در تجمعات خیابانی برای اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ دستگیر و به مدت یکماه در سلول انفرادی زندان اوین بود. پس از آن با قرار وثیقه آزاد شد. او بعدتر در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی به دو سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. دادگاه تجدید نظر این حکم را به یکسال حبس کاهش داد و شلاق نیز بخشوده شد. علی شریعتی هشت ماه از دوران یکسال حبس خود را گذراند و آزاد شد.
آقای شریعتی مجددا ۲۳ خرداد ماه ۱۳۹۳ در زیر پل سیدخندان تهران بازداشت شد. او به همراه عده دیگری به مناسب عید مذهبی «نیمه شعبان» و برای رفع حصر سران جنبش سبز «نذری پخش می کردند که توسط نیروی انتظامی دستگیر شد و بعدتر پس از یک هفته بازجویی به او اتهام تبلیغ علیه نظام تفهیم شد اما با قرار وثیقه آزاد شد.
بار سوم در روز ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۳ در منزلش دستگیر شد. او طی دو جلسه دادگاه در تاریخ های ۳۰ خرداد و نهم شهریور ماه ۱۳۹۴ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام اجتماع و تبانی از طریق شرکت در تجمع ۳۰ مهر ماه ۹۳ در اعتراض به اسیدپاشی ها، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری، توهین به ریاست جمهوری و داشتن ماهواره در منزل متهم و محاکمه شد. در تاریخ ۲۰ شهریور ماه ۱۳۹۴ طی حکمی که به او ابلاغ شد به دلیل این اتهامات به اشد مجازات یعنی به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم شد. دادگاه شعبه ۵۴ تجدید نظر او ۲۱ دی ماه ۱۳۹۴ برگزار شد. بر اساس رای این دادگاه که در خرداد ماه ۱۳۹۵ ابلاغ شد، علی شریعتی از سه اتهام «توهین به رهبری، توهین به ریاست جمهوری و تبلیغ علیه نظام تبرئه» شد اما برای اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس محکوم شد. اعاده دادرسی او نیز در شعبه ۳۳ دادگاه انقلاب قم در شهریور ماه ۱۳۹۵ رد شد.
او روز ۱۰ آبان ماه سالجاری(۹۵) بدون اطلاع قبلی و هنگامی که برای کار شخصی به شهرداری رفته بود در آنجا بدون اطلاع قبلی بازداشت و روانه زندان اوین شد و از همان روز اعتصاب غذای خود را در اعتراض به اجرای حکم پنج سال زندان که به آن اعتراض دارد، آغاز کرده است.