آتنا دائمی برای تحمل هفت سال زندان از سوی ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و راهی اوین شد
یک منبع مطلع به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که آتنا دائمی، فعال مدنی و حقوق بشر، که روز گذشته در یک تماس تلفنی از سوی دادستانی تهران برای تحمل تحمل هفت سال زندان به زندان اوین فراخوانده شده بود، صبح روز شنبه ششم آذرماه و قبل از دریافت احضاریه کتبی، از سوی مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شده است. به گفته این منبع ماموران سپاه از نشان دادن حکم بازداشت به خانم دائمی امتناع کرده اند و پس از تماس خانواده با کلانتری حاضر شدند حکم بازداشت را به مأموران نیروی انتظامی نشان دهند.
آتنا دائمی، فعال حقوق کودک و مدنی روز ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. دادگاه او روز ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. او به اتهامات اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی بر ضد کشور به هفت سال، توهین به رهبری و مقدسات به سه سال و اختفای ادله جرم به چهار سال حبس محکوم شد. حکم آتنا دائمی در دادگاه تجدیدنظر با تبرئه از اتهام «اختفای ادله جرم» به هفت سال زندان کاهش یافت.
دیدار با خانواده های زندانیان سیاسی، انتشار مطالب انتقادی در فیسبوک، مخالفت با مجازات اعدام و حمایت از زندانیان سیاسی و مدنی بخشی از فعالیت هایی بود که در حکم صادره به عنوان مصداق جرم در نظر گرفته شده بود. آتنا دائمی پس از ۱۶ ماه بازداشت موقت، روز دوشنبه ۲۶ بهمن ماه با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تا زمان دادگاه تجدید نظرش از زندان اوین آزاد شد.
یک منبع مطلع روز شنبه ۶ آذر ماه و ساعتی پس از بازداشت آتنا دائمی به بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که «آتنا دائمی پس از انتقال به بند زنان زندان اوین در تماس تلفنی با خانوادهاش گفته است که از مأموران سپاه به دلیل بازداشت توأم با خشونت و غیرقانونی اش قبل از دریافت احضاریه رسمی شکایت خواهد کرد.»
بازداشت متهمان برای اجرای حکم پس از ارسال احضاریه و طی شدن مراحل قانونی عموما به عهده مأموران اجرای احکام قوه قضائیه است و مشخص نیست چرا نیروهای سپاه پاسداران اتنا دائمی را قبل از طی شدن مراحل قانونی بازداشت کرده اند.
این منبع مطلع همچنین درباره نحوه بازداشت آتنا دائمی به کمپین گفت: «مأموران با لباس شخصی بودند و گفتند برای تحویل احضاریه آمدیم، وقتی در را باز کردند، چند نفر لباس شخصی به زور وارد خانه شدند، آتنا در اتاقش را قفل کرده بود و به پلیس زنگ زدند و بعد با ورود پلیس حاضر شدند حکم را نشان بدهند، در حالی که تاریخ بازداشت در حکم هشتم آذر بود یعنی پس فردا و نوشته شده بود “به مخفیگاه متهم حمله کنند”، در حالی که این محل منزل پدری و محل زندگی آتنا دائمی بود و نه مخفیگاه.»
آتنا دائمی که به دلیل فعالیتهای مسالمت میز مدنی و دفاع از حقوق بشر با حکم دادپاه انقلاب تهران به هفت سال زندان محکوم شده، روز جمعه ۵ آذر ماه ۱۳۹۵ در صفحه شخصی اش در فیسبوک نوشته بود که افرادی ناشناس در تماسی تلفنی از او آدرس خانه اش را برای ارسال احضاریه خواسته اند. خانم دائمی نوشته بود که منتظر دریافت احضاریه رسمی است تا خود را به زندان اوین معرفی کند. او نوشته بود که به صورت قانونی او پنج روز برای معرفی خود وقت خواهد داشت.
معصومه نعمتی مادر آتنا دائمی، پیشتر درباره فعالیت های دخترش در گفتگویی به تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۹۳ به کمپین گفته بود فعالیت های آتنا در حوزۀ کودکان، مانند برپا کردن کلاس های آموزشی نقاشی یا نمایشگاه های نقاشی برای کودکان کار و خیابان بوده و یا شرکت در اعتراضات به وضعیت بچه های کوبانی و غزه. خانم دائمی همچنین در صفحه فیسبوک شخصیش در اعتراض به برخی اتفاقات اجتماعی مطالبی می نوشت که صفحه فیسبوک او پس از بازداشتش مسدود شد.
به گفته مادر آتنا، او در دوره بازداشت قبلیش در زندان از سردردهای شدید و ضعف بینایی رنج می برد و پزشکان شرایط استرس زای محیط زندان را برایش خطرناک می دانستند.