تهدید مجدد هنرمندان و ورزشکاران توسط دادستان تهران برای شرکت نکردن در مهمانیهای «مختلط»
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران روز سه شنبه هفتم دی ماه با هشدار به هنرمندان و ورزشکاران برای شرکت نکردن در مهمانیهای مختلط مدعی شد چون هزینههای مجازات برای دستگیری هنرمندان و وررزشکاران پایین است بنابراین آنها در مهمانیهای مختلط شرکت میکنند. در حالی دادستان تهران مدعی این حرف شده که بازداشت شدگان برای آزادی خود مجبور به پرداخت وثیقه یا جرایم نقدی سنگین هستند.
دادستان تهران در طی یکسال اخیر در تاریخ های ۱۶ دی ماه ۱۳۹۴، ۲۱ اربیهشت ۱۳۹۵، ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۵ مکرر به هنرمندان و ورزشکاران برای شرکت نکردن در میهمانی های مختلط، مصرف مشروب الکلی و انتشار عکس با زنان هشدار داده است.
به گفته دادستان تهران در ده ماهه اول ساری جاری (۱۳۹۵) ۱۱۳ باند فساد و فحشا و ۶۵ پارتی مختلط، ۲۰۰/۱۸۶ لیتر مشروب الکلی ساخته داخل، ۲۹۸۰۰ بطری مشروب، ۹۲۶ عدد تجهیزات ماهواره و ۲ میلیون و ۳۷۰ هزار محصولات ضد فرهنگی فقط در شهر تهران شناسایی، کشف و جمع آوری شده است.
او روز هفتم دی ماه با اشاره به دو دستگیری فلهای اخیر که به نام «پرونده فساد اخلاقی» از آنها یاد کرد، گفت که اولین پرونده مربوط به «برگزاری مراسم مختلط و مشروب خواری در یک کافی شاپ واقع در مرکز شهر تهران» است و دومین پرونده مربوط به «برگزاری پارتی مختلط با حضور برخی از هنرمندان »بوده است. به گفته دادستان تهران هر دو این پرونده ها برای بررسی به دادسرای تهران فرستاده شده اند.
آقای دادستان در این خبر حتی از اینکه به دلیل «محدودیت های موجود در قوانین» امکان اعلام اسامی دستگیر شدگان را ندارد گله کرد. اگر چه او پیش از این در تاریخ ۲۱ اردبیهشت ۱۳۹۵ با تهدید ورزشکاران و هنرمندان گفت که «اگر آنها در جلسات مبتذل و خلاف موازین شرکت کنند و اتهام آنها محرز شود اسامی آنها اعلام خواهد شد.»
روز ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۵، دادستان تهران در نشست خبری از دستگیری ۱۲۰ زن و مرد در یک کافی شاپ در مرکز تهران خبر داد که آنها با وضعیت نامناسب دستگیر شده اند. او موارد تخلف در این گردهمایی را حضور «دو خواننده غیر مجاز، کشف ۱۵ بطری مشروبات الکلی، و حضور ۱۵ نفر از افراد که مست» بوده اند را ذکر کرد. همچنین گفت مدیر کافی شاپ برای برگزاری مراسم ۷۰۰ هزار تومان گرفته است. به گفته او تمام دستگیرشدگان با صدور قرار تامین به زندان معرفی شدهاند. با این حال دادستان تهران هیچ توضیح دیگری درباره اینکه تا چه زمانی بازداشت انها ادامه خواهد داشت عنوان نکرد. او این بازداشت گسترده را با «مقابله با فساد» و کافی شاپ مذکور را «مرکز فساد» عنوان کرد.
اما پرونده دومی که دادستان تهران به آن اشاره کرده در هیچکدام از رسانهها مطرح نشد، ولی جعفری دولت آبادی فقط به این نکته اشاره کرد که «پرونده دوم که طی هفته گذشته مفتوح شده، برگزاری پارتی مختلط با حضور برخی هنرمندان بود.»
در حالی موج بازداشت هنرمندان و ورزشکاران و همچنین مردم عادی در مهمانیهای مختلط در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است که حسن روحانی، رییس جمهور ایران روز اول اردبیهشت ماه ۱۳۹۵ گفت: «حق نداریم در زندگی خصوصی و عمومی مردم دخالت کنیم.» او همچنین گفته بود:«آزادی مردم با آیین نام و سلیقه افراد وبرخی دستگاهها نمی توانند محدود شود و آزادی مردم به غیر از قانون با هیچ چیز دیگری محدود نمیشود و حتی دولت و قوه قضاییه هم نمیتوانند مردم را محدود کنند و فقط قانون میتواند چارچوبهایی در این زمینه داشته باشد.»
رییس جمهور ایران همچنین روز هشتم تیرماه در سخنرانی خود گفت: «مردم باید احساس کنند که به حقوق عمومی و آزادی انها احترام گذاشته میشود و یکی از وظایف قوه قضاییه که در قانون اساسی بر آن تصریح شده است، احیای حقوق عامه مردم و گسترش عدل و آزادی است.»
اینگونه رفتارهای افراطی، تلاش تندروهای مخالف دولت متمرکز برای نشان دادن قدرت خود در کنترل زندگی شخصی و روشهای زندگی مردم است. این تلاش را در حوزههای مختلف فرهنگ، سینما، کتاب، تئاتر، برجام، فیشهای حقوقی و همچنین برخورد با روزنامه نگاران میتوان دید. با این حال در این برخوردها و بازداشتها حسن روحانی به عنوان رییس جمهور و علیرغم شعارهای انتخاباتیاش اقدامات، دخالتها و حمایتهای لازم را در مواردی انجام نداده و نمیدهد.
در اردبیهشت ماه سال جاری خبری مبنی بر بازداشت یک فوتبالیست و یک خواننده مطرح و هفت بازیگر سینما در پارتی سعادت آباد منتشر شد. در این خبرها نوشته شده بود که غروب جمعه ۱۸ اردیهشت ماه در باغی ۴۰ هزار متری در منطقه سعادت آباد تهران پارتی مختلطی برپا بوده که پلیس ۱۱۰ با هجوم به آنجا برخی از شرکت کنندگان را به همراه مشروبات الکلی و مواد مخدر بازداشت کرده است. در این خبرها نام اختصاری این هفت بازیگر منتشر شده بود که باعث جنجالی در میان جامعه هنرمندان شد. طبق این خبرها پرونده آنها به دادسرای ارشاد ارجاع داده شد با این حال تاکنون از سرنوشت این پرونده قضایی، خبری منتشر نشد.
جعفری دولت آبادی چند روز پس از این دستگیری ها در تاریخ ۲۱ اردبیهشت ۱۳۹۵ با تهدید ورزشکاران و هنرمندان گفت که «اگر آنها در جلسات مبتذل و خلاف موازین شرکت کنند و اتهام آنها محرز شود اسامی آنها اعلام خواهد شد.»