بسته خبری هفته(۶): از دستگیری ورزشکار زن تا رجل سیاسی بودن یا نبودن زنان
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*وزیر اطلاعات: «دوتابعیتیها فاسد و جاسوس نیستند»
سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات با بیان اینکه حدود ۴۰هزار ایرانی دوتابعیتی در دنیا زندگی میکنند، گفت: «طوری مسئله دوتابعیتی مطرح میشود که انگار هر فردی که دوتابعیتی است، فاسد، بیگانه، وطنفروش یا جاسوس است در حالی که بسیاری از اینان اعتبار و ثروت ملی محسوب میشوند.»
وی با تاکید براینکه اکنون هیچ مدیر دوتابعیتی دردولت مشغول به کار نیست ، بحثهای مربوط به دوتابعیتیها را عملیات روانی علیه دولت دانست.
دراین خصوص نعمت احمدی حقوقدان و وکیل دادگستری گفت: «در ایران تابعیت مضاعف، دوگانه یا دوتابعیتی نداریم و به عبارت دیگر، موضوع دوتابعیتیها در این قانون مسکوت مانده است.» (منبع: وقایع اتفاقیه)
*محمدرضا باهنر: «زن رجل سیاسی نیست»
محمدرضا باهنر،عضومجمع نشخیص مصلحت نظام در واکنش به احتمال کاندیدا شدن مرضیه وحید دستجردی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، گفت: «با تفسیر شورای نگهبان از رجل سیاسی موافق هستم. از نظر من زن رجل سیاسی نیست.»
حسین انواری، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه نیزدر این خصوص گفت: «زن در جامعه اسلامی مجاز نیست زمام حکومت و ولایت امر را به دست گیرد. ولایت دنباله همان امامت است که ولی مسلمین باید مرد باشد.»
درروزهای گذشته خبراحتمال کاندیدا شدن مرضیه وحید دستجردی از طرف جناح اصولگرا در ایران به گوش رسید. (منبع: شرق)
امام جمعه اصفهان: پدر و برادر زنان بدحجاب بیغیرتاند
امام جمعه اصفهان در ادامه توهین به افرادی که روش زندگی متفاوتی با آنچه از تریبونهای رسمی تبلیغ میشود انتخاب کردهاند، گفت: «هر وقت صحبت از حجاب و کنسرت میشود یا صحبتها و انتقاداتی درباره بیدینیها میشوند، بیبیسی حرفهای را جورواجور نقل میکند و بعد هم روزنامههای پیرو آنان حرفها را نقل میکند و بعد هم برخی سایتها، دشمن دلش میخواهد که ما مسیر بیدینی را طی کنیم.»
به گزارش سایت انتخاب، آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد در خطبههای هفته گذشته نماز جمعه اصفهان که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، با بیان اینکه امروز برخیها با بدحجابی در خیابانها حاضر میشوند و راه پهلوی را ادامه میدهند، افزود: «بر اساس احادیث خانمهایی که با وضع نامناسب بیرون میآیند، نه پدرش و نه برادرهایش غیرت دارد و نتیجه این است که خانواده از هم میپاشد و خیری ازش نیست و در معاملات هم باید از او کوتاه آمد که اگر غیرت و دین داشت ناموس خود را در معرض دید نمیگذاشت. (منبع)
*نامه سرگشاده چهار هنرمند زندانی درآستانه شروع جشنواره فیلم فجر
مهدی رجبیان، یوسف عمادی، حسین رجبیان و کیوان کریمی چهار هنرمند زندانی درنامهای سرگشاده از اعتراض هنرمندان خارجی نسبت به حکم حبس به دلیل فعالیت هنری شان نوشته و «سکوت» هنرمندان داخلی را مورد پرسش قرار دادهاند.
در بخشی از این نامه آمده است: «تمام آثارمان که در چند سال اخیر تولید و آماده ارائه بوده اند به شکل مستقیم و غیر مستقیم مورد مصادره و توقیف قرار گرفته اند و هیچ یک از هنرمندان داخلی برخلاف واکنش هنرمندان تراز اول دنیا به احکام سنگین زندان و مصادره آثار هنریمان واکنشی نشان نداده اند.. گویی این بی تفاوتی نصیبی برایشان در پی داشته که این چنین بر آن پای می فشارند.» (منبع: هرانا)
*جمهوری در آتش؛ ساختمان پلاسکو فروریخت
صبح پنجشنبه ۳۰ دیماه ساختمان پلاسکو در خیابان جمهوری تهران دچار حادثه آتشسوزی شد که در این حادثه حداقل ۲۰ تن از آتشنشانان جان خود را از دست دادند و دستکم ۸۷ نفر دچار حادثه شدند. طبق گفته مسوولین امدادرسانی به مصدومان و آسیبدیدگان حادثه همچنان ادامه دارد.
مرتضی طلایی نایب رییس شورای شهر تهران که در محل حادثه حضور یافته بود با واکنش صریح یک آتشنشان مواجه شد که خطاب به طلایی گفت: «چرا نگاه میکنید؟ پول بدهید تا دستگاه بخریم. چرا وقتی پول میخواهیم نمیدهید و باید نامهنگاری کنیم؟»
آیتالله خامنهای و حسن روحانی نیز در پیامهایی تسلیت خود را ابراز کردند.
در همین رابطه رییس پلیس فتا اعلام کرد که با شایعهسازان حادثه پلاسکو در فضای مجازی برخورد میکند. (منبع: ایسنا) گزارش کامل کمیپن را می توانید اینجا بخوانید.
چرا آیتالله خامنهای “انا لانعلم منه الا خیرا” را نگفتند؟
هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه: «….میگوید چرا ایشان [آیتالله خامنهای] برخی از اذکار مستحبی را در نماز قرائت نفرمودند و بجایش جملات دیگری خواندند؟! بداند که رهبری جمله “انا لانعلم منه الا خیرا” را بدان جهت نخواندند که از سر صداقتی که دارند و احتمالا اطلاعاتی که در اختیار دارند، آگاهی داشته که خیر نیست، این جمله در نماز میت قرائت شود و در صورت اطلاع و خواندن این جمله دروغ گفتهاند و رهبر عادل نباید دروغ بگویند.»
*هراس از تکرار سگکشی در تهران
فعالین حقوق حیوانات در تهران با اشاره به مناقصه عمومی شهرداری تهران برای واگذاری فعالیتهای کلینیکی دامپزشکی و نگهداری سگهای بدون صاحب، نگرانی خود را به ورود دوباره افرادی با سابقه بد در خصوص حمایت از حیوانات ابراز کردند.
دوستداران حیوانات معتقدند مافیایی پشت این مناقصههاست و نمیگذارد معدومسازی سگها که بابتش حقوقی میگیرند، از دست گروهی از افراد خارج شوند و تحت هیچ شرایطی نخواهند گذاشت پیمانکاری از دست آنها خارج شود.
فعالین حقوق حیوانات میگویند که سگکشیها همچنان ادامه دارد و عقیمسازی حیوانات شهری استاندارد نیست. (منبع: شهروند)
*حذف ۱۰ فیلم با مضامین فمنیستی از جشنواره فیلم فجر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «برای اولین بار در جشنواره امسال که مضامین فمنیستی و مضامین نامناسب داشت را حذف کردیم.»
صالحی امیری که در قم سخنرانی میکرد با اشاره به اعتراضها پیش از شروع جشنواره فیلم این اعتراضها را ناشی از عدم اطلاعرسانی دانست و گفت: «وزارت فرهنگ و ارشاد محل جنجال نیست، سیاست قطعی وزارت فرهنگ و ارشاد، سیاست های مقام معظم رهبری است.» (منبع: خبرگزاری حوزه)
*ابراز نگرانی عفو بینالملل از مجازاتهای فیزیکی در ایران
سازمان عفو بینالملل در بیانیهای نسبت به استفاده فزاینده ایران از مجازاتهای فیزیکی مانند شلاق، قطع عضو و نابینا کردن هشدار داده و این اعمال را به شدت تقبیح کرده است. در این بیانیه به اجرای حکم ۴۰ ضربه شلاق یک خبرنگار در نجفآباد اشاره شده است.
سازمان عفو بینالملل از حکومت جمهوری اسلامی ایران خواسته است هرچه زودتر تمامی اشکال مجازات فیزیکی را متوقف کند و نظام به شدت معیوب قضایی خود را با قوانین و استاندارهای حقوقبشری ترمیم کند. (منبع: عفوبینالملل)
* دایی آیتالله خامنهای خطاب به رهبر ایران: «تا دیرنشده مشی خود را تغییر دهید»
سیدحسین میردامادی، دایی آیتالله خامنهای درنامهای خطاب به وی نوشته است: «آسیدعلی آقای عزیز! تا دیرتر از این نشده و دوران شما پایان نیافته و شیرازه امور به کل ازهمنپاشیده و مُلک و ملت از دست نرفته، مشی خود را تغییر دهید و این ناهنجاریها را جبران کنید.»
حسین میردامادی دراین نامه از خواهرزاده خود خواسته است تا هرچه زودتر به حصر خانگی رهبران جنبش سبز پایان دهد و دستور آزادی تمام زندانیان سیاسی وعقیدتی و روزنامهنگاران و فعالین حقوق بشر را صادر کند.
سیدحسین میردامادی استاد بازنشسته الهیات دانشگاه فردوسی مشهد است و در همین شهر سکونت دارد. (منبع: کلمه)
*آخرین نفسهای جنگلهای شمال
رییس انجمن جنگلبانی ایران با اعلام اینکه روزانه ۴۰ هزار هکتار از جنگلهای شمال مورد تخریب کمی و کیفی قرار میگیرد گفت: «شاید در ۳۰ سال آینده در شمال کشور هیچ جنگلی نباشد.» هادی کیادلیری مرگ جنگلهای شمال کشور را از نظر بصری هم قابل تشخیص دانست و دلیل آن را مرگ و میر دستهجمعی درختان عنوان کرد.
مجلس شورای اسلامی درلایحه تنفس جنگلها بندی را اضافه کرده که به اعتقاد کارشناسان و فعالان محیط زیست دست متخلفان را برای برداشتهای بعدی از جنگل باز میگذارد. (منبع: مهر)
*شکایت سید محمد خاتمی از سردار نقدی
محمد انجام ، وکیل سید محمد خاتمی از شکایت رییس دولت اصلاحات علیه سردار نقدی خبرداد و گفت: «قریب دو هفته پیش یک شکایت کیفری با عنوان نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی علیه سردار نقدی در شعبه ۴ بازپرسی دادسرای رسانه ثبت کردیم که در حال رسیدگی است.» وی دلیل این شکایت را صحبتهای سردار نقدی درخصوص دریافت پول از پادشاه عربستان توسط آقای خاتمی عنوان کرد.
سردار نقدی به خبرنگار روزنامه شرق که ماجرای پول گرفتن محمد خاتمی را تکذیب شده خواند، گفته بود: « من را محاکمه کنید و من آنجا جواب میدهم.» (منبع: آنا)
*مسدود شدن ۱۶۰ هزار کانال در فضای مجازی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بیش از نیمی از کاربران شبکههای اجتماعی در ایران هستند گفت: «بیش از ۱۶۰ هزار کانال فساد و الحادی مسدود شدند که این اقدام در راستای مصونیت نسل جوان از قرار گرفتن در معرض بمباران فرهنگی صورت گرفته است.»
امیری با اشاره به اینکه باید به جای مسدود کردن بسترها زمینهای برای تولید محتوا در بستر دیگری ایجاد کنیم به نقش ویژه روحانیت در تولید محتوای فضای مجازی تاکید کرد. (منبع: تسنیم)
*وزیر سابق اطلاعات: «دشمن برای انتخابات سال آینده طراحی فتنه کرده است»
حیدرمصلحی، وزیرسابق اطلاعات با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ مدعی شد: «دشمنان به دنبال ایجاد فتنه در جریان انتخابات سال آینده ریاستجمهوری هستند و با تجزیه وتحلیل نقصهای فتنه ۸۸ طراحی سنگینی در جهت ایجاد فتنه دارند و اینبار بار میخواهند طبقه متوسط روبه پایین جامعه را به خیابان بکشانند.»
وی مدعیست که تحلیلهای دشمنان با توجه به بررسیهای جاسوسان صورت میگیرد که کار اصلی آنها شناسایی نواقص در جریان حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ است. (منبع: رسا)
*زندگی کودکان کار در زبالههای بازیافتی «غنیآباد»
روزنامه اعتماد در گزارشی به محله «غنیآباد» درحاشیه تهران پرداخته و از کودکانی نوشته که در آنجا مشغول کار در زبالههای بازیافتی هستند. هفته گذشته آتشسوزی در یکی از سولههای این محله که غالبا محل زندگی مهاجران افغان و آسیبدیدهگان اجتماعی است، موجب کشتهشدن دو کودک کار شد که واکنشهایی زیادی در فضای مجازی به دنبال داشت.
به گفته یکی از ساکنین «غنیآباد» شهرداری کودکان مهاجر افغان را در سولههای مشابهی نگهداری میکند و در ازای جمع آوری زباله ماهی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتومان پرداخت میکند. (منبع: روزنامه اعتماد)
*ممنوعیت آموزش موسیقی و زبانهای خارجی در مدارس ابتدایی
مرضیه گرد، رییس سازمان مدارس غیردولتی آموزش و پرورش با اشاره به آموزش موسیقی در بعضی مدارس گفت: «آموزش هر نوع موسیقی و استفاده از آلات موسیقی در مدارس دولتی و غیر دولتی ممنوع است.»
وی با تاکید به اینکه طبق قانون مدارس غیردولتی تاسیس آموزشگاههای زبان خارجی برای دانشآموزان پیش دبستانی تا پیشدانشگاهی تنها با مجوز آموزش و پرورش امکانپذیر است از پلمپ ۲۰۰ آموزشگاه علمی و زبان در تهران خبر داد. او به مدیران دبستانهایی که زبان انگلیسی آموزش میدهند هشدار داد که با آنها برخورد خواهد شد. (منبع: شبکه خبر)
*تعطیلی ۱۲۰ معدن سنگآهن و بیکاری ۱۰هزار نفر در شش سال گذشته
براساس تحقیقات یک موسسه مرتبط با بخش معدن که به بررسی دلایل تعطیلی معادن کشور در سالهای اخیر پرداخته است، از شش سال گذشته تا کنون بیش از ۸۰ درصد بنگاههای خصوصی تولید و صادر کننده سنگآهن تعطیل و نزدیک به ۱۰ هزارنفر بیکار شدند. طبق این بررسی تا پایان سال گذشته از ۱۶۰ معدن فعال سنگآهن ۱۲۰ معدن بهطور کامل غیرفعال شدهاند و بقیه نیز نیمهفعال هستند. براساس ین گزارش تنها در سال گذشته شمسی ۴۵۶۸ نفر در بخش معادن سنگآهن تعدیل نیرو شدند. (منبع: تسنیم)
*مرگ تلخ کارتونخوابها در خیابان
محمد جواد هدایت رییس مرکز آزمایشگاهی پزشکی قانونی تهران درباره آمار جانباختگان بیمکان و بیسرپناه گفت: «از ابتدای آبان تا کنون نه نفر از افراد بیسرپناه در مکانهای عمومی جان دادهاند.» وی در توضیح بیشتر درباره علت مرگ این شهروندان اعلام کرد: «یک مورد از فوتیها به دلیل سرمازدگی و دو مورد به دلیل بیماری عفونی بوده وعلت مرگ شش نفر دیگر هنوز معلوم نیست.»
بهگفته این مقام مسوول سن فوتشدگان بین ۳۵ تا ۷۰ سال بوده است. (منبع: ایسنا)
*دومین حکم شلاق برای خبرنگاران
مدیر سایت محلی «شاهرودنیوز» پس از محاکمه در یکی از شعبات کیفری دادگستری شاهرود به تحمل ۴۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شد. این خبرنگار در اعتراض نبودن هیات منصفه و رای صادره توسط دادگاه درخواست تجدیدنظر نکرد.
این وبسایت محلی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیست و طبق قانون مطبوعات رسیدگی به جرایم مطبوعاتی درصلاحیت دادگاه مطبوعات است و حضور هیئت منصفه نیز دراین دادگاه الزامیست.
درهفته گذشته یکی از خبرنگاران نجفآباد نیز به دلیل درج اشتباه تعداد موتورسیکلتهای توقیف شده توسط نیروی انتظامی، با حکم مشابه ۴۰ ضربه شلاق روبرو شد.(منبع: قدسآنلاین)
*وجود ۱۳۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور
انوشیروان محسنی رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: «بیش از ۱۳۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارد که استان سیستان و بلوچستان یکهفتم این کودکان را درخود جای داده است.» وی با اشاره به برنامه ششم توسعه کاهش ۲۵ درصدی پذیرش کودکان کار و بازگشت آنان به تحصیل را از مهمترین وظایف سازمان بهزیستی کشور دانست.
براساس آمارها تعداد کودکان کار در ایران نزدیک به ۲ میلیون نفر است. (منبع: آنا)
*جزییات دستگیری ۳۲ نفر از مدیران و اعضای کانالهای تلگرامی
حجتالاسلام صادق اکبری، رییس کل دادگستری استان هرمزگان در تشریح جزییات دستگیری ۳۲ نفر از مدیران و اعضای کانالهای تلگرامی گفت: «این۳۲ نفر با تحریک افراد به انحرافات جنسی، گرایش به مضامین غیراخلاقی و ایجاد پروفایلهای غیرواقعی به جذب بیش از سه هزار نفر در کانالهای غیراخلاقی مبادرت ورزیده بودند.»
به گفته وی این افراد به دستور مقام قضایی و با عملیات مرکز اطلاعات فضای مجازی نیروی انتظامی هرمزگان دستگیر شدند. (منبع: ایسنا)
درباره احضار و بازجویی مدیران کانالهای تلگرامی اینجا را بخوانید.
*دستگیری ورزشکار زن به دلیل انتشارعکسهایش درفضای مجازی
یکی از ورزشکاران زن رشته بدنسازی که چندی پیش در صفحه شخصی خود عکسهایی از تمرینات ورزشی خود منتشر کرده بود به دلیل آنچه غیراخلاقی بودن این عکسها عنوان شده، دستگیر و به دلیل ناتوانی درپرداخت قرار وثیقه ۲۰۰ میلیونی روانه زندان شد.
فدراسیون پرورش اندام پیش ازاین اعلام کرده بود به دلیل مسائل شرعی و قانونی بانوان هیچ فعالیتی در این رشته ندارند.
اواخر شهریور ماه دو ورزشکار خانم این رشته ورزشی در مسابقات برون مرزی شرکت کردند که تصاویر حضور این زنان به در شبکههای اجتماعی پخش شد و بعد از انتشار این تصاویر ۲ خانم ورزشکار به همراه ۴ مربی مرد جهت انجام مراحل بازپرسی به شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شدند. (منبع: میزان)
*ادیب یزدی: «برخی اصلاحطلبان از ولایت فقیه رنج میبرند»
حجتالاسلام ادیب یزدی کارشناس مذهبی صداوسیما مدعی شد برخی از اصلاحطلبان از ولایت فقیه رنج میبرند و به دنبال تغییر قانون اساسی هستند.
این روحانی که ازنزدیکان عزتالله ضرغامی رییس پیشین صداو سیما هم هست با بیان اینکه مردم ایران همواره آماده برگزاری مراسمی هم چون ۹ دی سال ۸۸ هستند ادعا کرد: «فتنه و شاید فتنههای جدیدی در پیش باشد و اصلاحطلبان به دوگونه خوشخیم و بدخیم تقسیم میشوند که گونه بدخیم آنها بسیار خطرناک و به دنبال تغییر قانون اساسیست.» (منبع: تهراننیوز)
*خوزستان در محاصره فاضلاب
روزنامه همشهری در گزارشی به بررسی شبکه تصفیه آب شانزده شهر استان خوزستان پرداخته است که شبکه فاضلاب ندارند و پسابهای جاری در خیابانها سلامتی مردم این شهرها را تهدید میکند. شهرهای اهواز و خرمشهر و آبادان و دزفول از جمله شهرهایی هستند که مدتهای مدیدیست در انتظار رفع این بحران بهسر میبرند.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان برای مرتفع شدن این مشکلات ۳ سال زمان لازم است.
خوزستان نفتخیزترین استان ایران است که در دوران جنگ خسارات زیادی به زیرساختهای شهرهای آن وارد شد و هنوز بعد از گذشت نزدیک به سه دهه از پایان جنگ شهروندان این استان با مشکلات رفاهی فراوانی چون ریزگردها و کمبود آب آشامیدنی سالم روبرو هستند. (منبع: روزنامه همشهری)
*طرد طبقات محروم از فضای شهری پایتخت
حسین ایمانی جاجرودی رییس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی تهران نسبت به دوقطبی شدن فضاهای شهری هشدار داد. وی با تاکید به فاصله طبقاتی شدید ایجاد شده در پایتخت گفت: «اکنون وضعیت بهگونهای شده است که فقرا جرات پا گذاشتن به مناطق اعیاننشین را ندارند.»
وی این معضل را فقط محدود به تهران ندانست و با ذکر مثال خیابانها و محلههای اطراف حرم رضوی در مشهد ادامه داد: « آنقدر در آنجا مجتمعهای تجاری، هتلهای لوکس و مراکز خرید مدرن و گرانقیمت درست کردهایم که دیگر فقرا جرات پا گذاشتن به آنجا را ندارند، درحالی که مشهد جایی بود که کمدرآمدها امید داشتند در آنجا کالاها و خدمات ارزانقیمت دریافت کنند.» (منبع: ایلنا)
*خودسوزی نانوای اردبیلی
یک نانوای اهل شهر اردبیل در محوطه اداره صنعت و معدن و تجارت استان اردبیل اقدام به خودسوزی کرد. به گزارش وبسایت محلی «آذرسلام» این نانوای اردبیلی به دلیل بدهی به یکی از بانکهای خصوصی و همچنین ناتوانی درپرداخت بدهی خود به اداره غلت و گرفتن سهمیه آرد و درنهایت بینتیجه بودن جلسات و وعدههای مسوولین اداره با ریختن بنزین روی تن خود اقدام ه خود سوزی کرده است که شدت آن نزدیک به ۶۰ درصد بوده است. (منبع: آذرسلام)
*درخواست کمیسرعالی حقوق بشر از ایران برای توقف اعدام سجاد سنجری
سخنگوی کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از مقامات جمهوری اسلامی خواست که حکم اعدام سجاد سنجری، نوجوان متهم به قتل را اجرا نکند. سجاد سنجری متهم به قتل مردی با استفاده ازچاقوست.
به گفته کمیسرعالی حقوق بشر سجاد سنجری درهنگام قتل نوجوان بوده وطبق گفتههایش در دادگاه درمقابل تلاش مقتول برای تجاوز مرتکب این قتل شده اما دادگاه تجدید نظر کرمانشاه با رد این ادعا حکم اعدام سجاد سنجری را تایید کرد و نهایتا دیوان عالی کشور در تابستان گذشته حکم اعدام او را تایید کرد. (منبع: کمیسرعالی حقوق بشر)
*تجمع دوباره مردم شیراز در اعتراض به پارازیتها
گروهی ازمردم شیراز در اعتراض به انتشار پارازیتهای ماهوارهای در این شهر تجمع کردند. این دومین بار در یک هفته گذشته است که مردم شیراز دست به تجمع اعتراضی علیه پارازیتها میزنند. براساس فیلمهای منتشرشده از این تجمع مردم درحال شعار دادن علیه سپاه هستند و نیروهای انتظامی نیز مردم را متفرق و دستگیر میکنند. هرچند نیروی انتظامی دراین باره هیچ توضیحی نداده است.
درهمینحال علی اکبری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی از دستگیری شهروندان در این تجمع ابراز بیاطلاعی کرد.
*برگزاری چندین تجمع اعتراضی کارگری
بیش از هزارنفر از کارگران کارخانه هپکو اراک برای هشتمین روز به تجمع اعتراضی خود ادامه دادند. این کارگران که ۵ ماه است مطالبات حقوقی خود را دریافت نکردند خواستار ایطال واگذاری این واحد صنفی به بخش خصوصی و بازگرداندن آن به دولت هستند.
کارگران شرکت مخازن نفتی تهران جنوب در بوشهر نیز که ۵ ماه است حقوقی دریافت نکردند با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. کارگران کاشی گیلانا در رودبار نیز در اعتراض به متوقف شدن فعالیت کارخانه و پرداخت نشدن معوقات خود مقابل این شرکت تجمع کردند.گفتنیست معوقات مزدی این کارگران به ۳۰ ماه گذشته برمیگردد.(منبع: ایلنا)
* کشته شدن سالانه ۱۵۰۰ کارگر در ایران
حامد مظاهریان معاون ساختمان و مسکن وزیر راه گفت: «آمار حوادث ناشی از کار در ایران نشان میدهد سالانه ۱۵۰۰ نفر جان خود را بر اثر حوادث ناشی از کار از دست میدهند که درصدی از این حادثهها در فرآیندهای تولید ساختمان است.»
وی با بیان اینکه این آمار غیرقابل قبول است یکی از مسائل مهم دراین زمینه را بهکارگیری افراد فاقد صلاحیت در فرآیند ساختمانی دانست. به گفته این مقام مسئول، کسانی هنوز مبادرت به ساخت میکنند که فاقد هرنوع صلاحیتی در این زمینه هستند و مهندسان در بسیاری موارد کنار گذاشته میشوند. (منبع: تسنیم)
*حسن روحانی: «از اینکه مواردی از حقوق شهروندی اجرا نمیشود، متاسفم»
رییس جمهور که در نشست خبری نخستین سالگرد برجام حضور یافته بود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ابتکار درباره منشور حقوق شهروندی و ضمانت اجرایی آن ازجمله مانعت از حضور محمد خاتمی درمراسم تشییع هاشمی رفسنجانی، گفت: «اینکه در مقام عمل برخی از موارد حقوق شهروندی امروز هنوز عملیاتی نمیشود، متاسف هستم.»
روحانی با تاکید براینکه حقوق شهروندی فقط به دستگاه اجرایی تعلق ندارد ابراز امیدواری کرد که دو قوه دیگر نیز در کنار قوه مجریه همراهی لازم را در اجرای حقوق شهروندی داشته باشند. (منبع: آفتاب)
*بیکاری و تعدیل بیش از ۲۰۰ کارگر
از ابتدای سال تا کنون ۲۰۰ کارگر واحد صنعتی هلال آران و بیدگل بیکار شدهاند. به گفته رییس هیئت امنای این واحد صنعتی به دلیل مشکلات اقتصادی در چند سال گذشته ناچار به تعدیل نیرو شده است. شهرک صنعتی آران و بیدگل ۱۷ سال پیش آغاز به کار کرده است که بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی درآن فعالیت دارند که همگی با مشکلات اقتصادی روبرو هستند.
پنجاه نفر ازکارگران کارخانه فیبر بندرانزلی که ۱۸ سال سابقه فعالیت دارد به دلیل آنچه مشکلات اقتصادی کارخانه عنوان شده تعدیل نیرو شدند. این کارگران که مطالبات مزدی خود را از شهریور ماه امسال دریافت نکردهاند و دو ماه است که حق بیمه نیز دریافت نکردهاند. (منبع: ایلنا)
*انتصاب اولین مدیرکل زن محیط زیست
نیره پورملائی رئیس سابق اداره محیط زیست انسانی و مشاور اجرائی اداره کل محیط زیست استان سیستانوبلوچستان، بهعنوان مدیرکل جدید محیط زیست این استان معرفی شد. پورملائی که متولد سال ١٣۵٨است، اولین زنیست که به سمت مدیرکل استانی محیط زیست درایران معرفی و منصوب میشود.
نیره پورملائی، مدیر کل جدید اداره حفاظت محیط زیست سیستانوبلوچستان که با حکم معصومه ابتکار کار خود را شروع کرده است، در مقطع کارشناسی، مهندسی محیط زیست دارد و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته مدیریت محیط زیست گذرانده است. (منبع: روزنامه شرق)
*تهدید رسانهها توسط رییس قوه قضاییه
صادق آملی لاریجانی ریس قوه قضاییه گفت: «یکی از نقش های منفی برخی رسانه ها دخالتهای نابجا در مسیر رسیدگی به پرونده های قضایی است که این فضاسازی ها در صورتی که موجب اخلال در رسیدگی قضایی شود، جرم است.»
لاریجانی با اشاره به واکنشهای جهانی به موضوع زندانیان دراعتصاب غذا و بیتوجهی به اوضاع منطقه، مدعی شد که این رفتارها نشان از استاندارهای دوگانه مدافعان حقوق بشر دارد.
رییس قوه قضاییه همچنین با بیاثر دانستن فشارها بر این قوه تاکید کرد که قوه قضاییه با اقتدارمیر خود را ادامه خواهد داد. (منبع: میزان)
*فراخوان عمومی برای بررسی موضوع پارازیتها
علی گورانی رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت: «هرشخصیتی درهر رده علمی اگر اطلاعاتی درخصوص پرتوها در دست دارد به ما منتقل کند تا ما نیز آن را برای آگاهی شهروندان اطلاعرسانی کنیم.»
وی با اشاره بهاینکه نبودن مستندات علمی و معتبردلیل پاسخگو نبودن وزارت بهداشت درخصوص پارازیتها است، از تمامی دانشکدههای تخصصی مخابرات الکترونیک خواست تا اطلاعاتشان درباره تاثیرات مخرب پارازیتها را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند.
درهفته گذشته مردم شیراز در تجمعی اعتراض خود را به تاثیرات پارازیت برسلامتی شهروندان اعلام کردند. دراین رابطه دانشگاه شیراز مسوولیت تحقیق درباره ارتباط پارازیتها با سلامتی مردم شد. (منبع: ایلنا)
*انتقاد شدید استاد حوزه علمیه کاشان از صداوسیما
آیتالله حاج حسین عرب، استاد حوزه علمیه کاشان با نوشتن نامهیی خطاب به حسن روحانی از رویه رسانههای اقتداگرا بهخصوص صداوسیما ابراز تاسف کرد. در بخشی از این نامه آمده است: «این قاعده و حقکشیها و بیلطفیها نسبت به هر شخصیتی که فکر میکنند در عرض اندیشه آنان است اعمال میشود. گاهی در حق محبوبترین مرجع تقلید نیز به کرات و مرات شاهد هستیم. اگر نام این رویه را تقلب در تاریخ ننامیم پس چه بنامیم؟»
به گفته این استاد حوزه علمیه رییس جمهوری باید جلوی تخریب شخصیتها توسط صداوسیما را بگیرد .انتقادها از صداوسیما بعد از مرگ هاشمی رفسنجانی شدت گرفت. (منبع: انصاف نیوز)
*سیدمهدی طباطبایی: «قوه قضاییه نسبت به نقدها بیتفاوت نباشد»
سید مهدی طباطبایی عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه مسائل بسیار زیادی در قوه قضائیه وجود دارد و مشکلات زیادی درباره این در قوه، در جامعه مطرح است گفت: «بهتر است مسئولان قوه قضائیه نسبت به نقدها بی تفاوت نباشند. لازم است که قوه قضائیه به زندانیان از هر قشری اعم از سیاسی و غیرسیاسی، براساس دستورات اسلامی رسیدگی کند.»
وی همچنین با اشاره به اینکه هیچ قوهیی نباید شخصیت خود را خورد کند یادآور شد: « اگر میخواهیم، هیچ قوهای تضعیف نشود، آقایان باید حرمت خود را نگه دارند. وقتی حرفهای ناروا زدند و اقداماتی ناشایست کردند که مردم هم متوجه آن شدند و بعد حاضر به عذرخواهی از مردم هم نشدند، دیگر چه توقعی داریم؟ این بدان معناست که آنها خودشان در حال تضعیف قوه خود هستند.» (منبع: امیدایرانیان)
*عیسی سحرخیز دست به اعتصاب غذا زد
عیس سحرخیز روزنامهنگار زندانی در اعتراض به قانون شکنیها، نقض مفاد قانون اساسی، حقوق شهروندی برای زندانیان سیاسی و مطبوعاتی دست به اعتصاب غذا زد. مهدی سحرخیز، فرزند آقای سحرخیز گفت: «پدر او در اعتراض به حکم جدید صادر شده و نقض مکرر قانون از سوی مقامهای قضایی و امنیتی از بامداد روز ٢۵ دی ماه ٩۵ اعتصاب خود را آغاز کرده است.»
در هفتههای گذشته موضوع اعتصاب غذای زندانیان سیاسی در ایران واکنشهای بسیاری به دنبال داشت به طوری که طیف گستردهای از مسوولین ایرانی و سازمانهای حقوق بشری جهانی منجمله عفو بین الملل و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران دربیانیههایی نسبت به وضعیت سلامت وخطر مرگ آنها هشدار دادند. (منبع: کمپین حقوق بشر در ایران)
*آلودگی هوا سومین علت مرگ و میر ایرانیان
ایرج حریرچی، قائم مقام وزارت بهداشت درباره تاثیر آلودگی هوا بر سلامت و میزان مرگومیر، گفت: «در ایران دو عامل خطر اصلی مرگ به ترتیب عوامل متابولیک و تغذیهای هستند و آلودگی هوا و مصرف سیگار در رتبههای سوم و چهارم به عنوان عامل خطر مرگ قرار دارند. همچنین عامل خطر پنجم هم مصرف مواد مخدر و الکل است.»
وی با بیان اینکه دو معیار برای سنجش میزان خسارت اقتصادی آلودگی هوا وجود دارد، این رقم را چیزی در حدود ۱۴۷۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ دانست.
به گفته محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران آلودگی هوای این شهر سالی ۵۸۰۰ نفر تلفات دارد. (منبع: ایسنا)
*عضو کارگری شورای عالی کار: لایحه اصلاحیه قانون کار، کار کودکان را به رسمیت میشناسد.
علی خدایی، عضو کارگری شورای عالی کار معتقد است با تغییراتی که در قالب اصلاحیه قانون کار صورت گرفته نه تنها همین حقوق اولیه کارگران به یغما میرود بلکه کار کودک نیز به رسمیت شناخته میشود.
به گفته این فعال کارگری درلایحه جدید حداقل سن ١۵ سال برای اصلاح قانون کار وجود ندارد. وقتی این حداقل وجود ندارد، معنایش این است که به کار کودک رسمیت میدهیم .
وی همچنین از مسوولین خواسته است تا به تجمعات و اعتراضات کارگری توجه کنند. (منبع: روزنامه شرق)
*نگرانی از مهاجرت جراحان به خارج کشور
ایرج فاضل رییس جامعه جراحان ایران نبود امنیت اجتماعی و اقتصادی را عامل اصلی مهاجرت پزشکان اعلام کرد.
وی با اشاره به مهاجرت ۱۹۸۰ پزشک طی دوسال گذشته این آمار را نگران کننده خواند و از مسوولین وزارت بهداشت و نمایندگان مجلس خواست تا به فکر چاره باشند زیرا به گفته وی تداوم این روند مهاجرت کشور را در سالهای آینده با کمبود پزشک روبرو خواهد کرد. (منبع: روزنامه اطلاعات)
*انتقاد علی مطهری از دخالت قوه قضاییه در فیلتر شبکههای اجتماعی
علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی ورود قوه قضاییه به موضوع رفع فیلتر شبکههای اجتماعی را موجب حاکمیت دوگانه دانست و تاکید کرد که قوه قضاییه در این مورد باید تابع کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و هیات نظارت بر مطبوعات باشد.
به گفته مطهری حادثه لغو سخنرانی وی در مشهد و نقض آزادی بیان با بهانه پیشگیری از وقوع جرم انجام شد در حالی که مرجع قانونی یعنی شورای تامین شهر یا استان وجود داشت و قوه قضاییه نباید ورود میکرد. (منبع: ایسنا)
*نصف شدن تعداد درختان خیابان ولیعصر تهران
به گفته محمد حقانی رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران، از سال ۱۳۱۷ که ۲۴ هزار اصله درخت در دو سوی خیابان ولیعصر کاشته شده تعداد آنها هم اکنون به ۱۱ هزار اصله درخت رسیده است.
در همین خصوص پرویز حناچی دبیر شورای عالی شهرسازی گفت: «عمدهترین مشکل خیابان ولیعصر ساخت و سازهای اطراف و گودبرداریهای عمیقی است که باعث نرسیدن نور به درختان، صدمه دیدن ریشه و نرسیدن آب به ریشهها میشود.
آلودگی آب هم معضل دیگری است. همچنین آلودگی هوا باعث خزان زودرس درختان میشود.» شورای شهر تهران اخیرا برای چندمین بارلایحه یی برای حمایت از درختان خیابان ولیعصر تصویب کرد . (منبع: ایسنا)
*لغو کنسرت کیهان کلهر در همدان
کیهان کلهر آهنگساز و نوازنده کمانچه از لغو کنسرت خود که قرار بود اول بهمن ماه در شهر همدان برگزارشود به دلیل مخالفت اداره ارشاد اسلامی این شهر خبر داد. کلهر با انتشار یادداشتی کوتاه در صفخه رسمی خود از علاقهمندان عذرخواهی کرده است.
در متن کلهر آمده است: «ازآنجا که متاسفانه تا این لحظه بدلیل عدم همکاری و اشکال تراشیهای بی دلیل مسئولین اداره ارشاد همدان موفق به اخذ مجوز برای برگزاری کنسرت «پردگیان باغ سکوت» در این شهر نشدهایم، کنسرت مذکور برگزار نخواهد شد. با عذرخواهی از پیشگاه شما عزیزان و امید دیدار در فرصتی دیگر.» (منبع: خبرآنلاین)
*آیتالله جوادی آملی: «شبکههای اجتماعی به تهدیدی برای جوانان تبدیل شده است»
آیتالله جوادی آملی، استاد حوزه علمیه قم مدعی شد: «در این فضای حقیقی، الان فضای اینترنت فضای مجازی نیست، چون سیم حقیقت نیست که بیسیم مجاز باشد، هرجا اندیشه و فکر و تبلیغ میآید، فضا فضای حقیقی است که دارد بسیاری از جوانان و نسلهای ما را تهی میکند و از بین میبرد.»
آمارها از افزایش عضویت کاربران اینترنتی ایران درشبکههای اجتماعی خبر میدهد و در سوی دیگر مراجع مذهبی هم واکنشهای تندی دراینخصوص نشان دادهاند ازجمله ماه گذشته آیتالله مکارم شیرازی فضای مجازی را منجلابی برای جوانان توصیف کرده بود. (منبع: خبرگزاری رسا)
*علی مطهری: «مخالف آزادی بیان، انقلابی نیست»
علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این نکته که از ابتدای انقلاب تا کنون هرجا تندروی کردیم به انقلاب آسیب وارد شده است گفت: «از طولانی کردن تسخیر سفارت آمریکا بگیرید تا قتلهای زنجیرهای و توقیف همزمان چندین روزنامه و ممانعت از اظهارنظر منتقدان و احکام سنگین قضایی برای منتقدان سیاسی و هر معترضی را فتنهگر خواندن، همه اینها به انقلاب ما ضربه زده است. اینها انقلابیگری نیست، اقداماتی است از روی کمعقلی.»
وی همچنین پدیده نقد همه شخصیتهای نظام غیراز ولی فقیه را بیماری انقلاب نامید. (منبع: عصرایران)
*حمله روزنامه کیهان به فرهاد توحیدی فیلمنامه نویس و مدرس دانشگاه
روزنامه کیهان در یادداشتی ضمن حمله به فرهاد توحیدی، فیلمنامه نویس و مدرس دانشگاه، تصمیم مسوولین جشنواره فیلم فجر را در برگزاری بزرگداشت برای این فیلمنامه نویس اشتباه دانست.
دراین یادداشت با اشاره به یکی ازفیلمنامههای توحیدی به نام «پنجاه کیلو آلبالو» و عذرخواهی علی جنتی از مراجع مذهبی به دلیل تولید این فیلم کمدی، مدعی شده که فرهاد توحیدی فیلمنامه نویسی غیراخلاقی ست که بیشتر آثاری که نوشته با شکست روبرو شدهاند. (منبع: روزنامه کیهان)
*نفی حقوق اولیه شهروندی در کوچههای تهران
مصطفی مختاباد عضو هیئت علمی دانشگاه هنر و معماری تربیت مدرس با اشاره به فضای شهری و معماری بیهویت امروز تهران گفت: «هرکس پول دارد میرود در کوچهای برج میسازد. این یعنی نفی اولیه حقوق شهروندی. ما در فرآیندی هستیم که حقوق شهروندیمان در نظر گرفته نشده. این شهر که پیشروی ما است، نتوانسته حتی اندکی از نیازهای عرصه عمومی را در یک محله و فضای عمومی به وجود بیاورد.»
به اعتقاد وی عدم آشنایی بسیاری با حقوق شهروندی خود و همینطور نبود رابطه بین دستگاههای دولتی و مردم هویت شهرهای ایرانی را از نظر معماری مغشوش کرده است. (منبع: روزنامه شهروند)
*شکاف ۶۸ درصدی میان مزد و معیشت
روزنامه اعتماد در گزارشی به شکاف ایجاد شده بین درآمد و هزینههای خانواده ایرانی پرداخته است که براین اساس شکاف ۶۸ درصدی میان مزد و معیشت سرپرستان خانوارها وجود دارد. اغلب سرپرستان خانوار که براساس نرخ تعیین شده وزارت کار ٨١٢ هزار تومان درآمد دارند ولی نیاز خانوادهشان بهطور میانگین در یک ماه دو میلیون و ۵۶٣ هزار تومان است.
یعنی یک میلیون و ٧۵١ هزار تومان کسری دخل و خرج . جدیدترین برآورد خانه کارگر نشان میدهد اختلاف بین مزد و معیشت به ۶٨ درصد رسیده است. (منبع: روزنامه اعتماد)