بسته خبری هفته(۷): از تهدید خبرنگار توسط محسنی اژهای تا تشنگی دو هزار ایرانی در یک روستا
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*ادعای همکاری تلگرام در حوزه جرایم بینالمللی با پلیس فتا
دبیر شورای عالی مجازی با بیان اینکه ۲۵۰۰ کانال تلگرامی در سامانه ارشاد ثبت نام کردهاند گفت: «با توجه به اینکه بزرگها (کانالهای بزرگ) ثبت نام کردهاند معتقدم برای شروع خوب بوده است.کانالهایی که ثبت نام نکنند در طول زمان به دلیل اینکه غیر قانونی هستند با معذوریت مواجه خواهند شد.»
فیروزآبادی در پاسخ به سوال درباره چگونهگی برخورد با کانالهایی که مدیریت آنها در خارج کشور است مدعی شد: «جرایم از طریق پلیس فتا پیگیری میشود و هماکنون نیز تلگرام در حوزه جرایمی که بینالمللی است با ما همکاری دارد.»
گزارش کمپین درباره ثبت کانالهای تلگرامی اینجا را بخوانید.
*امتناع ترانه علیدوستی از شرکت در مراسم اسکار
ترانه علیدوستی بازیگر فیلم فروشنده اصغرفرهادی که نامزد دریافت بهترین فیلم خارجی در اسکار امسال شده است، با انتشار متنی درحساب توییتر خود ضمن نژادپرستانه خواندن اقدام ترامپ رییس جمهور آمریکا در ایجاد محدودیت برای سفر ایرانیها به آن کشور انصراف خود را از حضور در مراسم اسکار امسال اعلام کرد.
دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا در اقدامی صدور هرگونه ویزا برای شهروندان ایرانی را به مدت یکماه به حالت تعلیق درآورد. (منبع: توییتر ترانه علیدوستی)
تصمیم ترانه علیدوستی بازتاب بسیاری در رسانههای دنیا از جمله گاردین داشت.
* تهدید خبرنگار توسط محسنی اژهای به دلیل پرسش ۵۰ میلیونی
غلامحسین محسنی اژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر یورش لباسشخصیها به یک واحد آموزشی و دستگیری مدیرعامل و مدرس این واحد، گفت: «این سوال را یکی از افرادی که بعضی وقتها در این نشستها حضور پیدا میکند به من اطلاع داد که به او پیشنهاد شده است که اگر چنین سوالی را از اژهای بپرسید۵۰ میلیون تومان دریافت میکند خدا کند که شما جزو آن افرادی نباشید که این ۵۰ میلیون تومان را بگیرید.»
اژهای با بیان اینکه اساسا این سوال کذب است خطاب به خبرنگار مربوط گفت: «جلسه بعد حتماً بگویید با شما مدیرمسئولتان هم بیاید کما اینکه به دادستان میگویم حتما این مسئله را دنبال کند. شاید آن مدیرمسئولتان پیشنهاد ۵۰ میلیون تومانی دریافت کرده که چنین سوالی از من بپرسید.» (منبع: تسنیم)
*مشاور اقتصادی رییسجمهور: «مردم توان پسانداز ندارند»
مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه درآمد خانوارها در سال ۹۳ تقریبا معادل درآمد اوایل دهه ۸۰ است گفت: «بنیه اقتصادی خانوارها ضعیف شده به گونه ای که حتی توان پس انداز برای سالهای آینده وجود ندارد.»
مسعود نیلی شرایط فقر در دهکهای پایین جامعه را غیرقابل قبول عنوان کرد و افزود: «متاسفانه عمده فقرای ما در بین جمعیت شاغل و بازنشسته کشور هستند و بنابراین موضوع مهمی که همزمان با شغل باید مدنظر قرار گیرد، موضوع سطح درآمد خانوارها است.»
به گفته این مقام مسوول با توجه به آمارهای موجود به ازای هر ۱۰۰ دانشجو پسر ۱۲۰ دانشجو دختر وارد دانشگاهها میشوند و این به معنای افزایش نرخ مشارکت زنان در سالهای آینده است. (منبع: مهر)
*حجتالاسلام نقویان: «مراقب باشیم پلاسکوی نظام فرو نریزد»
حجتالاسلام نقویان از اساتید حوزه و دانشگاه با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: «همچنان که از فروریختن پلاسکو میشود درسها گرفت، پلاسکوی نظام را مراقب باشیم که فرو نریزد، ساختمان ۵۰ ساله در دو ساعت فروریخت.»
نقویان که در مشهد سخنرانی میکرد با اشاره به ماجرای لغو کنسرتها در این شهر بیان کرد: «چند وقت پیش به ریاست آستان اقدس رضوی (ع) جناب آقای رئیسی و گفتم اگر خواستید این شهر مشهد، شهر امام رضا (ع) باشد، نباید یک فقیر در این شهر باشد، حالا فلان کنسرت هم پخش بشود یا نشود. اگر آن پخش شد، خطری برای این شهر نیست. بزرگترین خطر برای مشهد این است که دادگاههای آن شلوغ باشد.»
مشهد در سال ۲۰۱۷ میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شده است. (منبع: ایسنا)
*وزیر راه و شهرسازی: «۱۹ میلیون نفر در وضعیت بدمسکنی زندگی میکنند»
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی گفت: «در حال حاضر۵۶ میلیون نفر شهرنشین داریم که از این رقم حدود۱۹ میلیون نفر یعنی یک سوم آن در بدمسکنی مطلق زندگی میکنند.»
به گفته وی اتخاذ سیاستهای غلط در ۵ سال گذشته باعث شده که امروز ۱۰۰ میلیارد دلار خانه خالی در کشور وجود داشته باشد که اکثرا خانههای لوکس هستند.
وی همچنین با اشاره وضعیت بیآبی در کشور بیان داشت: « شهرهایی مانند اصفهان در تشنگی مطلق به سر میبرند.» (منبع: صبحانهآنلاین)
*احد و صمد؛ کودکان کار، زندهزنده در آتش فقر سوختند
شبکه یاری کودکان کار درباره مرگ فجیع دو کودک کار که چندی پیش بر اثر آتشسوزی در محل انبار دفن زباله سوختند و جان باختند، بیانیهای منتشر کرد. در این بیانیه برتعیین و تسهیل فرآیند شناسنامهدار شدن برای کودکان ایرانی و حل مسئله هویت کودکان افغان و نیز کودکان حاصل از ازدواج مادر ایرانی و پدرمهاجر تاکید شده است.
درپایان این بیانیه آمده است: « باید قانون کار اصلاح و مجازات کارفرمایانی که از «کودکان» در کارگاههای خود بهرهبرداری میکنند، اعمال شود.و با تبیین قید سن، زمینههای قانونی بهرهکشی از کودکان از بین برود.» (منبع: روزنامه کاروکارگر)
*مکارم شیرازی: «فیلتر کردن مشکل فضای مجازی را حل نمیکند»
آیتالله مکارم شیرازی رجع تقلید شیعیان با تأکید بر لزوم راهاندازی فضای شبکه ملی ارتباطات گفت: «فیلتر کردن مشکل فضای مجازی را حل نمیکند و باید دسترسی به آموزههای دینی آسانتر شده و در این زمینه اهتمام جدی داشت.»
آیتالله ناصر مکارمشیرازی در دیدار با جمعی از بسیجیان سازمان بسیج رسانه کشور با تأکید بر لزوم هزینه برای گسترش رسانهها اظهار داشت: «در اختیار داشتن رسانههای قدرتمند ازسوی دشمنان سبب شده که رسانه برتر همواره در اختیار آنها باشد اما دولتهای اسلامی باید با اتحاد با یکدیگر رسانههایی قوی و غالب بر رسانههای خارجی به وجود آورند.» (منبع: تسنیم)
*دستگیری ۱۶ نفر فعال مد و پلمب پنج واحد صنفی
محمد حسن پاشا رئیس پلیس امنیت عمومی استان آذربایجانشرقی گفت: «ماموران اداره نظارت براماکن عمومی با همکاری پلیس فتا باند مدلینگ لباس و مد را در تبریز شناسایی و منهدم کردند.در این طرح ۱۶نفر که به صورت گروهی و باندی نسبت به ترویج مد و لباس فرهنگ غربی در فضای مجازی فعالیت میکردند شناسایی و دستگیر و پساز تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
به گفته این مقام مسوول انتظامی به۱۰ واحد صنفی به دلیل عدم رعایت ضوابط و مقررات اماکن عمومی برگ اخطاریه صادر و تعداد ۵ واحد صنفی متخلف نیز پلمب شدند. (منبع: فارس)
گزارش کمپین درباره برخورد با فعالین در حوزه مد را اینجا بخوانید.
*اقدامات تبلیغاتی با پوشش بیانیههای دانشجویی
محمودصادقی نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی درباره بیانیههایی دانشجویی را که درروزهای اخیر له و یا علیه حزب و یا جناحی منتشر میشود، گفت: «هویت گروههای امضاکننده معمولا نامعلوم یا مبهم است درحالی که اگر صاحبان امضاها معرفی شوند میتوان به اصالت بیانیهها نیز استناد کرد؛ اما تعداد بالای امضاهای بدون هویت پای این نامهها و بیانیهها شبهاتی را ایجاد میکند ضمن اینکه بهنظر نمیرسد این تعداد تشکل دانشجویی در دانشگاهها وجود داشته باشد.»
این نماینده مجلس بیانیههای دانشجویی اخیر را اقدامات تبلیغاتی دانست که خودجوش نبوده و بیشتر فضای سیاسی برآن حاکم است. (منبع: خانهملت)
*سپردهگذاری قوه قضاییه در بانک واستفاده از سود آن ممنوع شد
غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: «قوه قضاییه مکلف است وجوه دریافتیاش را به خزانه واریز کند و نمیتواند در بانکها سپردهگذاری کند و از سود آن استفاده کند.»
طبق مصوبه کمیسیون تلفیق، کلیه دستگاههای اجرایی مشمول قانون مناقصات یعنی کلیه قوا (به استثنای بانکها، بیمهها و نهادهای عمومی غیردولتی) و قوه قضاییه مکلفند تمام وجوه دریافتیشان را به خزانه واریز کنند.(منبع: ایسنا)
پیش از این محمود صادقی نماینده تهران در مجلس به دلیل پرسش درباره حسابهای بانکی قوه قضاییه تحت پیگرد قوه قضاییه قرار گرفت. بیشتر دراینباره اینجا را بخوانید.
*رتبه فساد اقتصادی در ایران بدتر شد
براساس جدیدترین ردهبندی کشورهای جهان براساس شاخص ادراک فساد که توسط سازمان بینالمللی شفافیت اعلام شدهست رتبه ایران با یک پله نزول به رتبه ۱۳۱ رسیده است و به این ترتیبت رتبه فساد اقتصادی و اداری در ایران بدتر از گذشته شده است.
ایران در ردهبندی جهانی ادراک فساد در سال ٢٠١۴ در میان ١٧۵ کشور جهان رتبه ١٣۶و در سال ٢٠١٣ رتبه ١۴۴ را به دست آورده بود و سال گذشته با وجود عدم تغییر نمره در جایگاه جهانی ۶ پله صعود داشت.
کشورهای سومالی، سودان جنوبی و کره شمالی بیشترین فساد اداری و اقتصادی را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده
و در قعراین جدول قرار دارند. (منبع: روزنامه اعتماد)
*دادستان تهران: «ماهواره و فضای مجازی شکل فساد را تغییر دادند»
جعفری دولتآبادی دادستان تهران با اشاره به تغییر شکل فساد در حوزه اجتماعی مدعی شد: «استخر پارتی، رنگ پارتی، تبلیغ در سیستمهای اپراتور، فضای مجازی، استفاده از کارتهای ماهوارهای و… نسبت به دهه اول انقلاب شکل وقوع فساد را تغییر داده؛ هر چند محتوای فساد حفظ شده است»
وی همچنین از تهیه فرم تعهد توسط پلیس خبرداد و گفت: «فرم مذکور در اختیار مدیران ساختمانهایی که بیش از ده واحد آپارتمانی دارند قرار گرفته و این اقدام موجب شده از۶۵ مورد پارتی مختلط، ۳۴ مورد درهمان ابتدا و پیش از شروع مراسم لغو شود و صرفاً در۳۱ مورد، به لحاظ عدم توجه به تذکر پلیس، مرتکبان به مرجع قضایی معرفی شدند.» (منبع: خبرآنلاین)
*غلامعلی رجایی: « یکی از آرزوهای رفسنجانی برداشته شدن حصر بود»
غلامعلی رجایی مشاور آیتالله هاشمی رفسنجانی در گفتگویی با سایت جماران به جنبههایی از زندگی و تاریخ نویسی رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت پرداخته است.
دربخش پایانی این گفتگو آمده است: « آیتالله هاشمی درمورد برطرف شدن حصر به رهبری گفته بود که اینها مسن هستند و اگر اتفاقی برای آنها بیافتد پای نظام نوشته میشود .یک ماه پیش خصوصی به ایشان گفتم آقای هاشمی حصر هفتساله شد؟ نمیخواهید فکری بکنید؟ گفتند من مکرر در این مورد صحبت کردم.سال ۹۲که برای خداحافظی تعطیلات عید خدمتشان رسیدم گفتم خبرخوشی دارید؟ گفتند پس ازعید خبر خوشی به شما میدهم. بعد از تعطیلات پرسیدم خبرخوش چیست؟ گفت بنا بود راجع به رفع حصر اتفاقاتی بیافتد، ولی افرادی نگذاشتند.از آرزوهای ایشان این بود که حصر برداشته بشود.» (منبع: جماران)
*درگیری در شورای شهر تهران
با گذشت چند روز از حادثه تلخ فروریختن ساختمان پلاسکو در تهران و انتقادات بیشمار مردم به شهرداری و شورای شهر، جلسه شورای شهر تهران به جنجال و درگیری کشیده شد؛ وقتی دبیر جلسه به عباس جدیدی درباره نوبت سخنرانی تذکر داد این نماینده شورای شهر واکنش تندی به دبیر شورا نشان داد که با وساطت دیگر نمایندگان ماجرا ادامه نیافت.
درادامه جلسه حافظی دیگر نماینده شورا به انتقاد از ارگانهایی پرداخت که خبرنگاران را از محوطه خارج میکردند. به گفته وی انحصار خبررسانی پلاسکو باید برداشته شود. حافظی خطاب به قوه قضاییه گفت: « قوه قضائیه باید بدون ملاحظات سیاسی وارد بررسی حادثه پلاسکو شود.»
در همین حال محسن سرخو رییس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران خواستار استعفای محمدباقرقالیباف شهردار تهران شد. (منبع: ایلنا)
*بیکاری هزاران صیاد هرمزگانی
چندسالیست که سازمان شیلات هرمزگان برای حفظ ذخایر آبی استان برای صیادان بومی محدودیت های را ایجاد کرده و اجازه صیادی را به این افراد نداده اند اما با این وجود اجازه ورود صیادان چینی را به آبهای خلیج فارس صادر و این صیادان چینی درحال صیادی در آبهای هرمزگان هستند.
یک صیاد اهل بندرعباس با اشاره به ورود صیادان چینی به آبهای استان گفت: «چینیها از مردم استان ارزش و اعتبار بیشتری برخوردارند در صورتی که ما به عنوان صیاد بومی هیچگونه حق استفاده از منابع نداریم.» (منبع: هرمز)
*انتقاد از نشست مسوولان قضایی کشور
وبسایت الف دریادداشتی به انتقاد ازپوشش رسانهای و همینطور مباحث مطرح در نشستهای مسولان قضایی کشور پرداخته است وکلیشههای رایج و تصنعی این نشستها و نحوه صحبتهای مسوولین قوه قضاییه را مورد بررسی قرار داده است.
دربخشی از این یادداشت آمده است: «این صحنه سالهاست که در اخبار سیما پخش می شود. هیچ تغییر نیز در آن دیده نمی شود. حتی یک بار هم دیده نشده که مثلا مسئولان قوه قضائیه در حال صحبت کردن با یکدیگر و یا سخن گفت در جلسه و یا با رئیس قوه قضائیه باشند .بر اساس آنچه از تصاویر پخش شده به مخاطب القا می شود آنها فقط مستمع سخنان رئیس محترم جلسه هستند که در باره بسیاری از مسائل سیاسی داخلی و خارجی و اوضاع فرهنگی و اجتماعی کشور بجز اخبار قوه قضائیه بیان می شود.» (منبع: الف)
*زاکانی: «بعضی مسئولان کشور عامدانه تصمیم غلط میگیرند»
علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پدیده نفوذ از ابتدای انقلاب وجود داشته است و امروزه تنها تغییر شکل داده است گفت: «امروز شاهد این هستیم که بعضی مسؤولان کشورعامدانه تصمیم غلط میگیرند.»
این نماینده سابق اصولگرا با اشاره به گستردگی فساد در بین بخشهای مختلف حاکمیت مدعی شد دهها بابک زنجانی در دولت فعلی وجود دارد و اعلام کرد: «فساد امروز به یک حرکت جمعی وسازمانیافته تبدیل شده ومیخواهد خودش را به پیکره سالم و پاک نظام اسلامی تحمیل کند» (منبع: فارس)
*رییس سازمان بسیج: «نباید نشریات مختص به یک قشر خاص شود»
غیبپور رییس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه نباید به قشر خاکستری بیتوجه بود گفت: «بسیاری از نشریات ما سیاسی نیستند بلکه سیاست زدهاند. نشریات نباید مختص به یک قشر خاص باشد.»
وی با تاکید براینکه کارگروههایی در بسیج رسانه تشکیل شود مدعی شد: «شرط بقای حکومت ها همگرایی ملی و انسجام است و همگرایی و انسجام ما در انقلاب، مقام معظم رهبری است.» (منبع: خبرگزاری بسیج)
کارنامه غلامحسین غیبپرور رییس سازمان بسیج را اینجا بخوانید.
*محمدرضا عارف: «رفع حصر به نفع جامعه است»
محمد رضا عارف نماینده مجلس و رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان درباره رفع حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد گفت: «حل این مشکل در آرامش به نفع منافع ملی است و منتظر شنیدن خبرهای خوب درباره رفع حصر و ممنوعالتصویری سیدمحمد خاتمی هستم.»
اوهمچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظرسخنگوی قوه قضائیه درباره تخلفات یکی از نزدیکان به دولت، گفت: «انتظار ما از همه رسانهها این است که این مسائل را سیاسی نکنند، اگر جناحی شود مشکلی خواهد بود که امروز با آن مواجه هستیم.» (منبع: روزنامه همدلی)
*آوارگی سه معلم عسلویه در خیابان
یکی از کمبودهای عسلویه، معلمان مدارس است که باعث شده تا عمده دبیران عسلویه غیربومی باشند که از روی اجبار سال های نخست اشتغال شان را در این منطقه بگذرانند، طوری که براساس آخرین آمار آموزش و پرورش استان، هرساله ۷۰ درصد آنها درخواست انتقال دارند.
اخیرا سه معلم این منطقه به دلیل عدم توان تامین مسکن در چادری در خیابان سکنی گزیدند. یکی از این معلمان می گوید: «محل اسکان ما درروستای اخند ظرفیت لازم را نداشت، از این رو ناگزیر شدیم در یکی از کلاس های دبستان روستا شب بخوابیم تا اینکه مدیر مدرسه عذر ما را خواست و بعد هم به خیابان و زندگی در چادر روی آوردیم.» (منبع: خلیج فارس)
*دستگیری چهارنفر به اتهام تولید تجهیزات ماهواره در پاکدشت
علیشپور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پاکدشت از کشف یک کارگاه تولید تجهیزات ماهواره در شهرستان پاکدشت خبرداد. به گفته وی در بازرسی از این محل ۶۰۰ ماهواره و بیش از هزار دیش کشف و ضبط شده است.
دادستان پاکدشت گفت: «چهار نفر از متهمان این پرونده که در این کارگاه به ساخت تجهیزات و لوازم ماهوارهای اقدام میکردند، دستگیر و با قرار بازداشت روانه زندان شدند.»
سختگیریهای فراوان حکومت برای استفاده آزادانه مردم از ماهواره به شکلهای مختلف مانند پارازیتها مشکلات فراوانی را برای شهروندان به وجود آورده است. (منبع: میزان)
*ریزش سقف ۱۰۰ خانه در شهر خاش
رییس جمعیت هلال احمر شهرستان خاش گفت: «براثر بارندگی، سقف۱۰۰ منزل در شهرستان خاش ریزش کرد و امدادگران هلال احمر به این خانوارها اسکان موقت داده اند و همچنان کار امدادرسانی ادامه دارد.»
طی روزهای گذشته به دنبال بارش شدید باران و وزش باد در سطح شهر خاش مشکلات متعددی برای شهروندان به وجود آمده است که خوشبختانه خسارات جانی درپی نداشته است. (منبع: خبرنگاران جوان)
*خودداری علمالهدی و رئیسی از ایستادن کنار برادر رییسجمهور
وبسایت رجاء نیوز با انتشار عکسهایی از مراسم افتتاحیه مشهد ۲۰۱۷ و انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام مدعی شد که در این مراسم آیتالله علمالهدی امام جمعه مشهد و حجتالاسلام رییسی تولیت آستان قدس رضوی به علت حضور حسین فریدون برادر رییس جمهور دعوت مجری برنامه برای رفتن روی سن قبول نکردند.
رجا نیوز نوشت: «اختلافات علمالهدی با رییس جمهور و مجموعه دولت پیش ازاین درماجرای لغو کنسرتها در مشهد علنی شد. به تازگی اتهامات مالی زیادی ازسوی مخالفان دولت علیه حسین فریدون مطرح شده که حکایت ازهمکاری وی با یکی از بدهکاران بانکی دارد.» (منبع: رجاء نیوز)
*کنایه مشاور فرهنگی سپاه به تاریخنویسی هاشمی رفسنجانی
حمیدرضا مقدمفر مشاور فرهنگی و رسانهای سپاه پاسداران گفت: «باید مراقب بود که پس از درگذشت برخی شخصیتها، کتاب خاطرات آنها که در زمان حیاتشان هم مورد نقد بود و اشکالات اساسی در واقعیتهای نقل شده آن وجود داشت، مبنایی برای تحریف تاریخ و قلب واقعیتها نشود.» اشاره وی به کتاب خاطرات هاشمی رفسنجانیست که درآن به شرح تاریخ معاصر به قلم هاشمی رفسنجانی نوشته شده است. (منبع: تسنیم)
*بازداشت ده نفر در پرونده «ماساژهای غیرمجاز»
جعفری دولتآبادی، دادستان تهران از دستگیری ده نفر درپروندهای موسوم به «ماساژهای غیرمجاز» و مفتوح بودن پرونده در دادسرای فرهنگ و رسانه خبر داد.
وی با اشاره به آمار اعلام شده از پلیس در خصوص رانندگان مست، اظهار داشت: «دادسراهای ارشاد و راهور وهمچنین نواحی عمومی دادسرا دربرخورد با رانندگان مست که با جان مردم بازی می کنند، اغماض نکنند.» (منبع: ایسنا)
*تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی
جمعی از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی دراعتراض به تصمیم غلط آموزشی دانشگاه درباره انتخاب واحد دانشجویان کارشناسی و سنوات دانشجویان کارشناسی ارشد، دست به تجمع زدند. صدها نفر از دانشجویان شهید بهشتی اعلام کردند که تا به نتیجه رسیدن مطالبات خود به تجمع ادامه خواهند داد. دانشجویان از ممانعت حراست دانشگاه برای ورود دانشجویان به ساختمان دانشگاه خبردادند.
گفتنیست در روزهای گذشته طی حکمی از سوی وزیرعلوم ریاست دانشگاه شهید بهشتی بعد از چهارسال تغییر کرد.
(منبع: وقایعاتفاقیه)
*تردد ۵۰ هزار معتاد متجاهر در شهرهای کشور
مسعود زاهدیان رییس پلیس مبارزه با موادمخدر گفت: «آمار معتادان متجاهر در سطح کشور ۵۰هزار نفر است که از این تعداد نزدیک به ۱۵هزارنفر در خیابانهای تهران زندگی میکنند.»
وی با بیان اینکه پلیس آمادگی جمعآوری این معتادین را دارد از آماده نبودن زیرساختهای لازم برای جمعآوری معتادین خبرداد. به گفته این مقام مسوول تمرکز اصلی پلیس در برخورد با شبکهها و باندهای بزرگ موادمخدر است تا برخورد با خرده فروشها و فروشندگان محلی، گفت: «درحال حاضر روزانه بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ معتاد متجاهر از خیابانهای تهران جمعآوری میشوند.(منبع: میزان)
*تعطیلی کارخانه کاشی و سرامیک خزر و بیکاری صدها کارگر
کارخانه تولید کاشی خزر که حدود ۱۰۰۰ نفر نیروی کارگری داشت از یکم بهمن ماه ۹۴ تعطیل است.هم اکنون تنها بخشی از نیروی حراست و اداری کارخانه مشغول به کار هستند و فروش محصولات از پیش تولیدشده همچنان ادامه دارد.
به گفته یکی از این کارگران حقوق پرسنل موجود با شرایط سختی پرداخت می شود و نیروهای فعال موجود که در بخش غیرتولیدی کار می کنند به موقع حقوق دریافت نمیکنند.
کارخانه کاشی خزر در سال ۱۳۶۱ تاسیس شده و از سال ۱۳۶۸ شروع به تولید کرده است .میزان تولید روزانه کارخانه، روزانه ۱۰ هزار مترمربع بوده است و در این زمان برای ۳۴۸ نفر پرسنل به طور مستقیم شغل ایجاد شده بود.(منبع: ۸دی)
*احتمال ردصلاحیت حسن روحانی درانتخابات آینده
محمدجواد حقشناس عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: «سناریوهای مختلفی برای انتخابات آینده پیشبینی میشود که ما نمیتوانیم هیچ یک از آنها را نادیده بگیریم حتی اگر احتمال آنها کم باشد، از جمله این سناریوها میتوان به احتمال انصراف روحانی از شرکت در انتخابات به دلیل فشارهای غیر مستقیمی که به او وارد میشود یا رد صلاحیت روحانی اشاره کرد.» وی همچنین با اشاره به سابقه شورای نگهبان در ردصلاحیت و عدم احراز صلاحیت افراد در گذشته امکان ردصلاحیت رییس جمهور را چندان دور از ذهن ندانست. (منبع: دانا)
*افزایش هزارمیلیاردی بودجه صداوسیما
عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما از افزایش هزار میلیارد تومانی پایه بودجه صداوسیما خبر داد .اگر این مصوبه از سوی شورای نگهبان تأیید شود، بودجه صداوسیما در سال ٩۶ دوبرابر و رقمی نزدیک به دوهزار میلیارد تومان خواهد شد. آنهم در شرایطی که بودجه وزارت ارشاد نزدیک نصف این مقدار است.
پروانه سلحشوری نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به پوشش یکجانبه خبری صداوسیما در روز تشییع جنازه هاشمی رفسنجانی به انتقاد ازافزایش بودجه صداوسیما پرداخته و گفته: «قانون اساسی کشور پهنهای دارد به بلندای سلایق همه ایرانیان؛، اما آنتن صداوسیما قامتی بهمراتب کوتاهتر از ظرفیتهای قانون اساسی دارد.» (منبع: شرق)
*حمید رسایی: «در فتنه بهدنبال عناصر داخلی باشید نه خارجی»
حمید رسایی نماینده سابق مجلس با اشاره به نزدیک شدن زمان انتخابات ریاست جمهوری گفت: «اگر به دنبال فتنه هستیم باید دنبال عامل درونی در آن باشیم و به دنبال عوامل خارجی نباشیم. دشمن همواره به دنبال افرادی در داخل نظام است که در افکارشان تجدیدنظر داشته باشند.»
وی با تکرار ادعاهای بدون شاهد و مدرک درباره واژه خودساخته نفوذ که طی چند سال گذشته برای از میدان به در بردن مخالفان سیاسی توسط اصولگرایان استفاده شده است گفت که دشمن تمرکز خود را بر فرزندان مسوولان و نفوذ از طریق اطرافیان آنها گذاشته است و افزود: «اگر دشمن حس کند که فردی چند سال دیگر فرد موثری در جامعه خواهد شد بلافاصله برای آن فرد و خانواده، اقوام وغیره وی فایل تحقیق باز خواهد شد.» (منبع: وبسایت حمیدرسایی)
*نزدیک به ۲هزار نفر در روستاهای دلگان تشنه آب هستند
فرماندار دلگان در استان سیستان و بلوچستان گفت: « ۱۱۲ روستای بالای ۲۰ خانوار در دلگان وجود دارد که دارای ۵۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت هستند که از این تعداد ۷۶ درصد خانوارهای روستایی این شهرستان از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند و الباقی از آب سالم بهره مند نیستند.»
وی کمبود اعتبارات در حوزه آبرسانی در روستاهای این استان را مهمترین مشکل آبرسانی به این مناطق دانست. (منبع: روزنامه سیستان و بلوچستان)
*یادآوری مدیریت میرحسین موسوی و کرباسچی
روزنامه جمهوری اسلامی دریادداشتی درباه حادثه پلاسکو و مدیریت ستاد بحران شهرداری درخصوص اسکان افراد در محل حادثه نوشت: «میبایست دولت و شورای شهرتهران قبلا جائی را با استانداردهای روز میساختند و به کسبه ساختمان پلاسکو اعلام میکردند تا بروند همانجا.
مثل کاری که در زمان دولت میرحسین موسوی برای ترمینالهای مسافربری شد و یا انتقال گاراژهای باربری که در زمان شهردار بودن کرباسچی بعنوان پایانههای باربری به خارج از شهرها منتقل شدند»
این یادداشت قوه قضاییه را مسئول مستقیم پلمب ساختمان پلاسکو میداند. (منبع: روزنامه جمهوری اسلامی)
*انتقاد تند شهرام ناظری از صداوسیما
شهرام ناظری خواننده و آهنگساز سرشناس گفت: «۳۷ سال است که صداوسیما بدون اجازه آثارم را پخش میکند و هیچ قراردادی با من ندارند.»
شهرام ناظری در خصوص نبود اجازه برای حضور نوازندگان زن روی سن دراصفهان نیز گفت: «اینکه نمیگذارند نوازندگان زن روی سن بروند، اتفاق متعجب کنندهای نیست؛ بلکه اگر میگذاشتند که نوازندگان بانو روی صحنه بروند جای تعجب داشت.» (منبع: ایسنا)
*مبارزه با مواد مخدر نوظهور
علی مویدی قائممقام دبیرستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید به پیچیدگیهای مبارزه با مافیای موادمخدر گفت: «کسانی که در این عرصه فعالیت میکنند باید به معلومات روز مسلط باشند و این پیچیدگیها را بشناسند و بر آن مشرف باشند.»
وی با اشاره به اینکه هرروزه شاهد ظهور مواد مخدر جدیدی در سطح جامعه هستیم ادامه داد: «برای مقابله با این مواد نوظهور باید وقت و انرژی زیادی جهت تربیت نیروهای انسانی صرف کرد و آموزش کلیدواژه ستاد مبارزه با مواد مخدر است.» (منبع: فارس)
ایران یکی از بالاترین آمارها را در اعدام متهمان پروندههای موادمخدر دارد.
*هزینه سالانه سرطان در ایران ١٠ هزار میلیاردتومان
روزنامه شهروند در گزارشی به افزایش تعداد مبتلایان به سرطان در کشور پرداخته است و از افزایش ۵۰ درصدی جمعیت مبتلایان به سرطان در ۱۵ سال آینده خبرداده است. بهگفته وزیر بهداشت هزینه سالانه سرطان در ایران ۱۰ هزار میلیارد تومان است که طبق آمار مردم ایران همین رقم را صرف دخانیات میکنند.
برخلاف اکثر کشورها که بین ۱۱ تا ۱۸ درصد هزینههای بیماری را صرف دارو میکنند این رقم در ایران ۵۰ درصد هزینههاست.(منبع: روزنامه شهروند)
*دختران مجرد؛ بیشترین متقاضیان کار
فاطمه سعیدی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: «درحال حاضر ۹۰ درصد مراجعان به نمایندگان مجلس را دختران مجرد و متقاضی کار تشکیل میدهند.» این نماینده مجلس که درهمایش توسعه کارآفرینی سخن میگفت با اشاره به لزوم توسعه کارآفرینی در بخش زنان گفت:« یک وظیفه شما زنان کارآفرین این است که کارآفرینی را نشر دهید و رسانه های ما نیز باید این مسئولیت را به عهده بگیرند و برای توسعه کارآفرینی تلاش کنند.»
نماینده مردم تهران اذعان کرد که تا کنون موفق به ایجاد کار برای این دختران متقاضی نشدهاند. (منبع: ایرنا)
*وزیر اقتصاد: «بابک زنجانی بزرگترین بدهکار بانکی نیست»
علی طیبنیا وزیر اقتصاد در گفتگویی با روزنامه شرق با اشاره به تعدد بدهکاران بانکی در کشور گفت: «بابک زنجانی در فهرست بدهکاران بانکی خیلی هم بزرگ نیستند. اشتباه نکنید؛ در بدهکاران بانکی آقای بابک زنجانی جزء بزرگترین آنها نیست.»
به گفته وزیر اقتصاد تنها دونفر از لیست ۵۷۵ نفری بدهکاران بانکی دستگیر شدند که یکی از آنها امیرمنصورآریا بوده که چندسال پیش اعدام شد. وی همچنین شهرداری تهران را به عنوان یکی از بدهکاران بزرگ بانکی معرفی کرد.
چند روز پپیش سخنگوی قوه قضاییه از ابلاغ حکم اعدام بابک زنجانی خبرداده بود. (منبع: شرق)
*انتقال زندانی ۷۰ ساله برای اجرای حکم قطع انگشتان دست
یوسف پروانه، زندانی ۷۰ ساله از زندان قزلحصار جهت اجرای حکم قطع انگشتان دست به زندان ارومیه منتقل شده است. اتهام این زندانی سرقت است. به گفته یک منبع نزدیک، پرونده قطع انگشت مربوط به پرونده سال ٨٧ به اتهام سرقت است که آقای پروانه سال ٨٩ با وثیقه آزاد شده بود ولی از سال ٩٠ به اتهام دیگر در زندان قزل حصار بوده که حدودا یک ماه است به ارومیه منتقل شده و در شعبه یک اجرای احکام حکم قطع انگشت به او ابلاغ شده است. (منبع: هرانا)
هفته گذشته سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای نسبت به مجازاتهای خشونتآمیز وغیرانسانی در زندانهای ایران هشدار داد.
*بازداشت یک خبرنگار و یک کارگردان سینما
زینب کریمیان خبرنگار سابق مهر و یکی از همکاران برنامه تلویزیونی «حالاخورشید» در شبکه سه، بازداشت شد. کریمیان از خبرنگاران حامی دولت محسوب میشود. زینب کریمیان دومین خبرنگار بازداشت شده در یک ماه گذشته است. پیش از او طاهره ریاحی نیز دستگیر شده بود.
همچنین صالح دلدم تهییهکننده و کارگردان سینما توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده است. صالح دلدم پیش از این هم در سال ۸۸ به اتهام فعالیت تبلیغاتی بازداشت شده بود.(منبع: انصافنیوز)
*تخریب سنگ قبر محمدعلی سپانلو
روزنامه صبحنو مدعی شده انعکاس خبر تخریب سنگ قبر محمدعلی سپانلو شاعر را توسط رسانههای به گفته او معاند، برنامه دشمن برای تفرقه افکنی در فضای سیاسی ایران پیش از انتخابات صورت گرفته است. این در حالیست که در این یادداشت عمل تخریب سنگ قبر این شاعر برجسته را تقبیح نمیشود و صرفا به بهرهبرداری سیاسی از این اتفاق بسنده میشود.
به گفته باربد گلشیری سازنده این سنگ قبر، تنها یک هفته پس از نصب سنگ بخشی از آن تخریب و پس از مدتی به طور کامل با سیمان پوشانده شده است.
درسالهای اخیر تخریب سنگ قبر شاعران و نویسندگانی چون احمد شاملو و هوشنگ گلشیری به کرات توسط نیروهای خودسر اتفاق افتاده است. (منبع: صبحنو)
*کودکانی که هویتشان تنها یک «اسم» است
روزنامه شهروند در گزارشی به معضل شناسنامه گرفتن فرزندان حاصل از ازدواج با اتباع غیرایرانی پرداخته است. به نوشته این گزارش براساس قانون تا پیش از سال ۱۳۶۷ پدرومادر این کودکان میتوانستند درخواست شناسنامه کنند اما با تغییر این قانون در آن سال به دلایل امنیتی افراد بسیاری نتوانستند شناسنامه بگیرند و عملا هیچ هویتی ندارند. براساس قوانین این افراد تا پیش از ۱۸ سالگی نمیتوانند درخواستی برای گرفتن شناسنامه ارائه دهند و بهطبع والدین آنها که عموما با مشکلات زیاد معیشتی دارند از دریافت یارانه برای فرزندانشان عاجزند. (منبع: روزنامه شهروند)
*محمدجواد لاریجانی: «بیانیه گزارشگر سازمان ملل غیرحرفهای ست»
دبیرستاد حقوق بشر قوه قضاییه با نوشتن نامهای خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از بیانیه عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران، اظهار تاسف کرد.در بخشی از این نامه آمده است : «اینجانب اقدام خانم جهانگیر را بهیچ وجه حرفه ای نمی دانم و ادامه آن بدون شک باعث تنازل اعتبار آن شورا از یک مرجع رسمی به یک نهاد سیاسی خواهد بود.»
بیستم دی ماه خانم جهانگیر در گزارشی با اشاره به وضعیت زندانیان عقیدتی در ایران که دست به اعتصاب غذای طولانی مدت زدهاند٬ نسبت به خطر مرگ این افراد هشدار داده بود. (منبع: ستادحقوقبشر قوه قضاییه)
*اخراج کارگران به دلیل پیگیری مطالبات صنفی
تعداد ۲۳ نفر از کارگران شرکت سازههای آبی درشهر بیرجند به دلیل اعتراضات صنفی و پیگیری مطالبات کارگران این واحد اخراج شدند. مسوولین با ادعای اینکه این کارگران موجب برهم زدن نظم محیط کار شدند از یک ماه گذشته اجازه حضور در محل کار را به این افراد نداده بودند و سرانجام این ۲۳ کارگر اخراج شدند.
درپی واگذاری کارخانه ذوب نورد زرفام استان یزد به یک کارفرمای هندی ۱۶۰ نفر از کارگران این مجموعه بیکار شدند. این کارگران یک ماه و نیم حقوق معوقه به همراه عیدی و سنوات سال جاری را از کارفرما طلب داشتند که با تغییر کارفرما بیکار و ناتوان از گرفتن مطالبتاشان هستند.(منبع: ایلنا)
*نماینده مجلس خبرگان: «فساد در جامعه یله و رهاست»
آیتالله عبدالهی نماینده اصفهان درمجلس خبرگان با کمکاری و خلاءهای مسوولین گفت: «مفاسد در جامعه رهاست و هیچ کنترلی برفسادهای فرهنگی و اقتصادی وجود ندارد. فضای مجازی که جهنمی از ناهنجاری های و مسائل ضد اخلاقی است هیچ کنترلی ندارد و فقط افتخار مسؤولان در این است که سرعت اینترنت را بالا ببرند.»
این نماینده مجلس خبرگان برخی از فیلمهایی را که از صداوسیما پخش میشود نیز ضداخلاقی خوانده از نبودن نظارت برپخش آنها انتقاد کرده است. آیتالله عبدالهی با اشاره به اصل سوم قانون اساسی به مسوولین دولتی گفت: «بند اول این اصل مبارزه با فساد اخلاقی و فرهنگی است؛ منظور از فساد تنها فساد اقتصادی نیست بلکه نظام اسلامی وظیفه دارد که با مفاسد فرهنگی و اعتقادی هم مبارزه کند. (منبع: رسا)
*نماینده مجلس: «وضعیت مدارس کشور بیسروسامان است»
ضیاء الدین اعزازی نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آموزش وپرورش مشکلات بسیار زیادی دارد گفت: «وضعیت مدارس کشورغوغا و بیسروسامان است.
به گفته این عضو کمیسیون آموزشو پرورش مجلس شورای اسلامی مشکلات فراوان آموزش وپرورش باعث شده است تا مدارس و مشکلات آن به طور کلی رها شود. غلیرغم گذشت ۴ ماه از شروع سال تحصیلی جدید و وعده مسولین آموزش و پرورش هنوز هیچ پولی به حساب مدارس واریز نشده است و مدیران مدارس پولی برای هزینههای جاری در اختیار ندارند. (منبع: فارس)
*رییس قوه قضاییه: «برخی با پولهای انگلیسی مرجعتراشی میکنند»
صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه گفت: «دادگاه ویژه روحانیت، فلان آقا را براساس اسناد معتبر محکوم کرده است، حالا بوقهای غربی از او مرجع تقلید می سازند. این همان مرجع تراشی انگلیسی است که به مدد پولهای انگلیس صورت می گیرد. وقتی حرف بوقهای تبلیغاتی را از حلقوم برخی داخلیها می شنویم چطور نباید نفوذ را باور کنیم؟»
وی با تاکید برسخنان آیتالله خامنهای درخصوص نفوذ گفت: «امروز مقوله نفوذ یک پروژه عظیم و پیچیده است که از سوی غرب دنبال می شود. علت تلاش غرب نیز دقیقا تاثیرگذاری جمهوری اسلامی در سطح منطقه و جهان است.»
لاریجانی با اشاره به برخی روحانیون که اعتقاد دارند سیاست ربطی به دیانت ندارد، این افراد را «نفوذیهای ناخواسته» خواند. (منبع: میزان)
*صفایی فراهانی: «یک میلیون تومان ۶۰۰ هزار تومان شده»
محسن صفایی فراهانی نماینده سابق مجلس و عضو مرکزی حزب مشارکت در گفتگویی با روزنامه شرق گفت: «آنچه امروز مردم را مستأصل و سفره مردم را خالی کرده، پایینآمدن شدید ارزش پول ملی است. کارگری که سه سال پیش ماهی یک میلیون تومان میگرفته، اگر امروز هم همان یک میلیون تومان را بگیرد، قدرت خریدش کمتر از ۶٠٠هزار تومان است؛ یعنی قدرت خرید پایین آمده است. مردم عموما به این مسئله توجه نمیکنند که سقوط ارزش پول چه مشکل بزرگی است.» (منبع: شرق)
*تجارت کودک فروشی
بهمن طاهرخانی نماینده مجلس شورای اسلامی با هشدار درباره رواج پدیده شوم کودکفروشی در ایران گفت: «برخی ها کودک فروشی را نوعی تجارت برای خود قلمداد کرده اند که باید با بروز رسانی قوانین حاشیه امن متخلفان را از بین برد تا این این پدیده شوم از میان برداشته شود.»
وی با تاکید برضرورت بازنگری قانون حمایت کودکان و نوجوانان اظهار کرد: «قانون حمایت از کودکان و نوجوانان نیازمند بازنگری اساسی است تا جمعیت تحت نظر خود را به صورت جامع زیر پوشش قرار دهد بنابراین ضمن ارزیابی این قانون از چندین وجه، لازم است تا موارد به روز نیز در این قانون گنجانده شود.» (منبع: خانه ملت)
*کمبود خوابگاه برای ۷۵ هزار دانشجو
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: «۷۵ هزار دانشجو با کمبود خوابگاه مواجه هستند و برای ساماندهی این دانشجویان به ۳۰۰ خوابگاه نیاز است.»
وی همچنین اذعان کرد که وزارت علوم برای پرداخت وام شهریه دانشجویی با مشکلات زیادی روبروست و نتوانسته نیاز دانشگاهها و همینطور دانشجویان را فراهم کند. (منبع: روزنامه فرهیختگان)
*مشاور رییس جمهور: «مردم و نظام در چند سال آینده با مشکلات بزرگی مواجه میشوند»
محمدعلی نجفی مشاور رییس جمهور با بیان اینکه درسالهای اخیر همزمانی چالشها در طول تاریخ جمهوری اسلامی بیسابقه بوده است گفت: « مردم و نظام جمهوری اسلامی در چند سال آینده با مشکلات بزرگی مواجه خواهند شد.در سال های آینده چارهای جزاتخاذ تصمیمات بزرگ و دردناک برای کشورنداریم و برای رسیدن به این تصمیمات مهم و اجرای آنها به درک و تفاهمی در چارچوب گفت و گوی ملی و اجماع نظرات نیازمندیم.»
وی همچنین با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری سال آینده گفت: «در انتخابات آینده تصمیم بسیار مهم و حساسی را باید اتخاذ کنیم و اگر مردم اشتباه بزرگ دیگری از نوع اشتباه سال ۸۴ انجام دهند، فکر نمی کنم فرصت جبرانی برای آن باقی بماند.» (منبع: ایسنا)
*بازداشت دهها نفر فعالان حوزه مدلینگ
دادستان عمومی وانقلاب قزوین از دستگیری دهها تن از افراد فعال در حوزه مدلینگ خبر داد. این مقام مسوول مدعی شد که این افراد ازطریق فعالیت در فضای مجازی اقدام به ترویج ابتذال وعادیسازی بیبندوباری میکردند.
صادقی نیارکی با اشاره به اینکه ترویج و اشاعه فحشا از طریق شبکههای اجتماعی موجب تغییر فرهنگ اسلامی و ایرانی میشود گفت: «وزارت ارتباطات اقدامات خوبی در زمینه فیلترینگ انجام داده اما هنوز تا رسیدن به هدف و مقصود نهایی فاصله زیادی داریم.» (منبع: ایلنا)
گزارش کمپین درباره برخورد با فعالان مدلینگ را اینجا بخوانید.
*کشته شدن یک دانش آموز به دلیل شرایط نامناسب حملونقل درمناطق محروم
وانت باربری که دانشآموزان مقطع دبیرستان روستای درکاه استان هرمزگان را به مدرسهیی در ۳۰ کیلومتری روستا منتقل میکرد در جاده واژگون شد و یکی از دانشآموزان را به کام مرگ کشاند. در این حادثه ۵ دانشآموز دیگر هم آسیب جدی دیدند که حال دونفر از آنها وخیم است. این دانشآموزان تحت پوشش کمیته امداد هستند.
تردد دانش آموزان با وانت های باری و غیراستاندارد از روستاهای محل زندگی به مدارس شبانه روزی امری معمول است . اکثر جاده های روستایی منطقه از جمله مسیری که در آن حادثه رخ داد، خاکی و فاقد استانداردهای ایمنی لازم است.(منبع: تابناک)
*آیتالله سبحانی: «فضای مجازی فعالیتهای ما را بیاثر کرده است»
آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید گفت: «بسیاری ازتلاشها و فعالیتهای ما به دلیل آسیبهای فضای مجازی بیاثروخنثی میشود.» وی همچنین به دولت متذکر شد که درحوزه کنترل فضای مجازی اقدامات بیشتری انجام دهد وآنچه به اعتقادات و دین مردم ضربه میزند باید بسته شود.
این مرجع تقلید با اشاره به نمایشگاه کتاب گفت:«متاعی که علیه فرهنگ و نظام و دین ما است نباید در این نمایشگاه عرضه شود و کتابهای ممنوعه صورت داده شود و انتشارات از آوردن این کتب منع شوند و نباید کتابهای، ضد دین، تروریست پرور و ضد نظام ما عرضه شود.» (منبع: رسالت)
*هشدارسازمان عفو بینالملل درمورد وضعیت سلامت سعید شیرزاد
سازمان عفو بینالمللی با انتشار بیانیهای درمورد سلامتی سعید شیرزاد زندانی سیاسی و فعال حقوق بشر ایرانی هشدار داد.سعید شیرزاد روز ۲۵ دی ماه و پس از قول شفاهی مسئولین زندان رجایی شهر برای رسیدگی به شکایات او در مورد «رفتار غیرانسانی» با زندانیان سیاسی اعتصاب غذای ۳۹ روزه خود را شکست. او اکنون به مراقبتهای پزشکی ویژهای نیاز دارد.مواردی مانند «محروم کردن زندانیان از خدمات پزشکی، کتک زدن زندانیان، رفتارتوهینآمیز مسئولین زندان با زندانیان و خانوادههای آنها در ساعات ملاقات و وضع بد هوای داخل زندان به دلیل پوشاندن پنجرههای بند زندانیان سیاسی با ورقههای فلزی» دلیل اعتصاب غذای اوست.
سعید شیرزاد که به پنج سال زندان محکوم شده، روز ۱۷ آذر دراعتراض به آنچه در نامهاش به مقامات قضایی «مرگ آهسته زندانیان در زندان رجایی شهر» توصیف کرده بود، لبهایش را دوخت و اعتصاب غذای خود را آغاز کرد.(منبع: عفوبینالملل)
*برگزاری سه تجمع کارگری
کارگران شهرداری شهرنیریز در استان فارس در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مالی خود روبروی ساختمان اداره کار این شهر تجمع کردند. این کارگران ۴ ماه است حقوق دریافت نکردند و دچار مشکلات معیشتی زیادی هستند.
کارگران کارخانه هپکو اراک نیز وارد پانزدهین روز از تجمع خود شدند. این کارگران دلیل اصلی تجمع را بیتفاوتی مسوولین نسبت به مطالبات کارگران و همینطور واگذاری کارخانه به بخش خصوصی اعلام کردند و تا رسیدن به خواستههایشان به تجمع ادامه خواهند داد.
۴۰ نفر از رانندگان اتوبوسرانی شهر رشت نیز در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ماه حقوق و مزایای از سال ۹۰ تا کنون دربلوارچمران این شهر تجمع کردند و با خاموش کردن اتوبوسها از جابهجایی مسافران خودداری کردند. (منبع: ایلنا)
*امام جمعه قزوین: «پلاسکو فروریخت چون ساخته آمریکاییها بود»
عبدالکریم عابدینی امام جمعه قزوین با اشاره به حادثه تلخ پلاسکو گفت: «این ساختمان قبل از انقلاب توسط آمریکاییها ساخته شده بود و از استحکام آن خیلی هم تعریف میکردند، مانند سایر کارهایی که انجام میدهند، می بینیم که نه به ساختمان آمریکایی میشود اعتماد کرد نه به سیاست، نه به امضای آمریکاییها؛ تا کنون نیز ما از آمریکا تنها خیانت و بدقولی دیدهایم.»
امام جمعه قزوین آمارهای ارائه شده توسط دولت را در بحث اشتغالزایی غیرواقعی و نادرست دانست . (منبع: آفتاب)
*امام جمعه تهران: «ما از لفظ دموکراسی آنچنان خوشمان نمیآید»
کاظم صدیقی امام جمعه تهران با اشاره به پیامدهای انقلاب اسلامی درایران گفت: «برخی میگفتند انقلاب کردن نوعی ویرانگری است و هرگز در دنیا ایجاد یک پناهگاه امن درپی انقلاب اتفاق نیافتاده بود. البته ما از لفظ دموکراسی آنچنان خوشمان نمیآید اما اینکه هم خود مردم حضور داشته باشند و هم امامت در دلها نفوذ کند، مورد تایید است و در انقلاب اسلامی نظامی مبتنی بر مبانی نورانی دین اسلام تشکیل شد.»
صدیقی همچنین حضور میلیونی مردم درتشییع جنازه رفسنجانی را مشابه حضور مردم در راهپیمایی حکومتی ۹دی سال ۱۳۸۸ دانست. (منبع: خبرآنلاین)