بسته خبری هفته(۹): از بازار چند صد میلیاردی فیلترشکنها تا طرح دوفوریتی کولبرها در مجلس
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*اقتصاد چند صد میلیاردی فیلترینگ در ایران
هفتهنامه عصرارتباطات در گزارشی به اقتصاد و گردش چندصد میلیاردی فیلترینگ اینترنت در ایران پرداخته است. در بخشی از این گزارش آمده است: «با توجه به هزینههای فراوانی که از یکسو برای ایجاد فیلتر و از دیگر سو مصروف دور زدن آن میشود، حالا کسب و کار و اقتصاد پنهانی را ایجاد کرده که روز به روز نیز بزرگتر و گستردهتر میشود.»
در این گزارش با ذکر اینکه براساس برخی آمارهای مسوولین درسالهای گذشته که حاکی ازاستفاده ۵ درصدی کاربران اینترنتی از فیلترشکن است، گردش مالی در این حوزه را نزدیک به ۳۳۰ میلیارد تومان برآورد شده است. اگر چه منابع غیررسمی درصد استفاده از فیلترشکن توسط مردم را با توجه به گردش مالی این حوزه، بسیار بیشتر از آمارهای رسمی اعلام شده میدانند. (منبع: عصرارتباطات)
*واکنش وزیر فرهنگ به جنجالها و اعتراضهای جشنواره فیلم فجر
امیری صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به انتقادهای مطرح شده در جشنواره فیلم فجر، این انتقادها را غیرمنطقی و غیراخلاقی دانست. همزمان، هیئت داوران جشنواره فیلم فجر با انتشار بیانیهیی ضمن رد انتقادها اعلام کرد که به دنبال تغییرات اساسی در مناسبات تولید و نمایش است و جشنواره فیلم باید تغییر ماهیت بدهد.
در روزهای گذشته بسیاری از هنرمندان و فیلمسازان از جمله فریدون جیرانی به لیست نهایی اعلام شده توسط هیئت داوران اعتراضهای فراوانی داشتند که بازتابهای بسیاری در فضای مجازی داشت.
گفتنیست که صالحی امیری در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم حاضر به سخنرانی نشد.(منبع: ایرنا)
*کشته شدن پنج کارگر در روستای کولغان بندرعباس
درانفجار ناشی ازگازهای زیرزمینی به هنگام حفاری حوالی روستای کولغان بندرعباس، پنج کارگر کشته و یک نفر زخمی شد. این سانحه در یک پروژه چشمه آبگرم اتفاق افتاد و در زمان وقوع سانحه کارگران در تونل مشغول به کار بودند.
همچنین براثر فروریختن تونل مترو در شهر قم یک نفر کشته شد و دستکم سه نفر در زیر آوار مدفون شدند. این حادثه در کارگاه حفاری در یکی از میدانهای شهر اتفاق افتاده که درهنگام حادثه کارگران مشغول کار بودند.
براساس آمارها به طور متوسط روزانه ۴ نفر براثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست میدهند. (منبع: ایسنا)
*فشارشدید مقامات قضایی برای بازگرداندن رضا شهابی به زندان
رضا شهابی عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از سوی دادستانی تهران برای بازگشت به زندان تحت فشار قرار گرفته است. این در حالیست که مدت حبس شهابی پایان یافته است.
رضا شهابی ۲۲ خرداد سال ۸۹ بازداشت و به شش سال زندان محکوم شد. به دلیل ضرب و شتم ماموران امنیتی در زمان بازداشت و بازجویی، در دوره محکومیت دوبار تحت عمل جراحی (گردن و کمر) قرار گرفت و به دلیل وضعیت جسمی بسیار وخیم، مسئولان قضایی با تاییدیه پزشکی قانونی و اخذ وثیقه سنگین با مرخصی استعلاجی او برای مدت باقی مانده حبس موافقت کرده بودند.
دادستانی در ماههای اخیرطی تماسهای تلفنی گفته سه ماه از مرخصی مورد موافقت قرار نگرفته است و رضا شهابی باید به زندان مراجعه کند. همچنین دادستانی با اخطارکتبی و تماسهای تلفنی مکرر به وثیقه گذار خواسته است که شهابی را تحویل زندان دهد در غیر اینصورت وثیقه را ضبط خواهد کرد. (منبع: سندیکای شرکتواحد)
*صدوپنجاه هزار معلول در نوبت دریافت مستمری سازمان بهزیستی
حسین نحوی نژاد معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: «شرایط معلولان از نظر دریافت مستمری مناسب نیست و تنها ۱۰ درصد از نیازهای معلولان در بودجه سازمان بهزیستی که ۱۵۲ وظیفه دارد، گنجانده می شود.»
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار معلول در کشور وجود دارد گفت: «فقط ۳۴۰ هزارنفر ازاین تعداد مستمری ماهانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزارتومان را دریافت میکنند و ۱۵۰ هزار معلول دیگر در نوبت تحت پوشش قرار گرفتن هستند.» (منبع: ایرنا)
*احتمال دیدار مسئولان نظام با رهبران محصور جنبش سبز
حسین کروبی، فروزند مهدی کروبی درباره خبر دیدارعلی مطهری با سران جنبش سبز گفت: «آقای مطهری از مجلس نهم به دنبال حل موضوع حصر است. در مجلس دهم هم جدیتر این موضوع را دنبال میکنند و به یک سری نتایجی رسیدهاند اما این نتایج هنوز منجر به دیدار با محصورین نشده است.در واقع با دیدارهایی که داشتهاند، توانستهاند که مسئولان را برای دیداری با محصورین راضی کنند. اما هنوز زمانی برای این دیدار تعیین نشده است.»
این هفته علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی از دیدار با سران جنبش سبز خبرداده و گفته بود که آنها علاقه خود را به نظام اعلام کردند هرچند که مطهری این سخنان را تکذیب کرد. (منبع: امید ایرانیان)
*گرفتن تعهدنامه از کارگران شهرداری شوشتر برای توقف اعتراضات
پس از اعتراض صنفی کارگران شهرداری شوشتر در واکنش به تبدیل وضعیت قراردادهای خود دراوایل بهمن ماه، شهرداری شوشتر گروهی از کارگران را برای نوشتن تعهدنامه به کمیته انظباطی احضار کرد.
یکی از این کارگران گفت: «روز گذشته شهرداری شوشتر در اقدامی تاملبرانگیز برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی کارگران با تشکیل کمیته انظباتی از حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر از کارگران خدماتی و فضای سبز تعهدنامه کتبی گرفته است.»
به گفته کارگران درعین حال کارفرما به بهانه جلوگیری از اعتراضات احتمالی تهدید کرده که درصورت بروز هرگونه اعتراض، کارگرانی که تعهدنامه نوشتند سریعا اخراج خواهند شد.
کارگران شاغل در شهرداری هماکنون سه ماه حقوقشان را دریافت نکردهاند و بیمه تامین اجتماعی آنان نیز دچار مشکلاتی است. (منبع: ایلنا)
*کولبری؛ شکل مدرن بردهداری عصرنوین
رئوف مرادی تاریخپژوه و نویسنده که درنشست بررسی جامعه شناختی کولبران کردستان، سخن میگفت با اشاره به کولبران کرد گفت: «کولبری نوع مدرن برده داری وعاملی از توسعه نیافتگی در کشوراست که وجود آن علاوه برعوامل درون سرزمینی موانع برون سرزمینی هم بوده اند.»
در این نشست همچنین دکتر سالار کسرایی استاد دانشگاه تهران با اشاره به شکست برنامههای توسعه در کشور گفت: «بحث کولبری تنها مختص به ناحیه کردستان نیست. کولبران در بازار تهران هم وجود دارند، گویی اکثر آنها هم کرد هستند. لذا این پدیده ظاهرا یک پدیده عمومی است و در همه کشور به نحوی مشاهده می شود. مشکل امروز کشور عدم توسعه است.» (منبع: کردپرس)
*هجده هزار بسیجی آماده رصد سایتهای متخلف
عبدالصمد خرم آبادی معاون دادستان کشور در امور فضای مجازی با اشاره به راه اندازی بسیج در فضای سایبر گفت: «حدود ۱۸هزار نفر به صورت داوطلبانه فضای مجازی را رصد میکنند و مواردی که شاهد ارتکاب تخلف از سوی سایتها و شبکههای اجتماعی باشند به دادستانی کل کشور گزارش مینمایند.»
وی ادعا کرد: «یکی از منابع اصلی برخورد کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با سایت های متخلف همین گزارشهای داوطلبانه مردمی است.» (منبع: مهر)
گزارش کمپین درباره برخورد با مدیران کانالهای تلگرامی را اینجا بخوانید.
*سیدعلیرضا بهشتی: «فرهنگ منحط اتهامزنی از سال ۸۸ رواج بیشتری پیدا کرد»
علیرضا بهشتی، فرزند آیتالله بهشتی و از نزدیکان به میرحسین موسوی درگفتگویی با خبرنگار ایلنا با اشاره به فرهنگ منحط و تاسفبرانگیز اتهامزنی و شایعهسازی گفت: «متاسفانه فرهنگ منحط اتهامزنی، تا سال ۱۳۸۴ به یک شکل و بعد از آن به شکل دیگری و از سال ۸۸ به بعد با شدت بیشتری رواج یافت و اتهام زنیها وشایعهسازیها به ساختار رسمی قدرت منتقل شد و این باعث تاسف بسیار است. وقتی شایعات در کوچه وبازار مطرح است نشانه یک بیماری اخلاقی و فرهنگی درعامه مردم است، ولی وقتی این رفتارهای ناپسندیده در تریبونهای رسمی مشاهده شود، بسیار هشدار دهنده و نشانه بیماری یک نظام است.»
او همچنین گفت که معتقد است که عدهای درساختار سیاسی کشور کار و کاسبیشان اتهامزنی و شایعهپراکنیست و اساسا از همین طریق هویت سیاسی خود را تعریف میکنند. (منبع: ایلنا)
*جنجال در شواری شهر؛ راز پلاسکو مخفی ماند
روزنامه اعتماد در گزارشی به آخرین جلسه شواری شهر تهران درباره حادثه پلاسکو پرداخته است. جلسهیی ۹ ساعته که درآن قالیباف شهردار تهران درباره حادثه پلاسکو توضیحاتی داده و اکثریت نمایندگان منتقد خواستار استعفای قالیباف شدند.
محمدباقر قالیباف در توضیحات چند ساعته خود هیچکدام از تقصیرات شهرداری را نپذیرفت و حتی حاضر به عذرخواهی نیز نشد.
شهردار تهران برابر خواسته نمایندگان شورای شهر برای عذرخواهی گفت: «جایی که باید عذرخواهی کنیم و از مردم حلالیت بطلبیم به خاطر این ناکارآمدیها در مدیریت بحران است نه به خاطر پلاسکو چرا که حتما این حوادث ممکن است تکرار شود.»
این نحوه پاسخگویی شهردار باعث جنجال میشود و اعتراض شدید برخی نمایندگان را به دنبال داشته است. (منبع: روزنامه اعتماد)
*مجید انصاری: «کودتای انتخاباتی سال ۸۸ نتیجه دخالت نظامیان در سیاست بود»
مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور در گفتگویی با سایت جماران نسبت به دخالت نظامیان در سیاست هشدار داد.
وی در بخشی از این گفتگو گفت: «دخالت نظامیان در سیاست سم مهلکی است که می تواند هر حکومتی را به سوی استبداد سوق دهد.
تقریبا در تمامی کشورهای دنیا دخالت این قشر در سیاست ممنوع است، اما در کشور ما با وجود منع صریح قانون اساسی بارها و بارها شاهد دخالت نظامی در انتخابات بوده ایم. روشن ترین مثال برای دخالتهای اینچنینی کودتای انتخاباتی سال ۸۸ بود که نتایج غیر قابل جبرانی در ایران به وجود آورد.» (منبع: جماران)
*معاون ستاد حقوق بشر قوه قضاییه: «از نظر ما قصاص، اعدام نیست»
کاظم غریب آبادی معاون ستاد حقوق بشر قوه ضاییه گفت: «ما قصاص را اعدام تلقی نمی کنیم قصاص یک حکم اسلامی و قانونی است.»
وی همچنین عنوان کرد که ۹۳ درصد اعدامها در ایران مربوط به مواد مخدر است و در مواردی که حکم قصای از طرف قوه قضاییه صادر میشود تلاش برای جلب رضایت مقتول در اولویت است.
این مقام قضایی با اشاره به قوانین مربوط به مجرمان زیر ۱۸ سال در ایران گفت: «کشورهای دیگر باید از تجربیات ما در زمینه کانونهای اصلاح و تربیت استفاده کنند.» (منبع: مهر)
*طرح دوفوریتی کولبرها در مجلس
محسن بیگلری نماینده مردم سقز و بانه در مجلس از تقدیم طرح دوفوریتی حمایت از کولبرها به هیات رئیسه مجلس با آغاز به کار مجلس خبر داد.
این نماینده مجلس با اشاره به سخنان دادستان کشور درباره کولبرها مبنی براینکه نباید مورد تعرض قرار بگیرند گفت: «بدون شک هیچ شخصی مخالف مبارزه با قاچاق نیست و برخورد با آن امری بدیهی است که باید در دستور کار همه نهادهای متولی قرار گیرد اما اینکه موضوعات کلان را رها کرده و تنها با کولبرهایی برخورد کنیم که چنین اشتغالی تنها راه درآمدشان است، اقدام قبولی نیست.»
نماینده مردم سقز و بانه با بیان مشکلات معیشتی فراوان کولبرها گفت: «عمدهترین مشکل آنها نبود اشتغال پایدار و درآمد است، عدم امنیت در بخش اشتغال مشکلات زیادی را برای آنها به همراه آورده که نمونه آن ریزش بهمن روی این افراد و فوت چند نفر در سردشت و پیرانشهر شد.» (منبع: خانهملت)
*ابراز نگرانی عفوبینالملل از احتمال اعدام احمدرضا جلالی
سازمان عفو بین الملل در بیانیهای اعلام کرد که مقامهای ایرانی احمدرضا جلالی پزشک ایرانی مقیم سوئد را که سال پیش در سفری به ایران بازداشت شد به اعدام تهدید کرده اند.
آقای جلالی روز ۳۱ ژانویه بدون حضور وکیل در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب حاضر شد و قاضی به او گفته که متهم به “جاسوسی” است و ممکن است با مجازات اعدام روبرو شود.
او در اعتراض از روز ۲۶ دسامبر شروع به اعتصاب غذا کرد.احمدرضا جلالی یک پزشک و محقق ۴۵ ساله در رشته پزشکی بحران است که در دانشگاههایی در بلژیک، ایتالیا و سوئد تدریس کرده است. او در سال ۲۰۰۹ برای ادامه تحصیل ایران را ترک کرد. (منبع: عفوبینالملل)
برای مطالعه بیشتر درباره پرونده احمدرضا جلالی اینجا را بخوانید.
*واکنش به قطع شبانه درختان در باغات تهران
انتشار فیلمی از قطع شبانه درختان باغی در خیابان فرشته تهران واکنشهای بسیاری به دنبال داشته است. دراینباره محمد حقانی، عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر گفت: «این باغ متعلق به بنیاد مستضعفان بوده که در منطقه یک واقع شده است و مردم این منطقه نسبت به قطع درختان بسیار واکنش نشان دادند و حتی به رهبری هم نامه نوشتند.»
محمدحسین بازگیر رییس اداره محیط زیست تهران نیز بااشاره به اینکه مسوولیت حفظ و توسعه فضاهای سبز در حوزه مسوولیتهای شهرداریست گفت: «قانونگذار در حوزه قطع درختان به محیط زیست مسئولیت مستقیم نداده است، اگر درختی در منطقه حفاظت شده قطع شود محیط زیست میتواند مستقیم وارد شود و از طریق مراجع قضایی این موضوع را پیگیری کند ولی مسئولیت قطع درختان شهری برعهده شهرداری است.» (منبع: ایسنا)
*خطر مرگ بیخ گوش گردشگران در تهران
روزنامه ابتکار در گزارشی به ناامنی بسیاری از مسافرخانهها و هتلهای کشور پرداخته است که یا به دلیل طولعمر بالای ساختمانها و یا به دلیل استاندارد نبودن شرایط ایمنی به مکانهای خطرناکی برای مسافران بدل شدهاند.
به نوشته این گزارش نزدیک به ۵۰ درصد مکانهای اقامتی بسیاری از شهرهای ایران در معرض خطر هستند که در این بین شهرهای تهران و اردبیل بیشترین تعداد مهمانپذیرهای فرسوده و با ضریب ایمنی پایین را دارا هستند. (منبع: روزنامه ابتکار)
*ناطق نوری: «نظام به بازسازی نیاز دارد»
علیاکبر ناطق نوری رییس دفتر بازرسی بیت رهبری در پاسخ به سوالی درباره تغییرات قانون اساسی در سالهای بعد از انقلاب گفت: «بنده قایل هستم به اینکه هنوز هم قانون اساسی ما نیاز به بازنگری دارد و نظام ما نیاز به بازسازی دارد. نارسایی ها در این ساختار وجود دارد که باید آن را درست کرد. بعضی نارسایی های رفتاری را هم من معلول این نقصان ساختاری می دانم. به باور من ماهم از نظر رفتاری وهم از نظر ساختاری مشکل داریم.»
به گفته وی آیتالله بهشتی در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی بیشترین سهم را داشته است. (منبع: شفقنا)
*جمعیت ۱۱ میلیونی حاشیهنشینان کشور
وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از وجود ۱۱ میلیون حاشیهنشین درکشور خبرداد و گفت: «اگر از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون در حوزه رفاه اجتماعی اقدامات بهتری انجام میگرفت اکنون شاهد آسیبهای متعدد نبودیم.»
سیدحسن قاضیزاده هزینه اختصاص یافته به بخش رفاه اجتماعی در ایران را بسیار کمتر از متوسط هزینهها در دنیا دانست و گفت: «رتبه کشور ایران از لحاظ توجه به سلامت در دنیا بعد از ۱۲۰ کشور است.»
قاضی زاده با انتقاد از برخی اقتصادیون هم گفت: «بعضی از اقتصادیون توجه متوسطی را که دولت یازدهم دربخش سلامت انجام داده برنمیتابند چون ضد رفاه هستند و همه چیز را در ایجاد ریل، جاده، صنعت، پالایشگاه و کارخانه میبینند.» (منبع: فارس)
*محمود احمدینژاد: «نفت ایران هنوز ملی نشدهست»
محمود احمدینژاد درمراسم رونمایی از کتاب «خون خاک» نوشته خسرو معتضد، گفت: «ملی شدن نفت کار بزرگی بود اما نفت هنوز به طور کامل ملی نشده است و ما در ابتدای این راه هستیم.»
به گفته رییس جمهور پیشین ایران مهمترین تاثیر نهضت مای شدن نفت تاکید بربیداری و استقلال ملت ایران بود اما اشتباهات هم در این راه وجود داشته است. احمدینژاد با اشاره به اینکه قیمت نفت هیچگاه تابع عرضه و تقاضا نبوده است، گفت: «این یک دروغ بزرگ است که قیمت نفت براساس عرضه و تقاضاست و قیمت نفت همیشه تحت تاثیر سیاست بوده و میتوان گفت نفت تنها کالاییست که مشتری قیمت آن را تعیین میکند نه فروشنده.»
بزرگترین اختلاس نفتی در دوران ریاست جمهوری احمدینژاد توسط بابک زنجانی و همراهی چند وزیر دولت وقت اتفاق افتاد که نهایتا منجر به صدور حکم اعدام برای بابک زنجانی شد. (منبع: دولتبهار)
*اظهارنظرعلی مطهری درباره کنسرتهای موسیقی
علی مطهری در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به موضوع مخالفت در برخی از استانها با برگزاری کنسرتهای موسیقی گفت: «این موضوع تأکید ما نبود که هر طور میخواهد اجرا شود، بحث ما تبعیض در اجرای قانون است، اگر اینگونه باشد هر استانی برای خود حکومت ویژهای دارد و این کمکم میرسد به حکومت فدرال.»
این نماینده مجلس شورای اسلامی خطاب به مسوولان گفت: «کنسرت اگر نامناسب باشد حتماً تبعات بدی دارد که باید مسؤولان اجرایی برای آن راهکاری در نظر بگیرند، ما محدودیتهایی را در آزادی مردم به وجود میآوریم و آن را به معیشت مردم سوق میدهیم که این خیلی بد است.»
چندماه پیش برگزاری چند کنسرت موسیقی که مجوز لازم از طرف وزارت فرهنگ را داشتند به دلیل مخالفت امام جمعه مشهد و دادستانی این شهر لغو شد. (منبع: فارس)
*سیدمحمد خاتمی: «محصورین بیشتر از مدعیان انقلابیگری، دلشان برای کشور میسوزد»
سیدمحمد خاتمی رییس دولت اصلاحات در آستانه سالگرد انقلاب ۵۷ گفت: «کسانی که در حصر و زندان هستند دلشان برای انقلاب و کشور میسوزد و نسبت به تهدیدهایی خارجی موضع دارند و بیشک بیشتر از خیلی از کسانی که در جامعه، مدعی انقلابیگری هستند دلشان به درد آمده است.»
وی با تاکید براینکه علاوه بر سالگرد پیروزی انقلاب در آستانه سالگرد حصر رهبران جنبش سبز نیز قرار داریم، گفت: «باید از این فرصت حسن استفاده کنیم و زمینه آشتی ملی را فراهم آوریم و از این مرحله با درایت به سوی دفاع از انقلاب و کشور و منافع مردم حرکت کنیم.»
میرحسن موسوی، مهدی کروبی و زهرارهنورد رهبران جنبش سبز شش سال است که در حصر خانگی به سر میبرند. (منبع: کلمه)
*روایت علمالهدی از گفتگو با حسن روحانی درباره موسیقی
سید احمد علمالهدی امام جمعه مشهد گفت: «چندی پیش که آقای رییس جمهور به مشهد آمده بود، به من گفت فکر میکنم شما با نقاره خانه امام رضا(ع) هم روزی مخالفت کنید، به ایشان گفتم اشتباه می کنید؛ بنده نه تنها با نقاره خانه امام رضا(ع) مخالفت ندارم بلکه با ۲۰ آموزشگاه بزرگ موسیقی که امروز در مشهد مشغول به فعالیت هستند هم مخالفت نکردهام. بعضی آموزشگاههای موسیقی مشهد از آموزشگاههای تهران هم وسیعتر هستند. بنده با فسق و فجوری که در حاشیه کنسرت صورت می گیرد و جریانی است که نسل جوان ما را به فساد می کشاند، مخالفم.»
صدور مجوز آموزشگاههای موسیقی درحیطه وظایف اداره فرهنگ و ارشاد است و امامان جمعه نقشی در بازگشایی و یا تعطیلی مراکز فرهنگی ندارند. (منبع: فرارو)
*محمدجواد لاریجانی: «روح برجام شیطانیست»
محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه دریک گفتگو تلویزیونی با شبکه دوم سیمای جمهوری اسلامی گفت: «بنده از روح برجام خیلی متنفر هستم زیرا روح آن شیطانی است.»
معاون بینالمللی قوه قضاییه مدعی شد که تعداد اندکی از سیاستمداران متن برجام را خواندهاند و گفت: «دولت عزیز ما با نیت خوب در رابطه با برجام عمل کرده است اما متن نهایی برجام دچار اشکالات اساسیست.»
وی همچنین پیشنهاد داد تا در لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ مانور تحریم برگزارشود. به گفته جواد لاریجانی تحریمهای آمریکا برای ملت ایران عزت محسوب میشود و نباید از تحریمها ترسید. (منبع: افکارنیوز)
*نقوی حسینی: «پاکترین انتخابات در ایران برگزار میشود»
حسین نقوی حسینی ، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به برگزاری انتخابات در ایران مدعی شد: «پاکترین انتخابات در کشور ایران برگزار میشود، ما باید در انتخابات یک گزینه درست را انتخاب کنیم.»
این نماینده مجلس با بیان اینکه دشمنیهای آمریکا نسبت به سال ۵۷ کمتر نشده گفت: «این انقلاب دشمنان خونی دارد و دشمنی دشمنان نسبت به سال ۵۷ دهها برابر شده است واگر کسی فکر کند دشمنی آمریکا نسبت به سال ۵۷ کمتر شده خائن است.»
براساس ادعای این نماینده مجلس ایران تنها کشور اسلامیست که مذاهب درکنار یکدیگر به راحتی زندگی میکنند. (منبع: رسا)
*بیداد فقر در جنوب استان کرمان
وبسایت تابناک در گزارشی تصویری به شرح زندگی مردمان روستاهای بخش رودباردراستان کرمان پرداخته است که درفقرشدید و دور از تصوری به سرمیبرند و از سادهترین امکانات زندگی محرومند.
این روستاها که حتی تابلوهای کنارجاده نیز برای یافتنشان وجود ندارد، در جنوبیترین نقطه استان کرمان و در مسیر جاده ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان واقع شدند.
غالب مردمی که در این روستاها زندگی میکنند کپرنشین هستند و از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محرومند. (منبع: تابناک)
*درخواست از نهادهای قانونی برای شفافسازی اثرات پارازیتها برسلامتی
علی نوبخت حقیقی، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: «موضوع پارازیتها نیاز به یک فتوای علمی معتبر دارد و نهادهای قانونی و مسئول باید به صورت شفاف در این زمینه اطلاع رسانی کنند.»
این نماینده مجلس با اشاره به کسانی که معتقدند پارازیتها تاثیری سلامتی شهروندان ندارد، گفت: «آنهایی که میگویند پارازیتها برای سلامت مردم خطرناک است، لازم نیست چیزی را اثبات کنند، بلکه آنهایی که میگویند خطری ندارد باید اثبات کنند.»
به گفته وی برای اثبات این موضوع نهادهایی میتوانند اقدام به بررسی کنند که ابزار پارازیت در اختیار آنهاست. (منبع: ایرنا)
*پنج ماه حقوق عقب افتاده کارگران شهرداری ماهشهر
کارگران شاغل در مجموعههای شهرداری بندر ماهشهر واقع در استان خوزستان هنوز دستمزد ۵ ماهه گذشته خود را دریافت نکردهاند.
به گفته این کارگران شهرداری مدعی است مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است. همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
علی گلمرادی نماینده مردم بندر ماهشهر، امیدیه، هندیجان و بندر امام در مجلس با تایید تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران بند ماهشهر گفت: «شهرداری بندر ماهشهر که مدعی مشکل تامین منابع مالی است میتواند با منابع مالی که اخیرا از محل ارزش افزوده به حساب شهرداری ماهشهر واریز شده است مطالبات کارگران زیر مجموعه خود را پرداخت کند.» (منبع: ایلنا)
*روایت تلخ کارگران شلاق خورده معدن طلای«آقدره»
روزنامه وقایعاتفاقیه در گزارشی زندگی کارگران معدن آقدره را بررسی کرده است. کارگرانی که چندی پیش به دلیل اعتراضات صنفی کارگری شلاق خوردند و اکنون بیکارهستند. روستای آق دره که نامش با شلاقخوردن ۱۶ کارگر معترض معدن طلا روی زبانها افتاد.
منطقهای محروم و کردنشین دارای حدود ۱۸۰ خانوار که از طریق کار در معادن طلای منطقه یا اشتغال به کارهایی همچون کشاورزی، دامداری و قالیبافی امرار معاش میکنند.
به نوشته این گزارش حکایت این مردم، حکایت نشستن روی گنجی است که خودشان میگویند جز رنج از آن هیچ چیزی ندیدهاند. آب، هوا و خاک آلوده به جیوه و سیانورمنتشرشده توسط معدن طلا، بیماریهای پوستی و ریوی را بین اهالی روستا و بهویژه کودکان بیشتر کرده است. آلودگیها باعث شده دامهای بسیاری از اهالی ده تلف شوند و دامداری از رونق بیفتد.
۱۶ کارگر شلاق خورده معدن آقدره همچنان بیکار هستند وشرایط بسیار سخت معیشتی زندگی میکنند. (منبع: وقایعاتفاقیه)
*محسن رضایی: «مشکل مدیریت کشور غربزدگیست»
محسن رضایی٬ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «کلید گم شده در جمهوری اسلامی «مدیریت اسلامی» است ومشکل ما در مدیریت کشور، عدم توجه به راه خداست که یک رقیب سرسخت دارد بنام غربزدگی.»
رضایی ادعا کرده که هرجا مدیریت اسلامی درقالب مدیریت جهادی تحقق پیدا کرده پیشرفتها خارقالعاده بوده است. وی خطاب به گروهها و جریانهای سیاسی کشور گفت: «باید همه گروهها و جریانهای کشور تصمیم جدی بگیرند که آنچه خود داریم ازغریبه تمنا نکنیم و نقطه آغازین این تحول نیز بازگشت به ارزشهای انقلاب است.»
به گفته محسن رضایی ثمره راه خدا و مدیریت جهادی موشک است و ثمره مدیریت غربی خودروی ملی. (منبع: فارس)
*امام جمعه شیراز: «مراسم پایتخت جوانان اسلام مشابه جشن هنر قبل ازانقلاب بود»
آیت الله اسدالله ایمانی، امام جمعه شیراز با اشاره به برگزاری مراسم پایتخت جوانان اسلام در این شهر گفت: «ما رفتیم و دیدیم دست کمی از جشنهنر نداشت، من روی قضیه ایستادهام. آرایشها و لباسها و نشان دادنها؛ آنانی که جشن هنر را دیده بودند میگفتند صحنههای خاصی که در جشن هنر بود اینجا نبود، والا مشابه بود.»
نماینده ولی فقیه در فارس در اعتراض به حواشی ایجاد شده دراین مراسم خطاب به مسوولین برگزاری گفت:« بعضی از مسئولان لیاقت این لباسِ مسئولیت را ندارند.» انتقاد اصلی امام جمعه شیراز به اجرای موسیقی سنتی در این مراسم بوده است.
از ابتدای سال جدید میلادی شیراز به عنوان پایتخت جوانان اسلامی برگزیده شده است. این عنوان سال گذشته ازآن شهر استانبول بود. (منبع: مهر)
*مصطفی معین: «محدودیتها خاتمی را محبوبتر کرده»
مصطفی معین وزیر سابق علوم درباره محدودیتهای ایجاد شده برای سیدمحمد خاتمی گفت: «این کاری که با آقای خاتمی انجام میدهند نه از لحاظ سیاسی و اخلاقی توجیه دارد، نه توجیه قانونی و حقوقی و نه حتی توجیه مدیریتی دارد؛ چون این محدودیتها حتی او را محبوبتر کرده است.»
وی با اشاره به حصر رهبران جنبش سبز نیز این اقدام را فارغ از هروجه قانونی و اخلاقی دانست و گفت: «چه تدبیری است که به این نتیجه میرسد که باید یک فرد را از آزادیهای خدادادیاش محروم کنند و او را در حصر قرار دهند. بهخصوص که من هیچگاه ندیدم که آقای مهندس موسوی چه در دوران مسئولیتش چه قضایای سال ۸۸ دروغ گفته، به کسی توهینی کرده یا تهمتی زده باشد.»
به اعتقاد وی بسیاری از پیشبینیهای میرحسین موسوی درسال ۸۸ درباره فسادهای اقتصادی امروزه به تحقق پیوسته است.
(منبع: جماران)
*واکنش مصطفی تاجزاده به اظهارات محسن رضایی درباره «گفتگوی تمدنها»
مصطفی تاجزاده در یادداشتی که در صفحه تلگرا خود منتشر کرده به نقد سخنان اخیر محسن رضایی درباره نسبت گفتگوی تمدنها و مواضع ترامپ علیه ایران پرداخته است. در روزهای گذشته محسن رضایی در صفحه توییتر خود نوشت: «عاقبت گفتگوی تمدنها تهدید بوش و عاقبت برجام تهدید ترامپ شد.»
دربخشی از یادداشت تاجزاده آمده است: «طبق کشف سردار اگر آقای خاتمی از گفتگوی تمدنها دم نمیزد، بوش ایران را تهدید نمیکرد و چنانچه دکتر روحانی برجام را به فرجام نمیرساند ترامپ جرأت تهدید ما را نمییافت.
به عبارت دیگر اگر خاتمی منادی جنگ تمدنها میشد و روحانی بهجای «ائتلاف برای صلح»، پیشنهاد «ائتلاف برای جنگ» را میداد، شاهد تهدید ایران توسط روسای جمهور وقت آمریکا نمیبودیم.» (منبع: صفحه تلگرام مصطفی تاجزاده)
*تجمع ۵۰۰ نفر از کارگران معدن ذغال سنگ «طرزه» در محل کار
حدود ۵۰۰ نفر از کارگران معدن ذغال سنگ «طرزه» در استان البرز با برپایی تجمع در رختکن محل کار خود پیگیر معوقات مزدی خود شدهاند.
یکی از کارگران معدن طزره در تشریح مشکلات خود و همکارانش گفت: «بیش از هزار کارگر هستیم که چهارماه است مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه باوجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.»
به گفته وی، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده درصورت تامین مالی تا روزهای آینده بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا چون خریداران ذغال سنگ به تعهدات مالی خود برابر کارفرما عمل نکردهاند آنها هنوز بستانکارند. (منبع: ایلنا)
*بزرگترین فاجعه انسانی قرن اخیر درانتظار شهروندان تهران
دکتر فریبرز ناطقالهی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی گفت: «پیشبینی میشود که زلزله احتمالی تهران زلزلهای با بزرگای بیش از ۷ ریشتر باشد و اگر به سازههای شهر توجه نشود میتواند به بزرگترین فاجعه انسانی در قرن اخیر تبدیل شود.»
وی با بیان اینکه بسیاری از ساختمانهای تهران قدیمی هستند، اظهار کرد: «بسیاری از این سازهها مشکل دارند؛ چراکه بیشتر این ساختمانها در دهههای گذشته ساخته شده است و چون در آن زمان الزام قانونی برای رعایت ضوابط زلزله نبوده است؛ از این رو بیشتر ساختمانها فاقد استانداردهای لازم برای زلزله هستند و یا اگر ضوابط رعایت شده باشند، شرایط لازم را ندارند.»
به گفته وی وضعیت مدیریت بحران در کشور فاجعه است و با ضوابط فنی جهانی بسیار فاصله دارد و ضوابط موجود مربوط به ۵۰ سال قبل است. (منبع: ایسنا)
*انتقاد از موضع قالیباف درباره حادثه پلاسکو
علی نظری سردبیر مجله «پایتخت کهن» در یادداشتی به انتقاد شدید از قالیباف و عدم عذرخواهی شهردار تهران درخصوص حادثه تلخ پلاسکو پرداخته است.
دربخشی از این یادداشت آمده است: «کسی که به گواهی سوابق مدیریتی گذشتهاش برای پایان دادن به یک تجمع دانشجویی از ابزار حمله گازانبری متوسل میشود، طبیعی است که با واژه تکریم مردم و لواحق آن بیگانه است! خلق و خوی نظامیگری و به اصطلاح سرهنگی حقی برای مردم قائل نیست که بخواهد در چنین مواردی از مردم عذرخواهی نماید. بهراستی اگر روزی چنین افرادی به ریاست قوه مجریه برسند، با مردم چه رفتاری در پیش خواهند گرفت؟» (منبع: پایتخت کهن)
*حمید نجف: «همه بالادستیها درقبال کولبران مسوولند»
حمید نجف، عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار، با اشاره به مرگ دلخراش کولبران گفت: «همه مدیران و مسئولان و در یک کلام همه بالادستیها در قبال این صحنهها مسئولند.»
به گفته او کسانی که خود را مدافع کارگر قلمداد میکنند، نمایندگان مجلس و آنهایی که دردولت جایگاهی دارند، همه مسئولند و نباید توپ را در زمین همدیگر پاس بدهند.
نجف با تاکید بر این که این داستانها و اتفاقات، کوچک نیست و نمیتوان بر آن سرپوش گذاشت، گفت: «تصاویر پیرمرد ۷۰سالهای که با دندان عفونتکرده درحال کولبری است، آبرو و شخصیت جامعه کارگری و مدافعان آن را زیر سوال برده است. مگر سازمانهای عریض و طویل حمایتهای اجتماعی برای حمایت از همینها نیست؟» (منبع: ایلنا)
*بازداشت پیامبر دروغین در پردیس
حیدر فتاحی دادستان عمومی و انقلاب پردیس از دستگیری فردی که ادعای پیامبری داشت، خبر داد و گفت: «این شخص ۳۷ ساله و دارای هویت معلوم با تنظیم شبنامه و مبعوث نامه ادعای وحی و نبوت میکرد که با رصدهای سپاه شناسایی و با دستور دادستانی دستگیر و روانه زندان شد.»
دادستان عمومی و انقلاب پردیس اضافه کرد که پرونده در حال تکمیل تحقیقات است. (منبع: میزان)
*بیانیه هزار کارگر و معلم علیه فضای امنیتی فعالیتهای صنفی
هزار کارگر و معلم و فعال مدنی در بیانیهیی با حمایت از عظیم زاده و عبدی، دو فعال کارگری و معلمان، خواهان پایان دادن به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی شدند.
امضاکنندگان این بیانیه معتقدند تلاشها و اعتراضات عظیمزاده و سایر فعالین کارگری که منجر به مسکوت ماندن لایحه اصلاح قانون کار به طور موقت شد، امنیت و منفعت سرمایهداران را به مخاطره انداخته و درنتیجه فشار بر فعالان صنفی و اجتماعی از جمله جعفر عظیمزاده و اسماعیل عبدی به عنوان کسانی که در این عرصه فعال بوده و در راه آگاهی کارگران تلاش میکردند در دستور کار قوه قضاییه و سیستم امنیتی کشور قرار گرفت.
این فعالان صنفی معلم و کارگری و مدنی، خواستار رفع اتهامات واهی و بیربط از پروندههای فعالین کارگری ومعلمان شده و خواهان آزادی بیقیدوشرط آنان شدند. (منبع: اتحادیه آزاد کارگران)
*مشکلات قانون کودکان بدسرپرست
همایونهاشمی رئیس سابق سازمان بهزیستی، بااشاره به معضلات کنونی قانون حمایت از کودکان بدسرپرست گفت: «کودکان بدسرپرست با معضل نحوه حضانت روبرو هستند و اگر بعد از مدتی خانواده اصلی رجوع کند هیچ قانونی نمی تواند مانع آنها شود.»
به گفته این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس این قانون مربوط به دهه ۴۰ بوده ونمیتواند هیچ کدام از مصادیق امروزی را پوشش دهد. همایون عاشمی در ادامه توضیح داد: «تفسیر قانون حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست از سوی مددکاران اجتماعی و کسانی که اقدام به کار قضایی و حقوقی میکنند متفاوت است از سویی دیگر مشکل اساسی در این زمینه وجود دارد که بر اساس آن نحوه حضانت کودکان بد سرپرست کاملا مشخص نیست.» (منبع: مهر)
*رییس قوه قضاییه: «تولید انبوه موبایل از نتایج سکولاریسم است»
صادق لاریجانی٬ رئیس قوه قضائیه گفت: «تولید انبوه موبایل یا تبلت وبه دنبال آن ایجاد فضای مجازی یکی از نتایج گسترش سکولاریسم در ایران است.»
وی که درهمایش ملی نظام ساطه و نفوذ سخنرانی میکرد با اشاره به دوران هشتساله اصلاحات، ادعا کرد: «نفوذ منافذ زیادی دارد که هدف آن براندازی نظام است. در دوره اصلاحات مسئولان با سفر به خارج سخنان و مقالات سکولاری روشنفکران غربی را هدیه گرفته با رنگ و لعابی زیبا در کشور ترویج میدادند.»
لاریجانی همچنین با اشاره به اینکه برای مقابله با نفوذ باید نگاه توحیدی داشت ادامه داد: «ما باید مساله نفوذ را جدی گرفته و آن را برای همه اقشار جامعه تبیین کنیم.» (منبع: جوانآنلاین)
*آیتالله اراکی: «آشتی ایران و آمریکا امکانپذیر نیست»
محسن اراکی٬ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: «کسی که می گوید با آمریکا می توانیم آشتی کنیم، یا ما را نفهمیده یا آمریکا را و یا هر دو را.ما هرگز با جهان استکبار آشتی نداریم و آنها نیز خوبی ما را نمی خواهند.»
وی اضافه کرده «در کشور خودمان ما بارها تجربه کردهایم کسانی که در برابر مردم خودشان را بالاتر میدانستند، در برابر آمریکا و ایادی او خودباخته میشوند.»
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اضافه کرد: «سکوت در برابر دشمنان خیانت به حق ملت و کشور و دین و آیین ما است و که کسی دشمن را دوست بشمارد و یا با او رفتار دوستانه داشته باشد در اشتباه مطلق به سر میبرد.» (منبع: پایگاه اطلاع رسانی آیتالله اراکی)
*محمدرضا باهنر: «سطح نارضایتی در کشور بالاست»
محمدرضا باهنر، رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: «اگرهمه تحریمها هم برداشته شود٬ تنها ۳۰ درصد مشکلات حل خواهد شد، لشکر بیکاران در کشور ما تهدید جدی برای سرمایههای کشور است و متأسفانه هر خانوادهای یکی دو جوان بیکار در خانه دارد.»
به گفته وی تعداد زیادی از فاغ التحصیلان هم نمیتوانند از تحصیلاتی که دارند نان بخورند و از این تحصیل به شغل دست پیدا کنند. باهنربا اشاره به آمارهای دولت درباره رکود هم گفت: «اینکه دولت فکر میکند از رکود عبور کرده است اشکال ندارد، شاید دولتیها عبور کرده باشند؛ اما مردم را هم از رکود عبور دهند.»
نایب رییس مجلس نهم همچنین ریزش رأی دولت یازدهم را در سطح بالا ارزیابی کرد و گفت: «سطح نارضایتی در کشور بسیار است.» (منبع: رسا)
*درآستانه ۱۱۰ ساله شدن قانون مطبوعات؛ شفافیت را بازگردانیم
علیاکبر قاضیزاده در یادداشت کوتاهی به مناسبت ۱۱۰ سالگی اولین قانون مطبوعات در مجلس به گذر تاریخی این قانون طی سالهای گذشته پرداخته است وبا اشاره به محدودیتهای موجود در فضای رسانهیی امروز نوشته است: «بعد از اینهمه سال و با گذشت اینهمه اتفاق، اهالی مجلس، دولتمردان و حکومتداران باید بدانند که با کنترل رسانههای رسمی برای رسیدن به توسعه با مشکلات اساسی روبهرو میشویم. هرچقدر که فضای جامعه شفافتر، روشنتر و با اطلاعات تروتازه باشد، راههای جلوگیری از فساد، کجروی و سوءاستفاده بسته میشود.» (منبع: روزنامه اعتماد)
*ادعای مهدی طائب درباره فروپاشی آمریکا
مهدی طائب٬ رئیس قرارگاه عمار گفت: «به اعتقاد بنده در دور اول یا دوم آقای ترامپ آمریکا فرو میپاشد.» وی با طرح این ادعا که ترامپ برای آمریکا مانند گورباچف برای شورویست گفت: «آقای ترامپ یک کشف بود و آقای ترامپ آمد و هرچه را که امام، رهبر معظم انقلاب و دیگران میگفتند اثبات کرد.»
وی درادامه سخنان خود از محمد خاتمی ، رییس جمهور دوران اصلاحات به عنوان فردی «ترسو» نامبرده که حتی میترسیده آزمایش موشکی را ببیند. طائب همچنین با حمله به لیبرالها گفته است که آنها میترسند که ثروت خود را از دست دهند و به همین دلیل نمیتوان از آنها انتظار داشت که از جنگ هراسی داشته باشند. (منبع: رسا)
*وجود ۵۰هزار دکتر بیکار در کشور
معاون وزیر علوم با بیان اینکه دیگر مدرک به درد نمیخورد و باید به دنبال افزایش مهارتها در رشتههای گوناگون بود گفت: «درحال حاضر۵۰ هزار دانشآموخته بیکار با مدرک دکتری داریم که سالانه ۳۰ هزارنفر به این تعداد افزوده میشود و این درحالیست که وزارت علوم که بیشترین جذب نیرو در این زمینه را دارد تنها میتواند ۲ هزارنفر را در سال به کار گیرد.»
وی با اشاره به جذب ۱۳۰هزار دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی گفت: « ظرفیت این دانشگاهها ۸۵۰هزار نفر است و این روند کاهش دانشجو در سالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت» (منبع: فارس)
*افزایش اعتیاد درمیان دانشجویان
روزنامه آرمان در گزارشی به مساله اعتیاد بین دانشجویان کشور پرداخت. بر اساس این گزارش روند گرایش به مصرف موادمخدر بین دانشجویان تصاعدی بوده هرچند که آمارها درباره اعتیاد دانشجویان به موادمخدر محرمانه است.
به گفته یک مقام مسوول آمارهای گرایش به مصرف مواد مخدر در سطح دانشگاههای کشور کمتر از آمارهای درسطح جامعه نیست و طبق گزارشهای غیررسمی ۳۰ درصد از دانشجویان تجربه مصرف موادمخدر دارند. (منبع: روزنامهآرمان)
*علی سعیدی: «آخرین شیوه دشمن، تعامل و مذاکره است»
علی سعیدی نماینده ولی فقیه درسپاه گفت: «آخرین شیوه دشمن تعامل و مذاکره است که در تداوم دیگر شیوهها با انگیزه نفوذ در سیستم و وادارکردن نظام به تسلیم، در دستور کار قرار گرفته است . در تمام چهار دهه گذر ازانقلاب، بصیرت و روحیه انقلابی مردم به ویژه خواص مهمترین عامل شکست و خنثی سازی توطئههای دشمن بوده است.»
وی همچنین مدعی شد که اکثر انقلابهای بزرگ دنیا بعد از مدتی به شیوه نرم و با جنگ نرم تضعیف شدند و از پا درآمدند اما انقلاب ایران به دلیل آگاهی از چگونگی پاسداری از آن تحت تاثیر اقدامات دشمن قرار نگرفته است. (منبع: سپاه نیوز)
*هشدار مشاور نظامی خامنهای نسبت به نفوذ دشمن در نیروهای مسلح
یحیی رحیمصفوی٬ دستیار نظامی علی خامنهای ادعا کرد: «دشمن به دنبال نفوذ سیاسی در مراکز تصمیمگیر است حتی در نیروهای مسلح.» به گفته رحیمصفوی دشمن به دنبال ایجاد اتلاف بین مسوولین، مردم و قوای سهگانه است.
رحیم صفوی در ادامه با اشاره به آنچه او «راههای نفوذ دشمن» نامید، گفت: «مهمترین نفوذها٬ نفوذ انسانی در مراکز مختلف و نقاط مختلف حتی در میان نیروهای مسلح است. دشمن حتی با محصولات تراریخته به بخش کشاورزی قصد نفوذ دارد که باید هوشیارانه عمل کنیم.»
وی در ادامه ادعای خود مبنی بر نفوذ دشمن گفت: «دشمنان ایران ترفندهایی برای نظام به کار بردند که شکست خورد و از جمله این موارد میتوان به راهاندازی گروهکهای تروریستی در سوریه و عراق اشاره کرد.» (منبع: تسنیم)
*وزیر اطلاعات: «به تمام صفحات اینترنت اشراف داریم»
محمود علوی وزیر اطلاعات با اشاره به استفاده روزافزون مردم از شبکههای اجتماعی گفت: «امروز ما به تمام صفحات اینترنت اشراف داریم ضمن آنکه مزاحمتی برای مردم ایجاد نمی کنیم مگر مواردی که به نظام ضربه می زند.»
وی همچنین درباره میزان مقبولیت شبکههای اجتماعی نزد کاربران ایرانی هم گفت: «امروز از شبکههای اجتماعی که در کشور مخاطلب زیادی دارد، تلگرام، اینستاگرام و توئیتر است.»
بنا به آمار وزیراطلاعات هم اکنون در تلگرام ۱۸۰ هزار کانال فعال است که ۹۰ درصد آنان بر اساس رصد انجام شده ،اجتماعی و مربوط به ارتباطات فامیلی خانوادگی و دوستان است و از ۱۰ درصد باقی مانده دیگر، هفت درصد سیاسی و سه درصد دیگر کانال های منحرفی است که ۲.۵ درصد آن فاسد و غیر اخلاقی و نیم درصد ضد دین هستند.
وی همچنین از دستگیری و شناسایی مدیران کانالهای ضد دین خبرداد. (منبع: آفتابنیوز)
*سولههای مدیریت بحران در اختیار برنامههای تلویزیونی
رحمتالله حافظی عضو شورای شهر تهران فهرستی از سولههای مدیریت بحران شهرداری مناطق مختلف تهران منتشر کرد که در اختیار برنامههای تلویزیونی قرار گرفته است. حافظی درحساب توییتری خود نوشت: «بنظر شما محل استودیوی این برنامه های صدا و سیما کجاست؟ برنامه خندوانه، برنامه اکسیر، برنامه محرمانه و عموپورنگ. حافظی افزود: سوله های مدیریت بحران منطقه ۲ در اختیار برنامه خندوانه، منطقه ۱۲ برنامه اکسیر، منطقه ۳ برنامه محرمانه، منطقه ۵عموپورنگ، منطقه ۴ شهر بازی کودک.»
این نماینده شواری شهر تهران همچنین به انتقاد از کمبود تجهیزات آتشنشانان ازجمله «بیسیمهای دیجیتال» اشاره کرده است. (منبع: توییتر رحمتالله حافظی)
*محدودیت ارائه خدمات اینترنتی براساس سن و طبقه
فیروزآبادی دبی شورای عالی فضای مجازی گفت: «طبق صحبتی که با وزیر آموزش وپرورش داشتیم در حال طراحی مدلی هستیم که تمامی شهروندان از یک نوع شبکه و یک نوع اینترنت استفاده نکنند و ارائه خدمات مناسب از طریق شرکتهای خصوصی برای طبقات و سنین مختلف جامعه در فضای مجازی انجام شود.»
وی با اشاره به جرایم اینترنتی و مدیریت پیشگیری از این جرایم در کشور گفت: «درباره نظامهای سالمسازی در شبکه اقدامات جدی در دستور کار است.»
به گفته وی تا یکسال دیگر شبکههای پیام رسان داخلی جایگزین شبکههای فعلی میشود. (منبع: فارس)
* «اعتراض خیابانی کارگران از سرناچاریست»
ابوالفضل پوروفایی رییس کانون شوراهای استان مرکزی گفت:« وظیفه ذاتی تشکلات کارگری ایجاب می کند که از حقوق کارگران دفاع کندامروز اگر کارگر برای گرفتن حقوق خود به خیابان میآید از سر ناچاری است و دلیلش آن است که در گذشته نسبت به واگذاری شرکتها تعلل و کوتاهی صورت گرفته و نظارتهای لازم صورت نگرفته است.»
وی خطاب به برخی مسوولین هم گفت: «متأسفانه امروز برخی آقایان سیاسی از مشکلات صنفی کارگران سوءاستفاده کرده و بهره برداری سیاسی می نمایند درحالی که کارگران ما به هیچ وجه به دنبال ایجاد تنش در جامعه نیستند و صرفا به دنبال حل مشکلات معیشتی و صنفی خود می باشند.»
درماههای گذشته اعتراضات کارگران در نقاط مختلف کشور شدت گرفته است و از دیگر سو بسیاری از فعالین کارگری انتقادهای بسیاری از لایحه جدید قانون کار دارند. (منبع: روزنامه کاروکارگر)
* ۶۰ کارگر شیشه قزوین در نوبت اخراج
در پی بحران مالی در کارخانه شیشه قزوین، کارفرما اسامی ۶۰ کارگر قرارداد موقت وپیمانی را با سوابق یک تا ۱۷ سال در لیست اخراجیها قرارداده است. این ۶۰ کارگر در ابتدای اسفند ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان بیکار میشوند.
دراین واحد تولیدی حدود ۳۲۰ کارگر مشغول به کار هستند اما طی چند ماه گذشته به دلیل آنچه ازسوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده، اسامی ۶۰ کارگر این واحد تولیدی تا پایان ماه جاری در لیست اخراج قرار گرفته است. مجموع مطالبات حدود ۳۲۰ نفر از کارگران قراردادی و پیمانکاری شیشه قزوین دستکم در ۸ماه گذشته به تاخیر افتاده و حق بیمه آنان نیز از تیرماه تاکنون پرداخت نشده است.
گفتنی است کارگران کارخانه شیشه قزوین از شش ماه پیش چندین نوبت به دلیل پیگیری مطالبات معوقه مزدی خود در محل کارخانه دست به اعتراض صنفی زدهاند. (منبع: ایلنا)
*نماینده سازمان ملل در ایران: «مشکل ریزگردها در ایران مدیریتیست نه پولی»
نماینده سازمان ملل در ایران که به اهواز سفرکرده بود در خصوص شرایط زیست محیطی در این شهر و آلودگی شدید هوا و مشکل ریزگردها گفت: «احساس عمومی من این است که اینجا مسئله پول مطرح نیست بلکه موضوع چگونگی مدیریت و همکاری بینبخشی است.»
گری لوییس با اشاره به سفرهایش به شهر اهواز و دیدار با برخی از مردم گفت: « درمدت زمانی که در ایران بودم ۴ مرتبه به خوزستان سفر کردم که در این سفرها تعداد زیادی از مردم با شکایت و گله از مشکلات تنفسی به من مراجعه کردند.» (منبع: تسنیم)
*امام جمعه گرگان: «فضای مجازی جوانان را میقاپد»
آیتالله نورمفیدی امام جمعه گرگان گفت: «دشمن برای کشور ما برنامه ها دارد و نباید گذاشت انقلاب را بدزدند. یکی از کارهای دشمن فضای مجازی است که دارد جوانهای ما را می قاپد.»
این عضو مجلس خبرگان با اذعان به بیکاری گسترده درمیان جوانان کشور ادعا کرد: «دشمن با ایجاد شبکههایی در فضای مجازی قصد دارد تا خانوادههای ایرانی را از هم بپاشاند. امام جمعه گرگان با اشاره به اختلافات سیاسی موجود در حاکمیت، ریشه این اختلاف نظرها را در آتشافروزی عدهیی نزدیک به دشمن دانست. (منبع: جماران)