بسته خبری هفته(۱۱): از کودک آزاری در مهدکودک تا مهاجرت سالانه سه هزار نفر از خوزستان
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*تکذیب خبر کاندیداتوری ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری
پس از خبرکاندیداتوری ابراهیم رئیسی برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روابط عمومی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در بیانیهای این خبر را تکذیب کرد. دراین بیانیه چگونهگی رای گیری از میان منتخبان کاندیداتوری ریاست جمهوری و همچنین دیدگاههای جبهه مردمی نیروهای انقلاب مطرح شده است.
در همایش ۳هزار نفری اصولگرایان ۳۰ نفر به عنوان اعضای شورای مرکزی جبهه و ۱۰ نفر به عنوان منتخبین ریاست جمهوری برگزیده شدند. در پایان این بیانیه آمده است: «شورای مرکزی اسامی ۱۰ نفر برتر را که ضمنا مکانیسم و شرایط جبهه را هم پذیرفته باشند به مجمع دوم ارائه می کند. بنابراین، گمانه زنی درباره اسامی منتخبان نهایی کاملا خلاف واقع است.» (منبع: ایسنا)
*عباسعلی کدخدایی: «برخی با شعار آشتی ملی به دنبال دو قطبی سازی هستند»
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به طرح آشتی ملی که از سوی محمد خاتمی مطرح شده بود، ادعا کرد: «قطار انقلاب اسلامی، کسی را پیاده نمیکند. اما کسانی که با فتنهگری از قطار انقلاب پیاده شدند، امروز با شعار “آشتی ملی” دنبال دوقطبی سازی درآستانه انتخابات هستند.»
وی با طرح این ادعا که هجمه دشمنان نظام به نهادهای مختلف نظام اسلامی هیچگاه متوقف نشده است گفت: «برای این انتخابات نیز دشمن اقداماتی را آغاز کرده است و سعی دارد بین مردم و نظام القای فاصله کند.» (منبع: ایسنا)
درباره واکنش رهبر ایران به طرح آشتی ملی اینجا را بخوانید.
*ایران در خطر شیوع عمومی ایدز
مینو محرز رییس مرکز تحقیقات ایدز گفت: «شیوع عفونت ویروس ایدز در جمعیت عمومی کشور هنوز زیر یک درصد است اما با رواج و افزایش مصرف روانگردانها و گسترش انتقال جنسی، خطر افزایش شیوع ویروس ایدز به بالای یک درصد جمعیت بسیار جدی است.»
وی با اشاره به مشکلات آموزشی در خصوص این بیماری گفت: «باید آموزش و پرورش، والدین و رسانهها به خصوص تلویزیون در این مورد به صورت مداوم به جوانان آموزش بدهند، به خصوص اینکه سن ازدواج در جامعه بالا رفته و میزان ازدواج پایین آمده است.»
وی با بیان اینکه استفاده از مواد مخدر روانگردان باعث افزایش خطر انتقال ایدز از طریق روابط جنسی میشود بیان کرد هنوز بسیاری از جوانان در مورد این خطر بزرگ اطلاعات کافی ندارند.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، حدود ۳۳ هزار فرد مبتلا به ویروس ایدز تاکنون در کشور شناسایی شده است اما برآورد وزارت بهداشت این است که بین۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر در کشور به این ویروس مبتلا هستند و بسیاری از آنان هنوز شناسایی نشدهاند. (منبع: ایرنا)
*سپاه نزار ذکا را به انحراف هدفمند در حوزه زنان و خانواده متهم کرد
سردار سیاری، جانشین اطلاعات سپاه پاسداران ادعا کرد: «نزار زاکا جاسوسی که با یک واسطه به اوباما وصل بود، بعد از دستگیری اعتراف کرد که ماموریت ویژه او پیگیری انحراف هدفمند در حوزه زنان و خانواده بوده است. او اعتراف کرد ۸ میلیون یورو برای جذب ۱۵ ان جی او را هزینه کرده و در اختیار داشته است.»
سردار سیاری همچنین با طرح این ادعا که دشمن درصدد شبکه سازی در حوزه رساه است گفت: «در پرونده دستگیری که اخیرا راجع به آن صحبت شد ۶۰۰ نفر رسانهای را با محوریت یک سرشبکه در لندن شبکه سازی کرده بودند که متلاشی شد.»
وی با اشاره به راهبردهای دشمن در حوزه جنگ نرم نیز ادعا کرد: «یکی از این راهبردها ایجاد دوقطبیهای کاذب سیاسی برای متلاطم کردن فضاست و اولویت اینها پیروزی در انتخابات است و راهبردهای جریانهای برانداز داخلی و خارجی نیز استفاده از این دو قطبیها برای ایجاد هزینه است.» (منبع: مهر)
بیشتر درباره پرونده «نزار زکا» اینجا بخوانید.
*مدرسهای بدون آب در سیستان و بلوچستان
دوهفتهنامه «جامعه پویا» در گزارشی از روستای «کمب» استان سیستان و بلوچستان، به بررسی شرایط بسیار اسفبار مدرسهای در این روستا میپردازد که دانشآموزان آن آب آشامیدنی ندارند.
در بخشی از این گزارش از قول مدیر این مدرسه آمده است: «روستای کمب آب لولهکشی ندارد. برای تأمین آب مدرسه مجبوریم هرماه از بچهها پول جمع کنیم؛ نفری ۵۰۰ تومان که بسیاری از دانشآموزان همین مبلغ را هم ندارند. خیلی از خانوادهها حتی پول این را ندارند که برای فرزندانشان کتاب و دفتر بخرند.»
حسن نوروزی، مدیر آموزشوپرورش شهرستان چابهار با بیان اینکه ۴۰۰ روستا در استان سیستانوبلوچستان به صورت سقایی و با تانکر آبرسانی میشوند، میگوید: «حتی در شهر چابهار نیز در هفته دو روز و در آن دو روز هم دو ساعت آب لولهکشی وجود دارد. باقی روزها از آبی که درون مخزن ذخیره کردهایم استفاده میکنیم. مدارس در این روستاها از خانههای مسکونی جدا نیستند. بیش از یکسوم از روستاها آب لولهکشی ندارند که کمب یکی از آنهاست.» (منبع: هرانا)
*انتقاد عفوبینالملل از وضعیت حقوق بشر در ایران
سازمان عفو بینالملل، روز چهارشنبه، در گزارش سالانه خود، از وضعیت حقوق بشر در برخی کشورها از جمله ایران انتقاد کرده است. از مهمترین مواردی که در این گزارش آمده است اعدام کودکان در ایران و همچنین شمار بالای اعدام در ایران است.
در این گزارش مقامهای ایران به سرکوب آزادی بیان، نقض حق برگزاری تجمع مسالمتآمیز و تبعیض علیه اقلیتهای قومی، مذهبی متهم شدهاند.
بازداشت روزنامهنگاران، هنرمندان و فعالان سیاسی و مدنی، فعالان حقوق زنان، روند دادرسیها، شرایط زندانها، شکنجه و مجازاتهای بدنی از دیگر مواردی است که این نهاد مدافع حقوق بشر از آنها انتقاد کرده است. (منبع: عفوبینالملل)
*اخراج ۸۵ کارگر از دو واحد صنفی
۳۵ نفر از کارکنان پیمانکاری بیمارستان شهر اندیمشک از سوی پیمانکار این بیمارستان اخراج شدند. مدیر شبکه بهداشت و درمان اندیمشک در خصوص علت اخراج گفته است نیروهایی که نسبت به اخراج آنها از بیمارستان اقدام شده رابطه استخدامی با بیمارستان نداشتند.
همچنین ۵۰ نفر کرگر یکی از نمایندگیهای ایرانخودرو در حوالی شهرگرگان از ابتدای اسفند امسال به دنبال تعطیلی این واحد بیکار شدهاند. این کارگران ۱۸ سال سلبقه کار در این مجموعه را داشتند و بعد از بیکار شدن به اداره کار شهر گرگان شکایت کردهاند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز هم که از۱۳ روز قبل در اعتراض به تعویق پنج ماه حقوق و سایر مشکلات صنفی خود دست از کار کشیدهاند، پایان اعتراض خود را به دریافت معوقات مزدیشان منوط کردهاند. به گفته یکی از این کارگران آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است طولانی شدن روند پرداخت و دریافت اعتبارات مالی کارخانه از قوه قضائیه است و درحال حاضر علاوه بر پنج ماه دستمزد، عیدی نیز دریافت نکردهایم. (منبع: ایلنا)
*پسابهای آلوده به فلزات سنگین در سبد غذایی مردم جنوب
ضیاءالدین الماسی مدیرکل دفتر بررسی آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با نامناسب خواندن وضعیت زیست محیطی منطقه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر گفت: «که هم اکنون ۲۲ واحد پتروشیمی در این منطقه مستقر است و روزانه، ۱۵۶هزار مترمکعب پساب ناشی از این مجموعه بزرگ پتروشیمی از طریق ۱۴خروجی وارد دریا میشود.»
او اضافه کرد: «طبق آمارهای منتشر شده پسابهای آلوده باعث بیماریها و ناهنجاریهای مختلف ازجمله تولد کودکان ناقص الخلقه میشود، باوجود این، روند رهاسازی پسابهای آلوده به دریا همچنان ادامه دارد.»
برخی شواهد حاکی از آن است که بعضی پسابها هنگام شب و یکباره در دریا رها میشود این درحالی است که این شیوه بسیار خطرناک است و مرگ گسترده آبزیان را بهدنبال دارد و باعث انحطاط و نابودی کامل اکوسیستمهای دریایی و از بین رفتن ذخایر ارزشمند آبزی میشود. (منبع: همشهری)
*تجمع مردم بابل در اعتراض به تخریب آثار تاریخی
در پی تخریبهای سریالی خانه تاریخی خلیلیان، سازمانهای مردم نهاد، دوستداران میراث فرهنگی، فعالان مدنی و اجتماعی شهرستان بابل در تجمعی اعتراض آمیز در روبروی اداره میراث فرهنگی این شهر با در دست داشتن پلاکارد، مطالبات خود را مطرح کردند.
به گفته شهروندان شهربابل آثار ثبتی میراث فرهنگی در شهر بابل طی سالهای گذشته با کم کاری مسئولان به صورت سریالی تخریب شده است. این درحالی است که خانه خلیلیان بارها توسط هیات امنای انتخابی اداره اوقاف شهرستان بابل در روزهای جمعه به شکل های مختلفی تخریب شده است.
التفات اباذری، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بابل گفت: «گردهمایی دوستداران میراث فرهنگی یک امر طبیعی بوده و در زمره مطالبات مردمی است.» (منبع: ایسنا)
*کارکشتههای سیا در دانشگاه تهران
حیدرعلی مصلحی، وزیر سابق اطلاعات در دولت احمدینژاد و مشاورعالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، ادعا کرد: «دو ماه پیش گروهی از آمریکا وارد دانشگاه تهران شدند تا مبادلات علمی داشته باشند اما پس از بررسی فهمیدیم که کارکشتههای سیا بودند و دنبال این بودند که دانشمندان ما را شناسایی کنند.»
وی درادامه با اشاره به تحریف تاریخ اسلام درغرب مدعی شد: « یک سوم قرآن مباحث تاریخی است اما در تجزیه و تحلیل تاریخی بر اساس قرآن که غیر قابل تحریف است کوتاهی شده، چراکه تاریخ نوشته شده غیر قرآنی قابل تحریف است، امروز در آمریکا ۱۰ جلد کتاب تاریخ انقلاب اسلامی به زبان فارسی نوشته شده که این کتاب سراسر تحریف است و برای ورود آن به کشور تلاشهای فراوانی میکنند.» (منبع: میزان)
*سازمان گزارشگران بدون مرز بازداشت احمد منتظری را محکوم کرد
سازمان گزارشگران بدون مرز با صدور بیانیهای زندانی شدن احمد منتظری را قاطعانه محکوم کرد.
در بیانیه گزارشگران بدون مرز آمده است: « احمد منتظری در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ نوار صوتی در مورد کشتار جمعی زندانیان سیاسی در دهه۶۰ را بر روی وب سایت آیت الله منتظری منتشر ساخته بود که به همین دلیل پس از احضار به دادگاه ویژه روحانیت بازداشت شد.» (منبع: گزارشگران بدون مرز)
*سازمان اطلاعات سپاه: «۱۵۷ کانال تلگرامی را متلاشی کردیم»
حسین نجات جانشین سازمان اطلاعات سپاه گفت: «ظرف سه ماه اخیر حدود ۱۵۷ کانال تلگرامی که ارتباطهای مستهجن برقرار میکردند توسط نیروهای اطلاعات سپاه متلاشی وهشت نفر در این رابطه دستگیر شدند.»
وی همچنین درباره پرونده جیسون رضاییان خبرنگار ایرانیـآمریکایی ادعا کرد: «اطلاعات سپاه یک سال بر این شخص دو تابعیتی که شبکه جاسوسی را در ایران تشکیل داده بود و قصد نزدیک شدن به برخی وزراء و مسوولان دفاتر برخی مسوولین داشت کار کرده بود و توانست او را دستگیر نماید.»
وی با بیان این ادعا که جان کری، وزیر امورخارجه وقت آمریکا، در مذاکرات چندین مرتبه از ظریف خواسته بود که جیسون رضائیان به آمریکا تحویل دهند، گفت: «این نتیجه مجاهدت شهادتگونه نیروهای اطلاعاتی سپاه است که آمریکا مجبور شد در قبال تحویل جیسون رضائیان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به ما پرداخت کنند.» (منبع: خبرگزاری بسیج)
*استاندار خوزستان: «سالانه سه هزار خوزستانی مهاجرت می کنند»
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان با بیان مشکلات شدید معیشتی و زندگی روزمره در این استان گفت: «سالانه حداقل سه هزار نفر از نیروهای تحصیل کرده و نخبه خوزستان به خارج استان مهاجرت میکنند.»
وی با اشاره به کمبودهای زیاد این استان در حوزه آموزش و پرورش گفت:«درخوزستان فقط در آموزش و پرورش ۱۰ هزار پست خالی داریم.»
توفان گرد و خاک در هشتم بهمن امسال، قطع مکرر آب و برق و مخابرات را در اهواز و چند شهر در پی داشت که اوج آن خروج پنج نیروگاه استان از مدار و قطع چندین ساعته برق و آب در ۱۱ شهرستان خوزستان از جمله کلانشهر اهواز و تعطیلی مدارس و ادارات بود. (منبع: ایرنا)
*احضار آمران حمله به مطهری در شیراز به دادگاه نظامی
مصطفی ترکهمدانی وکیل مطهری از احضار آمران حمله به این نماینده مجلس خبرداد و گفت: «برای آمران حمله به علی مطهری در شیراز احضاریه فرستاده شده است و منتظر هستیم که این افراد در بازپرسی حاضر شوند و اظهارات خود را بیان کنند.»
وکیل علی مطهری از موضوع جدیدی هم در این پرونده خبر داد و بیان کرد: «برای پیگیری این پرونده به دادگاه نظامی شیراز مراجعه کردم که متوجه شدیم کسانی که قبلا اعتراف کرده بودند دستور داشتند مانع ورود مطهری به شیراز شوند، اظهارات خود را رد کردند. این در حالی است که در گزارش حفاظت اطلاعات دستگاه مربوط و نزد بازپرس ذکر شده است که این افراد اذعان کردند برای این کار دستور داشتهاند و بازپرس نیز ذیل اظهارات آنها را امضا کرده است و دلیلی برای رد اظهارات سابق آنها نیست.»
در اسفندماه سال ۱۳۹۳ و در جریان سخنرانی علی مطهری در شهر شیراز گروهی با حمله به وی مانع از سخنرانی این نماینده مجلس شدند. (منبع: اعتماد)
*رحمتالله حافظی: «کمکهای شهرداری به خیریههای خاص شائبه برانگیز است»
رحمتالله حافظی عضو شورای اسلامی شهر تهران کمکهای بیضابطه شهرداری به خیریهها را شائبهبرانگیز عنوان کرد. وی با اشاره به تبصرهیی در لایحه بودجه شهرداری گفت: «اگر این کمکها شاخص داشته باشد و براساس ضوابطی صورت بگیرد، مشکلی در آن وجود ندارد، اما اگر قرار باشد یک نفر تصمیم بگیرد که به کدام خیریه یا مؤسسه عامالمنفعه یا اشخاص حقیقی کمک شود و به کدام یک کمک نشود؛ درست نیست.»
این عضو شورای شهر تهران گفت: «تا جایی که میدانم گزارش تبصرهها در صحن بیان شد، اما اعضای شورا این گزارش را در اختیار ندارند و تنها رئیس شورا و احتمالاً رئیس کمیسیون برنامه و بودجه این گزارش را دارند، این در حالی است که رئیس شورا باید تمامی گزارشها را با تمام جزئیات در اختیار تمامی اعضای شورای شهر قرار دهد.» (منبع: ایران)
*آمارهای نگران کننده از وضعیت آسیب های اجتماعی
حسین اکبری، رییس انجمن جامعه شناسی ایران در خراسان رضوی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۰ تاکنون، هر سال ۳۰ تا۴۰ درصد به آمار نزاع در مشهد افزوده شده است، گفت: «پرونده های بسیار زیادی در مورد نزاع در مشهد در جریان است و از سال۹۰ تا ۹۴، نزاع در مشهد رشدی ۳۶۰ درصدی داشته است.»
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی در چند سال اخیر بسیار رشد کرده است، افزود: «آسیب های اجتماعی در حال تبدیل شدن به اولویت اول کشور است و آمارها در این حوزه به شدت نگران کننده است.»
وی ادامه داد: «به غیر از آسیب اعتیاد که مردم تا حدودی از آن شناخت دارند، حوزه آسیبها در بسیاری از موارد رشد قابل توجهی داشته است، به گونهای که برخی از آسیبها هر سال نزدیک به ۴۰ درصد رشد را نشان میدهد و این یعنی اینکه در برخی حوزه ها طی پنج، شش سال اخیر به جای آسیب، دارای بحران اجتماعی هستیم.» (منبع: روزنامه خراسان)
*واکنش دادستان کل کشور به اعتصاب غذای زندانیان
دادستان کل کشور با اشاره به اعتصاب غذای برخی متهمان در زندانها ادعا کرد: «نمونه این حرکت را در چند روز اخیر دیدیم. این موضوع از خارج کشور به برخی جریانات سیاسی خط داده شده و گویند که پایت که به زندان رسید شروع کن و ما از شما حمایت میکنیم. آن وقت خبر این اعتصابها به شبکههای اجتماعی و خارج از کشور میرود که فشاری علیه قوه قضاییه بشود.»
وی همچنین درباره اقدامات شورای عالی فضای مجازی گفت: «چگونه است که اگر مسئولان بهداشتی کشور اعلام کنند که خدای ناکرده یک بیماری واگیر دار مثل وبا به سرعت در حال گسترش است مردم برای واکسینه شدن هجوم می آوردند، همین حساسیت هم باید در قبال فضای مجازی صورت گیرد و همه دست به دست هم دهند تا جلوی تهاجم جهان استکباری به جوامع بشری بویژه جهان اسلام و کشور عزیزمان گرفته شود.» (منبع: ایسنا)
* یک فعال کارگری: «لایحه قانون کار با قانون اساسی ایران مغایرت دارد»
روزنامه شرق در گزارشی به بررسی لایحه قانون کار از منظر کارشناسان و فعالین حقوق کارگری پرداخته است. در این گزارش که شرح گقتگوی چند کارشناس و فعال کارگریست، بهطور همه جانبه درباره مغایرتهای این لایحه با حقوق ابتدایی کارگران بحث میشود.
حسین اکبری از فعالین حوزه کارگری معتقد است: «اگر این لایحه را با اصول قانون اساسی درباره حقوق ملت مقایسه کنیم، خواهیم دید این موارد را نقض میکند. علاوه بر آن با بسیاری از مقاولهنامههای بینالمللی هم مغایر است. در موارد بسیاری حتی خود قانون کار فعلی را که در مواردی میتـوانست به سود کارگران باشد، از بین میبرد و حقوقی را که اندکی بار حمایتی برای کارگر داشت، سلب میکند. از آن گذشته این لایحه، جامع و مانع نیست.»
مهدی هداوند، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز با اشاره به اینکه بعضی اصلاحات پسرفت نسبت به قانون قبلی بوده گفت: «لایحه جدید حرف جدیدی ندارد و امنیت شغلی که وجود نداشته کماکان همان مسیر را طی میکند و چیزی به نام امنیت شغلی بر این اساس وجود نخواهد داشت.» (منبع: شرق)
*اعتیاد در راس مثلث آسیبهای اجتماعی
حمید صرامی، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: «نزدیک به یکسوم جمعیت کشور به مواد مخدر و ترک آن نگرش مثبتی دارند و این عدد در استان اصفهان از میانگین کشور پایینتر است.»
وی با تاکید براینکه امروزه اعتیاد در راس مثلث آسیبهای اجتماعی در ایران قرار گرفته است، اعلام کرد: «در ۲۵ سال اخیر، ۴۷۳ هزار و ۶۶۰ نفر بهدلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر، بهوسیله نیروی انتظامی دستگیر شدهاند؛ این تعداد کم نیست و در حقیقت، قسمتی از سرمایههای انسانی ما در چرخه خرید، فروش، قاچاق و مصرف مواد قرار گرفتهاند.»
این در حالیست که رشد مصرف مواد مخدر در استان اصفهان بسیار بالاست. (منبع: وقایعاتفاقیه)
*تجمع اعتراضی کارگران مقابل مجلس شورای اسلامی
جمعی از کارگران با تجمع مقابل مجلس شورای سلامی خواستار افزایش عادلانه دستمزدها براساس میزان سبد هزینه شدند و اعلام کردند روند همیشگی تعیین دستمزد که به نفع دولت و کارفرمایان است، بایستی خاتمه یابد.
یکی از حاضران دراین تجمع که توسط «اتحادیه آزاد کارگران ایران» سازماندهی شده بود، با بیان این که سالهاست با امضای طومارهای اعتراضی خواسته افزایش عادلانه مزد مطرح شده، اظهار داشت: «امروز یک نامه اعتراضی خطاب به کمیسیون اجتماعی مجلس نوشته بودیم که تحویل نمایندگان دادیم.»
در همینحال بیش از پانصد نفراز کارکنان شرکتی مخابرات سراسر کشور نیز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و خواستار رفع تبعیض در مخابرات و دریافت کامل حقوق و مزایای خود شدند. به گفته این کارگران دریافتی آنها بسیار پایینتر از دریافتی کارمندان رسمی مخابرات است.
چند صدنف از بازنشستگان فرهنگی نیز با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. بیشتر تجمع کنندگان معلمان بودند که با سازماندهی در فضای مجازی موفق به برگزاری این تجمع اعتراضی شدند. (منبع: ایلنا)
*از چهار هزار کولبر فقط ۱۰ نفر بیمه هستند
روزنامه آرمان در گزارشی به بررسی وضعیت خدمات کارگری کولبران از جمله بیمه آنها پرداخته است. از آنجایی که تصور غالب درباره کولبری براین مبناست که این شغل رسمی نیست، مباحث مربوط به حقوق کارگری درباره این قشر زحمتکش بسیار کمرنگ است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «کولبران قصه غمانگیزی دارند؛ آنها مجبور به حمل بارهایی هستند که گاه دو برابر وزن خودشان است، اما کولبران در مقابل این کار شاق مزد قابل توجهی نمیگیرند و از حداقلهای زندگی نیز برخوردار نیستند.»
به گفته مدیر بازارچه کولبران در مرز تموچین منطقه پیرانشهر از چهارهزار کولبر تنها ۱۰ نفر آنها بیمه شدهاند. (منبع: آرمان)
*انتقاد از گزارش منتقد نام آشنای سینما به مجلس
درپی حضور مسعود فراستی، منتقد سینما، در مجلس شورای اسلامی و گزارش این منتقد به کمیسیون فرهنگی مجلس درخصوص حواشی جشنواره فیلم فجر انتقادهای اهالی سینما از جمله حمیدفرخنژاد، پرویز پرستویی و محسن تنابنده بازیگران سینما را موجب شد.
روزنامه وقایعه اتفاقیه در گزارشی به این موضوع پرداخته و رفتار این منتقد سینمایی را با دوران «مک کارتی» در آمریکا مقایسه کرده است. در بخشی از این گزارش آمده است: «کسی که خود سالها مخالف سیاسی کردن سینما بوده به مجلس میرود وعلیه سینمای ایران مقابل کمیسیون فرهنگی سخن میگوید. این روش، شبیه کاری است که سالها قبل در سینمای آمریکا علیه هالیوود به راه افتاد. دوره مککارتیسم در سینمای آمریکا یکی از سیاهترین دورههای تاریخ سینما لقب گرفت.»
سیدصادق طباطبایینژاد، عضو کمیسیون فرهنگی، درباره این جلسه گفته بود: «آقای فراستی، انتقادهای جدی به جشنواره از جهات مختلف داشت و این دوره از جشنواره را ضعیفترین دوره در تمام دورههای گذشته دانست، ضمن آنکه انتخاب داوران دوتابعیتی برای چنین جشنوارهای را اشکال اساسی داوری دانست زیرا افراد دوتابعیتی، آنقدر که لازم است، به ملیت ایرانی پایبند نیستند.»
پیش از نیز بهروز افخمی، کارگردان سینما و مجری برنامه تلویزیونی «هفت» مخالفت خود را نسبت به موضوع دوتابعیتیها در هیئت داوران، دراین برنامه تلویزیون اعلام کرده بود. (منبع: وقایعاتفاقیه)
*عضویت ۷۳ درصد مردم ایران در «تلگرام»
فتحالله حقیقی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار البرز از ضریب نفوذ ۸۵ درصدی اینترنت درایران خبر داد وگفت:« ۷۳ درصد مردم ایران به شبکه تلگرام دسترسی دارند.»
وی با اشاره به مشکلات و معضلات شبکههای اجتماعی در مناسبات خانوادهها و فرزندان گفت: «مدت زمانی که جوانان با پدر و مادر سپری میکنند در گذشته روزانه دوساعت بوده اما امروز این رقم به ۲۰ دقیقه رسیده است.»
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندارالبرز همچنین کاهش سن اعتیاد را بیارتباط با تحولات اخیر و افزایش ضریب شبکههای اجتماعی و ندانست و این مجموعه عوامل را همانند زنجیرهای به یکدیگر پیوسته و مرتبط قلمداد کرد. (منبع: ایسنا)
*نابرابری معیشت کارگران با حداقل دستمزد
روزنامه «آفتاب یزد» در گزارشی به بررسی وضعیت معیشتی کارگران نسبت به حداقل دستمزد این قشر جامعه پرداخته است. به گفته کارشناسان حداقل دستمزد کارگری با هیچ معیاری جوابگوی معیشت امروزه کارگران نیست.
در بخشی از این گزارش آمده است: «با توجه به شرایط اقتصادی تاکنون تلاشهای زیادی صورت گرفته تا دستمزد کارگران درحد قابل قبولی افزایش پیدا کند، اما متاسفانه عملکرد مسئولان دراین خصوص قابلقبول نیست؛ بنابراین طبق تاکیدات فعالان حوزه کارگری میزان دستمزد کارگران باید به میزان کافی افزایش پیدا کند.»
رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران نیز دراین خصوص میگوید:«ماده۴۱ در موضوع معیشت میگوید حداقل دستمزد باید با خط فقر برابر باشد، در حال حاضر جامعه کارگری در اقلیت است و این دولت است که کارفرمای بزرگ به حساب میآید.امروز با ۸۱۲ هزار تومان نمیشود تا ۸ روز زندگی کرد چه برسد به ۳۰ روز.» (منبع: آفتاب یزد)
*دغدغههای زنان از بازنشستگی پیش از موعد
روزنامه شهروند در گزارشی به موضوع بازنشستگی پیش از موعد زنان پرداخته است. ماده الحاقی که هرچند در ظاهر به نفع زنان است و در جهت حقوق زنان اما به گفته کارشناسان و بسیاری از زنان شاغل در محیطهای گوناگون شغلی، منجر به حمایت از زنان نمیشود.
در بخشی از این گزارش آمده است: «تصمیم بخشی از زنان به بازگشت مجدد به بازار کار و پشیمانی از بازنشستگی از دیگر مشکلات این طرح است چراکه زنانی که بیست ساله بازنشسته میشوند، تنها بیست سیام حقوق خود را دریافت میکند و این دریافتی نمیتواند برای هزینههای زندگی کافی باشد، همچنین با بازنشسته شدن ٢٠ساله زنان فشار بیشتری بر روی صندوقهای بازنشستگی میآید.»
به گفته سمیرا میرحسینی دکترای جامعه شناسی، با وجود چالشهایی که در محیط کار برای زنان به وجود میآید و این چالشها ممکن است زندگی شخصی و خانوادگیاش را تحتالشعاع قرار دهد اما نتیجه مطالعات نشان میدهد زنان شاغل نسبت به زنان خانهدار باهوشتر، مستقلتر، سختکوشتر و موفقتر هستند. (منبع: شهروند)
*کودک آزاری در مهد کودک
«ارشان» کودک سهسالهای که سوم آذرماه سال جاری در یکی از مهدهای کودک تهران براثر رفتار خشن مربی دچار شکستگی استخوان ترقوه شد، حادثهای که پرونده آن در بهزیستی به عنوان کودک آزاری باز شد.
«فاطمه ـ ی» مادر این کودک گفت: «سوم آذر ماه پسرم را به مهد کودک بردم، آن روز طرح بینایی سنجی در مهد کودک اجرا میشد و به همین دلیل صبح کمی زودتر از حد معمول به مهدکودک رفتیم و به من گفتند که حدود ساعت یک به دنبال پسرم بروم چون پزشک بینایی سنجی آن ساعت در مهد حاضر میشد. حدود ساعت ۱۲:۴۵سوم آذرماه به مهد کودک رفتم و دیدم پسرم در کلاس نیست و پس از پیگیری فراوان و دیدن فیلمهای دوربین مداربسته متوجه شدم که علیرغم ادعای مربی، پسرم توسط وی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.» (منبع: ایسنا)
آمارها درباره کودک آزاری در مدارس ایران حاکی از ثبت نزدیک به دوهزار مورد در دوسال گذشته عنوان شده است.
*انتقاد از تولیدات صداوسیما برای کودکان
مصطفی معین وزیر سابق علوم در دولت سیدمحمد خاتمی که در نشست «سبک زندگی کودکان؛ تغییرات و پیامدها» سخن میگفت با اشاره به اینکه تعریف جهانی کودکان کار و خیابان، درگیرشدن کودک در فعالیتهایی است که او را از آموزش، بهداشت، بازی، امنیت و دیگر حقوق بازمیدارد، گفت: «از این صحنهها در تهران زیاد است. معمولا این کودکان در اختیار باندهایی هستند که آنها را در اسارت دارند و از نظر ملاکهای جهانی، خطری که از نظر زیانهای جسمی و روانی کودکان را تهدید میکند در ایران بسیار بالاست است.»
مصطفی معین همچنین با انتقاد از برنامههای صداوسیما برای کودکان و نوجوانان، صداوسیما را متهم به ترویج بیاخلاقی میان این قشر سنی کرد. (منبع: وقایعاتفاقیه)
*تجمع رانندگان آژانسها مقابل مجلس شورای اسلامی
جمعی از رانندگان عضو موسسات اتومبیل کرایه، در اعتراض به گسترش فعالیت «اسنپ» و «تپسی» مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار ورود نمایندگان تهران و اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به موضوع و تصمیمگیری در این زمینه شدند.
موضوع فعالیت این سرویسهای خدماترسان اینترنتی ماهها است که باعث شده روند نارضایتی در میان فعالان صنف اتومبیلهای کرایه افزایش پیدا کند، در حالی که به دلیل استقبال مردم پایتخت از این اپلیکیشنها ، کسبوکار تاکسیهای آنلاین هر روز رونق بیشتری پیدا میکند.
به گفته یکی از شرکتکنندگان در تجمع در صنف آژانسهای درون شهری حدود ۹۰ هزارنفر دراین صنف مشغول فعالیت هستند که با ظهور این اپلیکیشنها به معیشت آنها آسیب وارد شده است. (منبع: اعتماد)
*وزیر فرهنگ: «با اجتهادهای محلی و سلیقهای مخالفیم»
رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره لغو کنسرتهای موسیقی گفت: «ما معتقدیم این کشور یک رهبر، یک نظام، یک دولت و یک مجلس دارد و یک قانون حاکم است و با هرگونه اجتهادهای محلی و سلیقهای مخالفیم.»
وی با بیان اینکه دلایل لغو کنسرتها متفاوت هستند، ادامه داد: «تعداد کنسرتهایی که بنا به مداخلات خارج از اراده لغو میشود بسیار محدود است و در مواردی که تعارض پیش میآید معبار قانون است و نه مناقشه و دعوا.»
وزیر فرهنگ و ارشاد سیاست این وزارتخانه را در حل مشکلات و اختلافنظر با امامان جمعه برخی شهرها مانند مشهد، گفتگو و پیگیری مناقشات از طریق قانون دانست هرچند که حاضر نشد درباره برگزاری کنسرت در مشهد وعدهیی دهد. (منبع: شرق)
*گزارش روزنامه «نیویورک تایمز» از وضعیت اهواز
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به وضعیت بحرانی این روزهای استان خوزستان و مشخصا شهر اهواز پرداخته است. در بخشی ازاین گزارش آمده است: «ساکنان اهواز ۵ روزی است که دراعتراض به طوفانهای گرد و خاک به تجمع و راهپیمایی پرداختهاند.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «در کنار آثار کوتاه مدت طوفان گرد و خاک، این شهر با چالشهای بلند مدت محیط زیستی روبرو است. اهواز توسط مراکز پتروشیمی احاطه شده است که مقدار زیادی مواد آلوده کننده تولید می کنند، یک خشکسالی ۱۵ ساله در کنار برنامه ریزی ضعیف برای سدسازی منجر به خشکی تالابها و افزایش گرد و خاک شده است.» (منبع: نیویورکتایمز)
*وضعیت فاجعه آمیز آموزش و پرورش در سیستان و بلوچستان
علی کرد نماینده مردم خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد در مجلس از پسرفت روند تحصیل، فرار نخبگان به کشورهای همسایه، اداره کلاسهای پایه دبستان با معلم سرباز و آمار دانشآموزان بازمانده از تحصیل در استان سیستان و بلوچستان انتقاد کرد.
این نماینده مجلس با اشاره به رعایت نشدن عدالت آموزشی در امور مختلفی همچون جذب دبیران، آموزگاران و ساخت فضاهای آموزشی گفت: «هفتاد درصد مدارس حوزه انتخابیه خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد مخصوصا در روستاها، غیر استاندارد بوده و دانشآموزان در مدارس خشتی، گلی و بعضا در مدارس واگذاری از طرف مردم و در بسیاری از مناطق، در سیاهچادر درس میخوانند.»
علی کرد همچنین پیشنهاد داد از ۳۶۵ روز در سال فقط یک روز بهای نفت را برای زدودن محرومیت پرورشی و آموزشی، چه در بحث جذب نیرو و چه در موضوع فضای آموزشی، به مناطق محروم اختصاص دهند تا مشکلات ومعضلات آموزش و پرورش در این مناطق رفع شود. (منبع: خانهملت)
*افتتاح فاز اول دولت اکترونیک
محمود واعظی وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات از افتتاح فاز اول دولت الکترونیک شامل ۱۰ دستگاه پرکاربرد مردم تا پایان سال جاری توسط رئیس جمهور خبر داد.
وی در پاسخ به این سوال که دقیقا چه بخشی را قصد دارید افتتاح کنید و شامل چه خدماتی ست؟ اظهارداشت: «تعدادی قابل توجهی از دستگاهها آماده هستند و برای این موضوع نیز با دستگاههای مربوطه جلسات متعددی داشتیم. الان حدود ۱۰ دستگاه مهم مانند وزارت بهداشت، اداره پست و وزارت کشور، که مردم بسیار با آن سروکار دارند، آماده بهره برداریست.»
واعظی درخصوص نحوه انجام این کارهم گفت: « ما در شبکه ملی اطلاعات آمدهایم ترافیک و محتوای داخل را از ترافیک و محتوای خارج جدا کنیم به گونهای که مردم آنچه از ترافیک داخل استفاده میکنند نصف ترافیک خارج پول می پردازند.» (منبع: فارس)
افتتاح این طرح قدمی جدی در راستای اینترنت ملیست که حاکمیت ایران مدتهاست به دنبال تحقق آنست.
*برجهای تهران ویران کنندهتر از موشکهای صدام
احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران گفت: «سالها خطاب به صدام حسین میگفتیم ؛صدام، موشک ٩متری را در کوچه ششمتری نزن. میخواهم بگویم واقعا این برجهای آهنی و سیمانی که داریم میسازیم ویرانکنندهتر از آن موشکهای ٩متری برای محلههای ما است. نزدیک هزار برج در تهران داریم که به قول آقای دوستی ٢۵٠ تای آنها بدون شناسنامهاند.»
وی همچنین با انتقاد از ساختوسازهای شهری که باعث از بین رفتن محیط زیست تهران و طبیعت این شهر شده گفت: «چرا خاطرات شهر را حراج کردیم؟ چرا طبیعت شهر را حراج کردیم؟ آنجایکه روزی قناتهایش محل زندگی ماهیها بود، الان ماهی قرمز سفره هفتسین که مقاوم هم هست در آن آب از بین میرود. باغهایش از بین رفتهاند. کوهش با همین کوهخواریها از بین رفته. اگر شمیران، شمیران بود، به خاطر کوهش بود. به خاطر طبیعتش بود.» (منبع: اعتماد)
*نادر قاضی پور: «قیمت اینترنت پنج برابر میشود»
نادر قاضیپورعضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: «قیمت اینترنت در بودجه سال ۱۳۹۶، پنج برابر خواهد شد.»
نماینده مردم ارومیه در مجلس که ازمخالفان کلیات بودجه سال آینده است، خطاب به دولت متذکر شد: «اقتصاد کشور با رکود یخ بسته است و مالیاتها به شکل وحشتناکی افزایش یافته این مساله به مفهوم تعطیل شدن بیشتر واحدهای صنفی، افزایش نرخ اشتغال و گسترش فقر و فحشاست. همچنین وابستگی به درآمدهای نفتی دراین بودجه به طرق مختلف افزایش یافته است.»
نادر قاضیپور با بیان اینکه هزینهکرد دولت با بخشی از درآمدهای حاصل از یارانهها شفاف نیست، گفت: «آیا قرار است این پولها در انتخابات آینده صرف شود؟ ما باید بدانیم پول مردم کجاست.» (منبع: ایسنا)
* لایحه «امنیت زنان برابر خشونت» در مجلس
شهیندخت مولاوردی درباره لوایحی که قرار بود از طرف معاونت امور زنان و خانواده به مجلس فرستاده شود، گفت: «لایحه بسیار مهمی که تهیه شده لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت است که خودش متشکل از چندین موضوع است و حداقل۱۰ ماده قانونی در آن پیشنهاد داده شدهاست.»
معاون رئیس جمهور درخصوص اینکه آیا معاونت امور زنان در رابطه با تغییر حداقل سن ازدواج با فراکسیون زنان مجلس همکاری خواهد داشت یا خیر؟ توضیح داد: «ما در تحقق هدف استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان که سیاست کلی برنامه ششم است، حتما این همکاری را خواهیم داشت و هرگونه کمک مشورتی یا مشارکتی را انجام خواهیم داد.» (منبع: ایلنا)
*تجمع شهروندان معترض مقابل مجلس شورای اسلامی
کارکنان سازمان هوایی کشور با تجمع مقابل مجلس خواستار احقاق حق اعضای پروژه ۱۱۰۰ واحدی «هواپیمایی پرند» شدند.
این درحالی است که معترضان با وجود پرداخت مبالغ بسیار پس از گذشت ۱۰ سال، هنوز هیچ واحدی تحویل نگرفتهاند و ساخت این واحدهای مسکونی نیمه کاره مانده، ضمن آنکه هیات مدیره این واحدها حاضر به پاسخگویی و پرداخت حق مردم نبوده و به تعهدات خود پایبند نیست.
همچنین برخی ازمتقاضیان مسکن مهر شهرجدید «پردیس» نیز به دلیل عدم تحویل واحدهایشان از سال ۹۲ تاکنون مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار رسیدگی مجلس به مشکلشان شدند.
درهمین حال مالباختگان موسسه مالی «کاسپین» به دلیل بلوکه شدن سرمایههایشان در این موسسه با تجمع مقابل مجلس خواهان پاسخگویی و مسوولیت پذیری بانک مرکزی در قبال مشتریان این موسسه شدند. (منبع: خانهملت)
*تجمع اعتراضی عشایر گچساران
گروهی ازعشایر مناطق باباکلان، بیبی حکیمه، میشان، دشت قیر، بنده نظر، هفت دشت و حلقه سفید مقابل فرمانداری گچساران تجمع کردند.
به گفته این معترضان که تعداشان به ۹۰ نفر میرسید، طی دو سال گذشته بیش از دو هزار دام از این مناطق ربوده شده و تاکنون به درخواست مردم عشایر این منطقه رسیدگی نشده است.
بنا به گفته یکی ازعشایر معترض در سال ۱۳۹۵ قریب به ۳۵ مرتبه دامهای این عشایر در مناطق عشایری شهرستان مورد سرقت قرار گرفته است و کسی با عشایر و چوپانان این مناطق همکاری نمیکند. (منبع: فارس)
*گسترش فروش اعضای بدن در ایران
یحیی کمالیپور نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناکارآمدی قوانین و مجازات موجود در حوزه فروش و قاچاق اعضای بدن، گفت: «واقعیت آن است که هرچه زمان جلوتر میرود با یکسری اقداماتی مواجه میشویم که با گذشته تفاوت زیادی دارد تاجایی که امروزه دریافت اعضای بدن از حس انسان دوستی خارج شده و وارد مقوله اقتصادی شده است.»
به گفته وی نحوه اهدای عضو به سمتی پیش رفته که گاهی افراد اعضای بدن خود را به دلیل مشکلات اقتصادی میفروشند واین اقدامات زمینه جولان قاچاقچیان را فراهم کرده است.
کمالیپور وی درباره سکوت قانون برابر فروش اختیاری اعضای بدن از سوی افراد، گفت: «امروزه برای فروش اعضای بدن افراد از سوی صاحبان عضو باید سازوکاری تعریف شود زیرا گاهی قاچاقچیان در توجیه تخلف خود عنوان کنند که افراد راضی به فروختن اعضای بدن خود بودند و از این طریق برای تخلف خود بهانه تراشی کنند.» (منبع: مهر)
*برگزاری سه تجمع کارگری در یزد، شیراز و بندرعباس
گروهی از کارگران کارخانه قند ممسنی استان فارس، در اعتراض به تعویق حقوق و سایر مطالبات صنفیشان مقابل این کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض با اشاره به مطالبات ۳۶ ماهه کارگران گفته است: «تجمع کنندگان کارگرانی هستند که بعد از اعلام تعطیلی کارخانه در تایخ مرداد ۹۵، بیکار شده و هنوز نتوانستهاند مطالبات معوقه مزدی خودرا دریافت کنند.»
به گفته کارگران کارخانه قند قهستان، همه آنها دست کم ۳۶ ماه است که حقوق معوقه و بیمهای طلب دارند و همگی خواستار بازگشایی کارخانه و واگذاری مجدد آن به بخش دولتی هستند.
نزدیک به ۱۵۰ نفر از کارگران کاشی کویر یزد نیز بابت معوقات مزدی خود در محوطه محل کارشان تجمع کردند. به گفته این کارگران حدود ۴۰۰ نفر ازآنها چهار ماه است که هیچ حقوق ومزایایی دریافت نکردند و حجم مطالبات آنان روزبهروز بیشتر میشود.
حدود ۵۰۰ نفر ازکارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز دراعتراض به چهار ماه معوقات مزدی خود در محوطه پالایشگاه تجمع کردند. این کارگران که دستمزد آنها از آبان ماه پرداخت نشده با سردادن شعار «وعده وعید نمیخوایم، دستمزد و عیدی میخوایم» خواستار رسیدگی مسئولان پالایشگاه و مدیران شرکتهای پیمانکاری شدند. (منبع: ایلنا)
*درخواست نماینده مجلس از نهادهای امنیتی برای برخورد با شطرنجباز ایرانی
به دنبال حضور بدون حجاب «درسا درخشانی» شطرنجباز ایرانی درتورنمنت جبلالطارق وهمچنین حاضرشدن برادر او، برنا درخشانی، برابر حریف اسراییلی، یک نماینده مجلس ایران خواهان برخورد دستگاههای امنیتی با رییس فدراسیون شطرنج شد.
برنا درخشانی ۱۵ ساله با الکساندر هوزمان از اسرائیل مسابقه داد و درسا درخشانی شطرنجباز ۱۸ ساله بدون حجاب در این مسابقات حاضر شد. درسا درخشانی در اسپانیا دانشجو است اما برادرش برنا در ایران زندگی میکند.
مهرداد پهلوانزاده، رئیس فدراسیون شطرنج ایران گفت: «اولین اقدام ما این است که این افراد را از تمام مسابقاتی که در ایران و به نام ایران برگزار میشود، محروم میکنیم و دیگر شانس حضور در تیم ملی را نخواهند داشت.»
احمد سالک، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ایران با طرح این ادعا که مبارزه با اسرائیل از اصول دهگانه دکترین نهضتی آیتالله خمینی است، گفت: «لزومی ندارد افراد دو تابعیتی و اشخاصی که اعتقادی به نظام ندارند، زیر پرچم ایران در یک مسابقه ورزشی شرکت کنند. چه ارگانی این افراد را برای فعالیت در ورزش کشور انتخاب کرده است؟ آیا وزارت ورزش روی این مسائل نظارتی ندارد که قصد دارد تنها با یک عذرخواهی ماجرا را تمام کند. کنترل و برخورد با این موضوع در حیطه کاری دستگاههای امنیتی است.» (منبع: باشگاه خبرنگاران جوان)
*فروریختن سقف یک کلاس درس روستایی در«میناب»
بر اثر بارندگیهای اخیر سقف کلاس درس مدرسه فضه روستای زهوکی بخش بندزرک شهرستان میناب فروریخت و خطر جانی دانشآموزان این مکان را تهدید میکند.
دانشآموزان اینگونه مدارس مجبور هستند همانند گذشته در این کلاسهای غیراستاندارد و فرسوده ادامه تحصیل دهند و در حال حاضر جان ۹۹ دانشآموز این دبستان درخطر جدی است.
این ریزش سقف کلاس سبب اعتراض بسیاری از اولیای دانشآموزان این مدرسه شد به گفته مدیر مدرسه تخریبی این دبستان قدمتی دیرینه دارد و قسمتی از آن در سال ۱۳۴۲ بناشده است.
براساس آمارها هفت میلیون متر مکعب از مساحت مدارس کشور فرسوده و کهنه است. (منبع: ایسنا)
*قطع دست چوپان نوجوان به دلیل انفجار مین
انفجار مین به جا مانده از دوران جنگ در منطقه مرزی شهرستان شوش در شمال خوزستان، موجب آسیب جدی به دست یک چوپان نوجوان شد که احتمال قطع آن به دلیل شدت جراحت وجود دارد.
به گفته نیروی انتظامی منطقه، این انفجار که چگونگی وقوع آن در دست بررسی است در منطقه چنانه در نوار مرزی شوش و هنگام چرای دام برای این نوجوان اتفاق افتاد. علاوه بر دست چپ این نوجوان در سر، صورت و شکم او نیز آثار ترکش وجود داشت که پس از اقدامات اولیه پزشکی در بیمارستان نظام مافی شوش، برای ادامه درمان به اهواز منتقل شد.
بخشی از منطقه عملیاتی دوران جنگ تحمیلی در مرز استان های خوزستان و ایلام و هم مرز با عراق، همچنان آلوده به مین است.
همچنین انفجار در یک زمین زراعی در ایلام باعث کشته شدن یک کشاورز و مجروحیت شدید کشاورز دیگری شد. این حادثه در منطقه روان در شهرستان ایوان اتفاق افتاده که دلیل اصلی آن مشخص نیست. شهرستان ایوان واقع در ۳۵ کیلومتری شمال ایلام واقع شده است. (منبع: ایرنا)
*اتحادیه کارگران کانادا: «رضا شهابی نباید به زندان باز گردانده شود»
اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا (کیوپی) با بیش از ششصد هزار عضو، با صدور بیانیهای خطاب به مقامات جمهوری اسلامی خواستارعدم بازگرداندن رضا شهابی به زندان شده است.
در قسمتی از بیانیه آمده است: «ما نگرانی جدی خود را نسبت به تلاش جدید اطلاعات و قوه قضایه ایران برای بازگرداندن اجباری رضا شهابی به زندان اعلام می داریم.»
پیش ازاین نیز کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری در نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواهان پایان دادن به «آزار و اذیت» رضا شهابی شد.
رضا شهابی، فعال کارگری که قانونا مدت زندان خود را پایانیافته میداند، از اوایل آبان ماه ۱۳۹۵ بارها برای تحمل دوباره زندان احضار شدهاست. (منبع: اتحادیه آزاد کارگران)
*شش هزار تبعه خارجی در زندانهای ایران
به گفته مسوولین زندانهای کشور حدود شش هزار تبعه خارجی در زندانهای ایران دوران حبس خود را پشت سر میگذرانند که بیشتر آنها به دلیل اتهامات مربوط به مواد مخدر محکوم شدهاند و تعداد زیادی از آنها با حکم حبس ابد روبرو هستند.
به گفته یکی از این زندانیان که اهل کشور آفریقایی اوگانداست، بسیاری از این زندانیان با سودای کسب پول فراوان حاضر به همکاری با قاچاقچیان موادمخدر در ایران میشدند و بعد از تحویل گرفتن بستههای چند کیلویی هرویین در فرودگاههای ایران دستگیر شدند.
تعدادی از این زندانیان محکوم به حبس ابد با نوشتن نامههای جداگانه به دادستان کل کشور خواستار تخفیف در مجازات خود شدند که بیفایده بوده است. بعضی از این زندانیان سابقه حبس بیش از ۱۰ سال در زندان اوین را دارند. (منبع: تسنیم)
*علی مطهری: «حصر یک تصمیم ملی نیست»
علی مطهری نایب رییس مجلس نامهای را خطاب به جعفری دولتآبادی، دادستان تهران نوشته و در آن سخنان اخیر دادستان را به نقد کشیده است.
جعفری دولت آبادی گفته بود: «حصر یک تصمیم ملی است و بسیاری از دستگاههای ذیصلاح در این تصمیم دخالت داشتهاند. لذا برخی افراد نمیتوانند بگویند که حصر را قبول ندارند و چنین اظهاراتی فاقد مبنا است؛ زیرا این مساله مربوط به مصالح ملی و کلان کشور است.»
در بخشی از نامه علی مطهری خطاب به جعفری دولتابادی آمده است: «اولا تصمیم ملی در جایی است که رای مستقیم مردم یا رای نمایندگان ملت در کار باشد در حالی که چنین چیزی در میان نبوده است. ثانیاً تصمیم ملی نباید خلاف قانون اساسی باشد، حال آنکه حصر خانگی بدون حکم قضایی خلاف اصول سی و دوم تا سی و هفتم قانون اساسی است.» (منبع: پایگاه اطلاعرسانی علی مطهری)
*حملات شدید امامان جمعه به طرح «آشتی ملی»
پس از واکنش شدیدالحن آیتالله خامنهای نسبت به طرح «آشتی ملی» که از سوی سیدمحمد خاتمی مطرح شده بود، ائمه جمعه در سراسر کشور انتقادات خود را با لحنی تند نسبت به این طرح مطرح کردند.
صدیقی امام جمعه تهران با اشاره به حامیان طرح آشتی ملی گفت: «برخی زبانشان دراز شده از آشتی ملی میگویند.» علمالهدی امام جمعه مشهد نیز با اشاره مستقیم به سید محمد خاتمی مدعی شد: «آقایی که عمله فتنه ۸۸ بوده میگوید آشتی ملی. مردم از اینها که عددی نیستند متنفرند.»
نیز امامان جمعه در دیگر شهرهای ایران نیز با ادبیاتی مشابه به انتقاد از این طرح پرداختند و مدعی شدند که «آشتی ملی» موجب خوشحالی دشمنان ایران است. (منبع: کلمه)
*مسعود پزشکیان: «دولت اگر کل بودجه خود را صرف بهداشت کند باز کم میآورد»
مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «دولت حتی اگر کل اعتبار خود را به بهداشت و درمان اختصاص دهد، باز هم کم میآورد.» وی با بیان اینکه قیاس بین خدمات درمانی در ایران با دیگر کشورهای دنیا مانند آمریکا، قیاسی غلط و ناممکن است ادامه داد: «به اندازه جیبمان باید به مردم وعده دهیم، نباید به مردم بگوییم که در سیستم سلامت و درمان به اندازهی کشورهایی همچون آمریکا خدمات ارائه خواهیم کرد، برای اینکه ما در این اندازه بودجه نداریم.»
به گفته وی سرانه بهداشتی کشور آمریکا برای هر فرد ۹۵۰۰ دلار است که در کشور ما این رقم ۴۰۰ دلار است.
نائب رئیس مجلس با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت، بیان کرد: «آن چیزی که در قانون نوشته بودیم این نبود، الان هم اعتراض میکنیم که چرا قانون به درستی اجرا نشد.» (منبع: ایسنا)
*نیاز ۷۰۰ زن تهرانی به نگهداری فوری
سیاووش شهریور معاون اجتماعی استاندار تهران گفت: «۷۰۰ زن در استان تهران نیازمند نگهداری فوری هستند و باید برای ارائه خدمات به آنها اقداماتی انجام دهیم.»
وی با تاکید براینکه باید شرایط مشخصی برای زنان آسیبدیده طرحریزی کرد گفت: «با هزینهای که برای ساماندهی گروههایی مانند معتادان متجاهر مصرف میکنیم، میتوان زنان آسیب دیده را جمع آوری کرد و طی یک دوره دو، سه ساله امکان دسترسی آنان به خدمات خیرین سلامت و بهزیستی را فراهم و این افراد را توانمند کرد.»
به گفته وی ۷۰ درصد از این دسته از زنان به کمکهای اساسی نیاز دارند. (منبع: آرمان)
*شیب تند مصرف مواد مخدر در ایران
علی مویدی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: «متأسفانه هنوز نتوانستهایم در حوزه آگاهیبخشی و پایکار آوردن خانوادهها در حوزه مواد مخدر خوب عمل کنیم که این مهم باید در دستور کار شورای مبارزه با مواد مخدر قرار بگیرد.»
وی با تأکید براینکه دغدغه مبارزه با مواد مخدر باید روزبهروز بیشتر شود چون امروز مواد مخدر صنعتی خطرناک و بدون درمان هستند، گفت: «روانگردانها بنیان خانواده را تهدید میکند و داور و درمان خاصی هم ندارد و تاسفبارتر اینکه استانهای دارای بافت سنتی نیز از این پدیده مصون نیستند، لذا بحث مبارزه با مواد مخدر باید بهعنوان یک اقدام ویژه در دستور کار فردی، جمعی، خانوادگی و اداری باشد.»
وی با اذعان به ناتوانی این ستاد در حوزه درمان و پیشگیری اعتیاد، تنها راه برونرفت از این وضعیت را اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر دانست. (منبع: ایسنا)
*شیوع مدرکگرایی لجام گسیخته در جامعه ایران
حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: «نخستین چالش این است که توسعه آموزش عالی در کشور براساس نیازهای معرفتی یا مهارتی جامعه نبوده و نوعی مدرکگرایی لجامگسیخته در جامعه ایجاد شده است چرا که ارائه و کسب مدرک به هر قیمتی و بدون اینکه بدانیم در جامعه ما از لحاظ معرفتی و مهارتی چه نیازهایی وجود دارد، انجام میشود.»
وی با اشاره به ضعفهای موجود در ساختار آموزش عالی گفت: «متأسفانه ما توانستیم نظامها و شاخههای فرعی در آموزش عالی ایجاد کنیم که بعضاً این نظامها در حال حاضر از لحاظ اقتصادی و اداری دچار مشکل شدند به طوری که دانشگاههای بزرگ با صدها هزار دانشجو که مشخص نیست چه مهارتی را میآموزند مواجه شده، به طوری که این مدرکگرایی تورمی را در حوزه آموزش عالی ایجاد کرده است.» (منبع: ایران)
*بیتوجهی شهرداری تهران به مکاتبات بهزیستی
حبیبالله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: «تاکنون توانستهایم حدود دو هزار و۶۰۰ کودک را در تهران شناسایی کنیم که از این تعداد ۷۰ درصد غیرایرانی هستند و درصد بالایی از کودکان ایرانی نیز غیرتهرانی هستند.»
وی با اشاره به اینکه مهمترین مشکل درتهران به تامین و تجهیز مکان برای نگهداری ازاین کودکان مربوط است، گفت: «حدود ۲۰ سال پیش یکی، دو مکان توسط شهرداری وقت در اختیار ما قرار داده شد، اما بعد از آن چنین مسالهای تکرار نشد و ما الان با کمبود مکان رو به رو هستیم و شهرداری نیز به هیچکدام از مکاتبات ما توجهی نکرده است.» (منبع: ایلنا)
*ثبت بیش از ۱۹۰۰ شکایت تنبیه بدنی در مدارس طی دو سال گذشته
رحیم میرشاهدلو دبیرکل پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت: «از مجموع ۱۹۲۴ شکایت تنبیه بدنی در دو سال، ۹۶ پرونده به هیات تخلفات اداری ارسال شد؛ ۱۸۶ نفر تذکر کتبی و ۵۱۸ نفر تذکر شفاهی گرفتند و ۴۵۲ نفر هم از شکایت خود صرف نظر کردند.»
سیدرحیم میرشاهولد آماری از تنبیه بدنی دانشآموزان در سالهای تحصیلی ۹۴-۹۳ و ۹۵-۹۴ ارائه کرد و افزود: «کل شکایات در خصوص تنبیه بدنی سال ۱۳۹۳ دانش آموزان که به دستمان رسیده است، ۱۲۴۹ مورد بود و آنچه که در سال ۹۴ به دستمان رسیده است، ۶۷۵ مورد بود که کاهش چشمگیر داشته است.» (منبع: ابتکار)
*صفارهرندی: «دولت باید در امور فرهنگی دخالت کند»
محمدحسین صفارهرندی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت اول احمدینژاد، گفت: «دولت باید در بحث فرهنگ مداخله داشته باشد، چنانکه کشورهای غربی نیز در مسائل کلان فرهنگی جامعه اثرگذار هستند؛ غرب از لیبرال فرهنگی دم میزند، اما در پشت صحنه جریانهای فرهنگ کشور را اداره میکنند.»
صفار هرندی با بیان اینکه تهاجم فرهنگی واقعیتی انکارناپذیر در عصر حاضر است، ادعا کرد: «سیاستهای دوگانه غرب در برابر مفاهیم فرهنگی بسیار مشهود است، به عنوان مثال هنگامی که از غیرت اسلامی و ملی استفاده میکنیم، عده ای در داخل و خارج انگِ آدمِ خشونتطلب تندرو زده میشود.»
پیش ازاین رضا صالحیامیری، وزیر کنونی ارشاد گفته بود که درتلاش است تا ممیزی را در حوزه نشر به حداقل برساند. (منبع: رسا)
*ممانعت از سخنرانی کرباسچی و لغو مراسم چهلم رفسنجانی در نوشهر
با فشارهای برخی از روحانیون نوشهر و عدم موافقت هیئت امناء دو مسجد در این شهرستان سخنرانی کرباسچی و مراسم چهلم آیتالله هاشمی در نوشهر لغو شد.
این مراسم ابتدا قرار بود در مسجد جامع نوشهر برگزار شود که با مخالفت امام جمعه روبرو شد و به مسجد امام رضا منتقل شد که با برخی فشارها، هیئت امناء این مسجد نیز با برگزاری این مراسم مخالفت میکنند.
درماههای گذشته فشار امامان جمعه در شهرهای مختلف ایران باعث شده است تا بسیاری از مراسم سخنرانی چهرههای عمدتا اصلاحطلب لغو شود. از جمله لغو سخنرانی علی مطهری در دانشگاه فردوسی مشهد به دستور دادستانی و به خواست امام جمعه آن شهر بود. (منبع: ایلنا)