درخواست کمک مادر آتنا دائمی از گزارشگر ویژه سازمان ملل برای رسیدگی به خواسته او
مادر آتنا دائمی، فعال حقوق مدنی زندانی در دوازدهمین روز اعتصاب غذای فرزندش (۳۰ فروردین ماه ۱۳۹۶) در نامهای خطاب به عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران از او خواسته تا برای پیگیری خواسته دخترش و پایان اعتصاب غذای او کمک کند و صدای «آتنا» باشد. معصومه نعمتی با اشاره به اینکه آتنا دائمی «۱۲ روز است که لب بر غذا بسته، و از ناحیه کلیه و دستگاه گوارش دچار عفونت شده و مبتلا به آریتمی قلبی شده است.» نوشته است به دلیل اینکه مسوولان داخل ایران توجهی به این وضعیت نشان ندادهاند او از سازمان ملل و دیگر نهادهای بینالملی حقوق بشر کمک می طلبد.
آتنا دائمی در اعتراض به حکم جدید خودش و دو خواهرش (انسیه و هانیه) از تاریخ ۱۹ فروردین ماه در بند زنان زندان اوین دست به اعتصاب غذای تر زده است. او اعلام کرده تا زمان برائت از حکم او و خواهرانش دست از این اعتصاب غذا برنمیدارد. هر سه خواهر به دو اتهام «تمرد در برابر ماموران در حین انجام وظیفه» و«توهین به مامور دولت حین انجام وظیفه» در شعبه ۱۱۶۳ دادگاه کیفری شهید مقدس به سه ماه و یک روز حبس محکوم شدند که این حکم برای انسیه وهانیه به مدت یکسال به حالت تعلیق درآمده است ولی برای آتنا به حکم فعلی هفت سال زندانش اضافه شده است.
معصومه نعمتی در این نامه نوشته است: «متاسفانه با توجه به پیگیریهای اینجانب از مسوولان دادگستری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسوولان و معاونان دولت و ریاست جمهوری و نهادهای حقوق بشری در داخل ایران، هیچگونه اقدامی در زمینه جلوگیری از ادامه اعتصاب از سوی این نهادها صورت نگرفته و همچنان جان یک انسان با اهداف انسان دوستانه در خطر است. لذا اینجانب از شما مقام مسوول خواهشمندم اقدامات لازم برای جلوگیری از هرگونه اتفاق ناگوار برای فرزندم انجام دهید. صدای آتنای من باشید.»
خانم نعمتی با اظهار اینکه فرزندش «بیست ماه »است که در زندان اوین به سر می برد نوشته است آتنا دائمی «۲۹ ساله و دارای مدرک دیپلم به مدت حدودا دو سال در زمینه دفاع از حقوق کودکان کار و حقوق زنان و همچنین لغو اعدام در ایران فعالیت داشته و در ماه مهر سال ۱۳۹۳ در تجمعی صلح آمیز در سکوت، در مقابل ساختمان سازمان ملل در تهران برای اعتراض به اقدامات تروریستی و کشتار مردم کوبانی توسط گروه داعش شرکت کرده است و پس از آن در تاریخ ۲۹/۷/۱۳۹۳ توسط اطلاعات سپاه پاسداران ایران بازداشت شد.»
مادر اتنا دائمی با اشاره به شکنجههای او در دوران بازجویی نوشته است: «پس از تحمل ۹۰ روز انفرادی در بند دو–الف زندان اوین و بازجویی های طولانی و شکنجههای روحی فراوان توسط اطلاعات سپاه پاسداران و شرایط نامناسب بند دو– الف در دادگاهی ناعادلانه به ریاست قاضی مقیسه که اجازه هیچگونه دفاعی به نامبرده و وکیلش داده نشد» با سه اتهام او را به ۱۴ سال حبس تعزیزی محکوم کردند که در دادگاه تجدید نظر به هفت سال حبس تغییر یافت.
معصومه نعمتی در ادامه نوشته است: «در تاریخ ششم آذر ماه سال ۹۵ برای احضار مجدد دخترم بعد از ۹ ماه مرخصی با وثیقه ماموران سپاه بدون نشان دادن حکم و کارت به زور وارد منزل شده و سه فرزندم به این رفتار اعتراض کرده اند و به دلیل اعتراض برای سه دخترم پرونده سازی کرده و به هرکدام سه ماه و یک روز حبس تعزیری که برای انسیه و هانیه به یک سال تعلیق تبدیل شده است.» اما این حکم عینا برای آتنا دائمی به حکم فعلیش اضافه شده است.
نسخه ای از این نامه به دفتر آنتونیو گوتیرس، رییس سازمان ملل، دفتر مرکزی عفو بین الملل، نماینده خاورمیانه عفو بین الملل، فدریکا موگرینی، مسوول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سازمان گزارشگران بدون مرز و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز فرستاده شده است.
آتنا دائمی، فعال حقوق بشر ۲۹ ساله نخستین بار در روز ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. دادگاه او روز ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. او به اتهامات اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۷ سال، به اتهام توهین به رهبری و مقدسات به ۳ سال و به اتهام اختفای ادله جرم به ۴ سال زندان محکوم شد. حکم آتنا دائمی در مهرماه ۱۳۹۵ توسط دادگاه تجدیدنظر پس از تبرئه او از اتهام «اختفای ادله جرم» به ۷ سال زندان کاهش یافت.