بسته خبری هفته(۱۶): از محرومیت زنان «بیلیارد باز» تا نپذیرفتن «توریستهای اروپایی» به دلایل شرعی
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*تمایل «مصباح یزدی» برای کاندیداتوری «ابراهیم رییسی»
حسینعلی حاجیدلیگانی عضو جبهه پایداری در رابطه با انتشار خبری مبنی بر تماس تلفنی مصباحیزدی با ابراهیم رئیسی برای دعوت از وی به منظور حضور در عرصه انتخابات ضمن تایید تاکید آیتالله مصباحیزدی بر حمایت از رئیسی به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اصولگرایان گفت: «درجلسهای که اعضای جبهه پایداری با آیتالله مصباحیزدی داشتند، ایشان توصیه فرمودند که برای انتخابات ریاست جمهوری به سراغ آقای رئیسی بروید و اگر شرایطی فراهم شد که به صحنه رقابت انتخاباتی ورود پیدا کرد از وی حمایت کنید.»
به گفته این عضو جبهه پایداری اگر اعضای «جمنا» هم به همین جمعبندی برسند که از آقای رئیسی به عنوان کاندیدای واحد اصولگرایان حمایت کنند و بر روی انتخاب وی به اجماع برسند اتفاق میمون و مبارکی در جهت حفظ وحدت بین اصولگرایان رقم خواهد خورد. (منبع: انتخاب)
گزارش کمپین درباره احتمال حضور ابراهیم رییسی را اینجا بخوانید.
*محرومیت یکساله دختران بیلیارد باز ایرانی به دلیل «بی حجابی»
بانوان اعزامی به مسابقات آزاد چین به دلیل عدم رعایت شئونات اسلامی یک سال محروم شدند. کمیته انضباطی فدراسیون بولینگ، بیلیارد اعلام کرد: «بانوان اعزامی به مسابقات آزاد چین به دلیل عدم رعایت شئونات اسلامی به مدت یک سال از حضور در تمامی مسابقات داخلی و خارجی محروم میشوند.»
این کمیته همچنین اعلام کرد اسامی متخلفان متعاقبا و به صورت کتبی به هیاتهای استانی مورد نظر اعلام خواهد شد. (منبع: ایسنا)
*انتقاد چند نماینده مجلس از کمک «بی حساب» احمدی نژاد به برخی کشورها
چند نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه کمکهای مالی محمود احمدی نژاد به برخی کشورهای دنیا «بی حساب و کتاب» بوده خواستار تعیین مقررات اختصاصی دراینباره شدند تا به زعم آنها سلایق شخصی در کمکهای مالی کشور تعیین کننده نباشد.
محمدجواد فتحی، محمود صادقی و محمدابراهیم رضایی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بدعت پرداخت مبالغ هنگفت را حاصل تصمیمات محمود احمدی نژاد دانستند. کمکهای مالی در دوران احمدینژاد به ۳۰ کشور دنیا بوده است.
به گفته محمود صادقی یکی از مهم ترین مسائل در پرونده کمک های توسعه دولت احمدی نژاد به کشورهای خارجی این است که این پرداختها از مسیر سیاستهای اصولی و ایدئولوژیک نظام خارج شده و در قالب تصمیمات شخصی مقامات و دولتمردان قرار گرفت.
در سالهای فعالیت دولتهای نهم و دهم اختصاص ۳۳۰ میلیون دلار برای پاکستان، اختصاص وام ۱.۵ میلیارد دلاری با مدت ۱۰ سال بازپرداخت برای سریلانکا، اختصاص بودجهای برای ساخت دو درمانگاه عمومی در بولیوی، کمک هفت میلیون دلاری برای ساخت یک فرودگاه در سنت وینسنت، کمک ۳۵۰ میلیون دلاری برای ساخت یک بندر نیکاراگوئه و موارد اینچنینی در رسانههای ایرانی انعکاس یافت. (منبع: خانهملت)
*نارضایتی رییس سازمان بهزیستی از شاخصهای «دیدهبان سلامت» در کشور
انوشیروان محسنی بندپی رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: «متاسفانه حقیقت تلخی در جامعه وجود دارد و آن اینست که طبق رصد شاخصهای دیدهبانی سلامت در کشور، شاخص های سلامت برای سالمندان مانند امنیت درآمد شغلی، توانمندی، سلامتی و محیط توانساز مطلوب نیست.»
رییس سازمان بهزیستی کشور با ذکر مثال در زمینه حمل و نقل عمومی برای معلولان گفت: «باید برای جانبازان،معلولان، زنان باردار، سالمندان و افراد دچار آسیبهای موقتی، محیطهای مناسب سازی شده با نگاه همه جانبه ایجاد شود.»
به گفته وی ایران در شاخص های دیده بانی سلامت خیلی عقب است اما جهش در اقدامات و برنامه ریزیها به گونه ای است که در رتبه بندی بعدی تا ۱۵ پله صعود کنیم. (منبع: ایسنا)
گزارش کمپین درباره وضعیت معلولان ایران را اینجا بخوانید.
*نایب رییس شورای شهر تهران: «برخورد با معتادان متجاهر به دور باطلی تیدیل شده»
مرتضی طلایی نایب رییس شوراس شهر تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در برخورد با معتادان متجاهر کاملا مستاصل است گفت: «بارها و بارها این افراد توسط شهرداری به بهزیستی تحویل داده شده و دوباره در سطح شهر رها شده اند، به گونه ای که می توان گفت برخورد با معتادان متجاهر تبدیل به یک دور باطل هزینه بر شده است زیرا خلاء قانونی وجود دارد.»
وی با اشاره به این که قانون باید مشخص کند با معتادان متجاهری که نظم عمومی را با اختلال مواجه می کنند باید چگونه برخورد کرد، گفت: «قوانین گذشته در کشور دال بر دور کردن این نوع معتادان از مجموعه شهرها بوده و امروزه نیز این موضوع در دنیا نیز وجود دارد و جزایری را تعیین کردهاند تا معتادان پرخطر متجاهر را به آن جزیرهها ببرند زیرا وجودشان در جامعه خطرناک است و درمان پذیر نیز نیستند.» (منبع: افکارنیوز)
*دردسر بناهای مدیریت بحران در مواقع بحران
حبیب الله دهمرده، استاندار پیشین سیستان و بلوچستان با اشاره به کمبودهای این استان گفت: «ما به جای اینکه ساختمان اداری مناسب بسازیم آن هم درجای مناسب تا در مواقع بحران از این ساختمان ها برای کمک رسانی به مردم استفاده کنیم متاسفانه اکثر مواقع خود آن بناها تبدیل به گرفتاری می شد.»
دهمرده در توضیح این موضوع گفت: «درسیستان وقتی سیل رخ داد، دکلهای برق در جای نامناسبی قرار داشتند همچنین پل «جکی گور» بین چابهار و ایرانشهر جای بدی بود و خود این پل از بین رفت و ارتباط جاده اصلی ایرانشهر و چابهار قطع شد و کمک رسانیها با مشکل روبرو شد.»
حبیب الله دهمرده، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت عشایرسیستان در منطقه جازموریان گفت: «آن طور که ضرورت ها و نیازهای مردم ایجاب می کند، کارهای زیرساختی شهری انجام نمی شود.
استاندار پیشین استانهای لرستان، سیستان و بلوچستان و کرمان افزود: «مقدار بیشتری آب، مواد غذایی و چادر برای رفع نیاز و اسکان عشایری که در منطقه جازموریان هستند لازم است.» (منبع: میزان)
*تهدید احمدی نژاد توسط محسن رضایی
در پی سخنرانی چند روز گذشته محمود احمدی نژاد در خوزستان و جملات کنایهآمیز وی خطاب به مسسولان نظام، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «شنیدهام که فردی به خوزستان، مشهد شهدای ایران آمده و یک حرفهایی زده است که امیدوارم هرچه زودتر حرفهایش را تکذیب کند .رهبر این انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای هستند و ما همه پیشرفتهایمان را مدیون رهنمودهای ایشان هستیم.»
محمود احمدی نژاد طی یک سخنرانی گفته بود: «کسانی که فکر می کنند ملت نمیفهمند، نفهمترین افراد روی زمین هستند. این چه سلطنتی است که در وجود بعضیها پیدا شده، ۹۷ درصد چیزی را میخواهند، تو چرا خلاف ملتی؟ ۸۰ میلیون نفر نمیفهمند، تو میفهمی، همین ملت تو را بالا آورد.» (منبع: مهر)
*هر ۷۱ دقیقه یک نفر در جادههای ایران کشته میشود
اسکندر مومنی جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه امسال تصادفات جادهای کاهش داشته است ، گفت:« آمارهای بدست آمده نشان میدهد که متأسفانه هر ۷۱ دقیقه یک نفر درجادههای کشور براثر تصادفات ترافیکی فوت میکنند و این درحالی بود که این آمار در سال گذشته هر ۶۰ دقیقه یکبار بود.»
جانشین فرمانده ناجا گفت:«باید اذعان داشت که این کاهش تلفات بیش از هرچیز مرهون همکاری مردم و پس از آن تلاش تمام سازمانها در بزرگترین طرح ترافیکی کشور است.» (منبع: تسنیم)
*دعوت از کاندیداهای اصلاحطلب شوراها برای پیوستن به «کمپین انصراف»
جمعی از نمایندگان اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی در نامهای از کاندیداهای اصلاحطلب انتخابات شورای شهر دعوت کردند در راستای تقویت حرکت جمعی و با هدف رسیدن به لیست واحد به کمپین انصراف بپیوندند. در بخشی از این نامه که به امضای ۱۴ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده، آمده است: «مردم رفتار و کنش سیاسی و تشکیلاتی امروز ما را با دقت و حساسیتِ بیشینه، رصد کرده و دل در گرو تدبیر عقلانی ما دارند و در این شرایط بی بدیل هر حرکتی که انسجام تشکیلاتی و یکپارچگی جریان اصلاحطلبی را برهم بزند و یا خدشهدار سازد، قطعا اقدامی نابخشودنی خواهد بود.»
درهمینحال عبدالکریم حسینزاده نایب رییس و بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به انصراف رحمت الله حافظی از کاندیداتوری در انتخابات دوره پنجم شورای شهر تهران، خداحافظی وی را تلنگری به نمایندگان مجلس و شورای شهر دانستند و عنوان کردند که ناامیدی مردم از نهادهای نظارتی منتخب زنگ خطری است که تا دیر نشده باید آن را بشنویم و از آن پند بگیریم.
*آیتالله ممدوحی: «دولت ۱۰برابر پول یارانه را از جیب مردم در میآورد»
حسن ممدوحی٬ عضو جامعه مدرسین گفت: «دولت در ماه ۴۵ هزار تومان به مردم میدهد در حالی که ۱۰ برابر این پول را به شیوههای مختلف از جیب آنان در میآورد.» بنا به ادعای وی سیاست پرداخت یارانه نقدی به مردم٬ امری مطلوب نبود و سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سال ۹۵ محقق نشد.
آیتالله ممدوحی همچنین گفت: «در سال ۹۵ روز به روز کارخانهها و کارگاههای داخلی ما تعطیل و جوانان بیکار شدند.»
وی اضافه کرد: «تشکیلات و تجهیزات ادارات دولتی و مهمانیها و سفرههای آنان، تجملگرایی را ترویج میدهد و کاملا برخلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.» (منبع: افکارنیوز)
*مکارم شیرازی: «ارباب فکر برای معضل تعطیلات چاره اندیشی کند»
ناصر مکارم شیرازی با اشاره به اینکه تعطیلات در ایران زیاد است و این باعث معضلی در کشورشده ادعا کرد: «گفته می شود که تعطیلات پنج روز است اما اگر انسان این روزها هر جا مراجعه کند می بیند که کارها تق و لق است، از۱۵ روز قبل از عید هم می گویند شب عید است و بعد ۱۳ روز تعطیلات تازه می خواهند سرکار بیایند.»
مکارم شیرازی همچنین گفت: «دو سوم سال در ایران به خاطر ایام مذهبی٬ ملی٬ تابستان و آخر هفتهها٬ تعطیل است وکشورهایی که پیشرفته هستند هرگز چنین تعطیلاتی ندارند.» به گفته این مرجع تقلید «ارباب فکر» باید مطالعه و کار کرده و برای مسأله تعطیلات چاره اندیشی کنند.
همچنین جعفر سبحانی دیگر مرجع تقلید هم نحس بودن روز ۱۳ فروردین را بیاساس دانست و گفت: «ما نباید مروج خرافات باشیم چون انبیا آمدند تا با خرافات مبارزه کنند.»
به زعم وی کار نکردن برای عدهای ارزش است و کار کردن برای آنان ضد ارزش به شمار میرود در حالی که این روند بر خلاف دیدگاه انبیا و اولیا است. وی گفت: «بنده با تعطیلی روز ۱۳ فروردین موافق نیستم اما علیرغم میل باطنی این روز را تعطیل میکنیم.» (منبع: رسا)
*معصومه ابتکار: «نخالههای ساختمانی در حال تبدیل به بلا هستند»
معصومه ابتکار،رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «نخالههای ساختمانی در حال تبدیل شدن به بلا هستند.» به گفته وی در هر شهر و روستایی امر ساختمانسازی وجود دارد، اما باید نخالهها مدیریت شوند و در زیباترین قسمت طبیعت رهاسازی نشوند.
وی با اشاره به اینکه نخالهها علاوهبر اینکه به طبیعت زیبا آسیب وارد میکنند خاک را نیز از بین میبرند، گفت:« باید جمعآوری زبالهها و پاکسازی محیطزیست تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود. مدیریت پسماند یکی از راههای ایجاد اشتغال است و رهاسازی آن در طبیعت جرم محسوب میشود.»
به گفته رییس سازمان محیط زیست ۲۵ درصد از رشد اقتصادی اتحادیه اروپا از طریق مدیریت پسماند و از راه بازیافت پسماند حاصل میشود. (منبع: ایسنا)
*اخطار شدید فدراسیون بینالمللی شطرنج به ایران
پس از برگزاری رقابتهای قهرمانی شطرنج بانوان جهان در تهران، فدراسیون بینالمللی شطرنج به دلیل نپرداختن پول جوایز این مسابقات به ایران دو هفته مهلت داده تا پول جوایز را پرداخت کند در غیر اینصورت ممکن است حتی محرومیت و تعلیق برای فدراسیون شطرنج ایران داشته باشد.
گفته میشود در نشست اخیر فدراسیون جهانی شطرنج یکی از مهمترین موضوعات بررسی مسابقات جهانی زنان در تهران بوده است. پیش از آغاز این مسابقات حاشیههایی درباره عدم حضور برخی از قهرمانان جهان به دلیل حجاب اجباری در رسانهها منتشر شده بود. گفتنیست مجموع جوایز نقدی مسابقات قهرمانی زنان جهان ۴۵۰ هزار دلار بوده است. (منبع: ایرانآنلاین)
*حسامالدین آشنا: «لشکر فقرا جمهوری اسلامی را تهدید میکند»
حسامالدین آشنا، سرپرست مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در یادداشت کوتاهی نسبت به روند رو به رشد فقر در کشور هشدار داد و آن را تهدیدی برای نظام جمهوری اسلامی دانست. در بخشی از این یادداشت آمده است: «یکی از بحرانهای آتی جمهوری اسلامی ایران لشکر فقرا است؛ فقیرانی که از روی استیصال به خیابانها خواهند آمد و چیزی هم برای از دست دادن ندارند.»
وی با اشاره به ناکارآمدی موجود در حاکمیت نوشته است: «ما اقداماتی کردهایم که دیگر رویمان نمیشود آن اقدامات را تغییر دهیم، توان این را نداریم که عذرخواهی کنیم، توان این را نداریم که توبه کنیم، توان این را نداریم که مسیر جدیدی را انتخاب کنیم.»
به نوشته حسامالدین آشنا اکنون شش میلیون نفر از جمعیت کشور در فقر مطلق به سر میبرند. (منبع: کانال تلگرام مصطفی تاجزاده)
*محرومیت کارگران ساختمانی از دریافت غرامت
مسلم مکاری، بازرس کانون کارگران ساختمانی کشور با بیان اینکه سال ۹۵ در حالی پایان یافت که هنوز تکلیف غرامت ایام بیکاری و سختی و زیان آور بودن کار کارگران ساختمانی روشن نشده است، گفت: «در سال ۹۵ بازهم براثر حوادث کار شمار قابل توجهی از کارگران ساختمانی در سراسر کشور جان باختند یا دچار معلولیت و نقص عضو شدند.»
وی با اشاره به اینکه اصلیترین مطالبه کارگران ساختمانی کشور حذف نظام سهمیهبندی بیمهایست، گفت: «در سال ۹۵ بازهم براثر حوادث کار شمار قابل توجهی از کارگران ساختمانی در سراسر کشورجان باختند یا دچار معلولیت و نقص عضو شدند درحالی که از دریافت غرامت ایام بیکاری محروم هستند.» (منبع: ایلنا)
*علی خامنهای مخاطب اصلی سخنان جنجالی احمدینژاد
حسامالدین آشنا مشاور رییس جمهوری با انتشار یک نظرخواهی در توییتر خود از مخاطبان پرسیده است: «سخنرانی احمدینژاد در اهواز را بیشتر علیه چه کسی می دانید؟ ۱: رییسجمهور۲؛ مقام معظم رهبری ۳؛ اصولگرایان»
محمود احمدینژاد که چندی پیش توسط علی خامنهای از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری منع شده بود در یک سخنرانی جنجالی در شهر اهواز گفت: «هشتاد میلیون نفر مسابهای را نمیفهمند و فقط یک نفر میفهمد.» سخنان احمدینژاد با کنایههایی همراه است که در نگاه اول خطاب به رییس جمهور است اما با توجه به ادبیات خاص وی و مقایسه مدل تصمیمگیری دوران سلطنت و امروز و نیز تصمیمگیری انفرادی برای کشور، این سخنان را خطاب به علی خامنهای تعبیر میشود. (منبع: کلمه)
*نرخ بیسوادی در ایران؛ دختران بیشتر از پسران
علی باقرزاده، رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با بیان اینکه نرخ بیسوادی در زنان شایعتر از مردان است، گفت:«سال ۱۳۹۵، ۴۸۰هزار نفر در نهضت سوادآموزی ثبت نام کردند که ۳۶۰ هزارنفر ازاین جمعیت یعنی حدود ۷۷ درصد خانم و مابقی آقا بودند که این آمار نشان میدهد نرخ بیسوادی و تمایل به ادامه تحصیل در دختران و زنان بیشتر است. به گفته وی، در سالهای ۹۳ و۹۴ نیز نرخ ثبت نام زنان در نهضت سواد آموزی به ترتیب ۷۸ و ۷۹ درصد بود.
باقرزاده همچنین گفت: «نرخ بیسوادی در زنان و دخترانی که در جنوب کشور ساکن هستند، بیشتر است. از علل بیسوادی زنان در کشور میتوان به ازدواجهای زودهنگام، مسائل عقیدتی، نبود مدرسه، فاصله زیاد مدرسه تا منزل اشاره کرد.» (منبع: آنا)
*اعتراض به معاون رییس جمهور در محوطه «بیستون»
زهرا احمدیپور، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در جریان سفر به کرمانشاه همراه اسدالله رازانی استاندار، جلیل بالایی مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه و جمعی از مسؤولان پیش از امروز در حال بازدید از محوطه تاریخی بیستون بود که با اعتراض فارغالتحصیلان بیکار این استان مواجه شد.
یکی از فارغالتحصیلان بیکار با مدرک کارشناسی ارشد، خطاب به معاون رییس جمهور گفت: «استان کرمانشاه رتبه نخست بیکاری کشور را دارد. چرا از نیروهای بومی برای کار استفاده نمیکنند؟ چهکسی باید به این وضعیت ما رسیدگی کند؟» (منبع: فارس)
*عبدالله رمضان زاده: «فراهم شدن فرصت دیدار با محصورین خانگی حاصل دولت روحانیست»
عبدالله رمضانزاده سخنگوی دولت سیدمحمد خاتمی در بخشی از گفت وگوی خود با ویژه نامه نوروزی روزنامه ایران، با اشاره به دولت حسن روحانی گفت: «اگر گشایشی در رفت و آمد خانواده محصورین با آنها اتفاق افتاده است در حوزه سیاست قدرت است.» وی درباره اتفاقات مهم و گشایشهای قتصادی دولت روحانی نیز گفته است: «اگر آقای روحانی نبود ما الان در مرز افغانستان در صف خرید موادغذایی بودیم.»
وی همچنین با اشاره به تغییر فضای فرهنگ و هنر نیز گفته است اگر دولتی مانند دولت حسن روحانی برسرکار نیامده بود الان فردی مانند محمدعلی رامین معاون سابق سابق مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت احمدینژاد مسوول وزارت ارشاد بود.
*هشدار درباره افزایش آسیبهای اجتماعی در «خوزستان»
روزبه کردونی مدیرکل دفتر آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه گفت: «یکی ازچالشهای مهمی که در آینده درخوزستان خواهیم داشت، مسائل زیست محیطی است و وضعیت مهاجران زیست محیطی هزاران آسیب اجتماعی را به دنبال خواهند داشت.»
کردونی با بیان اینکه خوزستان جزو پنج استان اول کشور در زمینه آمار کودکان بازمانده از تحصیل است، عنوان کرد: «یکی از اولویت های مهم حوزه آسیب های اجتماعی خوزستان باید رسیدگی به بازماندگی از تحصیل کودکان باشد.»
وی با اعلام اینکه نزدیک به ۱۲هزار کودک بازمانده از تحصیل در خوزستان زندگی میکنند گفت: « رها کردن کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان در معرض آسیب به معنای تداوم فقر در خانوادههای این کودکان است.» (منبع: ایسنا)
*اسحاق جهانگیری: «قهر نظام فقط با عوامل عاشورای ۸۸ است»
اسحاق جهانگیری عاون اول رییس جمهور در گفتگوی خود با ویژهنامه نوروزی روزنامه اعتماد در خصوص اظهارات علی خامنهای درباره بحث «آشتی ملی» و اینکه نظام تنها با کسانی قهر است که در روز عاشورا هتک حرمت کردند، گفت: «یشان در خصوص قضیه سال ۸۸ فقط اتفاقات روز عاشورا را مطرح کردند. یعنی اینگونه نبود که بگویند با کسانی که در طول سال۸۸ آن اتفاقات را درست کرده اند، قهر هستیم! تعبیرشان این بود که در عاشورای سال ۸۸ عده ای لودگی کردند و قهر بودن را تنها به همین مورد محدود کردند.»
علی خامنهای پس از اینکه سید محمد خاتمی رییس جمهور دوران اصلاحات طرح «آشتی ملی» را به سران حاکمیت جمهوری اسلامی پیشنهاد داد در واکنشی صریح به مخالفت با آن پرداخت.
دراینباره بیشتر اینجا بخوانید.
*بحران آب در زندان «خورین» ورامین
از حدود یکماه قبل آب گرم و از یک هفته پیش آب سرد در زندان خورین ورامین قطع شده است. این مشکلات باعث شده زندانیان به دلیل عدم استحمام دچار مشکلات بهداشتی و سلامتی شوند. از سوی دیگر زندانیان مجبورند برای تهیه آب آشامیدنی از فروشگاه زندان آب معدنی را با قیمت گزافی تهیه کنند. مسئولان زندان عیب در سیستم فنی و نبود بودجه تعمیر را عامل این بحران که سلامت و جان چند هزار زندانی را تهدید می کند دانسته اند.
به گفته برخی از خانوادههای زندانیان بیشتر از یکماه است که زندانیان حمام نرفته اند، چون آب گرم قطع بوده و از یک هفته قبل هم آب سرد در زندان قطع شده است. (منبع: هرانا)
*مردم در محاصره سیل باتلاق «جازموریان» کرمان
وبسایت «الف» در گزارش کوتاهی به وضعیت بحرانی و خطرناک باتلاق «جازموریان» در استان کرمان پرداخته است. به نوشته این گزارش با توجه به طغیان «هلیل رود» باتلاق «جازموریان» به جایی بدل شده که به هیچوجه امکان تردد در آن منطقه وجود ندارد و مردم به نوعی در محاصره سیل قرار گرفتهاند.
در بخشی از این یادداشت آمده است: «ستاد مدیریت بحران استان کرمان کار را دست گرفته است و حرفِ کسانی را هم که به منطقه آشنا هستند به گوش نمیگیرد. همۀ امکانات را برداشتهاند بردهاند به نقطهای که عملاً امکان شکستنِ محاصره از آن نقطه وجود ندارد: زمینگیر شدهاند. جمعی از مسئولان محلی و مردم رفتهاند و راهوچاه را نشانشان دادهاند، اما ستاد مدیریت بحران «لجبازی» میکند. این عبارت را یکی از مردمی که برای امدادرسانی به آنجا رفته بهکار برده است. چیز غریبی هم نیست. (منبع: الف)
*محمدرضا خاتمی: «روش شورای نگهبان به ضرر مملکت است»
محمدرضا خاتمی، برادر رئیس دولت اصلاحات ونماینده مجلس ششم در گفت وگویی با ویژه نامه نوروزی نشریه نسیم بیداری گفت: «روشی که در طول ده الی بیست سال گذشته شورای نگهبان داشته، به ضرر مملکت شده است که متأسفانه در فضای فعلی چنین حالتی امکان پذیر نیست.»
وی با اشاره به اینکه ریشه بسیاری از مشکلات رسوبات استبدادیست که هنوز در دل و جان خیلی از ما وجود دارد، گفت: «باید تلاش کنیم تا به تدریج از آن فاصله بگیریم. گرچه متأسفانه در طول این قریب به چهل سالی که از استقرار جمهوری اسلامی می گذرد، در خیلی از جاها مشاهده می کنیم که از آن رسوبات فاصله که نگرفتهایم هیچ، بیشتر هم شده است.»
*دستور رییس جمهور به وزیر کشور برای بررسی بازداشت فعالین رسانهای
در نخستین جلسه هیئت دولت در سال جدید شمسی، حسن روحانی از وزیر کشور خواست پیرو دستور قبلی، گزارش اقدامات انجام شده در تأمین امنیت کامل برای انتخابات سالم و قانونی، برخورد با تخلفات امنیتی و بازداشت مشکوک تعدادی از فعالان رسانهای در آستانه انتخابات را ارایه نماید.
روحانی درخصوص لزوم تأمین شرایط برای حضور و مشارکت گسترده مردم در انتخابات هم گفت: «تضمین امنیت همه مردم در سال تولید و اشتغال ضرورت دارد و باید از اقدام غیرقانونی نهادهایی که حق مداخله در انتخابات را ندارند، به طور جدی جلوگیری شود.»
در روزهای منتهی به سال جدید شمسی، چندتن از فعالین رسانهای و روزنامهنگاران از جمله «مراد ثقفی» و «هنگامه شهیدی» بازداشت و روانه زندان شدند. (منبع: ایسنا)
*رستم قاسمی: «به دلایل شرعی نمیتوانیم پذیرای توریست اروپایی باشیم»
رستم قاسمی وزیر سابق نفت در دولت محمود احمدی نژاد و یکی از یکی از کاندیداهای «جمنا» برای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به موضوع توریسم و اقتصاد ملی، گفت: «توریست اروپایی را ما نمیتوانیم پذیرایشان باشیم چرا که شرایط و مسائل اقامتی با مسائل شرعی و اسلامی ما سازگار نیست و ما باید به سمت توریست اسلامی برویم.»
وی همچنین با انتقاد از شرایط اقتصادی مردم گفت : « ۲۰ میلیون فقیر در کشور داریم واین در حالیست که کارخانههای ما خوابیده ولی کارخانه فقر در کشور خوب عمل میکند وفقر خوب تولید میشود.» (منبع: انتخاب)
*احمد توکلی: «در انتخابات سال ۱۳۷۲ به نفع هاشمی تقلب شده بود»
احمد توکلی نماینده سابق مجلس و رییس کنونی دیدهبن شفافیت در مصاحبهیی با سالنامه «اعتماد» گفت: «در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۷۲هم به نفع اکبر هاشمی رفسنجانی تقلب صورت گرفته بود. در آن دوره از انتخابات گروهی از نمایندگان مجلس نام وی را از برگههای رای پاک کرده و به جای آن نام هاشمی رفسنجانی را نوشته بودند.»
به گفته احمد توکلی تعداد زیادی از نمایندگان مجلس هفتم تا نهم تعداد درانتخابات سال ۷۲ تا صبح اسم «توکلی» را پاک میکردند و اسم «هاشمی» را مینوشتند. انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۷۲ تنها انتخاباتی بود که رای دهندگان با مداد اسم کاندیداها را مینوشتند.
*حمیدرضا حاجبابایی: «۳۰ درصد درآمد یارانهها توسط دولت بلعیده میشود»
حمیدرضا حاج بابایی وزیر سابق آموزش و پرورش و نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: «۳۰ درصد درآمد هدفمندی یارانهها که نزدیک به ۲۸ هزار میلیارد تومان است باید در اختیار بخش تولید به ویژه بخش خصوصی قرار گیرد، ولی توسط شرکتهای دولتی بلعیده میشود.»
وی همچنین با اشاره به روزنههای بیشمار فساد در اقتصاد ایران گفت: « ما روزنههای تخریب اقتصاد ملی و تولید ملی توسط قاچاقچیان ریشهدار و تأثیرگذار در مسائل سیاسی ـ اقتصادی را داریم که باعث شده تولید ملی را فلج و مردم و تولیدکنندگان را اسیر اجناس خارجی کند.» (منبع: فارس)
*محمدرضا خاتمی: «برای پیروزی روحانی در انتخابات همه کار میکنم»
محمدرضا خاتمی درباره احتمال حضور اصولگرایان با چند نامزد در انتخابات ریاست جمهوری برای تحت فشار قراردادن روحانی در مناظرات انتخاباتی گفت: «من به شخصه هرکاری میکنم که روحانی در انتخابات آتی موفق به رای آوری و پیروز انتخابات شود. اینکه یک نفر یا ده نفر جلوی آدم باشد فرق نمیکند باید حرف برای گفتن وجود داشته باشد.»
نایب رییس سابق مجلس با اشاره به اینکه دولتها باید پاسخگویی عملکرد خود باشند، گفت: «با کمال تاسف در جریان اصولگرایی پاسخگویی نسبت به عملکرد وجود ندارد. آنها نه میتوانند از گذشته خود دفاع کنند و نه حتی شجاعت نقد گذشته خود را دارند.»
خاتمی با بیان اینکه تجربه نشان داده اصولگرایان هیچ طرح و برنامهای برای آینده کشور ندارند، اظهار کرد: «درانتخابات ریاست جمهوری پیشروجای نگرانی نیست که اصولگرایان چه یک نفر بیایند و یا چند نفر. روحانی نشان داده که یک تنه از پس همه اصولگرایان برمیآید.» (منبع: ایلنا)
*برخورد با فعالیتهای غیراخلاقی و امنیتی در فضای مجازی
محمود واعظی وزیر ارتباطات از تحت پوشش اینترنت قرار گرفتن ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا پایان دولت خبر داد و گفت: «دربخش نظارت بر فضای مجازی تلاش بسیار شد و برخورد با فعالیت غیراخلاقی و خلاف امنیت کشور در فضای مجازی پیگیری می شود.»
واعظی با اشاره به دستاوردهای دولت حسن روحانی در زمینههای اقتصادی و نیز موفقیت برجام گفت: «اگر برجام نبود صادرات غیر نفتی به این میزان نبود. در سال گذشته حدود ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شد که ۱۰۰ هزار آن مربوط به ict بوده است.»
به زعم وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی وامدار اقتصاد بیماریست که این اقتصاذد بیمار حاصل وجود درآمدهای نفتی در تمام سالهای گذشته است و ربط مستقیمی به دولتها ندارد. (منبع: ایسنا)
*سیاهه پروندههای امنیتی قوه قضاییه در سال گذشته
خبرگزاری مهر لیستی از ۵۰ پرونده مهم امنیتی قوه قضاییه در سال گذشته را منتشر کرده است. این پروندهها که مهمترین آنها پروندههای مربوط به «جاسوسی» و« اختلاس» و«سوءاستفادههای مالی» است. ضمن اینکه پروندههای مربوط به مهمانیهای شبانه در خانه سفرای اروپایی نیز بخش دیگری از این پروندههاست که به عنوان مهمترین پروندههای قوه قضاییه قلمداد شدهاند.
با توجه به کثرت پرونده ها در قوه قضائیه، و آمار ۱۵میلیونی پرونده ها و شکایت ها، بسیاری از پرونده های مهم قضایی عنوان«مفتوح است» به آنها تعلق گرفت و ادامه رسیدگی به آنها به سال جدید موکول شد. (منبع: مهر)
*نماینده شیراز در مجلس: «دستگاههای نظامی و انتظامی مسئول پارازیتها بودند»
علی اکبری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر شناسایی مسوول پارازیتها، گفت: «مخابرات میگوید اطلاعی ندارد، دستگاههای سیاسی نیز میگویند اقدامی دراین راستا نداشتهاند و علیالقاعده دستگاههای نظامی و انتظامی مسئول این پارازیتها بودهاند.»
وی همچنین با اشاره به اینکه پارازیتها قطعا برای سلامتی شهروندان شیرازی مضر است، گفت: «قطعاً نباید تفاوتی میان شهرهای کشور وجود داشته باشد اما ممکن است عملکردها متفاوت باشد.»
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی یادآور شد: «مسئولان صداوسیما در رابطه با پارازیتها مدعی شدند که این مشکلات ناشی از تغییراتی است که در ساختار شبکههای تلویزیونی و رادیویی خود ایجاد کردهاند و اعلام شد که تا اردیبهشتماه سال جاری نیز این مشکلات ادامه خواهد داشت.» (منبع: ایلنا)
*انتقاد صریح «احمد توکلی» از شورای نگهبان
احمد توکلی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و مدیر وبسایت «الف» در پاسخ به سوالی درباره عماکرد شورای نگهبان گفت: «طرز اعمال نظارت استصوابی متاسفانه تحت تاثیر سلایق، فشار کاری، کوتاهی زمان بررسی و مبتنی بر اشکالات ساختاری و رفتاری است.»
وی درباره نحوه نظارت شورای نگهبان توضیح داد: « آنجا که طرف فساد مالی دارد، آنقدر سخت گیری نمی شود که مشکل سیاسی دارد. به نظر من توجه به فساد مالی مهمتر از مشکل سیاسی است.»
به گفته وی درواقع اعمال نظارت استصوابی در بعضی جاها سخت گیرانه و در بعضی جاها سهل گیرانه است که هر دو اشکال دارد و باید ضوابطی باشد که از سلایق دور شوند. (منبع: خبرآنلاین)
*چهارسال زندان برای جاسوس سپاه قدس پاسداران
فردی که به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شده بود در دادگاهی در برلین به ۴ سال و سه ماه حبس محکوم شد. این فرد که پاکستانیتبار است به گفته مقامات قضایی آلمان در پی انجام عملیات تروریستی در آلمان و فرانسه بوده است.
سخنگوی دادگاه برلین این فرد را با نام «مصطفی حیدر س.» معرفی و تاکید کرد که جرم وی برای قاضی اثبات شده است. وکیل این متهم گفته که موکلش این رای را نپذیرفته و درخواست رسیدگی به پروندهاش در دادگاه تجدیدنظر را داده است.
«مصطفی حیدر س.» که ۳۱ سال دارد در ژوئیه ۲۰۱۶ در آلمان دستگیر شد. به گفته منابع قضایی آلمان این فرد پیش از دستگیریاش به مدت دستکم یک سال در خدمت «نیروی قدس سپاه پاسدران» بوده و برای ایران جاسوسی میکرده است.
به گفته سخنگوی دادگاه برلین وی به طور دائم حقوقی معادل ۲۰۵۲ یورو در ماه از ایران دریافت میکرده است. (منبع: دویچهوله)
*کنایه محمود صادقی به آستان قدس رضوی درباره طرح «نسیم کرامت»
آستان قدس رضوی تحت سرپرستی ابراهیم رئیسی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به فکر متبرک شدن سفره های مردم افتاد و تحت عنوان طرح نسیم کرامت صدها تن« آرد» رایگان بین محرومین استان خوزستان توزیع کرد. بهانه توزیع صدها تن آرد از سوی بنیاد کرامت امام رضا که با پوشش خبری و تصویری سایتهای محافظه کار همراه بود، متبرک شدن سفره های مردم اعلام شده است.
در همین حال محمود صادقی نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی در توییتی کنایه آمیز از آستان قدس رضوی در توزیع صدها تن آرد در میان مردم انتقاد و آن را با توزیع سیب زمینی از سوی محمود احمدی نژاد مقایسه کرد.
*نادر قاضیپور: «وزارت کار لایحه اصلاح قانون کار را پس بگیرد»
نادر قاضی پور نایب رییس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، گفت: «به وزیر تعاون، کار و رفاه تامین اجتماعی پیشنهاد میکنیم که لایحه اصلاح قانون کار را هرچه سریعتر از مجلس پس بگیرد این همان لایحه قدیمی است که در دولت احمدی نژاد مطرح شد و به ضرر جامعه کارگری است.»
به گفته وی این لایحه دررسیدگی به شکایت کارگران ضعف زیادی دارد به عبارتی در حق کارگران اجحاف شده است و این بزرگترین نقص این لایحه است. عضو فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی توصیه کرد تا هرچه زودتر نسبت به بازپسگیری لایحه اصلاح قانون کار اقدام کند.
همچنین علی خدایی عضو کارگری شورای عالی کار گفت: «برای کارگران اظهارات اخیر رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص از سرگیری بررسی لایحه اصلاح قانون کار بی معنی است.» (منبع: ایلنا)
*زخمی شدن یک نفر براثر انفجار «مین» در ایلام و مرگ دو کارگر در همدان
انفجار«مین» درمنطقه «میمک» واقع درشهرستان «مهران» از توابع استان ایلام باعث زخمی شدن یکی از عشایر منطقه شد. در این حادثه جوانی ۲۱ ساله هنگام چرای گوسفندان با مین برخورد و از ناحیه پای چپ مجروح شد.
همچنین علیمردان طالبی مدیرکل مدیریت بحران استان همدان گفت: «درحالی که سه کارگر مشغول سرویس ایستگاه تقلیل فشار گاز در جاده همدان – تهران بودند براثر انفجار این ایستگاه که علت آن هم اینک مشخص نیست دو تن از کارگران که نزدیک به ایستگاه بودند به طور کامل در آتش سوختند و به فرد سوم به علت دور بودن از محل حادثه آسیبی وارد نشد.»
همچنین یک کارگر پتروشیمی تندگویان (شهرستان بندرماهشهر) براثر اصابت جسم سنگین رها شده از جرثقیل جان خود را از دست داد. به گفته رئیس روابط عمومی پتروشیمی تندگویان جرثقیل در حال جابه جایی یک شی بوده که متأسفانه بر اثر خروج بوم جرثقیل از ریل و سقوط آن روی کارگر، دچار آسیب دیدگی شدید می شود و متاسفانه جان خود را از دست می دهد.
*هشدار نسبت به حضور بیشتر دستگاه «قهریه» در اعتراضات کارگری
پرویز صداقت، کارشناس اقتصادی، در پاسخ به سوالی مبنی برکارنامه دولت در زمینه نهادهای صنفی و آزادی کنشهای صنفی و کارگری، گفت: «در شرایط بحرانی اعتراضها ولو پراکنده افزایش پیدا میکند و دستگاه قهریه هم حضور قاطعانهتری پیدا میکند. ولی در واقع در زمینه آزادی تشکلهای صنفی کماکان همان سیاستهای قبلی ادامه یافته است.»
وی با اشاره به اینکه درون طبقهی کارگر ایران انبوهی از تقسیمبندیها، اختلافها و تبعیضها براساس جنسیت، قومیت و انواع هویتهای دیگر را شاهد هستیم، گفت: «برای مثال بیکاری بین زنان جویای کار دو برابر مردان است. نمونه دیگر شعارهایی است که در مراسم رسمی سال گذشته روز کارگر علیه کارگران مهاجر داده شد. این شعارها بهنوعی از بین بردن همبستگی درونی طبقهی کارگر است.»
صداقت با تاکید براینکه طبقه کارگر قدرت چانهزنی ندارد، گفت: «کلیت سیاستهای دولت برای بیثبات کردن کارگران، واگذاری فعالیتهای اقتصادی به پیمانکاران و نهایتا در جهت تضعیف قدرت جمعی چانهزنی طبقهی کارگر بوده است.» (منبع: ایلنا)
*تجمع کارگران «فولاد زاگرس» و معوقات مزدی «کارگران سیمان باقران»
تعدادی از کارگران کارخانه فولاد زاگرس که طی سه سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به تعطیلی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کردهاند، همزمان با سفر رئیس جمهور به کردستان در مسیر او مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
به گفته یکی از کارگران سه سال است کارخانه فولاد زاگرس با حدود ۴۰۰ کارگر تعطیل شده اما هنوز هیچ یک از اعضای هیئت دولت تاکنون در سفرهایشان به استان کردستان برای حل مشکلاتمان اقدامی انجام ندادهاند.
تعدادی از کارگران پیمانی شاغل در پروژه ساخت سیمان باقران در شهرستان «درمیان» استان خراسان جنوبی که میگویند میزان مطالبات معوقه شان به حدود یکسال می رسد همزمان با افتتاح این کارخانه دست به اعتراض صنفی زدند.
گفته میشود اجرای طرح سیمان باقران که با سرمایهگذاری بیش از ۵۲۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده توانایی اشتغال ۳۵۰نفر بهصورت مستقیم وحدود ۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم را دارد.
*ثبتنام نوه آیتالله منتظری و «یاشار سلطانی» در انتخابات شوراها
«حامد منتظری» فرزند حجت الاسلام احمد منتظری و نوه آیتالله حسینعلی منتظری با حضور در فرمانداری برای شرکت در انتخابات شورای شهر تهران نام نویسی کرد. همچنین یاشار سلطانی مدیر سایت معماری نیوز که پس از افشای واگذاری املاک از سوی شهرداری تهران به برخی از اعضای شورا و مدیران و کارمندان شهرداری مدتی در بازداشت بود، در انتخابات شوراهای شهر تهران نامنویسی کرد. ناصر نقویان واعظ مشهور شهر تهران نیز در انتخابات ثبتنام کرد.
گفتنیست از ۳۱ عضو کنونی شورای شهر تهران، ۲۸ نفر ثبتنام کرده و سه نفر از آنان یعنی عباس شیبانی، رحمتالله حافظی و معصومه آباد به ستاد ثبتنام داوطلبان پنجمین دوره انتخابات شورای شهر نرفتند. این در حالیست که تعداد مردان دراسمنویسی انتخابات شوراها پنج برابر زنان است.
*انتقاد شدید نماینده مجلس از طرح «تحول سلامت»
علی نوبخت نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره ب طرح «تحول سلامت» گفت: «سُکان کِشتی این طرح به دست همکارانی داده شد که متوجه شدیم این کِشتی را به این طرف و آن طرف می کوبند و نتوانستیم به آنچه که مدنظر بود دست یابیم.»
وی با بیان اینکه در طرح تحول سلامت به پزشکان غیرشاغل در بیمارستانها حقوقهای زیادی پرداخت واعلام شد این پرداختیها به پزشکان در مناطق محروم بوده، گفت: «برخی افراد در ستاد دانشگاه و ستاد وزارتخانه این پول ها را دریافت کردند که ممکن است دو سال دیگر خود را نشان دهد البته اکنون دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور ورود پیدا کرده تا به این موارد رسیدگی کنند.» (منبع: فارس)
*انتقاد شدید مشاور علی خامنهای از دولت
مشاورعالی رهبرایران با اشاره به وجود ۴۰هزار آزاده، شهادت بیش از ۲۰۰هزار نفر و جانبازی بیش از ۳۰۰هزار نفر گفت: «به همین جهت وجود ۷ میلیون بیکار درایران زیبنده این کشور و دولت نیست.»
رحیم صفوی خطاب به دولت حسن روحانی گفت: «امیدواریم دولت آینده بیشتر به مسائل داخلی توجه کند و از توجه بیش از حد به سیاست خارجی پرهیز کند و بنابراین باید به مشکلات داخلی و به طور خاص اقتصاد و فرهنگ توجه کنند و دولت خودش را در زیرمجموعه رهبری بداند و خود را نفر دوم بداند و آنچه را که رهبری میگوید عمل کند.» (منبع: تسنیم)
*ادعای مسعود دهنمکی درباره ظهور «فتنه بیرنگ»
مسعود دهنمکی عضو سابق انصارحزبالله و کارگردان فیلم اخراجیها با نوشتن یادداشتی نسبت به ظهور فتنه بزرگ و تازهیی در فضای سیاسی ایران هشدر داده است. در بخشی از این یادداشت آمده: «از شواهد امر پیداست، فتنه ای خطرناک و پیچیده در حال شکل گیری است، اما این فتنه رنگ نخواهد داشت. در این فتنه پای خیلی ها روی مین خواهد رفت. گذشت زمانی که عده ای روی مین می رفتند تا راه باز شود. امروز خود آقا علمدار معبر است، اگر کسی پایش را از این معبر بیرون که هیچ پایش را در جای پای آقا نگذارد نفله خواهد شد.»
به زعم دهنمکی در فتنه جدیدی که رخ خواهد داد بسیاری از مسوولین و مردم باید امتحان سختی پس دهند. (منبع: بولتننیوز)
*صادق لاریجانی: «تعیین گزارشگر حقوق بشر ایران خلاف قوانین بینالمللیست»
صادق آملی لاریجانی با اشاره به تصویب تمدید کارگزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران ادعا کرد: «ما از ابتدا تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر را خلاف قوانین بین المللی می دانستیم و نمی توانیم گزارشهای مورد ادعای گروههای تروریستی و ضدانقلاب را به عنوان گزارشهای رسمی حقوق بشری بپذیریم.»
درچند روز گذشته شورای حقوق بشر سازمان ملل در قطعنامهای ماموریت عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد. (منبع: میزان)
*بکارگیری مدیران «دوتابعیتی» در بانکها ممنوع شد
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران استفاده از اشخاص دوتابعیتی به عنوان مدیر در بانکهای ایران را ممنوع کرد.این ممنوعیت در ویرایش جدید «دستورالعمل نحوه احراز و سلب صلاحیت حرفهای مدیران موسسات اعتباری» به نظام بانکی کشور ابلاغ شده است.
در این دستورالعمل٬ یکی از شرایط عمومی برای تصدی سمت مدیرعامل، قائم مقامی و عضو هیات مدیره بانکها و موسسههای اعتباری٬ «نداشتن تابعیت دوگانه» اعلام شده است. شرایط دیگری همچون داشتن تابعیت ایران برای مدیرعامل، رییس هیات مدیره و اکثریت اعضای هیات مدیره و اکثریت اعضای هیات عامل» و پیروی از دین اسلام یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اساسی٬ از دیگر شرایط عمومی برای تصدی سمتهای یادشده است. (منبع: ایرنا)
موضوع مدیران دوتابعیتی پس از فرار محمودرضا خاوری، مدیرعامل سابق بانک ملی به کانادا و پرونده مشهور به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی مطرح شد. در سالهای اخیر نیز برخی از محافظهکاران و مقامهای قوه قضائیه٬ از مسئولان ایرانی دارای «تابعیت مضاعف» به عنوان یکی از مهمترین کانالهای «نفوذ» در ایران نام برده و بارها خواستار برکناری آنها شدهاند.
*محمدرضا تابش: «رفع محدودیتهای محمد خاتمی خواسته ملیست»
محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان در ادوار ششم، هفتم، هشتم ، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی در یادداشتی خواستار رفع محدودیت های اعمال شده برای سید محمد خاتمی و آن را خواسته ملی و به سود نظام دانست.
در بخشی از این یادداشت آمده است: «خوب است پس از گذشت چند سال از این موضوع ، ارزیابی جامعی از اقدام انجام شده و موارد مشابه این چنینی انجام پذیرد تا مشخص گردد آیا این قبیل اقدامات سرمایه اجتماعی و جایگاه مردمی شخصیتهایی پاکدست، خدمتگزار و محبوب نظیر جناب آقای سید محمد خاتمی را تقلیل داده است ؟» (منبع: ایسنا)
*رییس کمیسیون آموزش مجلس: «دولت رفتارهای پوپولیستی دارد»
محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه دولت رفتارهای پوپولیستی دارد،گفت: «دولتی که در حوزه اشتغال جوانان ناکام بوده است، سعی دارد با انحراف افکار عمومی از مسائل اقتصادی به حوزه اجتماعی سرپوشی بر شکستهای خود بگذارد.»
این نماینده مجلس با اشاره به عکسی از حسن روحانی به همراه چندنفر از شهروندان هم گفت: «آقایانی که در سالهای نه چندان دور با زور، چادر بر سر دختران و زنان میکردند، امروز با انتشار عکسهایی قصد استفاده ابزاری از جوانان دارد و متاسفانه سوء استفاده از احساسات پاک جوانان دستآویز برخی دولتمردان شده است.» (منبع: فارس)
*قاچاق کالا دلیل اصلی بیکاری کارگران
عزیزه شریفی فعال صنفی کارگری با اشاره به کارفرمایان و برخی مقامات دولتی که دلیل بالارفتن هزینههای تولید را افزایش مزد کارگران میدانند، گفت: «این مزد نیست که موجب بالا رفتن هزینه های تولید شده است بلکه این قاچاق کالاست که لشگری عظیم از کارگران بیکار به راه انداخته وموجب متضررشدن تولیدکنندگان شده است.»
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه کوتهنگری به پای ثابت سیاست گذاریهای اقتصادی بلند مدت کشور تبدیل شدهاست، گفت: «هجمه به مزد موجب شده که به معیشت کارگران در برنامه ریزیهای اقتصادی توجه کافی نشود به این خاطر درسالیان گذشته مزد هیبچگاه متناسب با هزینههای زندگی افزایش نیافت.» (منبع: ایلنا)