بسته خبری هفته(۱۸): از جمعیت بیست میلیونی «حاشیه نشینها» در کشور تا تخریب سنگ مزار «عباس کیارستمی»
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*بیش از ۱۰۰ برج تهران روی گسل «زلزله»
پس از اینکه طرح تحقیق و تفحص از شهرداری مجلس شورای اسلامی رای نیاورد قاسم میرزایینیکو، نماینده دماوند جزئیاتی از سؤالها و محورهای مطرحشده از سوی او و جمع دیگری از نمایندگان را در اختیار روزنامه «شرق» قرار داده است. محور اغلب سؤالهای او از شهرداری تهران نقد بلندمرتبهسازی شتابان در پایتخت است. نکته دیگر پرسش از چرایی ساخت صد برج روی گسلهای زلزلهخیز تهران است و نکات بعدی نیز اغلب به ساخت برجها معطوف شده است.
به گفته این نماینده مجلس، در دوران طلایی این شهردار جمعا فقط در سال ١٣٩٠ تا ١٣٩٣ بیش از ٣٠ میلیون مترمربع تراکم فروخته شده است و این یعنی شهرفروشی. همچنین ٢٧٧ برج ١۶ تا ٢٠ طبقه دارد که هیچ مصوبه بلندمرتبهسازیای ندارد و درباره نزدیک به ٢٣٠ برج هیچ اطلاعاتی در شهرسازی وجود ندارد. همچنین بیش از ۱۰۰ برج در تهران دقیقن روی گسل زلزله ساخته شده است.
این نماینده مجلس در خصوص تخلف دیگر شهرداری گفت: «تاکنون با فروش تراکم و مجوز بلندمرتبهسازی و اضافهکردن غیرقانونی منطقه ٢٢ فقط در سه سال بیش از از ۵/٢ میلیون نفر یعنی سالی ٧٠٠ هزار به جمعیت تهران اضافه میشود که اساسا شهردار چنین اجازهای نداشته است و اگر داشته، بفرمایند.» (منبع: شرق)
*محمدرضا عارف: «افرادی که جرقه حوادث سال ۸۸ را زدند دوباره دنبال تشنج هستند»
محمدرضا عارف نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نظام اسلامی ظرفیت تکرار حوادثی به مانند حوادث ۸۸ را ندارد، گفت: «برخی افراد که در آن مقطع جرقه اولیه این حوادث را زدند اکنون هم میخواهند جو کشور را با اظهارات نسنجیده خود متشنج کنند به همین دلیل اصلاحطلبان باید هوشیار باشند که در دام طراحی شده این افراد که سابقه رو دوروی با ارکان نظام را دارند نیافتند.»
عارف که در جمع اعضای ادوار انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران حضور یافته بود با اشاره به فضای امنیتی در دانشگاهها گفت: «بسیاری از مشکلاتی که در محیطهای دانشگاهی وجود دارد به خاطر تلاش برخی نهادهای برای مدیریت فضای دانشگاهی است و متاسفانه برخی از مدیران مراکز آموزش عالی در برابر اینگونه فشارها تسلیم میشوند که نتیجه این کار امنیتی شدن فضای دانشگاه است که تبعات زیادی دارد.» (منبع: قانون)
*دادستان کل کشور: «مدیران بازداشتی کانالهای تلگرامی برای انتخابات برنامه داشتند»
دادستان کل کشور در پاسخ به اظهارات برخی که می گویند چرا مدیر فلان کانال و شبکه را دستگیر کرده اید، ادعا کرد: «ما مدارک و شواهدی داریم که اینها برای انتخابات ما برنامه ریزی داشته اند» به گفته وی الان بنا نیست که این مدارک را افشا کنیم چرا که مسائل خلاف عفت عمومی و مسائل امنیتی را ما نمی توانیم علنی کنیم و بر همین اساس ما وظیفه داریم که برخورد کنیم و دستگیر کنیم فارغ از اینکه به کدام جناح و گروه سیاسی وابستگی داشته باشند.
منتظری با اشاره به اینکه امروز فضای مجازی موجود فضایی ناامن است، گفت: «برخورد با مسائل فضای مجازی از موضوعات مهمی است که زیر ساخت آن در اختیار قوه قضاییه نیست و مسئولان امر و وزارتخانه ها باید در مواجهه با این آسیب ها ستاد بحران تشکیل دهند و به این موضوعات رسیدگی کنند.» (منبع: خبرگزاری صداوسیما)
*پیشبینی «سعید حجاریان» از انتخابات
سعید حجاریان با اشاره به حضور محمود احمدینژاد در نامنویسی برای انتخابات ریاستجمهوری گفت: «رهبری در گفتاری که در این زمینه داشتند علت را بیان کردند و آن این بود که آمدن وی باعث دوقطبی شدن انتخابات میشود. اکنون با حضور آقای رئیسی عملاً فضا دوقطبی شده است و دیگر آن توصیه وجهی ندارد که احمدینژاد به انتخابات ورود نکند. فیالواقع آمدن احمدینژاد فضا را از دو قطبی بودن خارج میکند و اتفاقاً حرکت وی در جهت منویات رهبری است.»
حجاریان پیشبینی کرده است احمدی نژاد و بقایی رد صلاحیت شوند و گفت: « احمدینژاد نیرویی دارد که روز آخر ثبتنام خواهد کرد و وی قصد دارد که نقش آقای هاشمی در انتخابات ۹۲ را ایفا کند. یعنی بگوید که من را رد کردید اما رای من برای فلان آقا است. در بین اطرافیان ایشان تنها فردی که میتواند از شورای نگهبان اجازه عبور بگیرد آقای (مجتبی) ثمره هاشمی است و احتمال میدهم که این گروه چنین نقشه و برنامهای در سر میپرورانند.» (منبع: ایسنا)
*سعید لیلاز: «احمدینژاد بوریس یلتسین ایران میشود»
سعید لیلاز اقنصاددان و تحلیلگر مسائل سیاسی و اقتصادی در رابطه با ثبتنام محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «وی احتمالاً تبدیل به بوریس یلتسین ایران میشود. من این مسأله را در سال ۸۵ نیز مطرح کردهام. به احتمال بسیار زیاد صلاحیت او تأیید نخواهد شد؛ اما اگر تأیید شود بهتر است، چراکه اگر با سه گرایش رئیسی، روحانی و احمدینژاد وارد انتخابات ۹۶ شویم بهترین انتخابات ریاست جمهوری رقم خواهد خورد.»
به گفته سعید لیلاز ثبتنام محمود احمدینژاد چندان دور از ذهن نبوده و باعث شگفتی نیست. (منبع: ایلنا)
*قالیباف: «روحانی درکی از مدیریت اجرایی ندارد»
محمدباقر قالیباف٬ شهردار تهران گفت: «وقتی کسی بی هیچ مبنا و فقط برای کسب رای وعده ۱۰۰ روزه میدهد مشخص است که درکی از مدیریت اجرایی کشور ندارد.» قالیباف بدون اشاره به نام حسن روحانی افزوده چنین فردی مجبور میشود به بی صداقتی روی بیاورد.
وی درباره عملکرد چهارساله دولت روحانی هم گفت: «این دولت فقط از طرحها و بستههای بیسرانجام و تبلیغاتی حرف زده است.به ادعای شهردار تهران حتی بعد از چهار سال نیز هنوز رئیس جمهور در آستانه انتخابات به صدور بخشنامه و نامه نگاری ورسانهای کردن آنها مشغول است. به گفته قالیباف با مدیریت بخشنامه ای نمی شود با «سونامی بیکاری» مقابله کرد و خوب است دولت به جای «رسانه درمانی» و «مدیریت بخشنامهای» به کار و تلاش موثر میپرداخت.
وی همچنین با اشاره به حضور مجدد احمدینژاد در انتخابات گفت: «هزینههای بازگشت انحرافیون به بازی سیاست نتیجه ناکارآمدی دولت حرف است.» (منبع: تسنیم)
*اظهارنظر سفیر ایران در انگلیس درباره ثبتنام کاندیدها در انتخابات ریاست جمهوری
حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس با نوشتن متنی در صفحه اینستاگرام خود نسبت به نحوه نامنویسی افراد در انتخابات ریاست جمهوری واکنش نشان داد. در بخشی از این یادداشت با اشاره به حضور افراد فاقد صلاحیتهای اولیه برای ریاستجمهوری، آمده است: «اینها همه در این پیام سهیم هستند که: آماده اند روش ثبت نام برای ریاست جمهوری را به سخره بگیرند و با چهره سازیهای عجیب و خاص خودشان در جلوی دوربین ها، خود و مردم سیاست زده را با طرح طنزگونه ی مسائل مهم کشور به خنده درآورند. و جالب اینجاست که همه هم تاکید می کنند که میدانند که صلاحیت آنها تایید نخواهد شد.»
افراد بسیاری از طبقات و گروههای مختلف اجتماعی برای ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردهاند که همچون سالهای گذشته موجب مضحکه و غیررسمی شدن فضای نامنویسی در انتخابات شده است. (منبع: صفحه اینستاگرام حمید بعیدی نژاد)
*وجود یک میلیون و ۳۰۰ هزار «بیسواد مطلق» در کشور
علی باقرزاده، رییس سازمان نهضت سوادآموزی با اعلام اینکه حدود ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار بیسواد مطلق ایرانی داریم، گفت: «بخشی از این بیسوادها، آموزش ناپذیر هستند و به عنوان بیسواد محسوب میشوند. اینکه ممکن است بین آمار بیسوادی که ما اعلام میکنیم و آمار سرشماری، تفاوتی وجود داشته باشد به مسئله آموزش ناپذیرها برمیگردد.»
باقرزاده همچنین درباره سوادآموزی در مناطق محروم، گفت: «بخش قابل توجهی از فعالیتهای ما، معطوف به زنان و دختران و مناطق محروم وحاشیهای است؛ به طور مثال در سال ۹۵ در سیستان و بلوچستان حدود ۵۲ هزار نفر، در آذربایجان غربی ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر، در خوزستان ۴۶ هزار نفر، در کردستان ۱۵ هزار نفر و در کرمان ۲۶ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند.» (منبع: ایلنا)
*مجتبی ذوالنور: «لغو تحریمها دروغ محض و رفع جنگ دروغ شاخدار است»
مجتبی ذوالنور٬ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادعا کرد: « رفع تحریمها در پسابرجام دروغ محض و برداشتن سایه جنگ از کشور با برجام یک دروغ شاخدار است.»
ذوالنوردرادامه گفت: «اگر این حرف رئیس جمهور از برداشته شدن تحریمها این است که تحریمها به کلی برداشته شده این دروغ محض است.» به گفته وی آن بخشی از تحریمهایی که برداشته شده ما به ازای آن امتیازاتی که ایران در برجام داده نیست که اینجا نیز سرما کلاه رفته است.
ذوالنور درباره گفتهها مبنی براینکه برجام موجب برداشته شدن سایه جنگ از کشور شده هم چنین اظهارنظر کرده که «این گفته مسئولین نیز یک دروغ شاخدار است.» به گفته وی برجام احتمال تهدید ما را بیشتر کرده و آنچه که قطعی است این است که برجام میتواند برای ما تهدیدافزا باشد نه تهدیدزدا. ذوالنور مدعیست که دستاوردهای مربوط به برجام که توسط دولت مطرح میشود صرفا جنبه تبلیغاتی دارد. (منبع: بسیجنیوز)
*مصطفی تاجزاده: «آمدن رییسی به نفع تحولخواهان است»
مصطفی تاج زاده در خصوص ورود «ابراهبم رییسی» به صحنه انتخابات کشور گفت: «آمدن آقای رئیسی به صحنه انتخابات ریاستجمهوری را باید به فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد؛ چراکه این موضوع به سود کشور است.»
به گفته وی حضور رییسی در انتخابات به نفع جریان اعتدال و اصلاحات است و بسیاری از شهروندانی را که تردید داشتند در انتخابات شرکت کنند یا خیر یا تردید داشتند که آیا باید به روحانی رأی بدهند یا خیر، ترغیب میکند که مشارکت فعالی در انتخابات داشته باشند و به روحانی رأی بدهند.
تاجزاده درباره وجود چند کاندیدا در انتخابات امسال نیز گفت: «حضور چند کاندیدا ممکن است کار را برای آقای روحانی سخت کند؛ اما یک حُسن بزرگ دارد و آن این است که نتیجه آرا بین آقای روحانی و نفر بعدی خود فاصلهای ١٠میلیونی و حتی بیشتر خواهد یافت.» (منبع: برنا)
*رد صلاحیت تمام نمایندگان «اصلاحطلب» برای انتخابات میاندورهای مجلس
روزنامه ایران در گزارشی به روند تایید صلاحیتهای کاندیدههای میاندورهای مجلس در استان اصفهان پرداخته است. به نوشته این گزارش انتخابات میان دورهای مجلس در اصفهان وارد مسیری تقریباً یکطرفه شد. تا اینجای کار تقریباً تمام نامزدهای اصلاحطلب و اعتدالی این رقابت با حکم رد صلاحیت مواجه شدهاند و در مقابل تقریباً تمام چهرههای شاخص اصولگرا برگه تأیید صلاحیت خود را دریافت کردهاند. اما موضوع اصلی فراتر از این است، چرا که در اعلام نظر شورای نگهبان برای این انتخابات در موارد زیادی جای تأیید صلاحیت شده و رد صلاحیت شدگان دوره قبل عوض شده است.
از جمله تغییر رویکرد در فرایند تایید و رد صلاحیت افراد در استان اصفهان میتوان به تأیید صلاحیت دو نامزد اصولگرا یعنی «حمید رسایی» و «ارسلان فتحیپور» اشاره کرد که این دو از نمایندگان دورههای هشتم و نهم مجلس هستند که البته هیچ ربطی هم به اصفهان ندارند و برای انتخابات اسفند ۹۴ رد صلاحیت شده بودند. رسایی پیشتر نماینده تهران و فتحیپور هم نماینده کلیبر از آذربایجان شرقی بود. درمقابل عدم تایید صلاحیت «مینو خالقی» که پیشتر به ناحق از حضور در مجلس بازمانده بود. (منبع: ایران)
*میرسلیم: «روش رای آوری احمدینژاد در سال ۸۸ غیرشرعی بود»
مصطفی میرسلیم نامزد انتخابات ریاست جمهوری امسال و وزیر سابق فرهنگ در دولت هاشمی گفت: « آقای احمدینژاد در سال ۸۸ توانست آرایی از مردم را با یک روشی که در آن زمان اتخاذ کرد به دست آورد اما دلایل مختلفی وجود دارد که نه به لحاظ عرفی و نه به لحاظ شرعی نمیتوان به آن روش اتکا کرد.»
این چهره اصولگرا به عنوان نماینده حزب «موتلفه اسلامی» در انتخابات ریاست جمهوری امسال نامنویسی کرده است. به گفته وی هنوز قواره کاری «جمنا»مدون نشده است و به همین دلیل «موتلفه» مستقل از اجماع اصولگرایان در انتخابات شرکت میکند. (منبع: خبرآنلاین)
*وزیر کشور: «رجل سیاسی شامل خانمها نمیشود»
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران در حاشیه بازدید از ثبت نام داوطلبان در ستاد انتخابات کشور گفت: «تاکنون تفسیری که از قانون شده رجل سیاسی شامل خانمها نمیشود.»
در اصل ۱۱۵ قانون اساسی آمده است که رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد این شرایط باشند انتخاب شود: «ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن نیت و امانت و تقوا، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی یاران و مذهب رسمی کشور.»
در روزهای نخست ثبتنان کاندیدای ریاست جمهوری در ایران چند کاندیدای مستقل زن نامنویسی کردند. گفتنیست مسوولین وزارت کشور از ثبتنام دختری ۱۶ ساله که با لباس محلی شاهین دژ به محل ثبت نام آمده بود جلوگیری کردند.(منبع: مهر)
*گزارش «عفوبینالملل» از آمار اعدامها در ایران
سازمان عفوبینالملل با انتشار گزارشی درباره اعداهای صورت گرفته در کشورهای منطقه در سال گذشته میلادی آمار اعدامها در ایران را ۶۶ درصد از کل اعدامهای منطقه اعلام کرد.
در این گزارش آمده است: «ایران به تنهایی حداقل ۵۶۷ نفر را اعدام کرده (۶۶ درصد از کل اعدامهای تایید شده در منطقه) همچنین سازمان عفو بین الملل اعدام دست کم دو متخلف جوان را تایید و گزارشهایی مبنی بر اعدام ۵ متخلف نوجوان دیگر دریافت کرده است. دست کم ۷۸ نفر که در زمان ارتکاب جرم زیر سن هجده سال داشتند در صف اعدام در این کشور باقی ماندهاند.» (منبع: عفوبینالملل)
*هشدار دادستان کل کشور درباره استفاده از فضای مجازی
محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور با اشاره به به نزدیک شدن به دو انتخابات پیش رو در یک ماه آینده گفت: «همه کسانی که قصد ورود به عرصه رقابتهای انتخاباتی دارند و همه افرادی که در این زمینه فعالیت خواهند کرد اعلام میکنیم که در فضای مجازی به سمت تخریب و توهین به دیگران و به سمت تخلفات و جرایم نروند و اگر چنین کردند بعد گلایه نکنند که چرا فلان سایت فیلتر و یا بسته شد.»
علیرضا ساوری، مدیرکل پیشگیری های وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از قوه قضائیه نیز دراینباره گفت: «این مسئله یکی از اولویت های اساسی، مهم و عمده ستادهای پیشگیری خواهد بود که در این رابطه دستورالعملی تهیه شده و مطابق قانون با آن دسته از سایتها و شبکهها و به طور کلی جرائم سایبری مختلف در امر انتخابات برخورد صورت می گیرد.»
پیش از این دادستان کل کشور از فیلتر روزانه ۲۵۰۰ کانال تلگرامی خبرداده بود. (منبع: مهر)
*اعلام اتهام مدیران کانالهای اصلاحطلب توسط «محسنی اژهای»
محسنی اژهای معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در بحث دستگیری «ادمین»های شبکههای اجتماعی، رئیس جمهور در نشست خبری اخیر خود به نقل از وزیر اطلاعات بیان کردند که این افراد جرمی را مرتکب نشدهاند،ادعا کرد: «برخی از این افراد به اتهام مسائل ضد امنیتی و بعضی هم علاوه بر مسائل ضد امنیتی به دلیل ارتکاب به جرائم خلاف عفت عمومی و انتشار مطالب مستهجن دستگیر شدهاند و بر اساس گزارشات رسمی این مطالب در پروندههای ایشان مطرح شده است.»
به گفته وی دادستان طبق موازین قانونی نسبت به دستگیری این افراد اقدام کرده است و تعدادی از این افراد بازداشت هستند و در مرحله رسیدگی دادسرایی است.
اژهای همچنین در واکنش به اظهارات وزیر اطلاعات درباره دستگیری مدیران کانالهای مذبور هم گفت: «در خصوص این پرونده خاص مطالبی در مورد خود وزیر اطلاعات مطرح است که طبعا حتی ایشان نمیتواند در این پرونده اظهارنظر کند و گزارشی تهیه نمایند.» (منبع: میزان)
گزارش کمپین دراینباره را اینجا بخوانید.
*پنجهزار و سیصد «متهم مواد مخدر» در نوبت اعدام
یحیی کمالی پور نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: «در صورت تصویب طرح حذف اعدام از قاچاقچیان مواد مخدر، این قانون عطف به ماسبق خواهد شد.»
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه در یکی از تبصره های طرح اصلاح قانون مجازات اعدام از قاچاقچیان مواد مخدر ابهاماتی در زمینه اوزان مواد مخدر وجود داشت، گفت: «اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درخواست استعلامی از قوه قضاییه داشت تا تعداد مجرمان با نوع اتهام و میزان موادی که حمل کرده اند به اعضای کمیسیون اعلام شود.»
به گفته وی اکنون زندانیان محکوم به اعدام حدود ۵۳۰۰ نفر هستند و با توجه به اینکه طرح مذکور اخف محسوب شده لذا عطف به ماسبق می شود و در نهایت مشمول افرادی خواهد شد که در انتظار اعدام به سر می برند. (منبع: خانهملت)
*نارضایتی مکارم شیرازی از اوضاع نابسامان نامنویسی در انتخابات
ناصر مکارم شیرازی در بیانیهای درباره وضع نابسامان ثبت نام انتخاب ریاست جمهورى، ضمن ابراز تأسف ازین وضع، آن را شایسته نظام اسلامی ندانست.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه افراد زیادی از این وضعیت به وی شکایت کرده اند، گفت: «شکایات زیادى ازافراد متعدد از نقاط مختلف به ما رسیده که از وضع نابسامان ثبت نام انتخاب ریاست جمهورى بسیار نگران هستند و معتقدند عدهاى ناآگاه و گروهى آگاهانه براى به سُخره کشیدن انتخابات ریاست جمهورى و ضربه زدن به نظام با نداشتن هیچگونه صلاحیتى، براى نامنویسى شرکت کرده و حتى صف تشکیل مىدهند.»
مکارم شیرازی ضمن اضهار تعجب از اینکه چرا تا کنون بزرگان نظام به حال این وضع فکری نکردهاند گفت: «از آنجا که ادامه این وضع به ضرر نظام مقدس جمهورى اسلامى است و مخالف شئون کشور بزرگى مانند کشور ماست؛ باید هرچه زودتر فکرى براى حل این مشکل شود تا افرادى نامنویسى کنند که حداقل کمترین صلاحیت لازم را براى این کار داشته باشند.» (منبع: قمنیوز)
*ثبت نزاع خیابانی نزدیک به«صدهزار» تهرانی در پزشکی قانونی
دریازده ماه نخست سال ۱۳۹۵، ۹۱هزار و ۸۵۰۰نفر به دلیل آسیبهای ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کردهاند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۴ که تعداد مراجعین به دلیل نزاع به مراکز پزشکی قانونی ۹۲هزار و ۴۸۹نفر اعلام شده بود ۷/. درصد کاهش یافته است.
بنابراین گزارش از کل مراجعین به دلیل آسیبهای ناشی از نزاع در ۱۱ماه، ۶۰هزار و ۷۴نفر مرد و ۳۱هزار و ۷۷۶نفر زن بودهاند.در بهمن ماه سال گذشته نیز آمار مراجعین نزاع با ۹/۷ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ به ۶۹۳۵مورد رسیده است. (منبع: اداره پزشکی قانونی)
*تدریس کتاب پیشگیری از اعتیاد در مدارس
علی مویدی قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تدوین کتابی با عنوان «پیشگیری اولیه از اعتیاد» خبر داد و گفت: «این کتاب به زودی از سطح ابتدایی تا دبیرستان در مدارس کشور تدریس خواهد شد. در دوره اول متوسطه هم کتابی تدوین شده است که در بحث توانمند سازی دانش آموزان برای سلامت آنها کارهای مبنایی انجام شده است. این کتاب توسط معالمان تدریس می شود.»
وی همچنین با اشاره به اینکه اگر مبادی قانونی اجازه بدهند آمار و اطلاعات درباره آمار اعتیاد دانش اموزان معتاد ارایه می شود، گفت: «آمار دانش آموزان معتاد نگران کننده نیست و این آماری که ارایه میشود درست نیست.»
مویدی همچنین درباره معضل خرید و فروش نوزاد زنان معتاد به ویژه در محله شوش تهران گفت:«ما از قبل اخباری را در این زمینه داشتیم بعد از رسانه ای شدن این مبحث از سوی عضو شورای شهر دو تیم مجرب برای شناسایی دیگر مناطق آلوده درشوش اعزام شدند و یک تیم هم موظف به شناسایی افرادی شد که زنان معتاد را ترغیب به بارداری میکنند.» (منبع: مهر)
*علی مطهری: «صداوسیما بیقانون اداره میشود»
علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه در حال حاضر صدا و سیما بدون قانون اداره میشود، گفت: «نظارت بر صدا و سیما توسط شورای نظارت یک امر تشریفاتی است.»
علی مطهری به عنوان طراح طرح «اداره و نظارت بر سازمان صدا و سیما» با اشاره به اصل ۱۷۵ قانون اساسی گفت: «خط مشی و اداره سازمان صدا و سیما و نظارت بر آن را قانون تعیین میکند؛ بنابراین ما درباره صدا و سیما نیاز به سه قانون؛ خط مشی و اصول کلی، قانون اداره صدا و سیما و قانون نظارت بر صدا و سیما داریم.»
مطهری با اشاره به اینکه طبق قانون اساسی اولیه سازمان صدا و سیما دارای شورای سرپرستی مرکب از نمایندگان قوای سه گانه بود که این شورا مدیر عامل سازمان را تعیین می کرد، گفت: «بعد از بازنگری قانون اساسی شورای سرپرستی از بین رفت و رئیس سازمان توسط رهبری تعیین میشود و لازم بود که قانون اداره صدا و سیما که از سال ۶۸ به بعد اصلاح نشده، مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.» (منبع: ایسنا)
*برگزاری چندین تجمع صنفی و اعتراضی در سراسر ایران
در پی ادامه بحران در پالایشگاه گاز «بیدبلند ۲» در استان خوزستان، این پروژه صنعتی از چهار روز پیش موقتا تعطیل اعلام شد و کارگران شاغل در آن بلاتکلیف شدهاند. جمعی از کارگران پروژه گاز « بیدبلند ۲» دراعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی در نتیجه تعطیلی محل کار خود میخوانند در محوطه ورودی این پالایشگاه که در شهرستان بهبهان واقع شده است، تجمع کردهاند.
درتجمعی دیگر چندصد نفر ازکارگزاران صندوق بیمه کشاوورزی سراسر کشور امروز مقابل سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور تجمع کردند. مهمترین خواسته این کارگزاران که بهطور متوسط ده تا دوازده سال سابقه کار دارند، تعیین تکلیف شغلی و عقد قرارداد مستقیم با صندوق بیمه کشاورزی است.
در آبادان نیز ۲۵ نفر از رانندگان خدمات شهری «منطقه ۲» شهرداری آبادان در اعتراض به آنچه پرداخت نشدن حقوق معوقه خود عنوان کردند، همراه وسیله نقلیه خود مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. این رانندگان میگویند: «حدود یک سال برای کارکرد ماشینآلات از قبیل لودر، بولدرز و کامیون، از شهرداری منطقه ۲ آبادان طلبکاریم ولی تاکنون شهرداری هیچ پرداختی نداشته است.»
همچنین خریداران پروژه مسکونی آریانا واقع در ورودی شهر ری در اعتراض به بلاتکلیفی ۶ ساله و عدم توجه سازنده این طرح به خواستههای انها مقابل ساختمان فرمانداری شهر ری تجمع کردند. به گفته یکی از خریداران این پروژه طی سالهای ۹۰ تا ۹۳ حدود ۱۹۰ خریدار اقدام به پیش خرید واحدهای پروژه مجتمع مسکونی “آریانا” کردند و قرار بود دو سال پس از امضای قرارداد واحدها تحویل خریداران شود.
*وزیرارتباط: «برای رفع فیلتر توییتر رایزنی کردهایم»
محمود واعظی وزیر ارتباط در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به عضویت بسیاری از مسوولان کشور در شبکههای مجازی به خصوص توییتر آیا بنا ندارید این شبکهها را از فیلتر خارج کنید، گفت:«در مورد این شبکهها که شبکههای اطلاعرسانی محسوب میشوند ما در دولت با رفع فیلتر آنها موافق هستیم. در این دولت هم این شبکهها مسدود نشدهاند.»
او با بیان اینکه فیلتر این شبکهها در دولت قبل صورت گرفته است و رفع فیلتربرعهده کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است، گفت: «ما در باره رفع فیلتر رایزنیهایی کردهایم اما هنوز دبیرخانه این کارگروه این مسئله را در دستور کار خود قرار نداده است.» (منبع: ایلنا)
*حسن روحانی: «وزیر اطلاعات گفت فعالان تلگرامی جرمی مرتکب نشدهاند»
حسن روحانی در نشست خبری تاکید کرد در گزارش وزیر اطلاعات به وی، عنوان شده که مدیران تلگرامی بازداشت شده «جرمی» مرتکب نشده اند. به گفته حسن روحانی وزرای اطلاعات، کشور و دادگستری مشغول پیگیری هستند .
وی در ادامه گفت: «امیدوارم آنچه که در گزارش اولیه به من گفتهاند، درست نباشد؛ چون اگر درست باشد، من آن را به مردم خواهم گفت.»
هفته آخر اسفندماه خبر دستگیری ۱۲ مدیر کانالهای تلگرامی منتشر شد. ادمینهای کانالهای «اصلاحطلبان نیوز»، «اصلاحات نیوز»، «مجمع اصلاحطلبان» و «حامیان دولت» در میان بازداشتشدگان بودند. ظاهراً اتهام بازداشتشدگان «اقدام علیه امنیت ملی» بوده است.
علی مطهری، محمود صادقی، علیرضا رحیمی، مصطفی کواکبیان و غلامرضا حیدری، پنج تن از نمایندگان تهران به وزیر اطلاعات درباره بازداشتهای اخیر مدیران کانالهای تلگرامی تذکر دادند و از او توضیح خواستند. (منبع: خبرآنلاین)
*تخریب سنگ قبر «کیارستمی»
بهمن فرمان آرا کارگردان صاحب نام سینما با نوشتن متنی از بی حرمتی و تخریب سنگ قبر «عباس کیارستمی» هنرمند فقید خبرداده است. در بخشی از این یادداشت آمده است: «شکستن سنگ قبرها، سیمانریختن روى سنگ قبر و از ریشه درآوردن نهال درخت گیلاس از کنار مزار مردى که صدها افتخار براى سینما و مملکت ما به ارمغان آورد، آن هم وقتى که در هندوستان و جاهاى دیگر دنیا به نام او درخت گیلاس میکارند! چرا ما باید تا این حد بىحرمتى را تحمل کنیم؟»
پیش از این نیز سنگ قبر هنرمندانی شهیری چون «احمد شاملو» و«هوشنگ گلشیری» نیز توسط افرادی ناشناس تخریب شده بود.
(منبع: سلام سینما)
*هفتماه معوقات مزدی ۷۰۰ کارگر آزادراه «تهران-شمال»
تعداد ۷۰۰ کارگر شرکت خصوصی پورنام شاغل در قطعه یک آزادراه تهران-شمال، از هفتماه پیش پرداختهای مزدی خود را دریافت نکردهاند. این کارگران که ظرف این مدت دوبار دست به اعتصاب زدهاند، با تهدید و اخراج تعدادی از آنان توسط کارفرما، مجبور به بازگشت به کار شده اند.
تعداد ۷۰۰ کارگر شرکت خصوصی پورنام، از پیمانکاران در زمینه سد سازی، راه سازی، پل سازی و تونل، که در قطعه یک آزادراه تهران شمال مشغول به کار هستند، از آبانماه سال گذشته معوقات مزدی خود را دریافت نکردهاند. بنا به آمار غیررسمی نزدیک به ۱۰۰ کارگر تاکنون از این مجموعه اخراج شدهاند. (منبع: هرانا)
*تاکید بر توجه به سلامت روان کارگران
محسن ایزدخواه پژوهشگر حوزه کار و تامین اجتماعی در یادداشتی نسبت به توجه بر سلامت روان کارگران تاکید کرده است. در بخشی از این یادداشت آمده است: «بیکاریهای گسترده کارگران در مقطع کنونی، به ویژه بهطورناگهانی و از همه مهمتر، بدون وجود زیرساختهای حمایتهای اجتماعی کافی، استرسها و شوکهایی غیرقابل جبرانی را بر اعصاب و روان نیروی کار برجای میگذارد و همین امرموجب ناهنجاریهای اجتماعی و خانوادگی و گاهی ارتکاب به خودکشیهای خسارتباری میشود که آثار و پیامدهای این ناهنجاری، تا سالها بر این اقشار و خانوادهها سایه سیاه میافکند.»
به نوشته این پژوهشگر حوزه کار مشکلات ناشی از استرسهای فراوان و شوکهای روانی کارگران باعث بروز بیماریهای فراوان روحی و روانی دراین قشر از شهروندان شده است. (منبع: اعتماد)
*تجمع بزرگ سپردهگذاران موسسه «کاسپین»
پنجمین ماه سرگردانی و بلاتکلیفی برای سپردهگذاران مؤسسه مجاز کاسپین در حالی آغاز شده است که جمع زیادی از این افراد که بعضی از آنها از استانهای دیگر خود را به تهران رساندهاند در مقابل ساختمان بانک مرکزی اقدام به تجمع اعتراضی و سپس راهپیمایی کردند.
مسؤولان کاسپین و بانک مرکزی سال گذشته به سپردهگذاران مؤسسه کاسپین وعده دادند نگران پولهای خود نباشند و وقفه چند ماهه در پرداخت اصل سپرده و سودهای مردم به خاطر فرآیند نقل و انتقال منابع به مؤسسه کاسپین است وشرایط به روال عادی بازمیگردد.
این در حالی است که پس از ۵ ماه هنوز سپردهگذاران در بلاتکلیفی بسر میبرند و مسؤولان بانک مرکزی و مدیران مؤسسه کاسپین نتوانستهاند نسبت به ساماندهی این مؤسسه که مجوز بانک مرکزی را یدک میکشد کاری از پیش ببرند. (منبع: وطن امروز)
*بحران زیست محیطی «پسماند» در استان گیلان
روزنامه قانون در گزارشی به بحران زیست محیطی «پسماند» در استان گیلان پرداخته است. به نوشته این گزارش؛ «در آخرین شاهکار مسئولان استان گیلان بخشی از منطقه حفاظت شده لیسار به شهرداری تالش برای احداث کارخانه کمپوست واگذار شده است. در این میان موافقت اداره کل محیط زیست استان گیلان موجب شوک همه فعالان محیط زیست کشور شده است. موافقت اداره محیط زیست گیلان با یک طرح زیست محیطی موجب شده است که فعالان محیط زیست گیلان، فریاد دادخواهی و اعتراض خود را در قالب نامهای به معصومه ابتکار رساندهاند.»
به نوشته این گزارش بحران «پسماند»های زباله در این استان آنقدر جدیست که مسوولان دست به هرکاری برای حل این بحران میزنند حتی اگر مانند این طرح خود مخرب محیط زیست باشد. (منبع: روزنلمه قانون)
*تعطیلی کارخانه قدیمی «داروگر»
روزنامه کیهان در گزارشی به تعطیل شدن کارخانه قدیمی و باسابقه محصولات بهداشتی «داروگر» پرداخته است. به نوشته روزنامه کیهان و به نقل از برخی کانالهای تلگرامی نزدیک به یک هزار نفر از کارگران بخش تولید و فروش شرکت داروگر در مرخصی اجباری به سر میبرند و این شرکت تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
شنیدهها حاکی است این تعطیلی اجباری از ۲۰ اسفند آغاز شده و تا امروز ادامه دارد. داروگر، نخستین تولیدکننده محصولات بهداشتی است که در سال ۱۳۰۷ در اصفهان تأسیس و سال ۱۳۲۰ به تهران منتقل شد. (منبع: روزنامه کیهان)
*نابودی «روستا نشینی» در ایران
بنا به اعلام موسسه مطالعاتی «یورو مانیتور» سرعت شهرنشینی در ایران بالاتر از میانگین جهانی است و آنطور که تحقیقات موسسه ملی مطالعات جمعیتی کشور نشان میدهد، ۴٠هزار روستای کشور خالی از سکنه شدهاند.
براساس آمارها نسبت روستانشینی جمعیت درسال ١٣٩۵، معادل ٢۵.٩ درصد رسیده که منفی ٢.٧ درصد نسبت به سال ١٣٩٠ کاهش یافته است. این موضوع درشرایطی رخ میدهد که خشکسالی و فرسایش شدید خاک مهمترین پیشنیاز اقتصاد روستایی یعنی کشاورزی را درمعرض تهدید قرار داده است.
به گفته کارشناسان، یکی ازعوامل نابودی اقتصاد تولیدی در ایران همین تغییر کاربری و نابودی زمینهای کشاورزی است، بهطوری که گفته میشود در ازای نابودی هر هکتار زمین کشاورزی امنیت غذایی ٢۰نفر در ایران به خطر میافتد و این درحالی است که دانشآموختگان رشته کشاورزی بالاترین نرخ بیکاری را درکشور دارا هستند. (منبع: روزنامه شهروند)
*درخواست «فرشاد مومنی» برای انتشار اسناد دروغ دولت قبل
فرشاد مومنی اقتصاددان عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: «یکی از بزرگترین خطاهای دولت یازدهم این است که حتی یک مورد از گروگانگیریهای دولت قبل را به اطلاع مردم نرسانده است، درصورتیکه مردم برای رأیدادن در انتخابات آینده باید از این مسائل مطلع باشند.»
این استاد اقتصاد خطاب به نهادهای نظارتی هشدار داد:«باید بهجای شعارهای عوامفریبانه و کشورسوز، فرصتطلبها را به مردم معرفی و آنان را محاکمه کرد.» (منبع: روزنامه شرق)
*تذکرعلی مطهری به وزیر اطلاعات درباره وضعیت «هنگامه شهیدی»
در جلسه علنی مجلس تذکر کتبی علی مطهری به وزیر اطلاعات در مورد دستگیری یک خبرنگار قرائت شد. مطهری به محمود علوی وزیر اطلاعات در مورد علت بازداشت طولانی مدت هنگامه شهیدی فعال رسانهای که منجر به اعتصاب غذای وی شده است، تذکر داد و خواهان رسیدگی به این موضوع شد.
هنگامه شهیدی روزنامه نگار و فعال سیاسی شامگاه پنج شنبه ۱۹ اسفند در منزل یکی از بستگانش در مشهد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی از لحظه بازداشت دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده است. (منبع: خبرآنلاین)
گزارش کمپین درباره هنگامه شهیدی را اینجا بخوانید.
*حسین مرعشی: «آمدن رییسی به نفع روحانیست»
حسین مرعشی، از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران در پاسخ به سوالی درباره اینکه ابراهیم رییسی رقیب جدی برای حسن روحانی در انتخابات پیش روست، گفت: « فکر میکنم کاندیداتوری آقای رئیسی برای روحانی خیلی مثبت است. آقای روحانی از کاندیداتوری آقای رئیسی ضرر نمیکند.»
به گفته وی حضور رییسی در انتخابات به نفع روحانیست هرچند که وی دقیقا به این نکته اشاره نکرد که این حضور چه تاثیر مثبتی خواهد داشت.
به اعتقاد این فعال سیاسی اصولگرایان حدود ٢۵ درصد آرای مردم را دارند؛ اگر مشارکت در حد ۵٠ درصد باشد، شانس آنها بالا میرود و اگر بالای ۵٠ درصد باشد، شانس آنها کمتر است. (منبع: شرق)
*غرق شدن دو دختر در رودخانه «هیرمند»
دو دختر ۸ و ۱۳ ساله در رودخانه «هیرمن» سیستان غرق شدند. حسن مصفا، معاون جمعیت هلال احمر استان گفت: «این حادثه ساعت ۱۷ پنج شنبه هفته گذشته به جمعیت هلال احمر اطلاع داده شد که دو تیم غواصی از شهرستان های زابل و زهک به محل حادثه اعزام شدند.
به گفته وی پس از جست وجوی تیم های غواصی با کمک نیروهای مردمی، جسد یکی از این دختران چهار کیلومتر جلوتر از محل حادثه پیدا شد. (منبع: سیستانو بلوچستان)
*روایتی از فقر و اعتیاد در منطقه «ملکآباد» کرج
روزنامه ایران در گزارشی به شرح وضعیت اسفناک منطقه «ملک آباد» کرج پرداخته است. جایی که به نوشته این گزارش مانند «نصیرآباد» پاتوق کارتنخوابها و معتادانیست که به هوای جنس ارزان به آنجا روانه میشوند.
در این گزارش آمده است: «ملکآباد تنها یک پاسگاه دارد که آن هم متعلق به بخش مرکزی منتهی به هشتگرد است. اما همین یک واحد هم اهالی را راضی نگه نداشته، میگویند بیشتر آمدنها و رفتنهایشان نمایشی است، زورشان هم به مصرفکنندهای میرسد که برایش فرقی نمیکند، گوشه خرابه بخوابد یا گوشه زندان. وگرنه اهالیحتی پلاک خانههای قاچاقچیان را هم از برند.» (منبع: ایران)
*معاون توسعه روستاها: «جریمه وامها کمر روستاییان را خم کرده»
ابوالفضل رضوی با اشاره به معضل جریمه وامهای اخذ شده توسط روستاییان وعشایر گفت: «جریمه وامهای اخذ شده کمر این عزیزان را خم کرده است که امیدواریم با بخشودگی این جرایم گام موثری برای کمک به روستاییان وعشایر برداشته شود.»
وی همچنین با تاکید براهمیت امنیت شغلی دهیاران از معاون رییس جمهور خواست تا تدابیر لازم برای امنیت شغلی فراهم شود وگفت: «اگر دهیاران امروز از امنیت شغلی خود اطمینان داشته باشند قطعا بیش از پیش میتوانند موثر باشند. از معاون اول رئیس جمهور هم میخواهیم که امروز تدبیری اتخاذ کنند که دهیاران نگران آینده خود و خانوادههایشان نباشند.» (منبع: ایسنا)
*گزارش حادثه پلاسکو؛ قصور شهرداری در ایمن سازی ساختمان
گزارش هیئت تحقیق و تفحص حادثه ساختمان پلاسکو پس از چند ماه آماده شد و براین اساس شهرداری تهران در خصوص ایمنسازی ساختمان «پلاسکو» مسوول دانسته شد و قصور شهرداری دراینباره محرز شد.
سید باقرمرتضوی عضو هیئت تحقیق و تفحص با بیان اینکه در این حادثه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران عملاً نقشی نداشت، گفت: «درحالیکه باید فرماندهی واحد مدیریت بحران وجود داشته باشد و ما نمونه این عملکرد موفق را در سیل عسلویه دیدیم که در پنجاه سال گذشته بیسابقه بود و بخوبی مدیریت شد.» (منبع: ایران)
*تلاش اهالی بزرگترین روستای گیلان برای نجات زادگاهشان
به گزارش روزنامه ایران اهالی بزرگترین روستای استان گیلان در تلاش هستند تا زادگاه خود را که از نابودی نجات دهند. به نوشته این گزارش روستای «آبکنار» که بزرگترین روستای استان گیلان محسوب میشود در ۳۵ کیلومتری شهر بندرانزلی واقع شده که مانند بسیاری از روستاهای ایران دچار مشکلات عدیده و فراوانیست و در آستانه نابودی. حالا با تلاش اهالی این روستا «باشگاهی» تاسیس شده که در کنار فعالیتهای ورزشی در امور فرهنگی نیز فعال است.
دربخشی از این گزارش به نقل از یکی از اهالی آمده است: «روستای آبکنار دو هزار هکتار است. این آبادی از سال ۱۳۰۷ برق داشته. اولین دبستان ایران را همراه با تبریز در اینجا داشتیم. تا سالها در آبکنار هزار و ۵۰۰ دانش آموز وجود داشت و خیلیها از اطراف برای درس خواندن به اینجا میآمدند. آبکنار عشق وزادگاه ماست و همه کسانی که باشگاه را راه انداختهاند به عشق آبکنار اینجا هستند تا جوانهایش افت نکنند.» (منبع: روزنامه ایران)
*اسفندیاررحیم مشایی: «به راحتی میتوانستم رییس جمهور شوم»
اسفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر محمود احمدینژاد و نزدیکترین شخص به وی در گفتگویی با روزنامه اعتماد و درواکنش به اینکه احمدینژاد برخاسته از اصولگرایی و مورد حمایت آنها بود، گفت: «اصلا اینطور نیست. اصولگرایی نه به معنای ارزشها بلکه به معنایی که امروز وجود دارد و به عنوان یک جناح سیاسی مورد توجه مردم نبوده و نیست .من نظراتم درمورد موضوعات اصلی کشور هرگز تغییر نکرده و کم هم به خاطر این نظراتم چوب نخوردهام. من هم میتوانستم راحت رییسجمهور شوم.»
وی همچنین با اشاره به سیدمحمد خاتمی نیز مدعی شد: «آقای خاتمی در میزان محبوبیت هنوز فاصله زیادی با احمدینژاد دارند. چقدر خوب بود که انتخاباتی در کشور برگزار میشد که یکی از کاندیداها آقای خاتمی بود و یکی دیگر آقای احمدینژاد. اگر چنین اتفاقی رخ میداد ما خیلی از فضای انتخابات لذت میبردیم.» (منبع: اعتماد)
*گزارش مجله «تایم» از سایه خشکسالی بر سر ایران
مجله «تایم» در گزارشی تاثیرات تغییر اقلیم بر ایران را با گزارشی تصویری شرح داده، تاثیراتی که باعث خشک شدن دریاچهها و تالابهای زیادی درایران شد و همچنان میشود. تمرکز گزارش بر دریاچه معروف ارومیه است.
در این گزارش تصویری، عکسهایی از کشتیهای به گل نشسته دریاچه «ارومیه»، دریاچه خشک «بختگان» که زمانی خانه فلامینگوها و پرندگان مهاجر بود، مرد ماهیگیری که بعد ازخشکی هامون کارش به جمع کردن بوتههای گز رسیده تا بتواند امرار معاش کند، تا روستاهای خالی از سکنه حاشیه خلیج فارس، اراضی خشک زابل و سواحل بوشهر وجود دارد که همگی بر خشکی عظیم و وسیعی صحه میگذارند که ایران را در میان گرفته است. (منبع: اعتماد)
*حاشیه نشینی ۲۰ میلیون نفر در ایران
سلمان خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: «بر اساس سرشماری اخیر ۲۰ میلیون از جمعیت کشور حاشیه نشین هستند. یعنی ۳۵ درصد از جمعیت کشور یا حاشیه نشین هستند و یا در بافتهای فرسوده و تاریخی و سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند.»
وی همچنین با اشاره به اینکه ۱۱ استان کشور بیشتر از بقیه استانها درگیر معضل حاشیه نشینی هستند گفت: «خراسان رضوی، خوزستان، لرستان، سیستان و بلوچستان، لرستان، کرمان، آذربایجان غربی و تهران از جمله این استانها هستند.»
به گفته وی مشکل «حاشیهنشینی» در ایران مسالهیی نیست که در کوتاه مدت امکان حل آن وجود داشته باشد و نیاز به برنامهریزیهای دقیق و اساسیست. (منبع: باشگاه خبرنگاران جوان)
*علی جنتی: «مردم پاسخ صداوسیما را خواهند داد»
علی جنتی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد و رییس ستاد انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری با اشاره به رفتارهای صداوسیما در دوران انتخابات در جهت تخریب دولت گفت: «هرگاه مردم احساس کردهاند صدا و سیما قصد تخریب و زمین زدن کاندیدایی را دارد کاملا عکس آن عمل کردهاند ، لذا از بابت تخریبهای این رسانه نگرانی نداریم.»
وی همچنین با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری سال ۷۶ گفت: «درسال ۷۶ نیز ما شاهد چنین وضعیتی بودیم علیرغم تمامی تخریبهایی که علیه آقای خاتمی انجام دادند ایشان بالاترین رأی را آوردند.» (منبع: ایلنا)
*کاهش ۷۳ درصدی قدرت خرید کارمندان دولت در هشت سال دولت احمدینژاد
سعید لیلاز اقتصاددان با اشاره به سیاستهای غلط اقتصادی هشتساله دولت احمدینژاد و درنظرگرفتن منافع بلندمدت گفت: «توجه شما را به این نکته جلب میکنم که قدرت خرید کارمندان دولت بین سالهای ۸۴ تا ۹۲، هفتاد و سه درصد کاهش پیدا کرده است. چنین سقوط اقتصادی در تاریخ ایران بیسابقه است. فقط قدرت خرید کارگران ایران در سال۹۰ یازده درصد کم شده است.»
به گفته سعید لیلاز در خوشبینانهترین حالت ممکن تا سالهای ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ طول میکشد تا ما قدرت خرید جامعه را به سالهای ۱۳۸۴ بازگردد. (منبع: ابتکار)
*مجید انصاری: «قوه قضاییه با تخلفات یکسان برخورد کند»
مجید انصاری معاون حقوقی رییس جمهوری در یادداشتی که در روزنامه اعتماد منتشر کرده است خواهان برخورد یکسان قوه قضاییه با تخلفات شده است. مجید انصاری از این که با «تخریبکنندگان» حسن روحانی برخورد نمیشود ٬اما مدیران کانالهای تلگرامی اصلاحطلبان بازداشت میشوند انتقاد کرده و خواستار برخورد یکسان قوه قضائیه با تخلفات شد.
دربخشی از این یادداشت با اشاره به بازداشت مدیران تلگرامی اصلاحطلب آمده است: «هرچند علت بازداشت این افراد را نمیدانم و از پروندهای که برای آنان تشکیل شده بیخبرم اما، معتقدم که در آستانه انتخابات این اتفاق برای اصحاب رسانه و فضای رسانهای کشور که پیشگامان شور و نشاط انتخاباتی هستند، خبر خوبی نبوده است.» (منبع: اعتماد)
*هشدار رییس کل بانک مرکزی درباره ترفند «موسسات مالی درحال ورشکستگی»
ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه بانکها و موسساتی که سود بالاتری نسبت به سایر بانکها میدهند در حال ورشکستگی هستند، گفت: «اینها سود بیشتری میدهند تا زمان بخرند.»
ولی الله سیف در یک گفتوگوی کوتاه خبری با تاکید بر اینکه مردم فریب نرخهای بالای سود برخی بانکها و موسسات اعتباری را نخورند، عنوان کرد که بانکها و موسساتی که سود بالاتری میدهند، نهادهای در حال ورشکستگی هستند که سود بیشتر میدهند تا زمان بخرند. به گفته وی سود بالا هزینه خطری است که سپردهگذار پذیرفته است. (منبع: ایسنا)
*علی مطهری: «ممنوعالتصویری خاتمی غیرقانونیست»
علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هنوز متوجه نشده مرجع تصمیمگیرنده درباره ممنوعالتصویری خاتمی کجاست، این دست اقدامات را خلاف قانون اساسی ارزیابی کرد و گفت که کار اصلی مجلس جلوگیری از چنین تخلفاتی است.
مطهری در پاسخ به سوالی درباره اینکه بالاخره مرجع تصمیمگیرنده این محدودیت کجاست؟ گفت: «واقعیت این است که من هم نمیدانم این مرجع کجاست. چرا که وقتی از دادستان تهران سوال کردیم که مستندشان برای این مسئله چیست، هیچ پاسخی ندادند.»
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر این تخلف از قانون اساسی است چگونه میتوان آن را جبران کرد،گفت: «متاسفانه این اتفاق افتاده و باید این رویه اصلاح شود؛ مجلس میتواند در این راستا اقدام کند.اساساً کار اصلی مجلس همین مسائل است که جلوی کارهای خلاف قانون اساسی را بگیرد.» (منبع: ایلنا)
*زبالههای رها شده در شهر «مریوان»
شهر مریوان این روزها با مشکل جمعآوری زبالهها درگیر است؛ مردم و فعالان محیط زیست این شهر ضمن ارسال عکسهایی، از عدم جمعآوری زبالههای مریوان توسط شهرداری این منطقه انتقاد کردند.
تا چند ماه گذشته، زبالههای مریوان درمکانی درمجاورت روستای عصرآباد مریوان تخلیه میشد که به دلیل نزدیکی به سکونتگاههای انسانی و عدم رعایت اصول زیست محیطی، اعتراض مردم محلی را برانگیخت، بنابراین اخیرا شهرداری با تایید محیط زیست و منابع طبیعی منطقه، محل جدیدی در دره سماقان به منظور تخلیه زبالهها انتخاب کرده است.
اما بنا به گفته فعالان محیط زیست مریوان و به تایید مسئولان استان، این موضوع نیز اعتراض بومیان منطقه را ایجاد کرده است و روستاهای نزدیک به سماقان از انتخاب این محل اظهار نارضایتی کرده و خواستار مدیریت اصولی پسماند مریوان از طریق ایجاد زیرساختهای لازم و به کارگیری تکنولوژیها هستند. (منبع: ایسنا)
*اخراج و معوقات مزدی کارگران درسه واحد صنفی
هفت نفر از کارگران قراردادی کارخانه قند یاسوج در واپسین روزهای کاری سال گذشته از سوی کارفرما برای تعدیل به واحد اداری کارخانه معرفی شدند.همه این کارگران از تاریخ ۳۰ اسفند ماه سال جاری بیکار شدهاند. به گفته برخی از این کارگران جدا از بیکاری ۷ کارگر مورد نظر پیش از کارفرمای این کارخانه سابقه اخراج نیروی کار رسمی و قرار دادی با ۲۵ سال سابقه کار را داشته است.
همچنین بیش از ۳۰ کارگر پیمانکاری داروسازی کوثر در سال جدید تعدیل شده اند. این کارگران می گویند در ماههای منتهی به آخر سال با تمام توان کار کردیم اما بعد از آغاز سال، به ما گفتند دیگر برایمان کار نیست و باید برویم.
گفتنیست که با گذشت بیش از یک سال از اخراج حدود ۲۷۰۰ نفر از کارکنان «موسسه ثامن الحجج»،تعداد زیادی از این پرسنل مدعی اند هنوز موفق به دریافت سنوات خدمت خود نشدهاند.
به گفته شماری از کارکنان بیکار شده این موسسه مالی اعتباری از دی ماه سال ۹۴ حدود ۲۷۰۰ نفر که در ۴۷۰ شعبه موسسه ثامن الحجج در سراسرکشور مشغول کار بودند، با انحلال این موسسه مالی اعتباری از سوی بانک مرکزی با همراهی شورای عالی پول اعتبار و قوه قضائیه به مروربیکار شدهاند.
*محمود صادقی: «قوه قضاییه مازاد بر مصوبه قانونی پاداش و حقوق پرداخت کرده است»
محمود صادقی نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس در بعد نظارتی از کنش های فعالی برخوردار نیست، گفت: «دیوان محاسبات ما را محرم نمی داند و گزارشات را اعلام نمی کند. البته با این وجود طبق گزارش اخیر دیوان محاسبات تخلفات گسترده ای به خصوص در نهادهای مدعی مبارزه با حقوق های نجومی صورت گرفته که به میزان ۱۰ برابر تخلفات حقوق های نجومی بوده است.»
درهمین رابطه محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه این پرداختها را منطبق بر مصوبات قانونی دانست و صحبتهای صادقی را تکذیب کرد. (منبع: ایسنا)
*ابتلای بیش از شش میلیون نفر به افسردگی در ایران
علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: «ما باید مهارت ارتباط و گفتوگو را در میان مردم تقویت کنیم تا آمار ۶.۴ میلیون نفر افسرده در کشور کاهش یابد.»
وی با اشاره به اینکه نوجوانان و جوانان و همچنین سالمندان در مردان مقابل افسردگی آسیب پذیرتر هستند، گفت: «بیکاری، طلاق، فقر، اعتیاد زیربنای افسردگی است و ما در مرحله اول سعی داریم جلوی روند شیوع افزایشی آن را بگیریم و سپس این عارضه را متوقف کنیم.»
احمدعلی نوربالا مشاور وزیر در حوزه سلامت روان نیز با بیان اینکه اضطراب، افسردگی و کارکرد اجتماعی سلامت مردم را به مخاطره میاندازد گفت: «۲۱ درصد از کل جامعه ایران به نوعی از اختلالهای روانپزشکی رنج میبرند که ۱۴.۹ درصد مردان و ۲۵.۹ درصد زنان دچار افسردگی خفیف هستند.» (منبع: خبرنگاران جوان)
*محکومیت عوامل ساخت و پخش یک سریال تلویزیونی
مدیرشبکه سه سیما، تهیه کننده و نویسنده و کارگردان سریال «پنج کیلومتر تا بهشت» که از شبکه مذکور پخش شده است بر اساس حکم صادره توسط دادگاه به پرداخت دیه به شاکی این پرونده محکوم شدند. شاکی این پرونده، خانواده پسربچهای هستند که اقدام به خودکشی و دار زدن خود کرد تا مثل کاراکتر مجموعه مذکور تبدیل به روح شود و به همه جا سرک بکشد.
براساس حکم صادره توسط دادگاه، «علی اصغر پورمحمدی» مدیر شبکه سه، «داود هاشمی» تهیهکننده و «علیرضا افخمی» نویسنده و کارگردان سریال «پنج کیلومتر تا بهشت» محکوم به پرداخت دیه به خانواده پسربچهای هستند که اقدام به خودکشی و دار زدن خود کرد.
پنج کیلومتر تا بهشت، سریالی است که در ماه رمضان سال ۱۳۹۰ از شبکه سوم سیما پخش شد. (منبع: ایرنا)
*چهار مانع بزرگ برابر «ابراهیم رییسی» در انتخابات از نظر «امیر محبیان»
امیر محبیان فعال اصولگرا و موسس حزب نواندیشان در گفتگویی با روزنامه اعتماد درباره مشکلات اصولگرایان و به طور ویژه مشکل این تشکل سیاسی در انتخابات پیشروی ریاست جمهوری گفت: «مشکلات اصولگرایی از منظر من عمیقتر از آن است که با کاندیداتوری فردی یا انصراف فردی دیگر حل شود. اصولگرایی باید در حوزههای نظری و تشکیلاتی بازنگری جدی کند؛ حتی نگاه خود در مورد حکمرانی و رابطه با مردم را نوسازی کند.»
به گفته این فعال اصولگرا «ابراهیم رییسی» در انتخابات پیشرو چهار مشکل اساسی دارد که عبارتند از؛ محمود احمدینژاد، سعید جلیلی، حزب موتلفه و همچنین شبهات و پرسشهای زیاد افکار عمومی از اصولگرایان. (منبع: اعتماد)