محکومیت جدید آتنا دائمی و خواهرانش به سه ماه و یک روز حبس
یک منبع آگاه به کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران گفت آتنا دائمی، فعال حقوق کودک و مدنی و خواهرانش «انسیه و هانیه» از سوی شعبه ۱۱۶۳ دادگاه کیفری قدس به دو اتهام «تمرد در برابر ماموران در حین انجام وظیفه» و «توهین به مامور دولت حین انجام وظیفه» به سه ماه و یک روز حبس محکوم شدهاند.
طبق حکم صادره، این حکم برای انسیه و هانیه به مدت یکسال به حالت تعلیق درآمده اما برای آتنا دایمی این مدت به حکم فعلی هفت سال حبس او اضافه شده است. طبق این حکم آنها ۲۰ روز فرصت تجدید نظر دارند. پایه این اتهامات در روز بازداشت آتنا دائمی از سوی ماموران سپاه پاسداران شکل گرفته است اما تاکنون مقامات به شکایت خانم دائمی از ماموران در آن روز رسیدگی نکردهاند.
در این حکم که روز ۲۳ اسفند ماه ۱۳۹۵ صادر شده و هفته گذشته به رویت وکیل آنها رسیده است، نوشته شده: «نظر به شرایط خاص متهمان ردیفهای دوم و سوم دادگاه اجرای حکم را در مورد ایشان مصلح ندانسته و به استناد مواد ۴۶ و ۴۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ قرار تعلیق اجرای حکم را به مدت یک سال صادر مینماید.»
این منبع درباره دادگاه این دو اتهام به کمپین گفت: «اواخر اسفند ماه ۹۵ احضاریهای آمد که آنها باید روز ۲۲ اسفند ماه در شعبه ۱۱۶۳ دادگاه کیفری شهید قدس حاضر شوند. در روز دادگاه آنها از خودشان دفاع کرده اند اما ظاهرا قاضی اصلا آتنا را نمیشناخته و همان لحظه داشته پرونده را میخوانده است. دو روز پس از دادگاه هم از سوی قوه قضاییه اس ام اسی گرفتهاند که حکم صادر شده است. اما هفته گذشته وکیل آنها با مراجعه به دادسرا متوجه حکم شده است.»
این منبع همچنین در اعتراض به اینکه هنوز شکایت آتنا دائمی و خانواده او از ماموران سپاه پاسداران در روز بازداشت رسیدگی نشده و حتی اعلام شده که شکایت او گم شده است به کمپین گفت: «عجیب این است که به شکایت سپاه پاسداران تند تند رسیدگی می شود اما به شکایت آتنا از ماموران سپاه پاسداران در زمان بازداشت آتنا و انتقالش به زندان اوین که با خشونت همراه بود نه تنها رسیدگی نشده بلکه گفته شده متن شکایت در دفتر آقای چهارمحالی، رییس زندان اوین گم شده است. در روز دادگاه وقتی از قاضی سراغ شکایت را گرفتیم اصلا از آن اطلاعی نداشت.
ماموران سپاه پاسداران با هجوم به منزل آتنا دائمی در تاریخ ششم آذر ماه ۹۵ او را برای اجرای حکم هفت سال حبسش به زندان اوین بردند. یک روز پس از انتقال او به زندان اوین، خانم دائمی از ماموران به دلیل اینکه «بدون احضاریه کتبی و طی شدن روال قانونی، خودداری مأموران سپاه از نشان دادن حکم قضایی، اقدام مأموران و بازداشت دو روز زودتر از تاریخ درج شده در حکم و همچنین اعمال خشونت و توهین مأموران سپاه حین اجرای حکم» از آنها شکایت کرد.
مدتی پس از انتقال او به زندان اوین، آتنا به همراه دو خواهرش و همسر انسیه دائمی به نام حسین فاتحی با شکایت قرارگاه ثارلله سپاه پاسداران به شعبه چهارم دادسرای شهید مقدس فراخوانده شدند. برای حسین فاتحی در اولین جلسه منع تعقیب صادر شد و پس از مدتی سه خواهر از دو اتهام «توهین به رهبری» و «توهین و ضرب و جرح عمدی» تبرئه شدند. با این حال آنها با دو اتهام دیگر در دادگاه کیفری محکوم شده اند. همه این اتهامات از اتفاقات روز بازداشت آتنا دائمی در ششم آذر ماه(۹۵) استخراج شده است.
آتنا دائمی، فعال حقوق بشر ۲۹ ساله نخستین بار در روز ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. دادگاه او روز ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. او به اتهامات اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۷ سال، به اتهام توهین به رهبری و مقدسات به ۳ سال و به اتهام اختفای ادله جرم به ۴ سال زندان محکوم شد. حکم آتنا دائمی در مهرماه ۱۳۹۵ توسط دادگاه تجدیدنظر پس از تبرئه او از اتهام «اختفای ادله جرم» به ۷ سال زندان کاهش یافت.
او در حال حاضر در زندان اوین و در حال گذراندن حکم هفت سال خود است و با حکم تازه سه ماه و یک روز هم مواجه شده است.