سخنگوی قوه قضاییه ۶۰ مدیر دولتی و اجرایی را به تخلفات انتخاباتی متهم کرد
غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول قوه قضاییه سه روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری از تخلفات انتخاباتی «۶۰ نفر از مدیران دولتی و اجرایی» گفت و اینکه پرونده همه آنها «به محاکم و دادگستری ارجاع شده و در حال رسیدگی است.» محسنی اژهای با اظهار اینکه تخلفات انتخاباتی آنها «مجرمانه» بوده گفت، این ۶۰ نفر شامل استاندار، فرماندار و بخشدار و روسای ادارات دولتی هستند.
معاون اول قوه قضاییه در روز ۲۶ اردبیهشت ماه حتی از «بازداشت دو نفر» در ستاد انتخاباتی یکی از کاندیداها خبر داد که به جرم سرقت مدارک علیه یکی از رقبا بازداشت شده اند. آقای اژهای گفت «یکی از ستادهای انتخاباتی برای اینکه اسناد و مدارکی علیه رقیب خود به دست بیاورد از برخی افراد خواسته بود که سازمان خود اسنادی را سرقت کنند و در اختیار آنها قرار دهند که برخی از افراد در این زمینه دستگیر و بازداشت شدند.»
با این حال اژهای هیچ توضیح دیگری دربارهی اینکه این دو نفر متعلق به کدام ستاد انتخاباتی بودند و اطلاعات چه ستادی را سرقت کرده اند، نداد. همچنین توضیحی دربارهی تخلفات ۶۰ نفر از متخلفان دیگر نیز نداده است. سه روز مانده به انتخابات دوره ریاست جمهوری ۹۶، معاون اول قوه قضاییه بدون هیچ توضیحی از تخلف ۶۰ نفر از مقامات کشوری خبر داده که به گفته وی در راستای انتخابات تخلف کردهاند.
غلامحسین محسنی اژهای در این سخنرانی با اشاره به اینکه آمار تخلفات انتخاباتی بالا است به مدیران دولتی هشدار داده است «مراقب باشند بیش از حد متعارف و خلاف قانون حرکتی نداشته باشند.» او در صحبتهای امروزش گفت تخلفات دهیاران «بسیار بالاست.»
غلامحسین محسنی اژهای اما دو روز پیش در تاریخ ۲۴ اردبیهشت ماه در پاسخ به اینکه یکی از نامزدهای ریاست جمهوری از عملکرد قوه قضاییه انتقاد کرده و از وجود اعدام در ۳۸ سال گذشته گفته است، با دفاع از عملکرد قوه قضاییه گفت: «حتما همین طور است که از ابتدای انقلاب تاکنون دستگاه قضایی در تمام صحنهها برای برخورد با مفسدان و تروریستها و بر هم زنندگان امنیت مردم حضور داشته و برخورد کرده است.»
آقای اژهای بدون اینکه نامی از حسن روحانی ببرد غیرمستقیم با کنایه گفت: «ما کمال تاسف را به حال برخی داریم که امروز برای رای جمع کردن حتی گذشته خود را فراموش کرده اند. فراموش کرده اند که یک روز می گفتند باید برخی از افراد رد ملاءعام مجازات شوند.» او حتی در دفاع از اقدامات قوه قضاییه و کنایه مجدد به حسن روحانی گفت: «افتخار دستگاه قضا مبارزه ۳۸ ساله با مفسدان و متجاوزان است.»
آقای روحانی روز ۱۸ اردبیهشت ماه در سخنرانی انتخاباتی خود در شهر همدان گفته بود که در روز انتخابات «مردم ایران اعلام می کنند آنهایی که در طول ۳۸ سال فقط اعدام و زنادن بلد بودند را قبول ندارند.» منظور غیرمستقیم آقای روحانی از این جمله ابراهیم رئیسی، نامزد انتخابات ریاست جهموری بود که در اعدام زندانیان سیاسی سال ۶۷ به عنوان دادستان کل کشور مسوول بود. از زمان کاندیدا شدن او برای انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ بسیاری از مردم و خانواده های که عزیزان خود را در اعدامهای سال ۶۷ از دست دادند به کاندیدا شدن او واکنش نشان داده و آن را «دهن کجی نظام به کشتار ۶۷» نامیدند.
همچنین حسن روحانی و اسحاق جهانگیری در مناظرهها و سخنرانیهای خود از بیتوجهی قوه قضاییه در «برخورد نکردن قوه قضائیه با فساد دولت قبل» گفتند که معاون قوه قضاییه نیز در پاسخ به این انتقادها گفت: «در زمان خودش پاسخ لازم و قاطع به آنها داده خواهد شد.»