بسته خبری هفته(۲۷): از شناسایی ۱۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل تا ممنوعیت ورزش «زومبا»
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*نامه هشدارآمیز درباره حمله داعش مجلس
علاالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: «به طور ویژه در مورد احتمال حمله داعش در چند ماه گذشته، نامه رسمی به سپاه پاسداران از جانب حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی نوشته شده بود.»
رییس کمیسیون امنیت ملی در تشریح اقدامات صورت گرفته از جانب مجلس در جهت ایمن سازی در چند ماه گذشته نیز گفت: «در این زمینه فراز و نشیب های فراوانی در طی چند ماه گذشته وجود داشته است اما به طور ویژه در مورد احتمال حمله داعش در چند ماه گذشته، نامه رسمی به سپاه پاسداران از جانب حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی نوشته شده بود.» (منبع: مهر)
حملات تروریستی داعش به مجلس و آرامگاه آیتالله خمینی ۱۷ نفر کشته و نزدیک به ۴۰ نفر زخمی شدند.
*درخواست «کاپیتان» از رییس جمهور برای حضور زنان در ورزشگاهای فوتبال
«مسعود شجاعی» کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران در جریان دیدار رییس جمهور با اعضای تیم ملی فوتبال از حسن روحانی خواست تا شرایط حضور زنان در ورزشگاههای فوتبال را فراهم کند و با جدیت پیگیر این موضوع باشد.
مسعود شجاعی که به نمایندگی از بازیکنان تیم ملی فوتبال با رییس جمهور صحبت کرد با اشاره به اینکه پیروزی های تیم ملی فوتبال ایران در افزایش غرور ملی و القای حس نشاط و شادی در جامعه نقش موثری دارد، گفت: «اگر امکان حضور زنان در ورزشگاههای فوتبال فراهم شود احتیاج به استادیوم ۲۰۰ هزارنفری خواهیم داشت.» (منبع: ورزش۳)
*تذکر تعدادی از نمایندگان زن مجلس به «حسن روحانی»
تعدادی از نمایندگان زن مجلس در تذکری به رئیس جمهور عنوان کردند که زنان ما نیازی به اعطای امتیازات جنسیتی ندارند و با معیار توانمندی و شایستگی میتوانند در حوزه مدیریت کلان و مدیریت ارشد کشور نقش ایفا کنند. «طیبه سیاوشی» شاهعنایتی نماینده مردم تهران، «هاجر چنارانی» نماینده مردم نیشابور، «زهرا سعیدی» مبارکه نماینده مردم مبارکه و «ناهید تاجالدین» نماینده مردم اصفهان در تذکری به رئیس جمهور خواستار استفاده از استعدادها و توانمندیهای زنان در اداره امور کشور شدند.
در بخشی از این تذکر آمده است: «از جنابعالی و دولت محترم انتظار میرود فارغ از نگاه جنسیتی در راستای اجرای بند ۱۴ اصل سوم، اصل بیستم و اصل بیست و یکم قانون اساسی فرصتهای لازم برای استفاده از ظرفیتها و استعدادهای زنان در اداره امور کشور را ایجاد کرده و امکان لازم برای ورود بانوان به عرصههای مدیریتی کشور و مشارکت موثر زنان در رشد و توسعه کشور را فراهم فرمایید.» (منبع: اعتماد)
*معوقات مزدی کارگران در سه واحد تولیدی
منابع کارگری در سمنان از تعویق دوماهه درپرداخت حقوق و مزایای بیش از هزار نفر از کارگران معدن زغال سنگ «طزره» خبر میدهند. برخی کارگران طزره که بهصورت رسمی و قراردادی در این واحد معدنی مشغول کارند با بیان اینکه مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، گفتند: «با وجود آنکه از حدود سه ماه قبل وضعیت استخراج و مالی معدن روندی رو به بهبود داشته است، اما مشکلات معیشتی ما همچنان باقیمانده است.»
همچنین در کارخانه «ایران سویچ» امنیت شغلی کارگران کاهش پیدا کرده است که به سبب کاهش تولید به حداقل ظرفیت ممکن است. کارگران این واحد تولیدی می گویند کارخانه ایران سویچ پیش از سال ۹۰ حدود ۳۷۰ کارگر داشت که این تعداد به مرور تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری به حدود ۵۵ نفر تقلیل یافته است. مدیران کارخانه ایران سوئیچ در سال ۹۲ حدود ۱۵۰ کارگر قراردادی این واحد را یکجا تعدیل کردند .آخرین اخراجی ها مربوط به حدود ۱۰ نفر از کارگران می شود که در اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل کاهش تولید از کار بیکار شده اند.
همچنین با گذشت بیش از دوهفته ازفصل برداشت چغندرقند درشهرستان «شوش» دستمزدهای کارگران فصلی که بر روی این زمینها کار میکنند پرداخت نشده است. وسعت این زمینها در حدود ۳ هزار کیلومتر است و بر روی هر هکتار از این زمینها ۵ کارگر کار میکنند که هر کدام از آنها روزانه۵۰ هزار تومان دستمزد میگیرند. با این حساب ۱۵ هزار کارگر برای دو هفته است که دستمزدهای خود را دریافت نکردهاند و با توجه به اینکه به غیر از کار کشاورزی کار دیگری در این شهرستان کوچک وجود ندارد شرایط معیشتی مناسبی ندارند.
*جدل رهبر و رییس جمهور در فضای مجازی با هشتگ «مخاطب بایدها»
پس از اینکه صفحه اینستاگرام علی خامنهای با منتشر کردن عکسی از حسن روحانی در مراسم افطار رهبر نظام و استفاده از هشتگ «مخاطب بایدها»، دامنه انتقادات خود از رییس دولت را گسترش داد و به فضای مجازی کشاند، حسن روحانی در واکنشی به این پست، مبادرت به انتشار همان عکس از خود کرد و با نوشتن متنی به طور تلویحی به جدل با یادداشت و رفتار مجازی صفحه علی خامنهای در اینستاگرام پرداخت.
علی خامنهای در مراسم افطاری بیت رهبری بعد از سخنان حسن روحانی با لحنی هشدارآمیز درباره سرنوشت «بنیصدر» سخن گفت و از دوقطبی کردن جامعه و تفسیر حسن روحانی مبنی بر انتخاب رای دهندگان بین دو نگاه در حاکمیت به شدت انتقاد کرد.
همچنین حسامالدین آشنا مشاور رییس جمهور در حساب توییتر خود نوشت: «مراقب باشیم صفحه اینستاگراممان را به کسانی نسپاریم که در برابر هزینه هایی که برای ما ایجاد می کنند مسئولیتی نمی پذیرند.»
*توضیحات عضو کمیسیون قضایی مجلس درباره مدیران تلگرامی بازداشت شده
محمدعلی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ، درباره بازداشت چند تن از مدیران کانالهای تلگرامی، گفت: «آنچه در بعضی از کانالهای تلگرامی نشر میشود یک مجموعه اخبار کذب است که مربوط به اطلاعات محرمانه و درونی دستگاهها میباشد.» وی ادامه داد: «با رصد و پیگیریهای طولانی که بر روی عوامل انتشار برخی از اخبار کذب یا محرمانه صورت گرفته است آنها بازداشت شدند.»
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: «عمده بازداشتها به علت انتشار اخبار کذب خسارتبار بوده به علاوه اینکه برخی از آنان مصداق جاسوسی نیز محسوب میشده است، که اینگونه اخبار در چنین شبکههایی که همگان اعم از دشمنان و جاسوسان نیز به آنها دسترسی دارند از مصادیق جرم است و بر همین مبنا باید با آن برخورد میشود و اقدام قوه قضاییه نیز در همین راستا بوده است.»
گفتنیاست که جمعی از خانوادههای مدیران کانالهای تلگرامی هفته گذشته از نحوه عملکرد قوه قضاییه در رسیدگی به این پرونده به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی شکایت کردند.
*مرتضی الویری: «در تهران اتفاقی مشابه دوره ۸ساله احمدینژاد افتاده است»
مرتضی الویری منتخب مردم تهران در شورای شهر آینده با اشاره به تخلفات بسیار گسترده در شهرداری تهران گفت: «اولین مساله مهم اتفاقی است که ۱۲ سال است در تهران افتاده که مشابه دوره ۸ساله احمدینژاد است. وضعیت بسیار بدتر از آن است که فکر میکردیم.
وی همچنین خواستار پیگیری مجدد طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران شد و گفت: «ما کارهایی را در این راستا انجام میدهیم و لازم است در مجلس نیز این موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.» (منبع: ایسنا)
در روزهای گذشته رحمتالله حافظی نماینده شورای شهر تهران گزارش مالی سال ۱۳۹۱ شهرداری تهران را فاجعهآمیز خوانده بود.
*دههزار دانشآموز نیازمند بدون حامی در آذربایجان شرقی
محمد کلامی مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی گفت: «اکنون ۱۰ هزار دانش آموز خانواده های نیازمند در استان بدون حامی هستند.»
کلامی بهترین راه مبارزه با فقر را آموزش و ارتقای شاخص های فرهنگی عنوان و خاطر نشان کرد: نوع فقر بعد از دهه هفتاد فرق کرده و مبارزه با فقر سخت تر شده است و نهاد های حمایتی باید در روش های مبارزه با فقر تجدید نظر کنند و طرحی نو دراندازند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۵ هزار خانوار به طور مستقیم و غیر مستقیم از خدمات مختلف کمیته امداد آذربایجان شرقی بهره مند هستند، تاکید کرد:«منابع مالی کمیته امداد محدود است و اعتبارات دولتی نیز کفاف خدمت بهتر به این تعداد خانوارهای مددجو را نمی دهد.» (منبع: مهر)
*افزایش «کولبران تحصیلکرده» در مناطق مرزی
پس از اینکه به واسطه حوادث تلخ زمستان سال گذشته نام «کولبران» و زندگی بسیار سخت آنها بیشتر برای مردم آشنا شد و طرح بیمه آنها در مجلس تصویب شد، امروزه با پدیده جدید و تلخی از جنس کولبران تحصیل کرده روبرو هستیم.
به نقل از یک کولبر تحصیل کرده آمده است: «برای پیدا کردن شغل به هر دری زدم؛ به بانکها و موسسات برای گرفتن تسهیلات مراجعه کردم، سراغ نماینده مجلس و وزیر و وکیل هم رفتم، اما هیچ حاصلی عایدم نشد. یک سال است که کولبری میکنم؛ کولبری میکنم تا نان دربیاورم، کولبری میکنم تا دوام بیاورم؛ میگوید پیدا کردن یک لقمه نان برای کولبر مستاصل و از همه جا رانده کابوس است.»
به تازگی تصویری در شبکههای مجازی از کولبری منتشر شده به نام باقر که در کنکور دکترای سال ۹۵ صاحب رتبه ۱۲ شده است و در ارتفاعات مریوان کولبری میکند؛ باقر، لیسانسه ریاضی محض است و فوق لیسانس برنامهریزی شهری هم دارد. (منبع: ایلنا)
*برگزاری چندین تجمع صنفی و کارگری در کشور
گروهی از کارگران پیمانی شهرداری شهر «نی ریز» در اعتراض به چند ماه معوقات مزدی خود ،مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. این کارگران که در شهرداری شهر نی ریز از توابع شهرستان نی ریز در استان فارس مشغول کارند. روز (۲۰ خرداد ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند.
گروهی از کارگران شاغل در کارخانه «گسترش توسعه صنعت آذربایجان» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع کردند. کارگران این واحد تولیدی در تماسی با اعلام این خبر گفتند؛ گروهی از کارگران شاغل در «شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع کردند. آنها میگویند دلیل اعتراض امروز حدود ۴۰ نفر از کارگران شاغل در این واحد تولیدی، تاخیر در پرداخت مزدی آنها در یکسال ونیم گذشته بوده است.
کشاورزان غرب اصفهان با هدف مطالبه حق آبه خود، مقابل شرکت آب منطقه ای اصفهان تجمع کردند.این افراد که سهم ۲۴۰ میلیون متر مکعبی خود از آب زاینده رود را مطالبه می کنند می گویند: «سهم آب کشاورزان شرق اصفهان داده شده اما مسوولان به وعده های خود برای دادن سهم کشاورزان غرب استان عمل نکردند» کشاورزان از آب منطقه ای خواسته اند، حق آبه دائمی با محاسبات دقیق و شفاف داشته باشند.
پس از استعفای دسته جمعی هیات«بورد پاتولوژی» و اعتراض مدیران گروههای پزشکی و انصراف کتبی دستیاران پاتولوژی، این بار «دستیاران پاتولوژی» مقابل معاونتهای آموزشی دانشگاهها تجمع کردند. تجمع آنها در اعتراض به تصویب آییننامه اخیر وزارت بهداشت که به افراد غیر پزشک و فارغالتحصیلان تکرشتهای علوم پایه اجازه میدهد با یک دوره کوتاه مسئولیت همه بخشهای آزمایشگاه جنرال پزشکی را به عهده بگیرند عنوان شده است.
*تشکیل پرونده قضایی برای قهرمان «ووشو» حاضر درهمایش انتخاباتی روحانی
دادگستری اصفهان با انتشار بیانیه ای درباره پرونده قضایی شهربانو منصوریان ملی پوش ووشو اهل شهرستان سمیرم استان اصفهان توضیحاتی داد. روابط عمومی نهاد در این بیانیه اشاره کرد خانم منصوریان به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق هیاهو و ایجاد تجمع در زمان انتخابات به دادسرا احضار و اتهامات در این خصوص به وی تفهیم شده است.
این ورزشکار دارنده نشان طلای جهانی در رشته ووشو ۲۴ اردیبهشت امسال در جریان سفر تبلیغاتی حسن روحانی به اصفهان در محل میدان نقش جهان با حضور در جایگاه ویژه، نشان خود را به وی تقدیم کرد.
روابط عمومی دادگستری کل استان اصفهان روز یکشنبه با انتشار بیانیه ای اظهارات بانوی ووشوکار منتشر شده در برخی رسانهها را کذب اعلام کرد و این اقدام را مصداق نشر اکاذیب دانست. (منبع: ایرنا)
*ممنوعیت ورزش «زومبا» در ایران
فدراسیون ورزشهای همگانی در ابلاغیهای، ممنوعیت برخی از فعالیتها از جمله ورزش زومبا در باشگاههای ورزشی را اعلام کرد. در این ابلاغه فعالیتهایی مانند زومبا، اجرای حرکات موزون و رقص به هر شکل و عنوانی غیرقانونی اعلام شده است.
اداره کل ورزش و جوانان استان البرز اعلام کرده که “علی مجد آرا” رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی طی نامهای به غفرانی دبیر کمیسیون ماده ۵ وزارت ورزش و جوانان و مدیرکل ورزش و جوانان استان البرز، خواستار ابلاغ ممنوعیت برخی از فعالیتهای ورزشی شده است. (منبع: هرانا)
زومبا نوعی حرکات منظم و برنامه ورزشی است که توسط رقصنده کلمبیایی کریستوفر آلبرتو پرز و در دهه ۱۹۹۰ بنیان گذاشته شد. زومبا از حرکات رقص و ایروبیک تشکیل شده است.
*مرگ ۵۵۰۰ ایرانی براثر آلودگی هوا در سال گذشته
سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست از مرگ ۵هزار و ۵۰۰ نفر از هموطنان بر اثر آلودگی هوا در سال ۹۵ خبر داد و گفت: «این آمار که در سالهای گذشته به ۸ هزار نفر میرسید تا حدودی کاهش یافته اما باید به صفر برسد.»
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست از اختلاف سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر سر پسماندهای عفونی خبر داد و گفت: «در مورد پسماندهای پزشکی و عفونی اختلاف بین وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست وجود دارد چرا که آنها اعلام میکنند پسماندهای عفونی بعد از عبور از دستگاه اتوکلاو (دستگاههای ضدعفونی کننده وسایل پزشکی) عادی میشود، اما سازمان محیط زیست چنین نظری ندارد.» (منبع: تسنیم)
*انتقاد مشاور نماینده علی خامنهای در سپاه از برخی دولتمردان
یدالله جوانی٬ مشاور نماینده علی خامنهای در سپاه پاسداران٬ به طور تلویحی حسن روحانی را دارای «افکار کوتهبینانه سیاسی» نامید که «گسلهای قومیتی» را تقویت میکند.وی با اشاره به ماجرای دو حمله تروریستی اخیر در تهران که عوامل آن شهروندان مناطق غربی ایران بودند٬ گفت: «مردم کُرد خود را از مردم دیگر مناطق کشور جدا نمیدانند و ایرانی میدانند و برای تأمین امنیت کشور و نظام سرمایهگذاری میکنند.»
معاون سیاسی سابق سپاه افزود «متأسفانه گهگاهی برخی سیاسیون و رسانههای ما با افکار کوتهبینانه سیاسی، مسائلی را مطرح میکنند که این گسلهای قومیتی را تقویت میکند.» اشاره وی به سخنان حسن روحانی در کارزار دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است که بر حقوق اقلیتهای قومی اشاره داشت. (منبع: تسنیم)
*علی مطهری: «آتش به اختیار دوطرفه است»
علی مطهری نایب رئیس مجلس با بیان اینکه عبارت “آتش به اختیار” شامل همه حوزهها اعم از فرهنگی، سیاسی و اقتصادی می شود، گفت: «آتش به اختیار دو طرفه است.»
وی با اشاره به سخنان علی خامنهای که در آن از لفظ «آتش به اختیار» برای مقابله با اهمال مسوولین به کار گرفته شد و تشریح این سخن، گفت: «اگر آزادی بیان مخدوش شد و به منتقدان حکومت اجازه اظهار نظر داده نشد یا افرادی را بدون حکم قضایی و بر خلاف قانون اساسی حصر خانگی کردند و یا مدیران کانالهای تلگرامی پرمخاطب را قبل از انتخابات بدون هرگونه توضیحی بازداشت طولانی مدت کردند یا دانشجویان و خبرنگارانی را به اتهامات واهی و با انگیزه سیاسی بازداشت یا ستارهدار کردند، در اینجا دانشجویان و بلکه سایر اقشار مردم آتش به اختیارند چون مسئولان به وظیفه خود عمل نکرده اند.» (منبع: خانهملت)
*جعل امضاء در «مجلس شورای اسلامی» برای سوال از رییس جمهور
روزنامه «همدلی» در گزارشی به موضوع امضاهای جمعآوری شده برای سوال از حسن روحانی درباره عملکرد دولت و بانک مرکزی در قبال موسسات مالی و اعتباری به ویژه کاسپین پرداخته است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «تاکنون بیش از ۱۰ نماینده مجلس از امضای خود در این سوال اظهار بیاطلاعی کرده و مسئله را تکذیب کردهاند. این اولین بار نیست که برخی نمایندگان با اغراض سیاسی همکاران خود را فریب داده و به بهانه یک موضوع بیارتباط، از نمایندگان امضا گرفته و آن را با عنوانی دیگر منتشر میکنند. به عنوان مثال در مجلس نهم جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد در اقدامی سیاسی برای مقابله با مذاکرات هستهای دولت یازدهم، طرحی سه فوریتی را برای توقف مذاکرات با ۸۰ امضا به هیات رئیسه داد که اکثر امضاکنندگان آن طرح سه فوریتی از امضای خود پای آن طرح اظهار بیاطلاعی کردند.»
*اعتراض عضو شورای شهر به فروش «باغات» شهر تهران
محمد حقانی رییس کمیته رییس کمیته خدمات شهری شورای شهر تهران در تذکری گفت: «باغات شهر تهران سرنوشت عجیبی دارند از ابتدای انقلاب تاکنون قانون حفظ و گسترش باغات هیچگاه اجرایی نشده و این در حالی است که بیشتر باغات متعلق به افراد ثروتمند و فراری بوده که پس از انقلاب در اختیار بنیادها قرار گرفت و آنها نیز نسبت به نگهداری این باغات هیچ همتی را نداشتند.»
این مقام مسوول همچنین خطاب به افرادی که این باغها را با قیمت پایین از بنیادها خریداری میکنند گفت: «یقین بدانید که شورای بعدی اجازه ساخت و ساز در این باغها را نخواهد داد.» (منبع: قانون)
*گزارشی از پژهشی «محرمانه» در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد
روزنامه شهروند در گزارشی به پژوهشی در خصوص دلایل بازماندگی دختران اشاره کرده است است. پژوهشی که با آغاز دولت نهم متوقف و «محرمانه» دانسته شده بود.
در بخشی از این گزارش و به نقل از «گلنار مهران»، روانشناس و مدرس دانشگاه الزهرا آمده است: «دلایل بازماندگی از تحصیل دختران روستایی و عشایر با همکاری وزارت آموزش و پرورش و یونیسف در اواسط دهه ٧٠ انجام شد واین طرح تا سالهای اول دهه ۸۰ هم ادامه داشت ولی با شروع دولت آقای احمدینژاد این طرح متوقف و نتایج آن محرمانه اعلام شد.»
به گفته این استاد دانشگاه نتایج برآمده از این طرح نشان میدهد که عوامل متعددی از جمله تفکرات سنتی مانند اعتقاد به بیحاصل بودن تحصیل برای دختران و همچنین نبود امکانات کافی و کمبود شدید معلم زن در این مناطق باعث شده تا آمار بازماندگان از تحصیل در میان دختران روستایی بیشتر باشد.
*دکلهای برق، عامل مرگ پرندگان بومی درمنطقه حیاتوحش «شادگان»
احمد موسوی آزاد، رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان آبادان با اشاره به جسد تعدادی از «فلامینگو»های منطقه حیاتوحش «شادگان» گفت: «کنار باند غربی مسیر جاده دو بانده آبادان- ماهشهر، چهار- پنج رشته خط انتقال برق فشار قوی وجود دارد. این رشتهها در قسمتی از پناهگاه حیاتوحش شادگان قرار گرفتهاند. رشتههای سیم خیلی خیلی ظریف است و پرندهها با آن برخورد میکنند و از بین میروند.»
به گفته وی دکلهای برق سی سال پیش در این منطقه کار گذاشته شدهاند و بدون توجه به این منطقه زیست محیطی تاکنون هیچ اقدامی برای جابهجایی آنها نشده است. (منبع: شهروند)
*نارضایتی ۹۷ درصد پرستاران از طرح «تحول سلامت»
ژاله عزتی، معاونت آموزشی-پژوهشی سازمان نظام پرستاری گفت: «ما مستند داریم که ٩٧ درصد از پرستاران از طرح تحول نظام سلامت بهشدت ناراضی هستند. این مسئلهای بود که از ابتدا چندین بار گفته و سپس تکرار شد و نهتنها از طرف ما بلکه از سوی بسیاری از مسئولان قبلی وزارت بهداشت متأسفانه هیچ اقدامی صورت نگرفت.»
وی با تاکید براینکه درحال حاضر تعداد نیروی پرستار در کشور کافی نیست، گفت: «ما فارغالتحصیل رشته پرستاری کم نداریم؛ اما بسیاری از اینان مجوز استخدام بعد از فارغالتحصیلی ندارند. درحالحاضر بسیاری از این فارغالتحصیلان اقدام به مهاجرت میکنند.» (منبع: شرق)
*استخدام بیضابطه پنج هزار نفر در شهرداری تهران
بنا به درخواست شورای شهر جعفر تشکری هاشمی، معاون منابع انسانی شهرداری تهران برای ارائه گزارشی درخصوص جذب غیرقانونی نیروی کار در زیرمجموعههای شهرداری تهران، به شورای شهر آمد که پاسخ قانع کنندهیی دراینباره به نمایندگان شورای شهر نداد.
رحمتالله حافظی، عضو شورای شهر تهران که پیشتر گزارش سازمان بازرسی از شرکت بهرهبرداری مترو را منتشر کرده بود، با بیان اینکه معاون شهردار دارد آمار غلط به اعضا و مردم میدهد، تأکید کرد گزارش و آمار ارائهشده از سوی معاون شهردار باید راستیآزمایی شود. او گفت: «آنچه ایراد گرفته شده در گزارش رسمی سازمان بازرسی کل کشور آمده است که یک نهاد قانونی است؛ مگر اینکه سازمان بازرسی اعلام کند گزارشی که منتشر کرده اشتباه است.» (منبع: شرق)
*انتصاب رییس جدید بنیاد «تعاون بسیج»
روزنامه شرق در گزارشی به بهانه انتخاب رییس جدید بنیاد تعاون بسیج، به معرفی این بنیاد مشتق از سازمان بسیج پرداخته است. در روزهای گذشته با حکم سردار غلامحسین غیبپرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار «حمیدرضا تقیزاده»، رئیس بنیاد تعاون بسیج شد و سردار «غلامرضا نوشادی» از این سمت خداحافظی کرد.
در این گزارش به تمامی بخشهایی که این بنیاد در آن فعالیت میکند اشاره شده که لیست بلندبالایی از شرکتهای مختلف در زمینههای مختلف اقتصادی و آموزشی و پزشکی با محوریت خدمت رسانی به بسیجیان پرداخته شده است. از جمله این بنگاههای اقتصادی میتوان به «بانک مهر اقتصاد» اشاره کرد.
دربخش پایانی اساسنامه این بنیاد قدرتمند آمده است: «در صورت انحلال بنیاد، پس از تصفیه، کلیه اموال و داراییهای بنیاد در اختیار مقام معظم ولایت فقیه قرار میگیرد»
معدن «یورت» در استان گلستان که چندی پیش دچار حادثه شد و جان معدنچیان از دست رفت نیز متعلق به این بنیاد است. گفتنیست که این بنیاد از پرداخت مالیات نیز معاف است.
*افزایش ۵۰ درصدی آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور
قاسم سبزعلی فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها گفت: «باید برنامهریزی ویژهای برای کاهش حریق در مراتع داشته باشیم، چراکه آمار نشاندهنده افزایش ۵۰ درصدی حریق در این مناطق است»
همچنین علی تیموری مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به کم شدن وسعت درگیر حریق در مناطق جنگلی و مراتع گفت: « در سال ۹۴ و در مقایسه با سال ۹۳، شاهد کاهش ۵۱ درصدی وسعت درگیر با حریق بودیم که این عدد در سال ۹۵ و در مقایسه با سال ۹۴ به ۳۶ درصد و در سال ۹۵ و در قیاس با سال ۹۳، یعنی در بازهای دوساله به ۶۷ درصد رسید.»
به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها ۹۵ درصد آتش سوزیها عامل انسانی دارد. در روزهای گذشته بخش زیادی از جنگلهای استان کهکیلویه و بویراحمد طعمه حریق شد.
*درخواست نمایندگان مجلس از رییس جمهور برای غیرامنیتی شدن دانشگاهها
بیست نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با نوشتن نامهای خطاب به حسن روحانی از رییس جمهور خواستند تا فضای امنیتی دانشگاهها برطرف شود. عدم صدور مجوز برای برخی تشکلها در کنار نظارت غیرقانونی پیش از انتشار بر نشریات و تهدید و برخوردهای سختگیرانه با فعالیتهای دانشجویی در کمیتههای انضباطی از جمله محورهای این نامه است.
نمایندگان مجلس در این نامه، شش بند را مطرح کرده و خواستار ارائه گزارش مبسوط درباره اقدامهای صورتگرفته در راستای تحقق موارد ذیل شدهاند.
علی مطهری، مصطفی کواکبیان، الیاس حضرتی و محمدعلی وکیلی از امضاء کنندگان این نامه هستند. (منبع: شرق)
*ادعای نماینده مجلس مبنی بر وجود عوامل «داعش» در دفتر مسوولان کشور
محمد دهقان، نماینده طرقبه و چناران، با تأکید بر اینکه مسائل ضد امنیتی و تروریستی بدون اجرای پروژه نفوذ تحققپذیر نیست، گفت: «حتما اتفاقات ضدامنیتی که در کشور میافتد، با چندین واسطه انجام میشود. در گذشته نیز اینگونه بوده است، افرادی که به مجلس حمله کردند، همین چند نفر نبودند و بازوهای متنوعی در داخل کشور داشتند که از آنها حمایت کرده و به آنها تغذیه اطلاعاتی دادند.»
این نماینده مجلس مدعی شد که داعش بازوانی دارد ازجمله جاسوسانی که در دفتر برخی مسئولان کشور لانه کردهاند و به گفته وی باید با آنها برخورد شود. (منبع: مهر)
*خروج سند ۲۰۳۰ از دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی
پس از واکنش صریح و آشکار علی خامنهای با سند آموزشی ۲۰۳۰ یونسکو و هشدار به مسولان دولت درباره اجرای آن موضوع این سند از دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج شد.
حسن روحانی هم قبلا توضیحاتی درباره سند ٢٠٣٠ در اینستاگرام خود نوشته بود: «فریبکاران حتی به رهبری هم گزارش دروغ دادند و مدعی هستند دولت مصرانه به دنبال اجرای این سند است. کلیه اقدامات درخصوص سند ۲۰۳۰ با نظر رهبری و با ابلاغ معاون اول رئیسجمهور به دستگاههای ذیربط در ششم اردیبهشت ۹۶، متوقف شده است. یعنی ۱۱ روز پیش از رهنمودهای رهبر انقلاب در سخنرانی ۱۷ اردیبهشت ۹۶»
علی مطهری نماینده مجلس نیز با اشاره به اینکه سند ۲۰۳۰ هیچ خسارتی به نظام وارد نمیآورد به شکلی از این سند یوسکو دفاع کرده بود.
گزارش کمپین درباره سند ۲۰۳۰ یونسکو را اینجا بخوانید.
*گزارش سوال برانگیز مجلس از حادثه معدن «یورت» گلستان
پس از گذشت ۴۰ روز از حادثه معدن «یورت» در استان گلستان، مجلس شورای اسلامی در گزارشی به چرایی و علل این حادثه تلخ پرداخته است. بنا به گزارش مجلس به علت فنی حادثه اشاره شده، اما از اعلام قصور متولیان این معدن امتناع شده و به نظریه کارشناسان رسمی دادگستری و بررسی دقیق قضائی منوط شده است. درعینحال بر کوتاهی نظام مهندسی معدن در نظارت این معدن تأکید شده است.
همچنین دراین گزارش با بررسی سهامداران عمده و خرد و سیستم مدیریتی، اعلام شده اکثر سهام شخصیتهای حقوقی به صورت مستقیم و غیرمستقیم متعلق به شرکت سرمایهگذاری مهر اقتصاد ایرانیان بوده و عملا مدیریت معدن در اختیار شرکت فوقالذکر است.
گفتنیست این شرکت سرمایهگذاری متعلق به «بنیاد تعاون بسیج» است.
*خسارت ۱۳۷ میلیاردی «گرما» بر بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان
درپی شدت گرفتن گرما در استان سیستانو بلوچستان که مشکلات فراوانی را برای شهروندان و روستاییان این استان به وجود آورد بخش کشاورزی این استان نیز دچار خسارت مالی بسیار زیادی شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سیستان گفت: «بر اثر گرمای بی سابقه در سیستان و بلوچستان به محصولات زراعی، باغی، دام، طیور و قسمت تأسیسات بخش کشاورزی استان۱۳۷ میلیارد و ۲۸۲ میلیون تومان خسارت وارد شد.»
به گفته مسوولین این استان مهمترین مشکل کشاورزی در منطقه بلوچستان مساله کمابیست. گرمای بیسابقه در این استان باعث شد تا تعرفههای برق در این استان کاهش پیدا کند. (منبع: سیستانوبلوچستان)
*وزیر اقتصاد: «شرایط کسب وکار درکشورآشفته است»
علی طیبنیا وزیر اقتصاد با اشاره به برخی مشکلات ساختاری گریبانگیر رشد اقتصادی کشور، همچون “پایین بودن نرخ رشد”، “نوسانات شدید” و “سهم ناچیز ارتقای بهره وری در رشد اقتصادی” گفت: «مجموعه این موارد، شرایط را فراهم کرده است که در صورت تداوم، قطعاً نخواهد توانست به بهبود سطح زندگی مردم منجر شود.»
وی همچنین دشواری و پیچیدگی فرآیند کسب مجوز فعالیت اقتصادی را مانعی مهم پیش پای سرمایه گذاران و عامل بازدارنده بهبود محیط کسب و کار در کشور خواند. (منبع: خبرنگارانجوان)
*وزیر علوم: «جلوی فرار مغزها را گرفتهایم»
محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: «دولت یازدهم عملکرد خوبی در جذب نخبگان داشته است و اینکه عدهای میگویند؛ فرار مغزها افزایش داشته است صحیح نیست.»
وی همچنین در خصوص بازگشت بسیاری از دانشجویان بورسیه به ایران گفت: « ۱۰ تا ۱۵ درصد بورسیههایی که به خارج از کشور رفته بودند به کشور بازگشتهاند. بازگشت اشخاصی که بورسیه تحصیلی شدهاند، قطعا با تأخیر رو به رو خواهد بود و این نادرست است که عنوان کنیم فرار مغزها صورت گرفته است. هنگامی میگوییم فرار مغزها صورت گرفته که شخصی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بورسیه شده و تا سه سال بعد از اتمام تحصیلات خود به کشور بازنگردد.» (منبع: ایران)
*افتتاح زودتر از موعد خط هفت متروی تهران
روزنامه ایران در گزارشی به ماجرای افتتاج زردتر از موعد خط هفت متروی تهران پرداخته است که با واکنشهای بسیار منفی روبرو شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «خط ۷ مترو تهران در حالی دیروز به استقبال هفتمین روز گشایش خود رفت که این نوزاد تازه متولد شده ۲۲کیلومتری، صدای گریههایش بسیاری را کلافه کرده بود. اگر مسافر ایستگاه تازه افتتاح شده غرب تهران باشید و بخواهید گرمای طاقت فرسای روی زمین را با سرمای دل انگیز واگنهای مترو، تاخت بزنید، باید صابون معطلی چند ساعته را هم به تنتان بمالید.علاوه بر این باید گرد و غبار و بوی تند شیمیایی ناشی از ایستگاههای تازه گشایش شده را هم روی چشم بگذارید چرا؟ چون شما با یک نوزاد نارس چند روزه مواجهید که معلوم نیست با چه استدلالی، ۷ ماهه متولد شده.»
*هشدار درباره «فرونشست زمین» در تهران
محمد درویش دیر کل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «متاسفانه فرونشست زمین در تهران به دلیل بی توجهی ها به حد نگران کنندهای رسیده است .»
به گفته این مقام مسوول در طی دوره چهارساله شرایط تهران به وضعی نگرانکننده رسیده است، بطوریکه سطح آبهای زیرزمینی بین ۷ الی ۱۷ متر کاهش یافت و فرو نشست زمین به ۹۰ برابر حد استاندارد اتحادیه اروپا رسید.
وی با اشاره به اینکه تهرانیها ساعات زیادی از عمر خود را در ترافیک هدر میدهند، گفت: «متاسفانه با ساختوسازهای بیش از اندازه در منطقه ۲۲ تهران گلوگاه غربی و شرقی باد را مسدود کردند و به آلودگی هوا دامن زدند. با توجه به این موارد هیچ دفاعی از عملکرد شورایشهر چهارم وجود ندارد.» (منبع: ایلنا)
*اعتراض و تجمع مستدام «پلاسکونشینان» در هفته گذشته
مجتبی درودیان رییس اتحادیه پیراهندوزان با اشاره به اینکه کسبه پلاسکو مقابل محل ساختمان فروریخته پلاسکو جمع شده و اعتراض کردهاند، گفت: «طی روزهای اخیر کسبه پلاسکو مقابل شهرداری منطقه، بنیاد مستضعفان و دادستانی جمع شده و اعتراض خود را نسبت به وضعیت موجود اعلام کردهاند، چراکه هنوز تکلیف ساخت ساختمان جدید مشخص نیست و همچنین حتی یک نفر از کسبه پلاسکو هم موفق به دریافت وام از سوی بانکهای مختلف نشدهاند.»
وی در پاسخ به این سوال که اکنون عمده درخواست کسبه پلاسکو که آنها را مجبور به چندین روز تجمع در اماکن مختلف کرده از چه قرار است، توضیح داد: «یکی از بحثهای مهم موضوع ساخت و ساز مجدد ساختمان است که در گذشته اینگونه عنوان شده بود اردیبهشتماه روند ساخت آن آغاز میشود، اما پس از مدتی این موضوع به خردادماه موکول شد و اکنون میگویند شهریورماه همین موضوع کسبه را نگران کرده است که مبادا اصلا قرار بر ساخت مجدد نباشد.» (منبع: ایسنا)
*مرگ کارگر جوان به دلیل گودبرداری غیراصولی
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از ریزش آوار بر اثر گوبرداری غیراصولی در میدان هروی این شهر خبر داد.
به گفته وی کارگران مشغول کار بودند که ضلع شمالی محل گودبرداری شده که دیوار مشرف به حیاط ملک بود به یکباره تخریب شد و دو کارگر در زیر آوار مدفون شدند.
وی در تشریح حادثه نیز گفت: «کارگر ۲۳ سالهای که در زیر آوار نیمهمدفون شده بود زنده و مصدوم از زیر آوار خارج شد اما کارگر ۲۷ سالهای که به طور کامل زیر آوار مانده بود با تأیید عوامل اورژانس فوت شده بود.» (منبع: مهر)
*شناسایی ۱۱۰هزار کودک بازمانده از تحصیل در ایران
احمد میدری معاون رفاهی وزارت رفاه گفت: «در جریان طرح شناسایی بازماندگان از تحصیل ۱۱۰هزار کودک شناسایی شدند که ۵۵هزار نفر آنها تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار گرفتند.»
همچنین ابوالحسن فیروزآبادی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «حدود ۱۰ تا ۱۲میلیون جمعیت حاشیهنشین در کشور وجود دارد که عوارض زیادی را برای کودکان کار در این مناطق ایجاد کرده است.»
به گفته زهرا رحیمی مدیرعامل جمعیت امام علی کودکان زبالهگرد روزانه ۱۰ تا ۱۵ ساعت با حقوق بسیار اندک و در مجاورت تعفن و آلودگی شهری و همزیستی با موشها و اقسام حشرات موذی کار میکنند. که سیستم غلط جمعآوری زباله و پسماندها باعث مبتلا شدن آنها به انواع بیماریها میشود.
به گفته وی هم اکنون در یکی از نواحی جنوبی تهران، یک حاشیه جدید در حال شکلگیری است. عدهای با مهاجرت از بلوچستان و پاکستان با انگیزه بازار کار گلفروشی وارد آن منطقه میشوند. (منبع: ایسنا)
*کنایه امام جمعه تهران به «حسن روحانی»
کاظم صدیقی٬ امام جمعه موقت تهران در واکنش به حادثه تروریستی تهران گفت: «ین حادثه البته ترقهای بیش نبود و مردم ما نمیترسند، اما هشدار بود که برخی دهه ۶۰ را فراموش و تجاهل نکنند.»
وی با انتقاد از افرادی که اِعمال قانون و اراده ولی فقیه علیه جلادان را مورد خدشه قرار میدهند گفت: «برخی چگونه رویشان میشود که آن زمان کنار این جریانات بودند، ولی از گذشته خود پشیمان شدهاند؟»اشاره وی به سخنان حسن روحانی در کارزار انتخاباتی خود است که به طور تلویحی از ابراهیم رئیسی به عنوان یکی از دستاندرکاران اعدامهای مخالفان جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ انتقاد کرده بود.
احمد علمالهدی٬ امام جمعه مشهد هم با اشاره به حملات تروریستی تهران گفت : «عدهای برای قدرتیابی از ناپاکترین جریانهای تاریخ انقلاب که منافقین هستند بهره میبرند تا عدهای بیدین را به دنبال خود بکشانند و از آنان اردوکشی سیاسی کنند.» نماینده علی خامنهای در استان خراسان رضوی٬ اعضای سازمان مجاهدین خلق را «داعشیهای دهه ۶۰» نامید.
*نماینده مجلس: «از برخی بلندگوهای دولتی صدای رژیم صهیونیستی به گوش میرسد»
حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: «اخیرا بلندگوها و صداهایی برخواسته که در این بلندگوها و صداها بیعدالتی میشود و گروههایی در داخل کشور خونخواه منافقین شدند و صدای رژیم صهیونیستی از گلوی آنها بیرون میآید و همان ادعایی که رژیم صهیونیستی سی سال است انجام میدهد، امروز این ادعاها از گلوی آنها بیرون میآید و متاسفانه برخی از این افراد هم تریبون دارند و هم منصب و جایگاه در دولت دارند»
به گفته وی همچنانکه در دهه شصت با توطئهای مثل جنگ تحمیلی و توطئههای گروههای تروریستی و توطئههای ایجاد مناقشه در قومیتها و همینطور فتنه بنیصدر روبرو بودیم، لذا لازم است یکبار دیگر دهه ۶۰ را مورد مرور و بازخوانی قرار دهیم و روند جریانات و گروهها را بررسی کنیم. (منبع: خبرگزاری بسیج)
*تلاش برای پخش بیشتر مسابقات ورزشی زنان از تلویزیون
روزنامه شرق در گزارشی به مساله پخش مسابقات ورزشی زنان از تلویزیون جمهوری اسلامی پرداخته است. در این گزارش به اشاره به مسیر طی شده در صداوسیما برای پخش مسابقات ورزشکاران زن ایرانی در میادین مختلف و به نقل از فریبا محمدیان، معاون وزارت ورزش و جوانان در امور بانوان آمده است: ««در جلسات متعدد وزیر ورزش و جوانان با مسئولان شبکه ورزش درخصوص امکان پخش مسابقات تلویزیونی رشتههای مختلف ورزشی زنان گفتوگوهایی صورت گرفته و مدیران این شبکه آمادگی خود را برای پخش رقابتهای ورزشی بانوان با حفظ شئونات اسلامی اعلام کردند. البته درحالحاضر رقابتهای برخی رشتهها چون تنیس روی میز زنان پخش تلویزیونی دارد و درخصوص برخی رشتهها نیز با هماهنگی صداوسیما و رعایت برخی ملاحظات، امکان پخش تلویزیونی فراهم میشود»
*روایتی از دیدار «اصلاحطلبان» با علی خامنهای
عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات درخصوص چگونگی رابطه اصلاح طلبان و رهبری با اشاره به دیدارهای چندباره «اسحاق جهانگیری» با علی خامنهای گفت: «جهانگیری خیلی امیدوار است و معتقد است این رفت و آمدها می تواند اگر مسائلی فی مابین باشد، حل کند. در آخرین دیدارهم رهبری گفته بودند با حضور اصلاح طلبها مشکلی ندارند. مطالبی هم در مورد آقای خاتمی و محدودیتهای ایشان در آن دیدار مطرح شده بود.»
وی با اشاره به اینکه اصلاحطلبان برای انقلاب و نظام هزینههای زیلدی دادهاند گفت: «کسانی مانند آقای مصباح یزدی ادعای حمایت از رهبری را دارند ولی نظر آنان برخلاف نظر امام است. امام می گوید میزان رای ملت است ولی او می گوید ملت چه کاره هست که تصمیم بگیرد؟ نباید شرایط به گونه ای پیش برود که این نظرات و دیدگاهها به عنوان دیدگاههای مدافعان رهبری مطرح شود»
(منبع: خبرآنلاین)
*برگزاری چند تجمع صنفی و کارگری
بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران معدن «سرب و روی انگوران» و اهالی منطقه انگوران که این معدن در آن واقع شده است، مقابل شرکت «کالیسیمن» مالک این معدن در استان زنجان تجمع کردهاند. جمعی از این کارگران گفتند که در این تجمع نزدیک به یکصد نفر از کارگران بیکار شده معدن سرب و روی و اهالی منطقه انگوران که این معدن در آن واقع شده است حضور داشتند. اصلی ترین دلیل برگزاری این تجمع که مقابل شرکت کالیسیمن مالک این معدن برگزار شده بود اعتراض به وضعیت اشتغال و به کارگیری اهالی این روستا است چرا که به غیر از این معدن صنایع دیگری در این شهر وجود ندارد.
همچنین بیش ازچهارصد نفر از کارگران شرکت «آذر آب» اراک مقابل استانداری این استان تجمع کردند. این کارگران که از اسفند ماه سال گذشته مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده می گویند: «حدود ۱۵۰۰ نفرهستیم که برای ۳ماه مزد معوقه، ۷ ماه حق بن پرداخت نشده و وضعیت نامعلوم بیمه تکمیلی درمانی و صندوق قرضالحسنه این واحد صنعتی تجمع کرده ایم.»
۲۰۰ نفر از کارگران شرکت «ملی فولاد اهواز» نیز به نمایندگی از چهارهزار کارگراین کارخانه با تجمع مقابل ساختمان استانداری خوزستان خواستار پیگیری مطالبتان خود شدند. آنها در توضیح مطالبات صنفی خود گفتند: «تا این لحظه کارگران شرکت ملی فولاد اهواز۲ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند. علاوه برآن از سال ۹۰ تا کنون حق سنوات کارگران پرداخت نشده است.»
*حرفهای متفاوت برادر«هاشمی رفسنجانی» درباره مرگ آیتالله
احمد هاشمی، برادر کوچکتر آیتالله هاشمی رفسنجانی حرفهای متفاوتی درخصوص نحوه مرگ آیتالله مطرح کرده است. دربخشی ازاین گفتوگو و در پاسخ به این سوال که آیا درگذشت هاشمی رفسنجانی عادیست یا نه، گفت: «نمی توان کسی را متهم کرد، ولی اخیرا در سایتی آمده که قاتل حاج آقا شناسایی شده است، ما باورمان نشد و گفتیم که از این صحبتها زیاد گفته می شود، شاید هم راست باشد، خدا می داند.»
وی همچنین در پاسخ به این شبهه که هاشمی رفسنجانی کشته شده است یانه گفت: «احتمالش ۵۰ به ۵۰ است؛ اغلب مردم که معتقدند ایشان شهید شده است.ولی در شهرستانها مجالس ختم بسیار با شکوهی برای ایشان گرفتند مثلا در یزد چند ده مجلس ختم با شکوه برای ایشان برگزار شد.» (منبع: شفقنا)
*سهم بسیار پایین دانش آموزان «چابهار» از فضای آموزشی
«عبدالعزیز رامش» مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز چابهار گفت: « سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز در شهر چابهار۴۸ سانتی مترمربع است که در مقایسه با پنج مترو ۴۳ سانتی متر میانگین کشوری بسیار پایین است.»
به گفته وی اگر اگر سیاست و توجه اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و آموزش و پرورش در چابهار بر روال ۳۰سال گذشته باشد تا ۱۵سال آینده نیز مشکلات ساخت فضای آموزشی استاندارد، اختصاص تجهیزات، هوشمندسازی، خرید انشعاب برق وآب، حصارکشی و ایجاد فضای با نشاط برای دانش آموزان، نوسازی وحذف مدارس فرسوده و غیراستاندارد و تامین نیروی انسانی مورد نیاز ادامه دارد و نباید به دنبال کیفیت آموزشی در تنها بندر اقیانوسی کشور بود. (منبع: سیستانوبلوچستان)