بسته خبری هفته(۲۸): از دعای جوشن کبیر بنیامین تا بازداشت نویسنده کیهان به اتهام جاسوسی
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*بیانیه گزارشگران بدون مرز درباره سرکوب «شهروند-خبرنگاران» و مهار اینترنت در ایران
سازمان گزارشگران بدون مرز(RSF) طی بیانیه ای تشدید سانسور بر روی اینترنت و سرکوب شهروندخبرنگاران در ایران را محکوم کرد. از آغاز سال میلادی ۲۰۱۷، این سازمان بیش از ۹۴ مورد بازداشت وبنگاران را شمارش کرده است.
دربخشی از این بیانیه آمده است: «جمهوری اسلامی به شکل رسمی، سانسور سایتها را برای حفاظت از مردم در برابر محتواهای غیر اخلاقی و مجرمانه اعلام میکند. اما این سانسور بیشتر سایتهای اطلاعرسانی و محتواهای سیاسی و مذهبی و سایتهای مدافع حقوق زنان را در شبکههای اجتماعی هدف قرار میدهد. »
همچنین در این بیانیه به بازداشت عسل اسماعیلزاده و سه شهروند خبرنگار محمد مهاجر، علیرضا توکلی و محمد مهدی زمانزاده اشاره شده است. (منبع: گزارشگران بدون مرز)
*جنجال برسر خواندن دعای «جوشن کبیر» توسط خواننده پاپ
شورای توسعه فرهنگ قرآنی پنج نهاد را مأمور بررسی و تهیه گزارش از اقدام «بنیامین بهادری» خواننده پاپ کشور در اجرای نامناسب دعای «جوشن کبیر» کرد تا با توجه به آن دستورالعملی برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه تهیه شود.
بنا بر این گزارش، اعضای جلسه ضمن استماع مجدد فایل صوتی قطعه مذکور، شورای عالی قرآن، رادیو قرآن، سازمان تبلیغات، شبکه قرآن و معارف سیما و وزارت ارشاد را مأمور کردند تا ضمن بررسی ابعاد هنری و شرعی این نوع بهکارگیری موسیقی در دعاخوانی، نتیجه را طی گزارشی به شورای توسعه فرهنگ قرآنی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش کنند تا دستورالعمل و آییننامه انضباطی برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه تهیه شود. (منبع: تسنیم)
*حمله «محسنی اژهای» به هنرمندان و اهالی رسانه در ایران
محسنی اژهای معاون اول و سخنگوی دستگاه قضا با حمله به هواداران هنر در ایران ادعا کرد: « حزب اللهیها بهترین هنرمندان هستند؛ اما بهعنوان طرفداری از هنر، ابتذال ترویج میشود. وقتی ابتدال ترویج شد روحیه انقلابی از بین میرود.»
وی همچنین با اشاره به برخی از مسئولان عالی ما این کلمه را تکرار میکنند که سپاه چیست؟ بسیج چیست؟، ادعا کرد: «دشمن تلاش میکند این روحیه از مردم گرفته شود که بگویند بسیج به چه درد میخورد و الآن دیگر جنگ تمام شده است. الآن نیاز نیست که همه باهم متحد باشیم. دیگر تروری وجود ندارد و جنگی نیست.»
اژهای همچنین گفت: «دشمن امروز از طریق راههای مختلف مثل سینما، تلویزیون ، رادیو و ماهواره و تریبونهای دیگر حق و باطل را باهم در میآمیزد که حتی برای بعضی از افراد متدین و خوب هم مسئله غامض میشود.» (منبع: میزان)
*وضعیت وخیم آب آشامیدنی در برخی مناطق ایران
«حمید چیتچیان» وزیر نیرو با هشدار نسبت به وضعیت وخیم آب آشامیدنی در برخی نقاط کشور گفت: «در حال حاضر آب شرب برخی شهرهای سیستان و بلوچستان از فاصله ۱۰۰ کیلومتری با تانکر تامین میشود.»
به گفته وی بزرگترین طرحهای زیست محیطی کشور همین طرحهای جمعآوری و تصفیهخانههای فاضلاب هستند که در صورت رهاسازی به صورت خام میتواند انواع بیماریها و مشکلات زیست محیطی را به وجود آورد. چیتچیان درادامه گفت: «هر یک متر مکعب فاضلاب میتواند ۴۰ کیلومتر آب سالم را آلوده کند که این مهم نشانه اهمیت طرحهای تصفیهخانهای است.»
همچنین علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: «۳۸۰۰ روستای سیستان و بلوچستان فاقد شبکه آبرسانی است که از این تعداد ۱۳۰۰ روستا با تانکر آبرسانی شده و ۳۸۰ روستای دیگر نیز در انتظار آبرسانی هستند.»
*اتهامزنی روزنامه کیهان به یک انجمن خیریه
روزنامه تندروی کیهان در یادداشتی «جمعیت امام علی» را که یک نهاد مستقل و خیریه با هدف کاهش آسیبهای اجتماعیست به «انحراف» متهم کرد. در بخشی از یادداشت کیهان آمده است: «این تشکیلات با عناوین مذهبی و دینی اقدام به فریب مردم مؤمن و خداجوی میهنمان نموده و با سوء استفاده از باورهای عمیق مذهبی مردم متدین ایران؛ ضمن کاسبی مال و آبرو به نشر افکار ضاله و انحرافی خود میپردازد. جمعیت موسوم به امام علی توسط شارمین میمندینژاد تأسیس شده و توسط همسرش زهرا رحیمی خامنه به عنوان مدیرعامل گردانده میشود.»
بنا به ادعای روزنامه کیهان موسسین این انجمن و مدیران آن وابستگی زیادی به افراد منتسب به رژیم پهلوی دارند.
*حمله دوباره «علی خامنهای» به سند ۲۰۳۰ یونسکو
علی خامنهای که در جمع دانشگاهیان سخنرانی میکرد با تاکید دوباره بر مساله سند ۲۰۳۰ یونسکو گفت: «یونسکو اینجا یک وسیله و ویترین است؛ دستهایی پشت سازمان ملل وجود دارد که دارند برای همهچیز ملتهای دنیا منظومهی فکری و فرهنگی و عملی تنظیم میکنند که ملتها باید بر اساس آن عمل کنند.»
رهبر جمهوری اسلامی با معیوب دانستن این سند گفت: «اینکه میگویند الزامآور نیست، این سطحینگری است؛ هرکدام از اینها که تحقق پیدا نکند، بعد بهعنوان نقطهی منفی حساب میشود و امتیازهایی از کشور سلب میشود.»
درباره سند ۲۰۳۰ یونسکو بیشتر اینجا را بخوانید.
*نگرانی نماینده مجلس از سوء استفاده «خودسرها» از فرمان «آتش به اختیار»
حشمتالله فلاحتپیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در یادداشتی با اشاره به فرمان «آتش به اختیار» نوشت: «عده ای افراد خودسر آماده هستند تا از مسئله “آتش به اختیار” سو استفاده کنند. این برای جامعه بسیار خطرناک است.»
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با وجود چهل سال عمر عملا به میانسالی و بلوغ کامل رسیده، نوشت: «زمانی که رهبری موضوع آتش به اختیار را مطرح کردند موضوع فرهنگ مد نظر بود که یک حوزه نرم و امر به معروف است و هیچ وقت به معنای برخورد سخت فیزیکی در جامعه نیست.»
*آمارهای عجیب از افراد مشغول به کار در شهرداری مشهد
محمدرضا حیدری دبیر و سخنگوی شورای پنجم شهر مشهد گفت: «در چارت قانونی وزارت کشور تعداد ۳۶۰۰ نفر باید در شهرداری فعالیت کنند، اما طبق گزارشات رسیده در حال حاضر ۸۰۰۰ نفر در شهرداری فعالیت میکنند.»
وی در خصوص چالشهای پیش روی مشهد، افزود: «جلوی ریختوپاشهای عظیم در شهرداری را خواهیم گرفت برای مثال چرا باید موسسهای برود و سالی ۴۰۰ میلیون تومان در خصوص اجاره هزینه کند؟» (منبع: ایسنا)
در روزهای گذشته خبر حکم انفصال از خدمت «صولت مرتضوی» شهردار مشهد و از نزدیکان «ابراهیم رییسی» رسانهای شد که پس از چندی اعلام شد که این حکم به حالت تعلیق درآمده است. دلیل اصلی این مساله ممانعت از حسابرسی مالی شهرداری مشهد گفته شده است.
*سخنگوی جامعه روحانیت مبارز: «رییسی لیدر جریان اصولگرایی نیست»
غلامرضا مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: «صور نمی کنم که جناب آقای رئیسی را بتوان به عنوان لیدر اصولگرایان معرفی کرد. ایشان می تواند محل امید این مجموعه ۱۶ میلیونی باشد ولی معنایش لیدری نیست.»
وی همچنین با اشاره به مواضع سیاسی «حسن روحانی» گفت: «در ابتدا دیدگاهم نسبت به عملکرد رئیس جمهور مثبت بود همراه با انتقاد. ولی در یکسال اخیر نظرم از ایشان برگشت و عملکرد ایشان، دیدگاه مرا تغییر داد.»
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز همچنین به انتقاد از عدم شرکت حسن روحانی در جلسات این جامعه پرداخت و گفت: «بلافاصله بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ آقای مهدوی کنی شخصا برای ایشان پیام فرستاد و انتظار این بود که شخصا آقای رئیس جمهور با ایشان ملاقات کند. بزرگترش بود. جا داشت که برگردد و در یک جلسه جامعه روحانیت مبارز شرکت کند.» (منبع: انتخاب)
*خانههای پنجاه متری که چهار خانوار در آن سکنی دارند
جداول منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران نشان میدهد حدود هزار و ۶۴۴ واحد مسکونی ۵۰ مترمربع و کمتر وجود دارد که در هر واحد از آن چهار خانوار و یا بیشتر زندگی میکنند.
براساس جداول سرشماری سال ۱۳۹۵ که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده است، تعداد خانوارهای ایرانی که در واحدهای مسکونی معمولی آپارتمانی و یا غیرآپارتمانی زندگی میکنند ۱۸ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۶۶ خانوار است.
بر این اساس تعداد خانواری که در آپارتمانهای ۵۰ متر یا کمتر زندگی میکنند معادل یک میلیون و ۴۱۵ هزار و ۸۳ خانوار است. همچنین تعداد خانواری که در واحدهای مسکونی آپارتمانی و یا غیرآپارتمانی ۵۱ تا ۷۵ مترمربع زندگی میکنند، سه میلیون و ۸۴۴ هزار و ۷۰۲ خانوار است. (منبع: ایسنا)
*وزیر ارشاد: «هدف ما خروج فیلمهای توقیفی از بلاتکلیفیست»
رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره سرانجام فیلم های توقیفی گفت: «هدف ما خروج فیلمهای فاقد پروانه نمایش از بلاتکلیفی است.»
وی با تاکید براینکه در صورت تائید در شورا فیلمهای توقیفی امکان اکران را پیدا میکنند، ادامه داد: «هدف ما خروج فاقد پروانه نمایش از بلاتکلیفی است.»
وزیر فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه درخصوص کتابهای توقیفی هم همین وضعیت است، گفت: «اصلاحیه اعلام میشود واگرمولف اصلاحات را انجام دهد کتاب مجوز نشر را میگیرد؛ درباره کتاب هیچ مناقشه ای نداریم و وضعیت خوب است.» (منبع: مهر)
این درحالیست که برخی از فیلمهای تولید امسال سینمای ایران با وجود داشتن پروانه نمایش موفق به اکران در سینماها نشدند.
*نویسنده محبوب «کیهان» متهم به جاسوسی برای اسراییل
عبدالرضا داوری از اعضای رسانهای جریان احمدینژاد که در زندان به سر میبرد در یک افشاگری بیسابقه در خصوص «رضا گلپور» نویسنده اصولگرا و از نظریهپردازان بسیار نزدیک به روزنامه کیهان نوشت: «امروز در کتابخانه بند ۴ زندان اوین، (رضا – گ) نویسنده کتاب جنجالی (ش – الف) را دیدم. می گفت با اتهام جاسوسی برای اسرائیل، تبانی و اجتماع اسلحه علیه امنیت ملی و توهین به رهبری حدود ۸ ماه است که بازداشت موقت بسر می برد. (رضا – گ) می گفت توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده و حدود ۶ ماه در بند دوالف زندانی بوده است.»
رضا گلپور نویسنده محبوب حاج حسن شایانفر، رئیس دفتر پژوهشهای روزنامه کیهان بود و گزارشهای جنجالی اش علیه اصلاح طلبان و اطرافیان دکتر احمدی نژاد سرلوحه سایت عماریون و جزو منابع درسی دوره های بصیرت افزایی بوده است. (منبع: کلمه)
*سکته قلبی مهمترین دلیل فوت پایتختنشینان
اکبر توکلی مدیر عامل سازمان بهشت زهرا گفت: «بیشترین علت فوت ایست قلبی با ۵۳۳۰ نفر بوده که ۲۸۳۵ نفر مرد، ۲۴۴۳ نفر زن و ۵۲ نفر نوزاد را شامل می شود. همچنین میکروسفالی با یک مورد فوتی خانم کمترین علت مرگ پایتخت نشینان بوده است.»
وی با اشاره به اینکه کمترین فوت شدگان را گروه سنی ۵ تا ۹ سال تشکیل میدهند گفت: «در میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بیشترین و کمترین فوتی های پایتخت مربوط به مناطق ۴ و ۲۲ بوده است.» (منبع: ایسنا)
*صادق لاریجانی: «کسانی که با دشمن همکاری میکنند محارب و مفسدفیالارض هستند»
صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه با اشاره به سخنان وزیر امورخارجه آمریکا مبنی بر تلاش آمریکا برای انتقال قدرت در ایران ادعا کرد: «متاسفانه عده ای در داخل کشور به دشمنان چراغ سبز نشان می دهند و با ارسال برخی سیگنالها موجب ایجاد طمع در دشمنان می شوند. برخی از این افراد محاربند و برخی مفسد فی الارضند.»
رییس قوه قضاییه بیآنکه به گروه و بیا افراد خاصی اشاره کند ادامه داد: «نیروهای امنیتی به ویژه وزارت اطلاعات و سپاه باید کاملاً هوشیارانه، این قبیل گروه ها را رصد و کشف کنند. قوه قضاییه نیز بدون هیچ گونه هراسی از هیاهوها و تبلیغات مدعیان حقوق بشر با این افراد برخورد خواهد کرد.» (منبع: مهر)
*جنجالها برسر تعیین نقش «مردم» در جمهوری اسلامی
پس از سخنرانی جنجالی حسن روحانی درباره اهمیت نقش مردم در انتخاب «ولی» و یا «حاکم» خود و استناد به سخنان امام اول شیعیان در کتاب «نهجالبلاغه» واکنشها به این سخنان و میزان اهمیت نقش مردم در انتخاب حاکم و یا به تعبیر شیعی «بیعت» با امام واکنشهای زیادی به دنبال داشت.
مجلس خبرگان با انتشار بیانیهای به امضای «احمد جنتی» طرح مسایلی چنین را تفرقه برانگیز خوانده و به نوعی نقش مردم در تعیین و میزان مقلولیت حاکم را از اساس باطل دانسته است. اشاره وی در این بیانیه مشخصا «حسن روحانی» است.
روحانی در آخرین اظهار نظر خود نیز باردیگر یادآور شد که در صدر اسلام نیز اساس تشکیل حاکمیت اسلامی میزان و حضور مردم است.
*گمانهزنیها درباره مقصد بعدی «محمدباقر قالیباف»
وبسایت «نامه نیوز» در یادداشتی نسبت به آینده سیاسی «باقر قالیباف» شهردار تهران نوشت: «برخی معتقدند قالیباف معاون آستان قدس خواهد شد. دراین میان برخی دیگر هم گمانه زنی کرده اند که قالیباف به دانشگاه آزاد خواهد رفت. برخی گفته اند رییس خواهد شد و برخی دیگر هم سطح او را تا اندازه معاون عمرانی پایین آورده اند»
در بخش دیگری از این یادادشت با اشاره به شایعه مربوط به بازگشت قالیباف به فضای نظامی احتمال این گزینه را بسیار ضعیف میداند. به نوشته این یادداشت ریاست محمد باقر قالیباف بر «ستاد اجرایی فرمان امام» قطعی شده است.
*رییس ستاد انتخابات: «اصرار بعضی بر وجود تخلفات گسترده تعجبآور بود»
علی اصغر احمدی، رییس ستاد انتخابات کشور درباره ادعاهای وجود تخلفات در انتخابات ریاستجمهوری گفت: «روز اخذ رای بعضی اصرار براین داشتند که فضایی درباره تخلفات گسترده در انتخابات درست شود و ذهن ما گرفتار برخی مقولات شود که برای من تعجبآمیز بود.»
وی در تشریح این جریان در روز رای گیری گفت: «نزدیک ظهر روز جمعه گفتند در۱۰۰ شعبه تعرفه کم رفته است. ما آمار کل واجدان شرایط و تعرفههای ارسالی را استخراج کرده و دیدیم تعداد ۱۰۰ درصد واجدان شرایط و در برخی موارد تا ۱۱۰ درصد واجدان شرایط یک حوزه تعرفه فرستادهایم.» (منبع: ایسنا)
بسیاری از طرفداران «ابراهیم رییسی» و همچنین خود این نامزد ریاستجمهوری مدعی تخلفات گسترده در انتخابات بودند.
*کنایه «مصباح یزدی» به مدرک تحصیلی «حسن روحانی»
آیتالله مصباح یزدی در جلسه درس اخلاق خود با کنایه در مورد مدرک حسن روحانی سخن گفت: «در کشور ما بسیاری از کسانی که مقامات برجسته دارند تحصیل کرده انگلیس و آمریکا هستند، حالا این که دکترا را گرفتند یا خیر نمی دانم اما می گویند در آن تشکیک وجود دارد.»
این در حالی است که روحانی و دانشگاه گلاسکو بارها اعلام کردهاند که مدرک او معتبر وعلمی است. رییس جمهور در واکنش به این ابهامات گفته بود:«تزدکترای من مربوط به یک دانشگاه معتبر است. زمین ندادیم تز بگیریم» (منبع: نامه نیوز)
*درگیری پلیس با مال باختگان چند موسسه مالی و اعتباری
پس از اینکه سپرده گذاران در موسسات مالی و اعتباری از دریافت سپردههای خود ناامید شدند و همچنین شایعه ورشکستگی کامل این موسسات به گوش رسید بسیاری از سپرده گذاران با تجمع مقابل دفاتر متعدد این موسسات اعتراض خود را به عدم رسیدگی به خواستههای خود مطرح کردند که این تجمعات در برخی مناطق به درگیری پلیس با تجمعکنندگان منجر شد.
بعد از این حادثه رییس پلیس تهران نیروهای برخوردکننده با مردم را «خودسر» نامید و اعلام کرد که با این مامورین برخورد لازم صورت خواهد گرفت.
موسسات مالی و اعتباری «کاسپین» «آرمان» و «ثامن» از جمله موسساتی هستند که در بازپرداخت سپردههای مردم با مشکلات فراوانی روبرو هستند. همچنین چندی پیش یکی از روسای شعب موسسه «آرمان» در پی این ورشکستگی به قتل رسید.
*پانزده سال حبس برای قاضی کهریزک
محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه، از ۱۵ سال حبس برای حیدریفر، قاضی پرونده کهریزک خبر داد و گفت:«این فرد دو پرونده دارد که یکی هنوز قطعی نشده و دیگری چون چند اتهام داشته مجازاتش سنگین است. برای او اشد مجازات یعنی ۱۵ سال حبس اعمال شده است.» (منبع: ایلنا)
حیدریفر قاضی پرونده کهریزک در حوادث پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ بود. فاجعهای که در آن جان چندین نفر از بین رفت. سعید مرتضوی نیز از دیگر کسانیست که در حادثه کهریزک نقش مستقیمی داشت.
*پیشنهاد «صادق زیباکلام» به رییس جمهور درباره تشکیل کابینه جدید
صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در نامه ای به حسن روحانی، رئیس جمهور پیشنهاداتی را درباره تشکیل کابینه جدید ارائه کرد. در بخشی از این نامه آمده است: «آوردن یک معاون یا مشاور ارشد یهودی به کابینه، از طرح این پیشنهاد حتی خودم هم میترسم. آوردن یک ایرانی یهودی به کابینهتان هم از یکسو آب سردی بر روی آتش گداخته «ایران هراسی» که در آمریکا به راه افتاده خواهد پاشید و هم استقبال گستردهای که افکار عمومی غیر صهیونیست در اسرائیل از این حرکت ایران خواهند کرد، معضل جدی برای صهیونیستهای تندرو در قبال ایران به وجود می آورد»
وی همچنین به روحانی پیشنهاد کرده تا از زنان و اهل سنت نیز در کابینه خود بهره بگیرد.
*امام جمعه سیرجان: «خرید وفروش جیرجیرک حرام است»
پس از آنکه فروش غذایی محلی در استان کرمان که با نوع خاصی از جیرجیرک که به گفته برخی خاصیت پزشکی دارد، آماده میشود امام جمعه سیرجان ضمن تایید خبر خریدوفروش جیرجرک به عنوان ماده غذایی گفت: «خرید فروش وخوردن جیرجیرک حرام است بافروشندگان برخوردقانونی میشود»
به دلیل فواید دارویی زیاد جیرجیرک مردم محلی و عشایری دراین فصل به فروش جیرجیرک میپردازند و خریداران خوبی هم دارند چرا که این حشرات گرانبها با طبیعت گرمی که دارند در درمان بسیاری از دردها ازجمله نفخ و گرفتگی و درد دست و پا و کمر موثر هستند.
(منبع: بولتننیوز)
*صدور مجوز نیروی انتظامی به حریم خصوصی شهروندان در ساحل خزر
غلامحیدرحیدری رئیس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی گفت: «ورود ماموران نیروی انتظامی در پلاژ های خصوصی واقع در ساحل خزر و سایر سواحل ایران برای بازرسی آزاد است.»
وی هرگونه تلقی از پلاژهای ساحل خزر به عنوان اماکن شخصی و حریم خصوصی را نادرست دانست و گفت : «براساس برنامه جدید نیروی انتظامی در سال جاری ، مالکان پلاژهای خصوصی باید پاسخگوی مشکلات اجتماعی و حوادث در این مکان ها باشند.»
حیدری گفت : «نیروی انتظامی در تابستان سال جاری اجرای این ابلاغیه جدید را طبق قانون از مدیران پلاژها طلب خواهد کرد.» همچنین محمود صادقی نماینده مجلس درخصوص این خبر گفت: «بر اساس مقررات ورود ماموران نیروی انتظامی بدون حکم مرجع قضایی اجازه ورود به پلاژ های خصوصی واقع در ساحل خزر و سایر سواحل ایران را ندارند مگر آنکه مرجع قضایی این حکم را صادر کند.»
*مکارم شیرازی: «دموکراسی مال غرب است»
ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: «یکی از دولتمردان گفته است که مبنای ولایت از دیدگاه امام علی نظر مردم بود و دموکراسی میراث این امام معصوم است، این حرف عجیبی است، او یک صفحه از نهج البلاغه را دیده و بقیه را ندیده است.»
وی همچنین ادعا کرد: «دموکراسی برای غرب است و حتی این نوع حکومت، حکومت مردم بر مردم نیست، گاهی یک نامزد با ۲۵ درصد رأی از مردم به ریاست میرسد، در آمریکا افراد با ثروت و تبلیغات، مغز مردم را شستوشو میدهند و رأی میآورند.»
در روزهای گذشته «حسن روحانی» با اشاره به دوران حکومت امام علی گفته بود؛ مبنای حکومت از دیدگاه امام علی نظر مردم بود. (منبع: تسنیم)
*توزیع گسترده بروشور علیه آیین بهاییت در مازندران
ستاد هماهنگی ونظارت برکانون های مساجد مازندران، کانون های شهدای مسجد جامع ولیعصر عربخیل و ثامن الحجج در استان مازندران در روزهای اخیر دست به تهیه و توزیع گسترده بروشورهایی برعلیه آیین بهاییت و پیروان آن زده اند.
رسانههای محلی که این خبررا اعلام کردهاند مدعی شدند این بروشورها حاوی اطلاعاتی از جمله چکیده ای از عقاید و احکام بهائیت نظیر حج، ازدواج، وضو و اعتقادات آن آئین درباره حضرت مهدی و همینطور ریشه های آیین بابیت است.»
در یکی از برجسته ترین موارد منتهی از تنفر پراکنی، در مهرماه ۹۵ دو جوان با ادعای تاثر از آموزه های دینی و با تنفر مذهبی یک شهروند بهایی به نام فرهنگ امیری را در شهر یزد به قتل رساندند.
گزارش کمپین درباره شرایط سخت زندگی و کسب وکار بهاییان را اینجا بخوانید.
*هشدار سردار سپاه درباره «فتنه»ای عجیب و غریب
سردار یدالله جوانی مشاورنماینده ولی فقیه در سپاه با حمله به جریان پیروز انتخابات از ورود به فتنهای با مختصات عجیب و غریب خبر داد. وی در سرمقاله «روزنامه جوان» در توضیح این ادعای خود تاکید کرده که مشخص است که از آدمهایی که از محصورین به عنوان خادمان و بهترین فرزندان ملت یاد میکنند نطفههای چه فتنههایی در حال بسته شدن است.
یدالله جوانی بدون ذکر نام از حسن روحانی و جریان حامی وی آنان را به مقابله و برخورد با اندیشههای آیتالله خمینی متهم کرد و نوشت: «برخی از انقلابیون و نام یافتگان در کنار امام، به کلی آخرت را فراموش کرده، با نظام، به پیروی از امام، به دنبال ساخت یک حکومت و جامعه سکولار هستند.»
*زلزله خاموش در بیست درصد از خاک ایران
روزنامه «ایران» در گزارشی از هشدار نماینده مقیم سازمان ملل در ایران درباره «زلزله خاموش در ۲۰ درصد خاک ایران» خبر داده است. به نوشته این گزارش ۲۰ درصد اراضی کشور روی نوار بیابانی قرار دارد و به نقل از گری لوئیس نماینده مقیم سازمان ملل در تهران در حال حاضر ۱۸ استان و ۹۷ شهر ایران درگیر بیابانزایی هستند و بسیاری از مردم از این بیابانزایی به عنوان زلزله ساکت قرن یاد میکنند.
دراین گزارش همچنین به نقل از خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور آمده است: «در ایران حدود ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار عرصه بیابانی وجود دارد که ۲۰ درصد کل کشور را در برمیگیرد. از این رو سرانه بیابان در کشور ما ۴۳۰۰ متر مربع است حال آنکه سرانه بیابان در جهان ۲۰۰۰ متر مربع یعنی بیش از دو برابر جهان است و همین موضوع وظیفه ما را در پرداختن به بیابانزدایی سنگینتر میکند.»
*برگزاری چندین تجمع صنفی و کارگری در کشور
کارگران معترض کارخانه «گسترش توسعه صنعت آذربایجان» در محوطه کارخانه تجمع کردهاند. این کارگران با بیان این که مطالباتشان تنها محدود به ۱۷ تا ۱۸ ماهه اخیر نمیشود، گفتند: «علاوه بر معوقات حقوقی، حق بیمه کارگران در چند ماه گذشته پرداخت نشده وکارگران در زمینه تمدید دفترچه های درمانی خود با تامین اجتماعی با مشکل روبرو شده اند.»
همچنین بیش از ۳۰۰ کارگر کارخانه «کاغذ سازی پارس» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود درمقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.کارگران این مجتمع صنعتی در استان خوزستان جدا از معوقات مزدی در خصوص تغییر قرار داد کار، نداشتن امنیت شغلی وایجاد فضای امنیتی در محیط کارخانه و نداشتن نهاد صنفی کارگری در کارخانه نیز انتقاد دارند.
جمعی از کارگران شاغل در بخش های خدمات شهری «شهرداری منطقه ۲ آبادان» در اعتراض به آنچه پرداخت نشدن سه ماه حقوق و مزایای خود می نامیدند، مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این شهر اجتماع صنفی برگزار کردند. بیش از ۵۰ نفر از کارگران معترض در حاشیه این تجمع مدعی شدند: «در بخش های خدمات شهری منطقه ۲ شهرداری آبادان مشغول به کار بوده و سه ماه است که حقوق و مزایای ما پرداخت نشده است.»
همچنین گروهی از کارگران پیمانی فضای سبز منطقه «سه» و«هشت» نواحی یک ودو «شهرداری اهواز» که دست کم دو ماه مزد معوقه از کارفرمای خود طلبکارند مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کرده اند. تجمعی که چندین روز ادامه داشت. به گفته کارگران معترض، کارفرمای شرکت پیمانکاری از اول فروردین ماه سال جاری دستمزد آنها را پرداخت نکرده وتا این لحظه از سال که حدود دو ماه ونیم از سال ۹۶ گذشته است هنوز خبری از پرداخت عیدی وپاداش پایان سال گذشته آنها نشده است.
*کشته شدن یک «کولبر» براثر تیراندازی ماموران انتظامی
یک کولبر در ارتفاعات «سردشت» در استان آذربایجان غربی با شلیک گلوله از جانب مامور انتظامی در منطقه کشته شد. درهمینحال «رسول خضری» نماینده سردشت و پیرانشهر گفت: «وزیر کشور علی رغم آن همه قولی که به مجلس داده، اما ما هنوز شاهد این واقعه ناخراش هستیم.درست است این جریان نسبت به چندسال پیش کمتر شده،اما همچنانادامه دارد و ما خواهان ریشه کن شدن آن هستیم.»
به گفته وی این سومین بار است که از وزیر کشور سوال می شود و وی هربار قول می دهد که اینمسئله روی ندهد اما گویا ماجرا جور دیگر رقم می خورد.»
همچنین «حشمتالله فلاحتپیشه» نماینده اسلامآباد غرب در خصوص پدیده کولبری گفت: «قاچاقچیان، دفترچه مرزی مرزداران را با ٢٠ هزار تومان خریده و بهازای هر دفترچه میزانی کالا وارد میکنند.» (منبع: کردپرس)
گفتنیست ۲۵۰ تن از فعالان مدنی با نوشتن نامه سرگشادهای خواستار شکستن سکوت فعالان مدنی و نمایندگان مجلس درباره کشتار کولبران شدند.
*دبیرکل انصارحزبالله: «اصل حضور زنان در ورزشگاه را پذیرفتهایم»
حسین اللهکرم دبیرکل انصار حزبالله با اشاره به اینکه مساله حضور زنان در ورزشگاهها تبدیل به یک مساله سیاسی شده، گفت: «اساسا حضور زنان در ورزشگاهها مساله اصلی نیست. مساله اصلی جهت و مفاسد مربوط به آن است که این باید مورد توجه قرار بگیرد. حتما قبلا نیروی انتظامی اعلام میکرد که ما قادر به مهار مفاسد و حواشی و جهتگیریهای غیر اخلاقی که ممکن است در اثر هیجانات مسابقه به وجود بیاید، هستیم. این مساله تا سال ٩٣ مهار میشد و به مساله سیاسی تبدیل نشده بود. وقتی سیاسی شد به نحوی از آن مهار عبورکرد.»
حسین اللهکرم در اعتراض به حضور زنان به عنوان تماشاچی مسابقات والیبال نامه سرگشاده و طوماری بلند نوشت و برای این بیانیه در حاشیه نماز جمعه، امضا جمعآوری کرد، وی در خصوص این نامه اعتراضی نیز گفت: «تاکنون حداقل دهها امضا جمع کردهایم و در حال جمعآوری امضاهای دیگری هم هستیم. به نظرم میآید که حداقل همان ۴٠ هزار رایی که در انتخابات شورای شهر تهران آوردم این بیانیه را امضا خواهند کرد. به دنبال جمعآوری همان ۴٠ هزار امضا هستیم و تا آن زمان جمعآوری امضاها را ادامه خواهیم داد.» (منبع: اعتماد)
*روزگار سخت اهالی معدن طلای «آقدره»
تجمع شماری از اهالی روستای «آقدره وسطی» در محوطه معدن طلای آقدره، به برخورد و درگیری منجر شد. در همین رابطه تعداد مصدومان وقایع روز پنجشنبه معدن آقدره تا ۱۳ نفر برآورد میشود که در میان آنها افرادی از میان اهالی شاغل و جویند کار نیز حضور دارند.
گفته میشود کسانی که تجمع روز پنجشنبه آنها به درگیری منجر شده است، بیشتر از اهالی روستای آقدره وسطی هستند که همچنان در انتظار یافتن کار در محوطه این واحد معدنی حضور دارند و برخی از آنها در گذشته به عنوان کارگر فصلی در معدن طلای آقدره، مشغول کار بودهاند.
یکی از کارگران این معدن طلا، نیز در توضیح شرایط گفت: «از ابتدای ماه رمضان به خاطر اعتراضات به ما هم گفتند فعلا معدن تعطیل است و بعد خبرتان میکنیم. با این حال من از کسانی که به خاطر پیدا کردن کار دست به اعتراض و تحصن زدهاند عصبانی نیستم. در این منطقه کوهستانی جز دامداری کار دیگری نمیشود کرد و حالا سازمان منابع طبیعی هم گفته که باید تعداد گوسفندان را محدود کنیم برای همین همه میخواهند در معدن کار کنند.»
*عضو شورای شهر: «نامگذاری خیابان به نام مصدق اولویت ندارد»
مجید فراهانی در پاسخ به این سوال که آیا نامگذاری خیابانی به نام محمد مصدق، در دوره پنجم مطرح میشود یا خیر گفت: «ما در این مورد هیچ بحثی نکردیم، بنابراین به جمعبندی هم نرسیدیم. هنوز جلسات شورای پنجم شروع نشده و من نمیتوانم در مورد این نامگذاری صحبتی کنم.»
وی با اشاره به این که شما باید به مسائل اساسی جامعه و شهری بپردازید، گفت: «نامگذاریها واقعا مسائل اساسی شهر ما نیستند. چون بحث اساسی شهر بدهیهای آن است. توقع ما از اصلاحطلبها این است که اولویتهایشان مباحث اساسی شهر باشد.»
پس از خارج شدن اسناد طبفهبندی شده در آمریکا نقش آیتالله کاشانی در همراهی با آمریکاییان برای سقوط دولت دکتر محمد مصدق مشخص شد و پس از آن بود که بحث تغییر نام خیابان آیتالله کاشانی و نامگذاری خیابانی به نام دکتر مصدق مطرح شد. (منبع: آفتابیزد)
*وضعیت فاجعهآمیز فاضلابهای صنعتی و خانگی در دریای خزر
روزنامه «آرمان» در گزارشی به وضعیت فاجعهآمیز فاضلابهای صنعتی و خانگی در شمال کشور پرداخته است که باعث آلودگی شدید دریاچه خزر شده است. در بخشی از این گزارش آمده است: «بی شک ادامه این روند ساکنان شهرهای ساحلی و گردشگران را در معرض آلایندههای سمی قرار داده و باعث آلودگی میکروبی آبزیان شده و بر زنجیره غذایی تاثیر نامطلوب میگذارد.»
به نوشته این گزارش اکنون فقط ۱۰درصد از فاضلاب استانهای شمالی تصفیه میشود. روزانه ششهزار تن پسماند خانگی، صنعتی و بیمارستانی دراستانهای شمالی تولید و به شکل غیر بهداشتی دفع و شیرابههای حاصل از آنها بعد از تجزیه، آبهای زیر زمینی و دریای خزر را آلوده میکند.
*تعبیر رییس سازمان محیطزیست از عبارت «آتش به اختیار»
معصومه ابتکار رییس سازمان محیطزیست با اشاره به عبارت «آتش به اختیار» که چندی پیش توسط علی خامنهای به کار برده شد، گفت: «یکی از مصداقهای مهم در خصوص آتش به اختیار بودن، حوزه محیط زیست است که مردم میتوانند با حضور و مشارکت خود در حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب ها و آلودگی ها در چارچوب قوانین و مقررات نقش داشته باشند.»
ابتکار با بیان اینکه ردپای اکولوژیک در ایران تقریبا در سال ۱۳۷۰ و در تهران تقریبا در سال ۱۳۷۵ به پایان رسیده است، گفت: «این به معنای بهرهکشی بیش از توان محیط زیست و طبیعت کشور است. روندی که به طور میانگین در ایران سه برابر ظرفیت زیستی طبیعت و محیط زیست است.» (منبع: ایسنا)
*انتقاد شدید از حسیناللهکرم به دلیل نصب بنر مخالفت با حضور زنان در ورزشگاه
وبسایت «الف» در مطلبی با انتقاد شدید از حسیناللهکرم نوشت: ««فراموش نکنیم آتش به اختیاری برای مواجهه با اختلال فرماندهها در فهم اصلی و فرعی بود. اگر قرار است افسر و سرباز هم فرعی بزنند، همان فرمانده مختل بزند بهتر است.»
دربخش دیگری از این یادداشت با اشاره «اللهکرم»ها آمده است: « الله کرمها یک اشتباه بزرگتری دارند که بیشتر نگران کننده است. ما با جریانی از خودیهای دلسوز مواجهیم که دو اشتباه اساسی دارند. یکی اینکه جریان مقابل خود را تنها به شمشیرزدن میشناسند و دیگر اینکه راه مبارزه را تنها در شمشیرکشیدن میدانند.»
*بازداشت دو مدیر تلگرامی در اردبیل توسط اطلاعات سپاه
ناصر عتباتی دادستان اردبیل از بازداشت دو مدیر کانال تلگرامی خبر داد و گفت: «این افراد به لحاظ فعالیت های مجرمانه دستگیر و بازداشت شدند.»
این مقام مسوول در تشریح این بازداشت نیز گفت: «داده کاوی انجام شده بر روی ابزارها و تجهیزات سایبری دو متهم دستگیر شده توسط سازمان اطلاعات سپاه که با دستور قاطع دادستانی انجام شد، حکایت از اقدامات هدفمند مشارالیهم در راستای تخریب و سیاه نمایی علیه ارکان ارزشی نظام به ویژه شورای نگهبان، قوه قضائیه و سپاه دارد. (منبع: میزان)
*تفسیر«مکارم شیرازی» از دلیل بینظمیهای اجتماعی
ناصرمکارم شیرازی با اشاره به اینکه اسلام درباره ارتباطات جنسی نامشروع٬ سختگیری میکند، گفت: «این نوع ارتباطات در متلاشی شدن خانوادهها و افزایش طلاق تأثیر مستقیمی دارد و منشأ بسیاری از بینظمیهای اجتماعی است.»
مکارم شیرازی با بیان اینکه اگر دستورات اسلامی رعایت شود، اینهمه آلودگیهای جنسی پیدا نخواهد شد مدعی شد: ««فرزندان نامشروع بهطور بالقوه آمادگی برای تبدیلشدن به یک انسان جنایتکار دارند»
به گفته این مرجع تقلید بخش زیادی از مبتلایان به ایدز در ایران به دلیل روابط جنسی نامشروع به این بیماری دچار شدهاند.(منبع: تسنیم)
*محمدرضا باهنر: «حسن روحانی سردار مبارزه با اصلاحطلبی بود»
محمدرضا باهنر٬ رئیس جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به تغییر رویه حسن روحانی گفت: «در سال ۷۸ روحانی سردار فرهنگی مبارزه با اصلاح طلبی وهنجار شکنی و این قبیل مسائل بود، اما آیا الان آقای روحانی همان روحانی سال هستند؟ خود ایشان هم قبول ندارند و می گویند من آن روحانی نیستم.»
باهنر با انتقاد از رفتارهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیز گفت: «رقبا خیلی سعی کردند همدیگر را بتراشند و متاسفانه بعضی هم حتی سعی کردند نظام را بتراشند.»
به گفته وی نبود سیستم حزبی در ایرن باعث شده تا هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد و روحانی فارغ از اصولگرایی و اصلاح طلبی هرکدام برای خودشان یک حزب باشند.» (منبع: الف)
*برگزاری چهار تجمع کارگری و صنفی در کشور
حدود صد نفر از کارگران شرکتی شهرداری زاهدان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی مقابل سازمان شهرداری تجمع کردند. این کارگران که بیشتر در منطقه ۵ شهرداری زاهدان مشغول به کار هستند؛ بین ۵ تا ۶ مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند؛ این معوقات، به حق اولاد و مزایای آنها برمیگردد؛ در عین حال دستمزد آنها نیز در ماههای گذشته کامل پرداخت نشدهاست.
همچنین بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران فضای سبز نواحی یک ،دو وسه منطقه دو شهرداری اهواز روز دوشنبه ۲۹ خرداد ماه سومین روز اعتصاب خود را مقابل ساختمان استانداری اهواز ادامه دادند. شماری از کارگران تجمعکننده گفتند: «از روز شنبه بیست وهفتم خرداد ماه تاکنون برای پرداخت مطالباتمان هر روز تجمع کردهایم.» یکی از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز گفت:«از فروردین ماه تاکنون مزدی به آنها پرداخت نشدهاست، همچنین جدا از دستمزد سنوات سالهای ۹۴ و۹۵ آنها پرداخت نشده است»
اعتراض کارگران شاغل وبازنشسته مجتمع «نی شکر هفت تپه» در انتقاد به بی توجه ای مدیران این واحد به پرداخت مطالبات معوقه ادامه دارد. شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه گفتند: «برای چندمین بار در ماه جاری، حدود۲۰۰ نفر از همکاران شاغل و بازنشسته آنها صبح روز، دوشنبه/۲۹خرداد ماه مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.»
همچنین بیش از دویست نفر از کارکنان بخش خصوصی مخابرات مشهد مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان خراسان رضوی تجمع کردند. تجمع کنندگان در یک شرکت خصوصی مسئول شبکه کابل هواییِ مخابرات مشغول به کار هستند؛ پرسنل این شرکت، سیصد نفر هستند. خواسته اصلی تجمعکنندگان، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است. علاوه بر این، این کارکنان خواستار عقد قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات و رفع تبعیض میان نیروهای رسمی و شرکتی مخابرات هستند.
*تشکیل پروندهیی با عنوان «همجنسبازی در فضای مجازی» برای یک شهروند یزدی
سرگرد مرتضی ابوطالبی رئیس پلیس فتای استان یزد از بازداشت یک شهروند ۴۱ ساله در پرونده ای خبر داد. وی فرد بازداشت شده را مدیر کانالی با محتوای «همجنس بازی» معرفی کرد.
به گفته سرگرد ابوطالبی، این پرونده با شکایت فردی ۱۸ ساله از یک مزاحم اینترنتی گشایش یافت. در این شکایت، شاکی مدعی بود عکس های او بدون اجازه او در یک کانال با محتوای همجنس گرایی منتشر شده است. وی افزود: «فرد شاکی مدعی شده که فرد ناشناس با گذاشتن تصویری از او روی پروفایل جداگانه اقدام به ایجاد مزاحمت و فحاشی به همه دوستان وی نموده و نیز با عکس او درشبکه اجتماعی با ساختن کانالی خاص با محتوای فردی همجنس باز در حال فعالیت است.» (منبع: پلیس فتا)
*نادان خواندن «علی مطهری» توسط امام جمعه مشهد
آیت الله علم الهدی خطاب به علی مطهری که از دو طرفه بودن آتش به اختیاری دفاع کرده بود گفت: «یک نادان بی محتوایی میگوید اگر آتش به اختیار از این طرف هست، پس آتش به اختیار از آن طرف هم هست، یعنی چه این حرف؟یعنی فرمانده یک قرارگاه به دشمن میگوید آتش به اختیار؟ آن طرف دشمن است، آن طرف فریب خورده دشمن استکباری است، آن طرف حقوق بگیر و مزدور دشمن است، ، چه چیزش آتش به اختیار؟ او عامل دشمن است.»
پس از اینکه علی خامنهای از ترکیب «آتش به اختیار» استفاده کرد، علی مطهری نایب رییس مجلس گفته بود معنای این حرف این است که این آتش به اختیار دوطرفه است و گروههای سیاسی مختلف میتوانند از آن برداشت متفاوت داشته باشند. (منبع: کلمه)