دادستان ساری: توقیف خودرو و تشکیل پرونده قضایی برای زنانی که کشف حجاب میکنند
اسدالله جعفری، دادستان ساری روز سهشنبه ششم تیرماه گفت برای زنانی که کشف حجاب کنند «پرونده قضایی» تشکیل میشود و وسایل نقلیه شخصی یا عمومی که در آن کشف حجاب صورت گیرد، «توقیف» خواهد شد. این دادستان با اظهار اینکه کشف حجاب به عنوان «ارتکاب فعل حرام در انظار عمومی» است، گفت از این پس دادستانها و روسای حوزههای قضایی با استناد ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی با زنانی که کشف حجاب می کنند برخورد و برای آنها پرونده تشکیل میشود.
این دادستان رعایت حجاب اسلامی را جز «حقوق شهروندی» نامیده و از زنها خواسته تا با رعایت شئونات اسلامی حقوق شهروندی بقیه را رعایت کنند. او حتی گفته با توجه به اینکه موضوع حجاب برای دادستانها و روسای حوزه های قضایی خیلی مهم است آنها «شخصا بر پروندههای مرتبط با موضوع کشف حجاب» نظارت میکنند.
در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی آمده است «هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم میگردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمیباشد ولی عفت عمومی را جریحه دار نماید فقط به حبس ازده روز تا دو ماه تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد. این ماده یک تبصره هم دارد : «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.»
همچنین اسدالله جعفری درباره توقیف خودرو حامل زنانی که کشف حجاب میکنند گفت: «کسانی که در هرگونه وسیله نقلیه شخصی یا عمومی روسریهای خود را برمیدارند، خودرویشان توقیف خواهد شد: «وسیله نقلیه شخصی یا عمومی، موتورسیکلت، قایق موتوری، جت اسکی و سایر وسایل نقیله موتوری افرادی که سرنشینان آن به کشف حجاب اقدام میکنند تیز توسط عوامل انتظامی توقیف و به پارکینگ منتقل خواهد شد، با متهم نیز وفق مقررات مربوط برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.»
با این حال این دادستان اشاره نکرده که اگر وسیله نقلیه عمومی باشد و به دلیل کشف حجاب مسافر یا مسافرانی توقیف شود چگونه صاحب آن خودرو قادر به ادامه کسب درآمد خواهد بود و چگونه می تواند حین رانندگی اوضاع کشف حجاب را در خودرویش را هم کنترل کند که منجر به توقیف وسیله اش نشود.
توقیف خودرو به دلیل بی حجابی موضوع تازه ای نیست. در آذر ماه سال ۹۴ اعلام شد طی هشت ماه گذشته،۴۰ هزار خودرو به عنوان بدحجابی توقیف شده اند.سردارسید تیمورحسینی، رییس پلیس راهنمایی رانندگی آن زمان گفته بود طبق آمار طی «هشت ماه اخیر بالغ بر ۴۰ هزار مورد برخورد با بدحجابی داشتیم، برخوردها غالبا و عموما به شکل توقیف وسیله نقلیه و معرفی به دستگاه قضاست.»
جعفری دولت آبادی، دادستان تهران هم در آخرین اظهارات خود در خصوص مبارزه با بدجابی در تاریخ چهارم اردبیهشت ۹۶ گفته بود «عفاف و حجاب سیاست قرآنی و رسمی ما» است که باید به آن توجه شود.
دادستان تهران پیش از این به ستاره های سینما و ورزشکاران هم هشدار داده بود که مراقب عکسهای که در در شبکه های اجتماعی از خود منتشر میکنند باشند و گفته بود با عکس ها و تصاویر «خلاف شئون اسلامی» در فضای مجازی برخورد خواهد شد.