کروبی به اعتصاب غذا پایان داد؛ آغاز شمارش معکوس برای عملی کردن وعده دولت برای برگزاری دادگاه علنی
مهدی کروبی یک روز پس از شروع اعتصاب غذای خشک و انتقالش به بیمارستان با تحقق خواسته اولش «خروج نیروهای امنیتی از منزلش» و وعده دولت برای تحقق شرط دوم «برگزاری محاکمه علنی» به اعتصاب غذای خود در تاریخ ۲۶ مرداد ماه پایان داد. محمد تقی کروبی، فرزند او در چند توییت، از خروج ماموران وزارت اطلاعات از خانه پدرش، قول دولت برای تحقق برگزاری محاکمه علنی و پایان اعتصاب آقای کروبی خبر داد.
محمد تقی کروبی در اولین توییت خود نوشت که پور فلاح، معاون وزیر اطلاعات و حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت با حضور در بیمارستان و ملاقات با پدرش قول خروج نیروهای امنیتی را از منزل مهدی کروبی دادهاند. چند دقیقه بعد در توییت دیگری فرزند کروبی نوشت پورفلاح و هاشمی خبر خروج نیروهای امنیتی از منزل به پدر اعلام کردهاند.
محمد تقی کروبی در آخرین توییت خود نوشت: «اعتصاب غذا پایان یافت. بنا شد دولت تمام تلاش خود را برای تحقق شرط دوم محاکمه علنی به کار بندد.» به گفته فرزند او، آقای کروبی به دلیل مشکل قلبی تا ۴۸ ساعت در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان شهید رجایی خواهد ماند.
مهدی کروبی روز ۲۵ مرداد ماه پس از نماز صبح در اعتراض به روند غیرقانونی حصر دست به اعتصاب غذای خشک زد. فاطمه کروبی همسرش در گفتگو با سحام نیوز گفته بود او فقط داروی قلبش را خواهد خورد. اما آقای کروبی چند ساعت پس از شروع اعتصاب غذا، ساعت یک بامداد ۲۶ مرداد ماه به دلیل وخامت حالش به بیمارستان شهید رجایی منتقل شد اما به دلیل اصرار بر ادامه اعتصاب فقط به او سرم وصل شده بود.
پس از انتقال مهدی کروبی به بیمارستان، محمد خاتمی رییس جمهور سابق و حسن خمینی، فرزند بنیانگذار جمهوری اسلامی و تعدادی از نمایندگان مجلس و مسوولان کشور خواستار رفع حصر شدند. خطاب بسیاری از آنها به حسن روحانی بود و درخواست حداقل کار، یعنی بیرون راندن ماموران وزارت اطلاعات که جز زیر مجموعه دولت به حساب میآید از خانه کروبی بود.
سید محمد خاتمی، رییس جمهور سابق ایران در تماس تلفنی با خانواده مهدی کروبی با اظهار تاسف از اینکه کاری نمیتواند درباره پایان حصر انجام دهد، گفت: «متاسفانه کاری از دست من بر نمیآید و اینکه نمیتوانم کاری در جهت رفع این نگرانیها انجام دهم، موجب ناراحتی بیشتر من است.»
اما محمدخاتمی با اشاره به «حداقل کاری» که حسن روحانی رییس جمهور ایران میتواند انجام دهد، گفت: «اگرچه رفع حصر دست آقای روحانی نیست اما حداقل کاری که میتوانند ایشان انجام دهند این است که از وزیر اطلاعات خود بخواهد که نیروهای تحت امرش را از منزل آقای کروبی خارج کند.»
همچنین محمد حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی در گفتگو با سایت جماران حداقل حرکت رییس جمهور ایران را خروج نیروهای وزارت اطلاعات از داخل خانه عنوان کرد و گفت: «شاید آقای روحانی بگوید در این موضوع تصمیمگیر اصلی نیست ولی حداقل کاری که رییس جمهور به عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی میتواند انجام دهد این است که به وزیر اطلاعات دستور دهد نیروهای امنیتی از داخل خانه بیرون بروند. این جزو اختیارات آقای روحانی است. مسوولانی که قضیه را پیگیری میکند باید این موضوع را از رییس جمهور بخواهند.»
سید حسن خمینی، بنیانگذار امام خمینی روز ۲۶ مرداد ماه به صورت مبهم از امیدهایی برای رفع حصر گفت: «امیدهایی هم برای رفع حصر وجود دارد که انشالله تلاشها در این زمینه به نتیجه برسد.» او بدون توضیح بیشتری فقط به همین جمله و اظهار امیدواری برای رفع حصر بسنده کرد.
علی شکوری راد، دبیر کل حزب اتحاد ملت هم در توییتر خود روز ۲۶ مرداد ماه نوشت: «از رییس جمهور محترم درخواست میکنیم جلسه فوق العاده شورای عالی امنیت ملی را فورا تشکیل داده و در مورد خواستههای به حق آقای کروبی تصمیم بگیرد.»
احمد مازنی، نماینده دیگر مجلس هم در توییتر خود با درخواست از رییس جمهور ایران نوشته است: «از دکتر روحانی مجددا و موکدا میخواهم هر چه زودتر موضوع حصر را در دستور کار شورای عالی امنیت ملی قرار دهد.»
علی مطهری، نایب رییس مجلس شورای اسلامی که در سالهای گذشته بارها از حسن روحانی و رهبر ایران خواستار پایان حصر شده، در مطلبی در اینستاگرام خود روز ۲۶ مرداد ماه درخواست کروبی را برای تشکیل دادگاه منطقی و قانونی دانست و با اظهار اینکه برخلاف تفکر نظام «آقای کروبی حاضر به کرنش و تعظیم نیست» نوشت: «پس بهتر است مسوولان مقدمات دادگاه علنی صالح را فراهم کنند و البته لازم است به طور همزمان دادگاه متهمان طرف مقابل نیز که زمینه فتنه ۸۸ را فرهامک ردند تشکیل شود.»
علی مطهری به مسوولان هشدار داد: «مسوولان مربوط مصالح کشور و انقلاب اسلامی را در نظر بگیرند. ممکن است فردا دیر باشد.»
از سوی دیگر بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس گفت اعضای فراکسیون پیگیر موضوع حصر هستند و قطعا قضیه را تا حل اصل موضوع پیگیری میکنند. پیشتر اعضای این کمیسیون از تشکیل کمیتهی برای پیگیری مساله رفع حصر داده بودند و از تلاشهای خود در زمینه، ملاقات با رییس مجلس را ذکر کرده بودند.
همچنین ۱۶۰۰ دانشجو دانشگاههای مختلف کشور در نامهای به مراجع تقلید خواستار کمک برای رفع حصر شدهاند. آنها در این نامه نوشتهاند: «ما جمعی از دانشجویان دانشگاههای کشور، بر خود لازم میدانیم تا کما فیالسابق بر مطالبهی به حق خود مبنی بر رفع حصر و محدودیتها از یاران آزادهی امام و انقلاب، اصرار ورزیم»
۱۶۰۰ دانشجو با انتقاد از بازداشتهای سال ۸۸، شروع حصر و موضعگیریهای صاحبان تربیون علیه آنها نوشتهاند: «حضرات آیات؛ پس از هشت سال هنوز بخشی از مردم ایران – شاید بتوان گفت عمدهی همین ۲۴ میلیونی که به آقای روحانی رای دادند- از تهمتها و اتهامات اثبات نشده، تبرئه نشدهاند و حیات سیاسی آنان زیر سانسورها و فشارها قرار دارد. حقیقت شاید اینست که این مردم دیگر برای اعتلای ایران از «ظلم» به خود گذشتهاند، چرا که با پرچمهای کبود به روحانی رأی دادند و با دستان بسته لیست امید را به مجلس و شوراها فرستادند.»
جواد امام، مدیر عامل بنیاد باران روز ۲۶ مرداد ماه با اظهار تاسف از حصر «یاران انقلاب» و اعتصاب غذای مهدی کروبی گفت: «امیدواریم که شاهد آزادی و رفع حصر هر چه سریعتر و پایان این شکاف بین نیروهای انقلاب و درد کشیدگان نظام باشیم.»