در حال حاضر ۱۰ دوتابعیتی به غیر آقای وانگ که شهروند چینی – آمریکایی است در زندان اوین به سر میبرند. نازنین زاغری، شهروند ایرانی–بریتانیایی که در بند نسوان زندان اوین به سر میبرد. محمد نمازی به همراه پسرش سیامک نمازی، دو شهروند ایرانی– آمریکایی، کمال فروغی، شهروند ایرانی– بریتانیایی، کامران قادری، شهروند ایرانی– اتریشی، صابر حسن پور، شهروند ایرانی– هلندی، نزار زکا، شهروند آمریکایی- لبنانی، رویا صابری نوبخت، شهروند ایرانی – بریتانیایی و کارن وفاداری، شهروند ایرانی– آمریکایی. همچنین احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی است که پیش از بازداشت ساکن کشور سوئد بود.
حکم ۱۰ سال زندان ژیائو وانگ، محقق آمریکایی-چینی از سوی دادگاه تجدید نظر تایید شد
دانشگاه پرینستون با انتشار بیانیهای روز ۲۶ مرداد ماه اعلام کرد درخواست تجدید نظر حکم ژیائو وانگ، دانشجوی این دانشگاه از سوی مقامات قضایی ایران رد شده است. بر اساس این بیانیه ژیائو وانگ، شهروند آمریکایی و دانشجوی دوره دکتری دانشگاه پرینستون که به اتهام جاسوسی در دادگاه انقلاب به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود حکمش در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد.
مسوولان دانشگاه پرینستون در این بیانیه نوشتهاند: «ما از رد درخواست تجدید نظر او ناراحتیم. رای دادگاه و ادامه محکومیت ظالمانه او موجب نگرانی است.» در این بیانیه مجددا تاکید شده که آقای وانگ هیچ فعالیت سیاسی برای هیچ دولتی نداشته است. او فقط یک محقق و دانشجویی دوره دکتری در حوزه تاریخ بوده است.
در بیانیه دانشگاه پرینستون، مقامات دانشگاه با اظهار امیدواری از آزادی او و برگشتش به خانه نوشتهاند: «ما همچنان امیدواریم که مقامات ایرانی به این دانشجوی نخبه اجازه دهند او به نزد همسر و فرزندش بازگردد.» همچنین اشاره شده مقامات این دانشگاه هر تلاشی برای بازگشت سلامت او به خانهاش و حمایت او و خانوادهاش انجام خواهند داد.»
ژیائو وانگ، شهروند آمریکایی و دانشجوی دوره دکتری رشته تاریخ دانشگاه پرینستون تابستان سال ۱۳۹۵ در تهران بازداشت شد با این حال مقامات ایرانی یک سال پس از بازداشت او و پس از حکم ۱۰ سال حبسش از سوی دادگاه انقلاب آن را رسانهای کردند.
برای اولین بار غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه در تاریخ ۲۵ تیرماه با اظهار اینکه او «عامل نفوذی» است از حکم ۱۰ سال خبر داد و گفت «اگر حکم قطعی شد شاید پیشتر در مورد نفوذ وی توضیح میدهم.»
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه در مطلبی در تاریخ ۲۵ تیرماه مبنای جمعاوری اطلاعات جاسوسی وانگ را «آرشیو کتابخانههای تهران و شخصیتّهای علمی» عنوان کرد و گفت او تحقیقات خود را از طریق اخذ کرده و همچنین مدعی شد این دانشجو «۴۵۰۰ صفحه از اسناد کشور را ثبت دیجیتالی» کرده است.
مقامات دانشگاه پرینستون و خانواده وانگ نیز تا آن زمان بازداشت او را رسانهای نکردند. پس از اظهارات محسنی اژهای، دانشگاه پرینستون با انتشار بیانیهای حکم او را ناعادلانه خواند.
پیش از این کاخ سفید و نمایندگان مجلس آمریکا در بیانیههای جداگانه از دولت ایران خواستار آزادی سریع و بدون قید و شرط زندانیان آمریکایی در این کشور شدند. در بیانیه کاخ سفید که در تاریخ ۳۰ تیرماه، پنج روز پس از انتشار حکم ۱۰ سال حبس زی یو وانگ صادر شد، ضمن هشدار به ایران آمده است که اگر این کشور زندانیان آمریکایی را آزاد نکند با «عواقب جدی» مواجه خواهد شد. همچنین در بیانیه کاخ سفید آمده بود: «نزدیک به چهل سال، ایران از بازداشتها و گروگانگیریها به عنوان ابزار سیاست دولتی استفاده کرده است.»
نمایندگان کنگره آمریکا نیز روز چهارشنبه چهارم مرداد ماه طی صدور قطعنامه ای از ایران خواستند تا تمام شهروندان و ساکنان دایمی آمریکایی در این کشور را بی قید و شرط آزاد کند. در این قطعنامه که به اتفاق آرا نمایندگان تصویب شد زندانیان آمریکایی به عنوان«گروگان» حکومت ایران ذکر شدهاند و درخواست شده تا فوری آزاد شوند.