بسته خبری (۴۰): از گسترش «ایدز» در زنان ایرانی تا ادعای حمایت انگلیس از «قمهزنی»
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*رییس نهضت سوادآموزی: «۱۲/۵ درصد جمعیت کشور بیسوادند»
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشورگفت: «طبق آخرین سرشماری در سال ۹۵ تعداد ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بالای ۶ سال در کشور اظهار بیسوادی کردهاند.»
به گفته وی وضعیت سواد زنان و مردان در شهرها بهتر از روستاها میباشد سواد زنان روستایی پایین است در برخی از استانها بی سوادی بانوان به ۲۷ درصد رسیده است و در استان های سیستان و بلوچستان درصد بی سوادی ۱۶ درصد می باشد.»
بنا به آمار در میان افراد بی سواد در کشور اتباع خارجی نیز وجود دارند که قم دارای چنین شرایطی می باشد در این زمینه نرخ بیسوادی در اتباع خارجی ۵۰ درصد است. (منبع: ایسنا)
*انتقاد رییس انجمن مددکاری از اعدام در ملاءعام
سیدحسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: «ما نمیگوییم که با مجرم برخورد نشود اما اعدام در ملأعام آثار پیشگیرانه برای مردم ندارد و در مقابل افسردگی اجتماعی، ترس و هراس در جامعه را بیشتر کرده و خشونتآفرین خواهد بود.»
وی همچنین گفت: «ما به قوه قضاییه پیشنهاد میدهیم اجرای حکم و مجازات این فرد در ملأعام نباشد چرا که دیدن چهره فردی که اعدام میشود خوشایند نیست حتی اگر آن فرد دشمن باشد» به گفته وی تجربه اعدام مجرمان موادمخدر در ملاءعام نتایج خوبی به دنبال نداشته است و باعث کم شدن جرایم مربوط به مواد مخدر و کاهش مصرف مواد مخدر نشده است. (منبع: فارس)
*گسترش بیماری «ایدز» در میان زنان ایرانی
همایون هاشمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: «به نظر می رسد حدود ۶۶ هزار نفر در کشور مبتلا به بیماری ایدز باشند که البته حدود ۳۵ هزار نفر آنها شناسایی شده اند.» به گفته وی آمارهای سال ۹۶ نشان دهنده گسترش بیماری ایدز در میان زنان ایرانی است.
هاشمی همچنین با بیان اینکه اجباری بودن آزمایش ایدز پیش از ازدواج در کنترل این بیماری تاثیرگذار نیست، گفت: «این موضوع قابل تامل بوده و کارشناسان و متولیان حوزه سلامت باید آن را مورد بررسی دقیق قرار دهند» به گفته وی متاسفانه آمارهای سال ۹۵ و ۹۶ نشان از افزایش ۳۰ درصدی انتقال ایدز از مادر به کودک دارد البته ۷ دهم درصد نیز از طریق خون و فرآورده های خونی منتقل می شود. (منبع: خانهملت)
*دستگیری ۹۵ نفر در طرح «مبارزه با شبیخون فرهنگی غرب» در کرمان
دادخدا سالاری دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان از اجرای طرح ویژه مبارزه با آنچه او «شبیخون فرهنگی غرب در کرمان» خواند خبر داد. به گفته این مقام قضایی در این رابطه ۹۵ نفر که در امر توزیع سی دی و نوارکاست فعال بودند بازداشت شدند.
این مقام قضائی همچنان گفت: «اززمان اجرای این طرح تاکنون ۹۵ نفر از افرادی که مبادرت به تهیه، توزیع و فروش اقلام ضد فرهنگی حاوی ‘مضامین مبتذل و مستهجن از قبیل سیدی، نوار کاست، فلاش مموری’ میکردند با احکام قضائی دستگیر و جهت اعمال قانون به مراجع ذیصلاح قضائی معرفی شدهاند.» (منبع: مهر)
*آمارهای تکاندهنده از خودکشی درمیان شهروندان ایرانی
شهره نصر کارشناس مسئول سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: « بیش از ۹۵ درصد خودکشیها ریشه در افسردگی افراد دارد.» نصر با اشاره به اینکه آمار خودکشی در ایران پایینتر از آمارهای جهانی است، گفت: «با توجه به اینکه در سالهای اخیر این آمار در کشور در حال افزایش بوده و در حدود دو برابر شده است اما همچنان شاخصهای خودکشی در کشور از آمارهای جهانی پایینتر است.»
همچنین روزبه کردونی مدیر کل دفتر آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون گفت: «نکته قابل تامل، جوان بودن قربانیان است، حدود ۳۳ درصد آنها جمعیت زیر ۲۴ درصد و ۱۷ درصد بین گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال می باشد و نکته جالب توجه دیگر، شیوه اقدام به خودکشی در بین این افراد می باشد. حدود ۵۱ درصد از خودکشی ها از طریق روش حلق آویز، ۱۸ درصد با مسمومیت سم و ۹ درصد با روش سوختگی جان خود را از دست داده اند.» براساس آمار بیشترین آمار خودکشی در استان «ایلام» است.
*ادامه بازداشتهای اعضای «حلقه عرفان» در تهران
در ادامه بازداشت اعضای گروه «حلقه عرفان» در شهرهای مختلف ایران، سه تن از شهروندان پایتخت به اتهام عضویت در این حلقه و هواداری از محمدعلی طاهری بزداشت شدند.
به گزارش تسنیم، خبرگزاری وابسته به سپاه، طی اقدامی از سوی نیروهای امنیتی تعدادی از “فعالان و عناصر مؤثر در فعالیت عرفان حلقه” در تهران بازداشت شدند. مهدی سپهر، شهریار سپهر و علی معماریان اسامی بازداشت شدگان اعلام شده است.
دادگاه انقلاب آقای طاهری را به “اتهام فساد فی الارض” به اعدام محکوم کرده است. شماری از هواداران او در هفته های اخیر در واکنش به ادامه بازداشت او دست به اعتراض زدهاند.
*تجمع کارگزاران مخابرات روستایی کشور
صدها کارگزار مخابرات روستایی از استانهای مختلف به تهران آمدند و مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کردند. جمعکنندگان که از شهرها واستانهای مختلف به پایتخت آمدهاند، میگویند: «ما خواستار انعقاد قرارداد دائم و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل براساس مصوبات وزارت کار هستیم.»
کارگزاران مخابرات روستایی پیش از این نیز بارها تجمعات اعتراضی برگزار کرده و خواستار رسیدگی شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات به اوضاع شغلی خود شدهاند.
همچنین حدود ۲۵۰ کارگر کارخانه سیمان کارون (مسجد سلیمان) در اعتراض به عملی نشدن وعده کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات معوقه، دور جدید اجتماعات خود را آغاز کردند.
*مرگ سیوچهارنفر در استان مازندران به دلیل سوانح کارگری
علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با بیان اینکه مرگ ومیر ناشی از حوادث کار درچهارماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۹ درصد افزایش یافت و از ۱۷نفر در چهار ماهه سال گذشته به ۳۴نفر درسال جاری رسیده است گفت: «از این تعداد ۳۰ نفر متاهل و ما بقی مجرد هستند افزود: «در چهارماهه سال جاری ۳۳ مردبر اثر حوادث کار در استان جان باختهاند.»
عضو شورای قضایی استان بااشاره به اینکه تعداد ۳۱ نفراز فوت شدگان ایرانی و مابقی دارای ملیت غیر ایرانی هستند گفت: «سنین ۳۱ تا ۴۰ سال با ۱۴ مورد بیشترین و سنین کمتر از ۲۰ سال با ۱ مورد کمترین موارد را به خود اختصاص دادند»
*هفتاد هزار کودک کار خیابانی در ایران
حبیبالله مسعودیفرید معاون اجتماعی سازمان بهزیستی از شناسایی ۷۰ هزار کودک کار و خیابانی در کشور خبر داد و گفت:« برخی دستگاههای مسئول جمعآوری همچون شهرداری، سازمان بهزیستی و حتی نیروی انتظامی بعضاً به دلایل نامشخص این افراد را جمعآوری نکرده و فقط از خیابانی به خیابان دیگر کوچ اجباری میدهند.»
به گفته وی به دلیل چرخه معیوب ساماندهی این کودکان کار خیابانی آنها دوباره به این چرخه بازمیگردند. هرچند سازمان بهزیستی آمار شناسایی کودکان کار و خیابانی را ۷۰هزار نفر اعلام کرده است، با این حال بیشتر کودکان خیابانی از اتباع بیگناه هستند که به دلیل کمکاری دستگاههای متولی هر روز بر تعداد این کودکان در معابر شهری افزوده میشود.
حبیبالله مسعودی فرید با اشاره به برنامهریزی سازمان بهزیستی کشور در حوزه ساماندهی کودکان خیابانی در کلانشهرها نیز گفت: «دراین زمینه برنامهریزی برای توسعه اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر شده است.» (منبع: تسنیم)
*درخواست ملیـمذهبیون از حسن روحانی برای رفع حصر
جمعی از فعالان سیاسی ملیـمذهبی با نوشتن نامهیی به حسن روحانی از وی درخواست کردند تا شرایط رفع حصر سران جنبش سبز را فراهم کند. در بخشی از این نامه آمده است: «ه حرمت سوگندی که در مقام منتخب مردم و در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال بیان کردهاید (اصل ۱۲۱ قانون اساسی) از شما درخواست میشود با توجه به اینکه ادامه وضع موجود بنا بر نظر قریب به اتفاق حقوقدانان خبره و مستقل کشور نقض اصول متعدد قانون اساسی است اقدام عاجلی را بهمنظور رفع حصر انجام دهید.»
محمد بستهنگار، حبیبالله پیمان، علیرضا رجایی، بهمن رضاخانی، حسین رفیعی، رضا رییس طوسی، احمد زیدآبادی، حسین شاهحسینی، احسان شریعتی، فیروزه صابر، کیوان صمیمی، اعظم طالقانی از جمله امضاء کنندگان این نامه هستند.
همچنین علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در یادداشتی با اشاره به ادعای مطلب روزنامه رسالت مبنی براینکه حصر سران جنبش سبز ارتباطی با انتخابات سال ۸۸ ندارد، نوشت: «شش سالونیم حصر کافی است؛ در غیر این صورت دادگاه علنی و صالح برگزار شود»
*بازماندن از تحصیل پنجاه درصد دختران استانهای مرزی
رضوان حکیمزاده، معاون امور ابتدایی آموزش و پرورش گفت: «۴۰ تا ۵۰ درصد دانشآموزان مقطع متوسطه در استانهای مرزی به دلایل مختلف ترک تحصیل میکنند که یکی از این دلایل ازدواج زودهنگام است.»
وی درباره عوامل بازماندن کودکان از تحصیل در مناطق کم برخوردار کشور گفت: «در برخی خانوادهها به خصوص در شهرهای کوچک کودکان بازوی کار خانواده محسوب میشوند، به طور مثال در فصل برداشت محصول این کودکان باید در کنار خانوادهها باشند که شاید انعطافپذیری در زمان و مکان آموزش بتواند این مسئله را حل کند یا در برخی استانها به دلیل تعصباتی که وجود دارد، ممکن است دخترانشان را به مدارس مختلط یا جایی که معلم خانم ندارد، نفرستند.» (منبع: ایلنا)
*شرایط نامطلوب مدارس در استان خراسان شمالی
ابوالقاسم بابایی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز خراسانشمالی گفت: «۱۳ درصد کلاس های درس مدارس این استان تخریبی است.» به گفته وی براساس شناسنامه فنی مدارس حدود ۴۵ درصد کلاس های درس در استان تخریبی بود که هم اکنون با گذشت ۱۰ سال این شاخص به کمتر از ۱۳ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از این حدود دو هزار و ۵۴۴ کلاس درس استان تخریبی بوده که پس از ساخت و سازهای فراوان در حال حاضر ۳۳۰ کلاس درس تخریبی است، گفت: «سال گذشته ۱۱۴ کلاس درس در استان تخریب و بازسازی شد.»
*کاهش هشتاد درصدی اعدام متهمان مواد مخدر در مصوبه مجلس
بهمن طاهرخانی عضو کمیسیون قضایی درمجلس گفت: «با قانون جدید که در مجلس تصویب شد فکر می کنم بتوانیم تا ۸۰ درصد جلوی مباحث مربوط به اعدام را بگیریم و ۸۰ درصد عکس این قضیه حاصل شود و می توانیم سرباندها را دستگیر کنیم و به مجازات برسانیم.»
عضو کمیسیون قضایی در مجلس با بیان اینکه هزینه اجرای قوانین بالاتر از پیشگیری است، گفت: «اگر پیشگیری داشته باشیم حدود اعدام هایمان پایین تر خواهد آمد و مجبور نیستیم دست به اعمالی بزنیم که در مجامع بین المللی امر خشونت باری است.» (منبع: خانهملت)
*هشدار رییس فدراسیون بدنسازی به اعضای تیم بدنسازی زنان
ناصر پورعلی فرد رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام و پاورلیفتینگ با اشاره به موضوع «تیم ملی زنان پاورلیفتینگ» در چند روز گذشته در فضای مجازی مطرح شده، گفت: «این فدراسیون علیه افرادی که به صورت غیرقانونی و خارج از ضوابط «تیم ملی زنان پاورلیفتینگ» را تشکیل داده اند، اقدام قضایی می کند.»
به گفته وی یک زن و یک مرد پشت صحنه تشکیل تیم ملی زنان پاورلیفتینگ قرار دارند. در پی تشکیل تیم زنان پاورلیفتینگ، بلافاصله وجود این تیم از سوی فدراسیون غیرقانونی و جعلی اعلام شد و موضوع به حراست وزارت ورزش و جوانان اطلاع داده شد. (منبع: ایرنا)
*اظهارات رییس دفتر حسن روحانی درباره استفاده از زنان در سمتهای عالی
محمود واعظی رییس دفتر حسن روحانی با طرح این ادعا که دولت درتعیین مسئولان تفاوتی جنسیتی قائل نیست، گفت: « بانوان باید مراحلی را طی کنند تا به مسئولیت بالاتر برسند.»
وی در توضیح این حرف خود گفت: «باید به گذشته بازگردیم ، آقایان این مراحل را طی کردهاند و در زمانی بخشدار و فرماندار و معاون استاندار بودهاند. ما این کار را اخیرا شروع کردیم و تعدادی فرماندار زن در دولت یازدهم گذاشتیم و بعضی معاونین استانداران نیز از خانمها بودهاند، بنابراین این کار کمی زمان میبرد، اما ما محدودیتی به آن معنا قائل نیستیم.»
انتقادات از دولت حسن روحانی به دلیل عدم معرفی حتی یک وزیر زن بعد از معرفی کابینه شدت گرفت و همچنان بحث استفاده از زنان در مشاغل حساس و عالی مملکت مطرح است. (منبع: ایسنا)
*گلایه از چگونگی انتشار آمار بیکاری در ایران
نعمت الله میرفلاح نصیری رئیس مرکز آمار و اطلاعات وزارت کار با اشاره به اینکه آمار شاغلان و بیکاران در ایران براساس تعریف جهانی، مورد سنجش و پایش قرار میگیرد، گفت: «بیکاران ما نیز جزء بدترین انواع بیکاران هستند چرا که حتی یکساعت در هفته نتوانسته اند مشغول بکار باشند.»
به گفته وی «اشتغال ناقص» نیز از جمله مشکلات اساسی در ارائه آمار بیکاران و شاغلان است. درچارچوب توصیهها و مصوبات سازمان بین المللی کار اشتغال ناقص میتواند در قالب شاغل با ساعت کار کم، شاغل دارای درآمد کم، اشتغال ناقص مهارتی که فرد از مهارت خود استفاده ناقص میکند و شاغل با ساعات کار زیاد تعریف شود. (منبع: مهر)
*بارهای ۲۰۰ کیلویی کولبران مناطق کوهستانی
محسن بیگلری نماینده سقز و بانه در دوره نهم و دهم با اشاره به مخاطرات شغل کولبری گفت: «واقعیت این است، که وقتی فردی ۱۰۰ کیلو بار بعضیها هم ۲۰۰ کیلو برمیدارند، کیلومترها در سرما و یخبندان حمل میکند و با وجود این همه خطری که پیش رو دارد، برای حمل صد کیلو بار ۷۰ هزار تومان به هر کولبر میدهند، در این صورت بدون تردید از سرناچاری و فقر شدید آن منطقه است، وگرنه هرکسی نمیرود کولبری.»
به گفته وی کولبری در حد یک انسان نیست، باید با ایجاد شغل پایدار در مناطق مرزی کشور به کولبری پایان دهیم، تا دیگر شاهد مرگ مردان کولبر در زیر آوار بهمنهای نباشیم. (منبع: خبرآنلاین)
*۴۰ هزار دانشآموز بیبضاعت و کمبضاعت در استان تهران
محسن ولیئی مدیرکل کمیته امداد استان تهران گفت: «۴۰ هزار دانشآموز بی بضاعت و کم بضاعت و همچنین ۱۰ هزار دانشجوی کمبضاعت در استان تهران وجود دارد»
به گفته وی دراستان تهران یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانش آموز وجود دارد که از این تعداد ۱۵ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند؛ این در حالیست که حدود ۲۵ هزار بی بضاعت که تحت پوشش این نهاد نیستند برای دریافت کمک مراجعاتی به کمیته امداد دارند. (منبع: ایسنا)
*محمدجواد لاریجانی: «برجام مرده است»
محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: «به نظر من برجام مرده است و آثار حیات ندارد. پایبندی به برجام مهم نیست. وضعیت قرمز این است که غرب تحریمهای خود را داشته باشد و در عین حال ادعا کند که برجام برقرار است. باید به خانم موگرینی و اروپا قاطعانه بگوییم اگر قرار باشد که توافقنامه ایران(برجام) با ۱+۵ به ۱+۴ تنازل پیدا کند، برای ما قابل قبول نیست و دیگر برای ما برجامی وجود ندارد.»
لاریجانی همچنین در کنایهایی به محمد جواد ظریف گفت: «وزیر محترم امور خارجه گفتهاند ما داغ پاره کردن و یا نقض برجام را بر دل ترامپ میگذاریم، معنی این حرف آقای ظریف این است که در هیچ شرایطی نمیخواهیم برجام را پاره کنیم که این موضوع هم مسئله بسیار عجیبی است. حتی اگر نمیخواهیم برجام را پاره کنیم، چرا چنین حرفی میگوییم؟» (منبع: تسنیم)
*آمار رئیس صدا و سیما از شبکههای مخاف با جمهوری اسلامی
علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما ادعا کرد: «تعداد شبکههای ماهوارهای ایجاد شده بر علیه فرهنگ و هویت کشور از مرز ۲۶۰ کانال گذشته است.»
رئیس رسانه ملی بااشاره به پیچیده بودن کار رسانهها گفت: «کارواهداف دشمنان، افول رسانه ملی است و دراین خصوص شبکههای ماهوارهای زیادی بر علیه فرهنگ و هویت کشور ایجاد شده اما خوشبختانه نتوانستند به ایران قهرمان لطمهای بزنند.»
به گفته وی برای مقابله با مخاطرات فضای مجازی شبکه «امید» راهاندازی شده است. (منبع: تسنیم)
*شخمزنی تمام کارمندان دولت در دوران احمدینژاد
عبدالله ناصری عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات گفت: «وقتی آقای احمدینژاد آمد و تمام ساختار مدیریتی کشور را شخم زد، بطوری که بنا بر گفته خیلیها حتی آبدارچیها هم تغییر کردند، نباید انتظار داشته باشید که آقای روحانی و اصلاحطلبان بدون در نظر گرفتن این مسائل راه خود را ادامه دهند.»
به گفته وی حالا که هشت سال از وقایع سال ۸۸ و ۴سال از تدبیر منطقی اصلاحطلبان میگذرد، وقتی نگاهی به شرایط موجود بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که هیچ تهدیدی اصلاحطلبان را در معرض خطر قرار نداده است.
به زعم وی عملکرد اصلاحطلبان طی چهار سال گذشته به گونهای نبوده است که پایگاه اجتماعیشان دچار تزلزل شود یا کارنامه بدی از خود به جا گذاشته باشند. البته این به معنی بی نقص بودن اصلاحطلبان نیست. (منبع: فرارو)
*ابراهیم رییسی: «آستان قدس به دنبال منافع اقتصادی به هر قیمتی نیست»
ابراهیم رئیسی در دیدار با مدیران حراست آستان قدس رضوی گفت: «فعالیتهای اقتصادی آستان قدس رضوی مقدمهای برای فعالیتهای فرهنگی و خدمترسانی به زائران و محرومان است؛ آستان قدس رضوی به هیچ عنوان به دنبال کسب منافع اقتصادی به هر قیمتی نیست فعالیتها و پروژههای اقتصادی باید شئونات آستان قدس رضوی را حفظ کند و در راستای صیانت از منافع عموم مردم باشد.»
رییسی که در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدای اصولگرایان بود پس از پایان انتخابات فعالیتهای گستردهای در آستان قدس رضوی شروع کرده است. آستان قدس از جمله نهادهای اقتصادی بسیار قدرتمند اقتصادیست که از پرداخت مالیات و شفاف سازی مالی مبراست. (منبع: آستاننیوز)
*آمار تاملبرانگیز سلامت ایرانیان
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان گفت: «از هر ۱۰ ایرانی بالای ۱۸ سال ۹ نفر کم تحرکی دارد, یک نفر سیگار میکشد و از هر ۱۰۰ نفر دو نفر الکل مصرف میکنند.»
رییسی همچنین گفت: «در بررسی تعدادی از مدارس توسط ۵۴ دانشگاه علوم پزشکی مشخص شد شیوع چاقی در دانشآموزان مدارس شهری دو برابر مدارس روستایی است.» به گفته وی نخستین عامل مرگومیر ایرانیان بیماری های قلبی و عروقی است.
همچنین مسعود اسلامی دبیر علمی نوزدهمین کنگره بین المللی تازههای قلب و عروق گفت: « با توجه به وجود فاکتورهای پرخطر در کشور پیش بینی میشود تا ۱۰ سال آینده یک سوم مردم ایران به دیابت مبتلا شوند» (منبع: مهر)
*عضو شورای نگهبان: «پذیرش زنان به عنوان رجل سیاسی مشکل است»
نجات الله ابراهیمیان عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره آخرین تصمیمات شورای نگهبان درباره شناخته شدن زنان به عنوان رجل سیاسی با بیان اینکه هنوز این مباحث در شورای نگهبان ادامه دارد، گفت: «در حال حاضر مباحث شورای نگهبان درباره سیاستهای کلی و تفسیر پیرامون شناخته شدن زنان به عنوان رجل سیاسی به جمعبندی نرسیده است. اما برداشتم با وضعیت فعلی قانون اساسی این است که در حال حاضر پذیرش خانمها به عنوان رجل سیاسی شاید یک مقدار مشکل باشد.»
وی با اشاره به اینکه قانون اساسی انتخاب و شرایط وزیر را به قانون عادی محول کرده است این قانون در مورد شخص وزیر و ویژگیهای آن حکمی نداده است، گفت: « ممکن است کسی بگوید از حیث شرعی خانمها نمیتوانند وزیر شوند یا هر سمت دیگری را برعهده بگیرند این ارتباطی با قانون اساسی ندارد همچنین باز هم تکرار میکنم من صاحب فتوا نیستم و این سوال را باید از متخصصان فتوا بپرسید.» (منبع: ایلنا)
*ادعای جانشین رییس اطلاعات سپاه درباره حصر سران جنبش سبز
سردار حسین نجات جانشین رئیسسازمان اطلاعات سپاه ادعا کرد: «حصر پس از ۲۰ ماه مدارا با سران فتنه با درخواست رئیسقوه قضائیه در شورای عالی امنیت ملی مطرح شد و حتی یک نفر هم با آن مخالفت نکرد.»
بنا به اعای وی سید محمدخاتمی حداقل در ۱۰ جلسه مختلف گفته که ما از اول هم میدانستیم که این حجم تقلب ممکن نیست. سردار نجات همچنین با اشاره به وقایع سوریه مدعی شده است رهبر جمهوری اسلامی ایران در امور حصر دخالت نداشته و ندارد.
جانشین رئیسسازمان اطلاعات سپاه پاسداران درباره امکانات رفاهی محصورین ادعا کرد: «خدمات پزشکی که به سران فتنه داده میشود به سران قوا داده نشده است. استخر و سونا رفتنشان بجا است، به شمال و اسبسواری و سرعین میروند و همین آقایی که گفته میشد پایش شکسته اسبسواریاش را هم رفته است. آن یک نفر دیگر هم خودش نخواسته چون میخواهد مظلومنمایی کند.»
*نظر آیت الله مکارم شیرازی درباره فعالیت وکلای طلاق
آیتالله مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: «فعالیت برخی از وکلا با منطق اسلام در تعارض است، آنچه باید مورد توجه قرار گیرد آن است که وکلا نسبت به دستگیری از قشر ضعیف جامعه و احقاق حقوق مستضعفین عنایت ویژهای داشته باشند. دریافت حقوق و حقالزحمههای نجومی توسط این افراد است که موجبات تکدر خاطر ملت شده است. اینکه عدهای از مراکز مشاوره مساله تسهیل در امر طلاق را آگهی میکنند بسیار زننده و زشت بوده و زیبنده جامعه اسلامی نیست و در واقع خیانت به بنیان خانواده و به دنبال آن جامعه است.» (منبع: مهر)
*بیسرپناهی زلزلهزدگان خراسال شمالی پس از چهار ماه
چهار ماه پس از زلزله بجنورد در خراسان شمالی هنوز در آنجا چادرهای هلال احمر برپا هستند و سرپناهها برای روستاییانی که خانههایشان را از دست دادهاند وجود ندارد.
امیری یکی از اهالی زلزله زده روستای فخرالدین که در زلزله اخیر منزل و دامداریش به طور کامل تخریب شد میگوید چهار ماه از زمان وقوع زلزله میگذرد اما هنوز هیچ اقدامی برای ساخت منزل بنده انجام نشده است. فصل سرما در حال فرارسیدن است و نمیدانم چطور میشود سرمای این منطقه کوهستانی را در زمستان زیر این چادرها تحمل کرد. او گفته آنجا نه آب، نه سرویس بهداشتی و نه حمام دارند و یک ماهی است که نتوانسته حمام برود.
به گفته یکی دیگر از روستانشینان،گاهی وقتها هم تعدادی از مسئولان به روستا میآیند اما فقط نگاهی میاندازند و میروند.ایران یکی از مناطق زلزلهخیر جهان است اما تقریبا هیچ آمادگی در برابر این اتفاق طبیعی ندارد و اغلب پس از زلزله سالها طول میکشد تا خسارات باقیمانده جبران شود و شهرها و روستاها دوباره ساخته شوند. (منبع: ایسنا)
*هشدار درباره فرونشست دشتهای کرمانشاه
محمودرضا شهلایی معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه آثار فرونشست در برخی از دشتهای کرمانشاه پدیدار شده، گفت: «اگر روند مصرف منابع آبهای زیرزمینی همینگونه ادامه پیدا کند، حتما شاهد فرونشست در دشتهای استان خواهیم بود.»
به گفته محمودرضا شهلایی به دلیل الگوی نادرست مصرف آب اکنون هشت دشت استان کرمانشاه ممنوعه شدهاند. در دشتهای ممنوعه توسعه کشاورزی است و صدور مجوز فقط برای چاههای صنعت و شرب آن هم با محدودیت صورت میگیرد.او همچنین اضافه کرده تا قبل از سال ۱۳۸۵ دشت ممنوعه در کرمانشاه نداشتیم و همه این مناطق ظرف یازده سال اخیر ممنوعه شده اند، همچنین تعداد این مناطق ممنوعه در چند سال اخیر بیشتر شده است.
پدیده فرونشست زمین در اغلب استانهای ایران به موضوعی جدی تبدیل شده است و بیم آن میرود که باعث خرابیهای جدی شوند. استفاده بیرویه از منابع آب زیرزمینی علت اصلی فرونشست زمین است. ایران در صدر بیشترین میزان برداشت از منابع آبهای زیرزمینی است. (منبع: ایسنا)
*امکان بازگشت اموال مصادره ای دهه ۶۰
اسدالله عسگراولادی گفت: «اموالی که در دهه ۶۰ با حکم خلخالی مصادره شدن امکان برگشت دارند» وی در توضیح این مطلب گفت: «ما ۱۰ سال در اول انقلاب از سال ۱۳۵۸ تا ابتدای دولت آقای هاشمی در سال ۱۳۶۸ مصادره داشتیم که همه آن مصادرهها با حکم دادگاه بود. اگر رئیس آن دادگاه مجتهد بود که مصادرهها از نظر شرعی هم صحیح بوده اما اگر رئیس دادگاه مجتهد نبود مانند خلخالی و امثالهم، آن مصادرهها هنوز جای شک دارد و خیلی از آنها دارد برمیگردد.»
وی همچنین خطاب به گفته وزیر اطلاعات که گفته بود باید جلوی مصادره اموال گرفته شود، گفت: «نمیدانم مبنای فرمایشهای وزیر اطلاعات چه بوده اما در سالهای اخیر هیچ مصادرهای در هیچکدام از کارخانههای کشور انجام نشده است یعنی ما مصادرهای را مشاهده نکردهایم بلکه مصادره برای گذشته و در سالهای پس از انقلاب بود و اکنون دیگر دلیلی برای مصادره نیست.» (منبع: انتخاب)
*ادعای عجیب درباره تلفات آلودگی هوای تهران
محمد درویش، مدیر کل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «تلفات آلودگی هوا در تهران به اندازه سقوط سالانه ۱۰۰ بوئینگ پانصد نفری است.»
به گفته درویش مهمترین بحران محیط زیست ما آلودگی هوا یا بحران آب نیست، مهم ترین بحران محیط زیستی ما بحران خاک است. در واقع سه برابر متوسط آسیا نرخ هدر رفت خاک از آن ما است و بالاترین نرخ را در جهان داریم.
براساس آمار کشور ایران سالانه سالی ۵۶ میلیارد دلار خاک داریم از دست میدهد. درویش همچنین با اشاره به خشک شدن تالابهای کشور مهمترین دلیل این معضل را زدن چاههای عمیق و غیرعمیق عنوان کرد. (منبع: شفقنا)
*رییس پلیس راه کشور: «روزانه ۵۰ نفر در جادهها کشته میشوند»
محمد حسین حمیدی رئیس پلیس راه کشور با اشاره به اینکه سهم جادهها در تصادفات بسیار بالاست،گفت: «روزی بین ۴۰ تا ۵۰ نفر درحوادث جان خود را از دست می دهند این عدد در سال گذشته ۷۰ الی ۱۰۰ نفر بوده ولی امروز ما شاهد کاهش نسبتاً خوبی هستیم ولی می توانیم جلو این حوادث را گرفت.»
وی با اشاره به اینکه جادههایمان از سن فرسودگی هم گذشته و نوسازی آنها به کندی می گذرد، گفت: «اگر راه های ما امن باشند؛ سهم عامل انسانی در تصادفات کمتر از ۵۰ درصد خواهد بود.» (منبع: تسنیم)
*وزیر ارتباطات: «درحال پیگیری برای رفع فیلتر توییتر هستیم»
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «در حال پیگیری رفع فیلتر توییتر هستیم و این موضوع در سراسر کشور در حال بررسی است.»
وی همچنین با اشاره به تحریمهای جدید توسط گوگل برای ایرانیها نیز گفت: «ما تصمیم نداریم زندگی عادی مردم را مختل کنیم؛ این همان هدفی است که تحریم کنندگان ما دارند؛ پس باید از برخورد تند شعاری پرهیز کنیم؛ ما نمی پذیریم که کسب و کارهای سنتی جلوی کسب و کارهای نوپا را بگیرند. یک دسته از مشکلات به شرکت گوگل برمی گردد و سعی می کند انحصارات ذاتی ایجاد کند.»
به گفته وی کره جنوبی وابستگی مطلق خود را به گوگل و اندروید کم کرده است، این موضوع در دستور کار ما نیز وجود دارد. (منبع: مهر)
*ناتوانی خوزستانیها در پرداخت قبوض میلیونی برق
هدایتالله خادمی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وعدهها برای کاهش تعرفههای برق مصرفی مناطق گرمسیری از جمله خوزستان عملی نشده است، گفت: «مردم در منطقه ایذه و باغملک کاملا بیکار هستند و هیچ امکاناتی ندارند و امکان پرداخت قبضهای میلیونی برق برای آنها وجود ندارد و مردم شهرهایی مثل اهواز که دمای آنها به ۶۰ درجه در سال جاری رسید نیز مجبور به استفاده ۲۴ ساعته از کولر هستند»
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: «خوزستان منبع اصلی درآمد کشور است اما همه درآمدش در خارج از استان هزینه میشود و تالابهای آن درحال تبدیل شدن به منبع ریزگرد برای مردم است و برخی مردم ۱۲ ماه است که نتوانستهاند هزینه آب و برق مصرفی را پرداخت کنند.»
*وزیر کار: «نداشتن سواد زندگی علت اول طلاق
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نتایج یک تحقیق گفت: «مشخص شد علت اول طلاق، فقر و بیکاری نیست، بلکه نداشتن سواد زندگی و سواد ارتباطی است. فقر و بیکاری علت چهارم و «سواد جنسی» علت دوم یا سوم است.»
وی با اشاره به اینکه بدون تردید تعداد فارغالتحصیلان و مهندسان ایران درمقایسه با شاخصهای جمعیتی و جی. دی. پی از جوامع توسعه یافته بیشتر است، گفت: «علت اینکه دوران گذار ما به سمت توسعه اینقدر طولانی است به سواد برمیگردد.» (منبع: آرمان)
*ادعای عجیب عضو مجلس خبرگان درباره حمایت انگلیس از «قمهزنی»
آیت الله مرتضی مقتدایی عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در بیان مصیبت ائمه باید از کلمات در شان عزاداران و اهل بیت استفاده شود، ادعا کرد: «کشور استعمارگر انگلیس برای ترویج قمهزنی ۱۵ هزار قمه را در مکانهای مختلف وارد کرده است.»
به گفته وی مبلغان و مداحان باید مردم را به راه دین تشویق کنند و به مقابله با جنگ نرم دشمن بپردازند.
به گفته وی دشمنان با دقت بسیاری فعالیتهای دینی و انقلابی ما رصد میکند و بر این اساس همه از جمله مداحان باید هوشیارانه سخن بگویند ومداحی کنند مبادا سخنی از روی غفلت باعث سوءاستفاده دشمنان نشود.(منبع: مهر)
*تنش آبی در استانهای شمالی ایران
زمان رضا احمدی، رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهشهر با تایید خشک شدن دریاچه «عباس آباد» در این منطقه گفت: « خشک شدن دریاچه نشان از وقوع یک تنش آبی و ناکارآمدی در مدیریت منابع آبی شمال کشور دارد.»
به گفته وی آب دریاچه به منظور تامین آب زراعی تخلیه شده و رودهایی که به سمت دریاچه هدایت میشوند نیز خشک شده است. در نتیجه دریاچه عباس آباد به طور کامل خشک شده است. دریاچه عباسآباد در نزدیکی شهر بهشهر واقع شده و در میان جنگلهای مازندران یکی از دیدنیترین مناظر ایران محسوب میشود. این دریاچه در سال ۹۰ به همراه ۸ باغ ایرانی در فهرست یونسکو ثبت ملی شده است. (منبع: ایلنا)
*کودک آزاری؛ بیشترین دلیل تماس با اورژانس اجتماعی
احمد خاکی، معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران گفت: «٣٠۵ هزار و ٩٢٣ تماس با اورژانس اجتماعی استان تهران برقرار شده که ٢ هزار و ۴۶٧ مورد مربوط به کودک آزاری بوده و سایر تماسها درباره طلاق، خودکشی، سالمندآزاری و اختلال هویت جنسی است.»
همچنین شیرین صدرنوری مددکار انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت: «بیشترین تماسهای برقرار شده در مورد مسائل کودکان و نوجوانان «پسر» بوده و ۴۶ درصد کودکانی که در مورد آنها مشاوره انجام شده مورد تنبیه قرار گرفتهاند که در این میان ۴٢ درصد کودکان به صورت بدنی و ۵٨ درصد آنها نیز تنبیهات عاطفی و روانی را تجربه کردهاند.»
همچنین حبیبالله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت:«معتقدم امروزه میزان شناسایی کودک آزاری در کشور روز به روز در حال افزایش است؛ هر چند شیوع آن تغییری پیدا نکرده و شواهدی مبنی بر شیوع آن در کشور نداریم.»
گفتگو با نسرین ستوده درباره کودک آزاری را اینجا بخوانید.
*گزارشی درباره خانواده «رضا شهابی» زندانی عقیدتی
روزنامه «همدلی» در گزارشی به شرایط این روزهای خانواده رضا شهابی راننده شرکت واحد که در زندان به سر میبرد منتشر کرده است. در بخشی از این گزارش آمده است: «وزارت کار در همان ملاقات به خانواده رضا شهابی، گفته که ما پیگیری میکنیم اما تا حالا اقدامی نکرده؛ از همسر این فعال سندیکای کارگری میپرسی مگر خواستههای کارگران شرکت واحد از وزارت کار، چیز مرموز و غریبی است که پذیرشش تا این حد دشوار بوده و ماحصلاش برخوردهای پیچیده عجیب است و احضار و در نهایت اعتصاب غذا؟»
گفتنیست که سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با انتشار بیانیهیی وضعیت این کارگر را بحرانی اعلام کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نگرانی عمیق خود را نسبت به اوضاف وخیم جسمی راننده زحمتکش رضا شهابی اعلام می دارد و به مسئولان قضایی و امنیتی هشدار داده و مسئولیت عوارض جسمی جبران ناپذیر برای این کارگر حق طلب زندانی را متوجه آنان می داند.»
*نگرانی از افزایش اعتیاد درمیان کارگران
حمد بیگدلی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در واکنش به اظهارات قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر مبنی بر اینکه ۱۵ تا ۲۶ درصد کارگران برخی استان ها معتادند، گفت: «این آمار دقیق نبوده و به نظر می رسد که آمار اعتیاد در کارگران بیشتر از این تعداد باشد.»
به گفته وی در ۳۰ سال گذشته آسیب هایی مانند طلاق، بیکاری، اعتیاد و دیگر آسیبها به شکل امروزی و با این میزان فعلی وجود نداشت و افزایش و شیوع آسیب ها در شرایط فعلی ناشی از عملکرد ضعیف مسئولان و بی توجهی آنها به کنترل و مدیریت آسیبها است.
این نماینده مجلس همچنین گفت: «متاسفانه در سال های اخیر الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی تغییر جهت داده و با کاهش سن مصرف و همچنین روی آوردن بانوان کشور به اعتیاد روبرو هستیم که این آسیب ها خطری بسیار بزرگ برای جامعه محسوب می شود» (منبع: خانهملت)
*بیانیه کانون معلمان استان تهران درباره بازداشت بازداشت محمود بهشتی
کانون صنفی معلمان استان تهران طی بیانیه ای ضمن اعتراض به بازداشت محمود بهشتی لنگرودی،خواهان آزادی بی قید و شرط تمام معلمان دربند و تبعیدی و تحت حکم، شد. این بیانیه بصورت مشخص به محمود بهشتی لنگرودی، اسماعیل عبدی، محسن عمرانی و علی اکبر باغانی اشاره می کند.
دربخشی از این بیانیه آمده است: «بارها اعلام نموده ایم و رساتر از پیش تاکید می کنیم که دغدغه ما چیزی جز بهبود معیشت فرهنگیان و اعتلای آموزش فرزندان کشور نیست و به این برخوردهای امنیتی و خارج از قاعده و قانون اعتراض داریم. کانون صنفی معلمان استان تهران، ضمن اعتراض به بازداشت محمود بهشتی لنگرودی، خواهان آزادی بی قید و شرط تمام معلمان دربند و تبعیدی و تحت حکم، است.»
درباره بازداشت محمود بهشتی و شرایط وی بیشتر اینجا را بخوانید.
*برگزاری چندین تجمع اعتراضی در کشور
حدود صد نفر از پرسنل شرکتی مخابرات اهواز در خیابان کیان پارس مقابل شرکت مخابراتِ خوزستان تجمع کردند. کارکنان شرکتی مخابرات پیش از این نیز بارها نسبت به اوضاع نابسامان شغلی خود تجمع کردهاند. از قرار معلوم پس از برگزاری تجمع، معترضان در شرکت مخابرات حاضر شده و به گفتگو با مقامات شرکت مخابرات خوزستان پرداختند.
همچنین تعدادی از وکلای دادگستری در اعتراض به برگزاری آزمون مرکز مشاوران قوه قضاییه مقابل کانون وکلای مرکز تجمع کردند. این تجمع بر این اساس است که وکلای دادگستری اعلام میدارند برگزاری آزمون مرکز وکلا و مشاوران قوه قضاییه بر خلاف قانون است و قوه قضاییه اجازه برگزاری آزمون را ندارد.
جمعی از فرهنگیان آذزبایجان شرقی با مطالبهی دادخواهی در پروندهی شرکت تعاونی مسکن فرهنگیان تبریز، در تهران تجمع کردند. این افراد با در دست داشتن پلاکاردهایی خطاب به رییس قوه قضاییه خواستار تعیین و تکلیف زمینهایی شدند که در طول سالهای گذشته خریداری کرده بودند و هنوز موفق به تحویل گرفتن آنها نیستند.
*وجود بیش از ۷۰۰ مدرسه خشت و گلی در سیستان و بلوچستان
علیرضا راشکی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان، شمار مدارس خشتی و گلی سیستان و بلوچستان را ۷۰۸ مورد ذکر کرد و گفت: «از سال گذشته تخریب و بازسازی ۳۹۰ کلاس درس خشتی و گلی استان در دستور کار قرار گرفته است.» به گفته وی ۵۴۳ کلاس درس کانکسی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که در تلاش برای جایگزینی فضاهای مناسب به جای آنها هستیم.
همچنین محمد تقی زاده مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به اینکه از نظر تعداد دانش آموزان در کشور سوم هستیم، گفت: «بیشتر مدارس عشایری این استان از نظر نیروی انسانی، فضا و تجهیزات در وضعیت خوبی به سر نمی برند.»
درهمین رابطه محمد کاظم نظری فرماندار شهرستان کهگیلویه و بویراحمد گفت: «برخی مدارس مرکز استان از امکانات اولیه آموزشی مثل میز و صندلی بی بهره اند.» به گفته وی درحالی که فرزندان ما در برخی از مدارس مرکز استان از امکانات اولیه آموزشی مثل میز و صندلی بی بهره اند، بسیاری از بودجهها به برخی از نهادها واگذار میشود که هیچگونه پاسخگویی برای هزینه کرد آن بخش از بودجه ندارند و این آسیبی جدی بر توزیع عادلانه اعتبارات وارد میکند.