شکایت هفت اصلاحطلب از صدا وسیما برای طرح اتهام جاسوسی علیه آنها در برنامه۲۰:۳۰
هفت فعال سیاسی بلندپایه اصلاحطلب که اخیرا از سوی دادگاهی در تهران به زندان و محرومیت سیاسی و اجتماعی محکوم شدند، گفتهاند به دلیل انتشار برنامهای که به آنان تلویحا اتهام جاسوسی زده، از صدا و سیما شکایت خواهند کرد.
این هفت فعال سیاسی اصلاحطلب و وکلای آنان، با انتقاد از اتهامزنی غیرواقعی و یکطرفه تلویزیون حکومتی ایران علیه آنان و فقدان امکان پاسخگویی، اعلام کردند، از صدا و سیما شکایت خواهند کرد. آذر منصوری، یکی از کسانی که در تلویزیون مورد اتهام قرار گرفته، روز هیجدهم مهر به روزنامه اعتماد گفت: «حتما شکایت میکنیم. بنا بود وکلا این هفته شکایت را ارایه کنند زیرا آنچه در برنامه مطرح شد اساسا کذب است و هیچ یک از این هفت نفر تاکنون به اتهام جاسوسی بازداشت نشدهاند».
آذر منصوری با تاکید بر اینکه رسانه ملی باید در راستای همبستگی در جامعه بکوشد از عملکرد صدا و سیما که با تحریک افکار عمومی به شکافهای سیاسی موجود دامن میزند، انتقاد کرد. این فعال سیاسی اصلاحطلب این رویه را غیرقانونی و غیرمنصفانه خواند و گفت غالب بودن یک رویکرد سیاسی در این سازمان نباید مانع رعایت حداقل انصاف و قانونمداری باشد.»
محمد نعیمیپور، از دیگر اصلاح طلبان متهم شده نیز نیز در گفتوگویی با «امتداد» تاکید کرد که برای ثبت در تاریخ از صدا و سیما شکایت میکنند. این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، برنامه بیست و سی که در آن اتهامات پخش شده را مسوول عملیات روانی علیه رقبای جریان تندروی اصولگرا خواند و گفت: «صدا و سیما و خصوصا این برنامه در این سالها اخبار و اطلاعاتی را ارایه کردهاند که بسیاری از آنها غیرواقعی، نادرست و با جهتگیری بوده است. ادبیات این برنامهها مشخصا ادبیات بعضی ارگانهای غیرمربوط به سیما است.»
در برنامه تلویزیونی بیست و سی که هر شب از تنها تلویزیون رسمی و انحصاری ایران پخش میشود، هنگام طرح ادعایی درباره بازداشت چند جاسوس از سوی قوه قضائیه، تصویری از سیدمحمدرضا خاتمی، محسن صفاییفراهانی، حمیدرضا جلاییپور، حسین کاشفی، آذر منصوری، محمد نعیمیپور و علی شکوریراد را به نمایش گذاشت. این درحالی است هیچ یک از هفت فعال سیاسی اصلاحطلب اخیرا بازداشت نشده و موضوع جاسوسی حتی در فرآیند بازپرسی و به عنوان اتهام نیز مطرح نبوده است.
هفت فعال سیاسی اصلاحطلب یاد شده به تازگی در روز دهم مهر ماه، به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال زندان و دو سال محرومیت از «عضویت در احزاب و گروههای سیاسی و فعالیت در فضای مجازی و مطبوعات» محکوم شدهاند.
نیروهای منتقد و مخالف جمهوری اسلامی اعم از رادیکال، اصلاحطلب و میانهرو در فضای رسانههایی مانند وبسایتها و روزنامهها با محدودیتهای زیادی مواجه هستند وعملکرد تنها رادیو و تلویزیون رسمی ایران نیز حتی از سوی کابینه دولت روحانی، به ویژه در زمان، مذاکرات ایران و غرب موسوم به برجام و انتخابات اخیر ریاست جمهوری، مورد انتقاد واقع شده است. رئیس تنها تلویزیون مجاز و رسمی در ایران مستقیما از سوی رهبر جمهوری اسلامی انتخاب میشود و دولت و مجلس و سایر نهادهای انتخابی نقشی در سیاستگذاریهای آن ندارند.
معاون حقوقی دولت حسن روحانی روز بیست و پنجم اسفند ماه ۱۳۹۵ گفت که دولت ایران رادیو و تلویزیون در اختیار ندارد و «صدا و سیما نیز در خوشبینانهترین حالت درحد یک رسانه رقیب علیه دولت فعالیت کرده است.» سخنگوی دولت نیز در مصاحبهای اعلام کرد که دل دولت از دست صدا و سیما خون است. علی یونسی دستیار رئیس جمهور حسن روحانی در موضوع اقوام و اقلیتها نیز انتقاد کرد که صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی در جایگاه اپوزیسیون دولت عمل میکند و گفت: « دولت نسبت به رفتار صدا و سیما در قبال دولت نقدهای جدی دارد. شخص رئیس جمهور و ارکان دولت هم منتقد رفتارها و عملکرد صدا و سیما در قبال دولت هستند.»