استاد دانشگاه اراک بدون برگزاری دادگاه به اتهام «توهین به مقدسات» اخراج شد
یکی از مدرسان دانشگاه آزاد اراک، روز یکشنبه ۲۱ آبان ماه به اتهام «توهین به مقدسات و انتشار عقاید الحادی» بدون برگزاری دادگاه و با دستور علیاکبر ولایتی، رییس هیات موسس این دانشگاه از تدریس در این دانشگاه محروم و از کار اخراج شد.
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، با اعلام این خبر و بدون انتشار هویت استاد اخراج شده، نوشته است که این مدرس دانشگاه آزاد اراک «هنگام تدریس و در حضور دانشجویان به پیامبر اسلام و سایر مقدسات اسلامی اهانت کرده است.»
طبق اعلام این خبرگزاری، اخراج این مدرس دانشگاه بدون برگزاری دادگاه و با دستور مستقیم رییس هیات موسس این دانشگاه و با استناد به حکمی از سوی کمیته انضباطی دانشگاه صورت گرفته است.
در نامه اخراج این استاد که طبق دستور ریاست دانشگاه آزاد قطعی و غیرقابل تجدیدنظرخواهی است، اتهام این مدرس دانشگاه توهین به پیامبر اسلام و زیر سئوال بردن حجاب اسلامی عنوان شده است. در نامه علی اکبر ولایتی خطاب به عباسعلی حیدری، سرپرست دانشگاه آزاد اراک آمده است: «حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت از تاریخ ابلاغ این نامه نسبت به خلع وی از کلیه سمتهای دانشگاهی و آموزشی و اخراج قطعی نامبرده از دانشگاه آزاد اسلامی اقدام نمایید و نتیجه را به اینجانب منعکس نمایید. لازم به ذکر است که این دستورالعمل قطعی است و به هیچ وجه امکان تجدیدنظر توسط هیچ مقامی در آن مورد قبول نمیباشد.»
دانشگاه آزاد اسلامی در حالی بدون دادگاه و حتی بدون ذکر نام یک مدرس را به اتهام «توهین به مقدسات» و با استناد به آییننامه داخلی و دستور ریاست، اخراج کرده است که این اتهام موضوع ماده ۵۱۳ قانون مجازات و تعزیرات بازدارنده ایران است و اثبات آن نیازمند دادگاه و طی شدن فرایند قضایی است و در صورت اثبات میتواند تا پنج سال زندان را به همراه داشته باشد.
نهادهای تندرو و محافظهکاری مانند دفتر امام جمعه اراک، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اراک و نهاد نمایندگی بیت رهبری در این دانشگاه از مهمترین تشکلهایی بودند که با ادعای توهین به مقدسات در این دانشگاه خواستار برخورد با این استاد شدند.
علیرضا مشیدی، مسئول بسیج دانشگاه آزاد اراک از اولین کسانی بود که با ادعای توهین به مقدسات، خواستار برخورد با این استاد منتقد شد. این عضو بسیج یکی از اتهامات استاد مورد اشاره را «زیر سوال برد سخنان رهبری درباره سند آموزشی ۲۰۳۰ یونسکو» عنوان کرد. سند آموزشی که علیرغم پذیرش از سوی دولت ایران، با مخالفت علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و پیروان تندرواش اجرای آن متوقف شد.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان مرکزی، نیز از دیگر کسانی بود که خواستار برخورد با استاد به گفته او «هتاک» شد. ایوب سلحشورنیا روز نهم آبان ماه با حضور در تجمع دانشجویان بسیجی گفت: «هیچکس مجاز نیست که هر آنچه را که میخواهد به زبان بیاورد و به بهترین آفریده خداوند که ما در روز چندین بار در نماز بر ایشان درود میفرستیم (پیامبر اسلام)، توهین کند.»