صدیقه وسمقی پس از ۱۴ روز بازداشت با قرار وثیقه از زندان آزاد شد
صدیقه وسمقی، اسلامپژوه و نویسنده روز شنبه ۱۳ آبان با قرار وثیقه پس از ۱۴ روز بازداشت از زندان اوین آزاد شد. پیش از این روز ۳۰ مهرماه برای خانم وسمقی قرار وثیقه یک میلیارد تومانی صادر شد که به علت اینکه قادر به پرداخت این مبلغ سنگین نبود روانه بند زنان زندان اوین شد.
صدیقه وسمقی، اسلام پژوه و عضو دوره اول شورای شهر تهران به همراه همسرش روز ۲۳ مهرماه به ایران بازگشت اما بلافاصله از سوی ماموران وزارت اطلاعات برای چند ساعت بازداشت و پس از آن آزاد شد. او یک روز پس از بازداشت موقتش در تاریخ ۲۴ مهرماه طبق درخواست ماموران بازداشت کننده به دادسرای زندان اوین مراجعه کرد اما به او گفته شد هنوز پروندهاش به دادسرا منتقل نشده و در روزهای بعد احضار خواهد شد.
صدیقه وسمقی مجددا روز ۳۰ مهرماه پس از احضار در یک دادگاه «۱۲ دقیقهای» محاکمه شد و پس از آن برایش قرار وثیقه سه میلیارد تومانی صادر شد که بعد به یک میلیارد کاهش یافت اما به دلیل عدم توانایی در پرداخت وثیقه سنگین، خانم وسمقی به زندان منتقل شد در حالی که به گفته وکیلش هنوز حکم پنج سال حبس او قطعی نشده و قابل تجدید نظر خواهی است.
خانم وسمقی به صورت غیابی در حالی که در کشور آلمان به سر میبرده در سال ۹۳ با شکایت وزارت اطلاعات در دادگاه شعبه ۲۸ انقلاب به پنج سال حبس محکوم شد.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل خانم وسمقی در گفتگویی با کمپین در تاریخ پنجم آبان گفت موکلش به اتهامات عضویت در کمیته حمایت از آسیبدیدگان و عضویت در جنبش راه سبز امید متهم شده است. به گفته این وکیل، حکم پنج سال حبس خانم وسمقی که به دلیلش بازداشت و احضار شده هنوز قطعی نشده و قابل تجدید نظر خواهی است. علیزاده طباطبایی گفت او و موکلش به این حکم ناعادلانه اعتراض خواهند کرد.
وکیل صدیقه وسمقی با اشاره به وضعیت نامناسب بینانی او به کمپین گفت: «ایشان ۹۰ درصد بینایی شان را از دست دادهاند. ما این مساله را اعلام کردیم و مدارک پزشکی را هم ارائه دادیم. اما دادگاه میگوید من قرار بازداشت صادر نکرده ام و قرار وثیقه صادر کردهام. ما هم میگوییم. وثیقه نامتناسب است و توان تامین آن نیست. خانم وسمقی یک دفتری دارند که برای وثیقه ارائه دادند اما گفتند ارزش آن بیشتر از ۵۰۰ نیست و نپذیرفتند.»
صدیقه وسقمی به عنوان نویسنده و تحلیلگر مسایل سیاسی مدتی در روزنامه اطلاعات و مجله سروش نوشت و همچنین در دانشکده الهیات دانشگاه تهران «فقه اسلامی» تدریس کرد. او در اولین انتخابات شورای شهر تهران در سال ۷۷ کاندیدا شد و پس از رای آوردن از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰به عنوان نماینده مردم تهران در شورای شهر فعالیت کرد. اما این نویسنده و عضو سابق شورای شهر تهران به دنبال فشارهای وزارت اطلاعات در سال ۱۳۹۰ ایران را ترک کرد و به عنوان استاد میهمان در دپارتمان اسلامشناسی دانشگاه جورج آگوست گوتینگ آلمان مشغول به فعالیت شد.
صدیقه وسمقی در تاریخ ۳۰ مهرماه ۹۵ در نامهای به حسن روحانی، رییس جمهور ایران از تصمیمش برای بازگشت به ایران نوشت و اظهار امیدواری کرد که بازداشت نشود: «اینجانب پس از حدود پنج سال تحمل تبعید و تحمیل آن به همسر فداکار و وفادار تصمیم دارم همراه ایشان به خانهام باز گردم. دهه ۵۰ و ۶۰ زندگی که من و همسرم در ان به سر میبریم، فصل تحمل تبعید نیست. از سوی دیگر با توجه به شرایط جسمانی من و به ویژه ضعف شدید بینایی، تحمل زندان نیز دشوار مینماید.»
او با احتمال بازداشتش نوشته است: «هر چند میدانم سیاست حاکم پشیمانسازی کسانی است که به خانه باز میگردند، سیاستی که آزادی را برای ما محدود به انتخاب میان سکوت، تبیعد و زندان کرده است.»