پس از فیلتر وبسایت دولتبهار: حذف مطالب انتقادی احمدینژاد در آپارات، جستجوگر پارسیجو و موبوگرام
وبسایت آپارات که نسخه ایرانی وبسایت اشتراک گذاری ویدیو، یوتیوب، است، بدون ارایه توضیح به کاربران خود، نتایج جستجو برای محمود احمدینژاد را از این وبسایت حذف کرد. بررسی کمپین نشان میدهد از تاریخ ۶ آذر ۱۳۹۶ با هر ترکیبی که نام محمود احمدینژاد در وبسایت آپارات جستجو شود، کاربر پیغام «متاسفانه هیچ نتیجهای پیدا نشد! نوشته جستجت و جوی خود را تغییر بدهید.» نمایش میدهد.
وبسایت آپارات بزرگترین سایت اشتراک ویدیو در ایران است و اگر چه یک وبسایت خصوصی است، یکی از خدماتی است که شبکهملیاطلاعات در کشور ارائه میدهد. از آنجایی که وبسایت یوتوب در ایران فیلتر است و با توجه به سرعتهای ارایه شده به کاربران، این وبسایت سرعت بالایی را برای پخش ویدیو ارائه میکند، آپارات توانسته است به یکی از پربینندهترین وبسایتهای پخش ویدیو تبدیل شود. کاربران در داخل ایران همچنین برای حجم دادهای که با تماشای ویدیو در این وبسایت مصرف میکنند، هزینه کمتری نسبت به وبسایتهای مشابه خارجی پرداخت میکنند.
تلاش برای سانسور محتوای مربوط به محمد احمدینژاد از تاریخ ۲۴ آبان ماه و هم زمان با شروع تحصن حامیان او در حرم شاه عبدالعظیم واقع در شمال تهران آغاز شد. در پی انتشار بیانیه تحصن حمید بقایی، علیاکبر جوانفکر و حبیبالله جزءخراسانی از مقامات سابق دولت و نزدیکان او در حرم شاه عبدالعظیم، وبسایت دولت بهار که اخبار مربوط به محمود احمدینژاد را منتشر میکند فیلتر شد و همچنین کانال موبوگرام دولت (موبوگرام نسخه ایرانی تلگرام است) نیز از دسترس کاربران ایرانی خارج شد.
موبوگرام نسخهی ایرانی تلگرام است که با ایجاد تغییرانی در نسخه متنباز اصلی تلگرام منتشر شده است. مدیر عامل تلگرام در تاریخ ۷ مرداد ۱۳۹۶ در پاسخ به کاربری در شبکه توییتر که در مورد امنیت موبوگرام سوال کرده بود، ضمن توصیه به عدم استفاده از آن گفت: «موبوگرام یک نسخهی قدیمی و تاریخ گذشته تلگرام از که پتانسیل خطرهای امنیتی را برای کاربران ایرانی دارد. من توصیه نمیکنم از آن استفاده کنید.»
طی سالهای گذشته، مقامات ایرانی مردم را تشویق به استفاده از سرویسهای مختلف شبکهملیاطلاعات میکنند. با این وجود، با توجه به دسترسی آنها به سرورها و همچنین مدیریت وبسایتهای و شرکتهای خدماتدهنده، این شرکتها در برابر دستورهای قضایی مبنی بر سانسور اطلاعات و دادههایی که مورد پسند مقامات نیست، آسیبپذیر هستند و به راحتی دسترسی کاربران را به اطلاعات مسدود میکنند.
شش روز پس از فیلتر کردن وبسایت خبری دولت بهار، در تاریخ ۳۰ آبان ۱۳۹۶ محمدحسین حیدری، مدیر مسوول سایت دولت بهار بازداشت شد.
تلاشها برای حذف محمود احمدینژاد رییس جمهور پیشین ایران فقط منحصر به حذف نتایج جستجو در وبسایت اشتراک گذاری ویدیو آپارات و یا موبوگرام نیست. بر اساس تحقیقات کمپین موتور جستجوی ملی پارسیجو که به عنوان یکی از ابزارهای اصلی شبکه ملی اطلاعات معرفی شده است، جستجو در مورد اخبار مربوط به تحصن محمود احمدینژاد را سانسور و یا نتایج را به وبسایتهای تقلبی حکومتی مخالف او منتقل میکند.
به عنوان نمونه در صورت جستجوی عبارت “تحصن احمدی نژاد” در بخش ویدیوهای پارسیجو تنها یک ویدیو که امکان پخش ندارد در نتیجه جستجو دیده خواهد شد و یا در نمونهی دیگری در صورت جستجوی عبارت “احمدی نژاد عبدالعظیم” در بخش ودیوهای پارسیجو، از بین ۸ نتیجهای که در مورد این جستجو به کاربر نشان داده میشود، تنها یک مورد مربوط به تحصن روز ۲۴ آبان ۱۳۹۶ است که در وبسایت دولت بهار وابسطه به حامیان او منتشر شده است.
نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات با رد سانسور محتوی در جستجوگرهای ملی در تاریخ ۵ اسفند ۱۳۹۴ به خبرگزاری ایسنا گفت: «فضای سیاستزده باعث شده که همواره انگ طبقهبندی و فیلترینگ را به برنامههای ایرانی بزنیم.»