بسته خبری (۵۳): از افت سطح زندگی ایرانیان در دو سال گذشته تا سونامی طلاق در پایتخت مذهبی کشور
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*دفاع از محمد خاتمی و میرحسین موسوی در تلویزیون جمهوری اسلامی
حمید رضا جلاییپور فعال اصلاحطلب در برنامه «زاویه» که به صورت زنده از شبکه چهار پخش شد، گفت: «الان محبوبترین شخصیت در کشور رئیس دولت اصلاحات است و یکی از استکبارستیزترین چهرهها میرحسین موسوی است که هنوز در دانشگاه بیشترین طرفدار را دارد.»
وی افزود: «انتخابات٨٨ مشکل دار برگزار شده و اصلاحطلبان و رهبران جنبش سبز در برابر برخی برخوردها نجابت کردند. جلاییپور ادامه داد: تعیین میزان نفوذ خاتمی و میرحسین نیاز به نظرسنجی ندارد. صداوسیما فیلمهای سخنرانیهای انتخاباتی روحانی را نشان دهد تا مشخص شود شعارها چه بود و مردم چه کسانی را قبول دارند.» (منبع: رویداد ۲۴)
*وضعیت وخیم جسمی رضا شهابی در زندان
خانواده رضا شهابی، فعال کارگری زندانی اعلام کردهاند در ملاقات روز چهارشنبه ۲۲ آذرماه با او در زندان رجاییشهر یک سمت صورت شهابی دچار افتادگی شده است. پزشک زندان احتمالداده این عارضه به علت سکته خفیف به وجود آمده باشد با اینحال مسوولان زندان هیچ واکنش به این موضوع نشان نداده و همچنان او را به حال خود رها کردهاند.
سندیکای کارگران شرکت واحد نیز اعلام کرد پزشک متخصص پیش از این تشخیص داده بود شهابی توان جسمی تحمل زندان ندارد. اما مسئولان زندان و دادستانی تهران بیتوجهی کردهاند تا اینکه این زندانی صنفی در زندان سکته کرده است. به گفته سندیکای کارگران شرکت واحد حتی پس از سکته هم شهابی برای معاینه و جلوگیری از تشدید بیماریاش به بیمارستان اعزام نشده است.
*پایان یک هقته اعتراض کارگران نیشکر هفتتپه
پس از اعتراضهای گسترده کارگران کارخانه نیشکر هفتتپه در هفته گذشته و به دنبال تغییر مدیریت مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه و تحقق مطالبات صنفی کارگران این واحد صنعتی، اعتراضهای صنفی مربوط به مجتمع نیشکر هفتتپه خاتمه یافت.
این کارگران از هفته گذشته در اعتراض به محقق نشدن مطالبات نیروهای شاغل و بازنشسته بخشهای مختلف کشاورزی و صنعتی در اعتراض صنفی به سر میبردند.
*درخواست عجیب فرماندار تهران درباره مکان اعتراضهای مردمی
عیسی فرهادی فرماندار تهران گفت: «پیشنهاد می دهم یک محل یا پارکی برای اعتراضات و تجمعات تهران در نظر گرفته شود، که هرکس قصد اعتراض دارد به آن پارک برود و مدیر مربوطه را نیز به آن محل دعوت کنیم، این اتفاق برای تخلیه اعتراضات مردمی ضرورت دارد و در بسیاری از کشورهای دنیا انجام شده است.»
فرماندار تهران با اشاره به وجود ۳۰۳ هزار و ۷۰۰ هکتار بافت فرسوده در تهران، گفت:« ۱.۵ میلیون نفر جمعیت شهرستان تهران در بافت فرسوده سکونت دارد، زلزله ها نیز ایرانگردی را شروع کرده و همه جای ایران زلزله داریم، باید برای پیشگیری از خسارات زلزله شورای شهر نوسازی بافت فرسوده را در برنامه خود بیاورد.» (منبع: مهر)
*مکارم شیرازی: «فضای مجازی ابزاری برای پخش دروغ ها و تهمت ها شده»
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه گاهی خطر جنگ روانی از جنگ نظامی نیز بیشتر است گفت: «امروز متأسفانه فضای مجازی ابزاری برای پخش دروغ ها و تهمت ها شده و هرچه تکذیب می شود، از رو نرفته و مجدد تکرار می کنند؛ این مسئله دلیل بر این است که به دنبال حق و حقیقت نیستند و فقط به دنبال ایجاد بدبینی و اختلاف هستند.»
وی با اشاره به نامه احمدینژاد برای علی خامنهیی نیز گفت: « شخصی به رهبر انقلاب نامه ای نوشته و مملکت را به صورت ویرانه معرفی کرده است؛ در حالی که این مسئله بی انصافی است و مأیوس نمودن مردم کاری غلط است.» (منبع: دنیای اقتصاد)
*افت سطح زندگی در دو سال گذشته ایرانیان
وحید محمودی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه شاخصهای زیادی برای سطح زندگی وجود دارد، گفت: «طبق یکی از شاخصهای بینالمللی، ایران افت بسیار زیادی در دو سال گذشته داشته و از نظر سطح استاندارد جزو ۳۰ الی ۴۰ کشور آخر است. بنابراین خیلی وضع خوبی از نظر استانداردها نداریم.»
به گفته وی مجموع نظام تدبیر که امروز بر کشور حاکم است به سمتی نیست که بتواند رفاه مورد انتظار را تامین کند. همچنین جهتگیریهایی که در سیاستگذاریهای دولت میبینیم از جمله بودجه سال ۹۷ خیلی تصویر مشهودی نیست که بتواند سطح استاندارد مورد نظر را تامین کند.
*علمالهدی خطاب به بوریس جانسون: «مرتیکه آمده دو جاسوس را نجات دهد»
آیتالله علمالهدی با اشاره به سفر وزیر خارجه انگلیس به ایران، گفت: «او به عنوان حمایت از دو جاسوس آمده و میگوید من به ایران آمدم تا نظر خود در حقوق بشر را به ایرانیها نشان دهم؛ با این وقاحت میآید و بعد هم آقایان با او جلسه گذاشته، نشست و برخاست میکنند، حرف میزنند و مذاکره میکنند.»
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه انگلیس مگر کیست و او نماینده کدام کشور است؟، ادامه داد: «این مردک آمده دوتا جاسوس و وطنفروش را از دست شما نجات داده و به دنبال مأموریت جاسوسی خودش ببرد و شما میخواهید با او درباره برجام به عنوان یک همپیمان حرف بزنید. صحبتهای شما با این همپیمان در خصوص برجام چه شد و این صحبتها چه مشکلی از مشکلات ما حل کرد و آنها چه قدمی درباره انجام معاهداتشان در برجام برداشتند؟» (منبع: ایسنا)
*نماینده ولی فقیه در سپاه: «برخی انحرافات احمدینژاد هنوز به مردم گفته نشده»
سعیدی، نماینده ولیفقیه در سپاه با اشاره به برخی سخنان و رفتارهای رئیسجمهور پیشین گفت: «برخی انحرافات احمدینژاد هنوز بهمردم گفته نشده است.» وی با بیان اینکه عدهای امروز طلبکار شدند گفت: «این افراد میگویند چرا در آن زمان از احمدینژاد حمایت کردید؟ این در حالی است که طبیعی است تا مادامی که فرد در مسیر درست است باید از آن حمایت و پشتیبانی کرد و هرگاه به انحراف رفت باید در برابر آن موضع گرفت.»
*توضیحات کلانتری درباره درگیری با مسوولین استان خوزستان
عیسی کلانتری، معاون رئیسجمهور درباره حاشیه حضورش در خوزستان و درگیری به نمایندگان مجلس توضیح داد: «مسأله ما فنی است، سیاسی که نیست. مسأله زیستمحیطی و اجرائی است. ما برای حفظ محیطزیست خوزستان همه کار خواهیم کرد، اما نمایندگان خوزستان فکر میکنند با پرخاشگری و زورگفتن میتوانند به اهدافشان برسند. حتی یکی از آنها تهدید کرد با شما همان کاری را میکنیم که با رئیس قبلی سازمان حفاظت محیط زیست کردیم.» (منبع: شرق)
*دفاع عجیب آیتالله جنتی از رئیس قوه قضاییه
آیتالله جنتی، دبیر شورای نگهبان، با اشاره به این که قوه قضائیه نهاد مرجع رسیدگی به تظلمات مردم است،گفت: «هر حرکتی که باعث شود جایگاه دستگاه قضایی کشور و مسئولان آن تضعیف شود، در حقیقت به اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی خدشه وارد کرده است و باید از چنین اقداماتی خودداری شود. رئیس مجلس خبرگان با اشاره به اصل ۱۵۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که اجتهاد، عدالت، آگاهی به امور قضایی و مدیر و مدبر بودن را از ویژگیهای رئیس قوه قضائیه برمیشمارد، اضافه کرد وقتی فردی با چنین ویژگیهای مهمی توسط مقام معظم رهبری انتخاب شده است، آیا مصلحت است که کسی او را با صراحت زیر سؤال ببرد و هتک حرمت کند؟» (منبع: انتخاب)
*علی مطهری: «حاضرم برای حضور زنان در ورزشگاهها با مراجع مذاکره کنم»
روزنامه شهروند درگزارشی درباره حضور زنان درورزشگاه نوشت:«به نظر میآید که اگر برای مسابقات فوتبال جایگاه مخصوصی برای زنان در نظر گرفته شود، درِ ورود و خروج زنان و مردان از یکدیگر جدا باشد و سرویسهای بهداشتی جدا برای زنان ومردان در نظرگرفته شود و در ورزشهایی که بدن ورزشکاران مرد پوشیده باشد، به نظر میرسد اشکال شرعی وجود نداشته باشد.»
به گفته وی هرچند نظر قطعی در این زمینه را مراجع و علما میدهند اما اگر لازم باشد، حاضرم با مراجع در این زمینه مذاکره کند.
*رییس شورای شهر تهران: «ترافیک تهران از داعش خطرناک تر شده است»
محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران گفت: «ترافیک تهران از داعش خطرناک تر شده است همه تهران نشینان از این ترافیک کلافه شده اند، درحالی که بخشی از این ترافیک نیز به دلیل غفلت از حمل و نقل حاشیه ای و حومه تهران و کوتاهی دولتها است.»
وی با اشاره به اینکه به زودی جمعیت تهران ۲۰ میلیون خواهد شد گفت: «امروز آپارتمانها در تهران سالیانه ۱۰ تا ۵۰ میلیون ریال حق شارژ سالیانه به مدیر ساختمان پرداخت میکنند، اما برای اداره شهر تهران هر واحد آپارتمانی تقریبا ۱ میلیون ریال در طول سال عوارض می پردازد، عوارض منطقه ای تهران طی ۱۰ سال اخیر افزایشی نداشته است.» (منبع: مهر)
*نماینده مجلس: «نمایندگان دست خود را برای تبرک به احمدی نژاد می کشیدند»
جعفرزادهایمنآبادی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: «چرا آقایان جبهه پایداری رفتهاند و قایم شدهاند؟ چرا نمیآیند رسما از مردم عذرخواهی کنند؟ مگر همینها نبودند که در مجلس نهم ما را تکفیر میکردند؟ بدترین تهمتها، اتهامها و افتراها را به ما میزدند. طرف سخن من آقای کوچکزاده است؛ طرف سخن من آقایان رسایی و نبویان هستند. مگر اینها نبودند که در مجلس با ما درگیر میشدند؟ وقتی علیه احمدینژاد نطق میکردیم، به ما حمله میکردند. الان چه شده؟ کدام حرف ما اشتباه درآمده؟ من با چشمان خودم دیدم که در مجلس به کت او دست میکشیدند و دستشان را به خودشان میمالیدند. خب الان چرا شجاعانه عذرخواهی نمیکنند؟ بیایند بگویند در تشخیصمان اشتباه کردیم.»
پس از جنجالهای اخیر محمود احمدینژاد بسیاری از اصولگرایان ازحمایت سابق خود از وی دست کشیدهاند.
*جلوگیری از برگزاری مراسم یرای ثربانیان قتلهای زنجیرهای
کانون نویسندگان ایران با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد نیروهای امنیتی روز جمعه از برگزاری مراسم نوزدهمین سالگرد کشته شدن محمد مختاری و محمد جعفر پوینده از قربانیان قتل های زنجیره ای جلوگیری کردهاند.
کانون نویسندگان در اطلاعیهای که در شبکههای اجتماعی منتشر کرده آورده است که ماموران امنیتی برخی از اعضای این تشکل را به داخل خودروهای نیروی انتظامی روانه کردند تا حاضرین مجبور شوند محل را ترک کنند. افرادی که به داخل خودروهای نیروهای انتظامی برده شده بودند، ساعتی بعد، و در پی اصرار مردم، آزاد شدند.
هفته گذشته نیز این کانون خبر داده بود که مأموران امنیتی از برگزاری مراسم چهلمین روز درگذشت علیاشرف درویشیان، داستاننویس و پژوهشگر ادبیات عامه، جلوگیری کردهاند.
*برگزاری چندین تجمع اعتراضی در کشور
تعدادی از بازنشستگان کشوری مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. معترضان که برای چندمین بار در ماههای جاری است که مقابل مجلس جمع میشوند؛ میگویند: «وعدههای مسئولان برآورده نشدهاست.» آنها اجرای همسان سازی مستمریها و ارتقاء خدمات بیمه تکمیلی را دو مطالبه اصلی مطرح میکنند و میگویند خواستار رسیدگی به وضعیت نابسامان بازنشستگان هستیم.
شماری از کارگران کارخانه «لاوان تابلو» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در مقابل ساختمان استانداری کرمان تجمع کردند. کارگران علت برپایی این اعتراض صنفی را حدودا ۹ماه معوقات مزدی اعلام کردهاند. کارگران لاوان تابلو یادآور میشوند که پیش از این نیز به دلیل بیتوجهیمدیریت این واحد صنعتی، بابت معوقات مزدی خود اقدامات اعتراضی مشابهی را انجام داده بودند.
شماری از کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس مقابل ساختمان شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران واقع در میدان فاطمی تهران تجمع کردند.کارگران معترض در تشریح مشکلات خود گفتند: «از اردیبهشت سال ۹۵ که مدیریت شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شد، روال پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای آنها برهم خورده است.»
گروهی از کارگران وکارکنان بازنشسته فولاد که برای چندمین بار از سراسر کشور به تهران آمدهبودند، مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی اجتماع کردند. زمان برپایی این تجمع با تقدیم لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۷ به مجلس مقارن بود و تجمع کنندگان از نمایندگان مجلس خواستار لغو خودگردانی صندوق فولاد، مکلف کردن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان مطابق آییننامه معتبر فولاد، پرداخت به موقع حقوق و هزینههای درمانی بازنشسته فولاد از محل اعتبارات بودجه ۹۷ شدند.
تعدادی از کارگران انتقالی معدن سنگرود، در اعتراض به آنچه اصرار کارفرما برای تبدیل وضعیت استخدامی خود میخواندند، تجمع اعتراضی برپا کردند. کارگران معدن سنگرود که تعداد آنها ۴۳ نفر است در خصوص علت انتقالشان به طبس میگویند: «از دی ماه سال ۹۳ و پس از آنکه فعالیت معدن زغال سنگ البرز غربی متوقف شد، به معدن زغال سنگ پرورده که از واحدهای زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران محسوب میشود، منتقل شدیم»
عشایر خراسان شمالی سالها است که از مسئولان استان های خراسان شمالی و گلستان تفکیک و صدور اسناد مراتع ممیزی شده خود واقع در قشلاق گاهشان در استان گلستان را مطالبه می کنند که متاسفانه تاکنون به این مطالبه ترتیب اثری داده نشده است و امروز برخی از جمعیت عشایری خراسان شمالی برای احقاق این حق خود جلوی درب فرمانداری شهرستان مراوه تپه تجمع کردند.
*افشاگری رییس سابق فدراسیون چوگان درباره وزیر ورزش
گلنار وکیل گیلانی رییس سابق فدراسیون چوگان که در شرایطی غیرقانونی از ریاست این فدراسیون کنار گذاشته شد در گفتگویی با روزنامه اعتماد گفت: «معاون وزیر ورزش چندین بار بنده را به دفتر خودش فراخواند و هربار میگفت که اگر استعفا ندهم، عکسهای خصوصیام در تلگرام منتشر خواهد شد! او عملا بنده را تهدید کرد و میگفت که چرا در عکسها حجاب ندارم و من هربار توضیح میدادم که آن عکسها کاملا خصوصی هستند.»
وی در بخشی از این گفتگو با اشاره به تبعیض در ساختار وزارت ورزش گفت: « دو ماه تمام از ایشان وقت ملاقات ١٠ دقیقهای میخواستم تا ماجرا را برایش توضیح دهم، اما باورتان میشود که یک رییس فدراسیون نتوانست پس از گذشت دو ماه با وزیر ورزش ملاقات کند؟ اصلا چطور میشود آقای داورزنی که معاون وزیر هستند، همچنان عضو هیات رییسه فدراسیون چوگان هم باشند؟ این خلاف قانون نیست؟ آن همه شعار آقای سلطانیفر درباره بها دادن به زنان و جوانان فقط در حد حرف است و باید از آقای رییسجمهور بپرسیم که آن شعارهای دلنشین شما درباره پاسداشت حقوق شهروندی افراد و زنان در انتخابات اخیر به کجا رسید؟ آیا این درست است که معاون وزیر ایشان بنده را تهدید به انتشار عکسهای خصوصیام کند؟»
*فقر و محرومیت در نقاط مختلف کشور
خبرگزاری مهر در گزارشی تصویری به وضعیت بسیار سخت روستانشینان اطراف دریاچه هامون پرداخته است. دراین گزارش آمده است: «خشک شدن رودخانه هیرمند و دریاچه هامون و عدم مدیریت صحیح منابع آبی در بخش کشاورزی باعث بوجود آمدن خشکسالی و فقر و از بین رفتن مراتع طبیعی و دام ها در منطقه زابل شده است. از سوی دیگر بسته شدن مرز و از دادن کسب و کار باعث فقر بیشتر و افزایش حاشیه نشینی در این شهر شده است.»
همچنین آژانس بین المللی عکس ایران در گزارشی تصویری فقر و محرومیت روستای بیشه در شهرستان سربیشه خراسان جنوبی را به تصویر کشیده است. در این گزارش آمده است: «روستای بیشه در شهرستان سربیشه خراسان جنوبی در آخرین نقطه مرزی این شهرستان با افغانستان واقع است. مردم این روستای کوچک و محروم در دل کوههای بلند در خانههایی زندگی میکنند که شبیه دخمه است. دخمههای گلی که دران خبری از دستشویی و حمام نیست. نه شغلی دارند، نه کشاورزی و دامداری و نه آب. تنها دلخوشی آنها خاطراتی است که از دلاوری اجدادشان در مقابل اشرار و طالبان دارند.»
خبرگزاری ایسنا نیز در گزارشی تصویری به وضعیت روستاهای کرمان بعد از زلزله اخیر پرداخته است. در این گزارش آمده است: « این زلزله باعث ایجاد خسارات به روستاهای «گورک» و «گزک» در شهرستان راور شد. زلزله امروز در ادامه پس لرزه های زلزله ۱۱ روز پیش است که پس از زلزله تا کنون ۷۰ پس لرزه داشته است و با توجه به سرمای بیش از حد هوا در این منطقه ساکنین این روستاها با کمبود وسایل گرمایشی، چادر و کانکس رو به رو هستند.»
*وجود بیش از دوهزار کودک بیوه در کشور
پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بیش از یک سال است که مساله ازدواج کودکان را در مجلس مطرح کرده ایم وبیش از دوهزار بیوه در سنین کودکی از ۹ تا ۱۲ سال در کشور زندگی میکنند، گفت: «متاسفانه برای حل این مشکل مخالفت از سوی برخی از زنان که دارای مسئولیت هستند، بیشتر است.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: «نباید زن را بهجرم زن بودن از حقوقش محروم کرد وما برای شکلگیری نهادهای حمایتکننده از زنان گرد هم جمع شدهایم، برای زنانی که به شغل نیاز دارند و خودشان سرپرست خانوارند»
*مرگ کارگران در سایه نبود ایمنی
دو کارگر افغانستانی در بیاض انار بر اثر گازگرفتگی ناشی از ذغال در فضای سربسته جانشان را از دست دادند. سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران از مرگ مرد ۳۵ ساله در حادثه انفجار سیلندر اکسیژن خبر داد. وی در ارتباط با هویت متوفی گفت: «مشخص نیست که فرد متوفی کارگر مغازه آهن در محل تخلیه سیلندرهای اکسیژن بوده یا به همراه خودرو نیسان برای تحویل سیلندرها در محل حضور داشتهاست»
بنابر اعلام «محسن قادری» رییس شبکه بهداشت شهرستان عجب شیر، شب گذشته براثر حادثه نشت گاز اسیدی در شهرک صنعتی عجب شیر یک کارگر کشته و ۴ کارگر وسه آتش دیگر مصدوم شدند. او با بیان کارگر جان باخته حدودا ۳۸ سال سن داشتهاست، در مورد وضعیت مصدومان گفت: «همه مصدومان توسط امدادگران شبکه بهداشت به بیمارستان سینا در تبریز منتقل شدهاند.»
*خشک شدن کامل قسمت جنوبی تالاب شادگان
عادل مولا معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به کمبود آب در بسیاری از نقاط تالاب شادگان گفت: «در حال حاضر قسمت جنوبی تالاب شادگان کاملا خشک شده است.»
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: «یکی از موضوعات مهم، محل تلاقی آب شور و آب شیرین تالاب شادگان است که موجب ایجاد یک زیستگاه آب لبشور میشود که این امر مشکلاتی را برای آبزیان نیز ایجاد میکند»
همچنین خبرگزاری ایرنا در گزارشی تصویری به خشک شدن دریاچه هامون اشاره کرده و وضعیت بسیار سخت زندگی روستانشینان آن مناطق. در بخشی از این گزارش آمده است: « استان سیستان و بلوچستان بیش از دو دهه است که با کاهش بارندگی و بحران خشکسالی روبرو است. این امر در کنار تغییر مسیر رودخانه هیرمند از سوی افغانستان و خشک شدن تالاب هامون زندگی اقتصادی مردم منطقه را دچار بحران کرده است. در حال حاضر این ناحیه به یکی از کانون های اصلی گرد و غبار در کشور تبدیل شده است.»
*دستگیری به دلیل برگزاری شوی زیورآلات
مصطفی جوادیمقدم رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان گفت: «شخص برگزار کننده شوی زیورآلات در کاشان، ازسوی دستگاه قضایی دستگیر شده است.» به گفته وی اخیراً یک برنامه رونمایی از محصولات زینتی در شهرستان کاشان تخلفاتی را در پی داشت که این تخلفات یکی پخش همزمان مراسم عمومی از فضای مجازی است که این موضوع خلاف مقررات است و نکته دیگر اقداماتی است که خلاف شئون اسلامی در این برنامه رخ داده است.
همچنین مرتضی ابوطالبی رئیس پلیس فتا استان یزد گفت: «درپی رصد شبکه های اجتماعی مشخص شد فردی با نامی مستعار، اقدام به تبلیغات برای برگزاری مهمانی در یزد کرده است. وی مدعی شد پس از اخذ دستور از مقامات قضایی این فرد توسط نیروی انتظامی دستگیر شد.»
*فیلترشدن ۸۰۰ سایت در استان همدان
بخشعلی کامرانی فرمانده انتظامی همدان با بیان اینکه ۸۰۰ سایت در استان فیلتر شد، گفت:« ۲۳۰ هزار نفر در بخشهای مختلف توسط نیروهای انتظامی همدان آموزش دیدند.»
وی با بیان اینکه آمارها بیانگر انجام اقدامات مناسب در راستای مقابله برخوردهای هنجارشکنانه در جامعه است، مدعی شد:«به دلیل بالا بودن حجم کار ممکن است اقدامات انجام شده کمرنگ دیده شود.» (منبع: تسنیم)
*افزایش مهاجرت ارامنه از ایران
کارن خانلری نماینده مسیحی در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی با روزنامه قانون با اشاره به اینکه جامعه ارامنه متخصصان بسیاری دارد که میتوانند براساس اصل شایستهسالاری به عرصه مدیریت راه پیدا کنند و نقشآفرینی کنند گفت: «ارامنه بهخاطر موقعیت اجتماعیشان شاید چندان در حلقه های بزرگ اقتصادی قرار نداشته و در سطوح کوچک و متوسط جای میگرفتند. همین موضوع باعث شده که با رکود اقتصادی همانگونه که همیشه قشرهای کوچک آسیب میبینند آنها نیز به مشکل بخورند»
وی همچنین به افزایش میزان مهاجرت ارامنه در ایران اشاره کرده و علت این مهاجرت های اخیر را شرایط بد اقتصادی کشور عنوان کرد.
*گزارشی از نشست هماندیشی مبارزه با آزار خیابانی
روزنامه اعتماد در گزارشی به جلسه هماندیشی مبارزه با آزار خیابانی پرداخته است. در بخشی از این گزارش آمده است: « آمارها نشان میدهد که ۶۰ درصد زنان حداقل یکبار تجربه آزار خیابانی داشتهاند، تجربه تلخی که اگرچه تأثیر ویرانگری روی روان و بعضاً جسم آنها میگذارد معمولاً مسکوت میماند.»
همچنین در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «در حال حاضر زنان در عرصههایی همچون هیئت دولت حضور دارند اما همین حضور همراه فشارهایی مانند استفاده اجباری زنان از پروتکل چادر است»
*واکنشها به افزایش عوارض سفر به خارج از کشور
پس از اینکه دولت در لایحه بردجه کشورعوارض سفر به خارج از کشور افرایشی سه برابری پیدا کرد واکنشها به این افزایش قیمت شدت گرفت. رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان در این رابطه گفت: «آیا برای توسعه زیرساخت گردشگری، باید پولِ آن را از مردم بگیریم؟ بهتر نیست به جای آنکه مانع خروج مردم از کشور شویم، انگیزه سفر رفتن را بیشتر کنیم؟ ما نمیتوانیم مردم را از سفر رفتن منع کنیم، یا آنهایی که مسافرِ خارج هستند را جریمه و تنبیه کنیم، معنای افزایشی که در عوارض خروج از کشور اتفاق افتاده، همین می شود.»
همچنین عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: «طبیعتا افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور واکنش منفی را در پی خواهد داشت اما بعد از یکی – دو ماه میتوان نتایج مثبت آن را در بخش گردشگری شاهد باشیم.»
*پدرحقوق اساسی ایران: «امام هم زورش به شوراینگهبان نرسید»
محمد هاشمی پدر حقوق اساسی ایران در خصوص دلیل تعلل شورای نگهبان برای حل موضوع «رجل سیاسی» گفت: «امام هم زورش به شورای نگهبان نرسید. وگرنه زن سواد دارد، مرد هم دارد، زن متفکر است مرد هم است.
بنابراین تا زمانی که منطق موجود حل نشود همین است که هست.» به گفته وی رجل سیاسی نه به معنای مرد، بلکه به مفهوم شخصیت سیاسی است. از نظر وی شورای نگهبان در ایران یک نهاد سنتگراست. (منبع: انصافنیوز)
*انتقاد از کمبود چادر برای زلزلهزدگان کرمانشاه
روزنامه ایران در گزارشی به انتقاد از کمبود چادر در فصل سرد سال برای زلزلهزدگان پرداخته است. در بخشی از این گزارش و به نقل از سید قاسم جاسمی نماینده مردم کرمانشاه درمجلس شورای اسلامی آمده است: «متأسفانه سرویسهای بهداشتی و خدماتی به اندازه کافی برای مردم وجود ندارد، بیماری سرماخوردگی شدیدی دراین منطقه برای مردم به وجود آمده است. همچنین برخی کانکسهای مورداستفاده مردم از استحکام لازم برخوردار نیست،متأسفانه وزش باد طی دو روز گذشته بسیاری ازکانکسها را دچار مشکل کرده و برخی از آنها را باد برده است»
وی با بیان اینکه هنوز برخی زلزله زدگان چادر اسکان هم ندارند،گفت: «متأسفانه شرایط نامتعادل و نامناسبی برای زلزله زدگان وجود دارد، حتی دربازدید از منطقه کولبران کرمانشاه که چند روزپیش دچار حادثه زلزله با۵ ریشتر شد؛ مشخص گردید که متأسفانه رسیدگیهای دولتی انجام نشده و کمکهای مردم نیز تا حدودی افت کرده است.»
*ادعا درباره جاسوسی گردشگر روس در قم
وزارت اطلاعات در بیانیهیی اعلام کرد: «به دنبال انتشار تصویری از یک جاسوس در قم در فضای مجازی، این فرد یک تبعه روسی است که به عنوان گردشگر وارد کشور شده است. بنابر اعلام وزارت اطلاعات، نام این تبعه روسی، بنپسیون چودونستکی است که دی ماه سال گذشته با دریافت روادید در فرودگاه به منظور اقامت یک ماهه وارد کشور میشود و از بدو ورود مورد رصد اطلاعاتی قرار میگیرد. وی بعد از دو روز اقامت کشور را ترک میکند.»
در متن این اطلاعیه صراحتا عنوان نشده که این تبعه روس که به عنوان گردشگر وارد کشور شده بود، جاسوس بوده یا نه. (منبع: ایسنا)
*محسنی اژهایی: «مرتضوی در پرونده لاریجانی مجرم بود اما لاریجانی نه»
محسنی اژهای در مورد ماجرای بهمن ٩١ و پخش فایل صوتی لاریجانی در صحن مجلس گفت: «ادعا شده بود که آقای فاضل لاریجانی به مرتضوی پیشنهاد سهم خواهی کرده البته به این مضمون بود. آقای فاضل بعد اون قضیه بلافاصله تحت تعقیب قرار گرفت و در توضیحاتش گفت: مرتضوی چندین بار با واسطه از من کمک خواست. فاضل لاریجانی اصلا ارتباطی با قوه ندارد. مرتضوی خواسته شد و به دادسرا آمد و با یک دسیسه چینی با یک جمعی به دنیال پرونده سازی بود البته بدون تردید فاضل سهل انگاری کرد و نباید در جلسه حاضر میشد ولی بدون تردید جرم اول با مرتضوی بود.»
به گفته اژهای اقدام مرتضوی حتما اقدام مجرمانه بود اما کسی از او شاکی نشد.
*درخواست محاکمه احمدی نژاد به دلیل مناظره سال ۸۸
مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت گفت: «احمدی نژاد به خاطر حرف هایی که در مناظره زد باید محاکمه می شد. اصولگرایانی که احمدی نژاد را تقدیس کردند از مردم عذرخواهی کنند. اگر جامعه روحانیت به احمدی نژاد بعد از مناظره ها واکنش نشان می داد ورق انتخابات بر می گشت به همین دلیل واکنش نشان ندادیم.»
وی در پاسخ به این سوال که شما نقش احمدینژاد را درحوادث سال ۸۸ چه میدانید؟ ادعا کرد: «اصلاً نمیشود دو رفتار را برابر هم نهاد و مساوی تلقی کرد. بله؛ آقای احمدینژاد به خاطر همان مناظره باید محاکمه میشد، اما هرگز نمیتوان کار ایشان که یک کار اشتباهی بود، با اعلام یک تقلب بزرگ ۱۱ میلیون رأیی مقایسه کرد؛آن بحران حیثیت نظام ما را در جهان زیر سؤال برد، موقعیت منطقهای ما را افت داد، در داخل دچار بحران سیاسی و اقتصادی شدیم»(منع: ایران)
*نماینده مردم تبریز: «دیگر نمیتوانیم امریکا را منشا مشکلاتمان بدانیم»
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درمجلس گفت: «من زمانی که از دولت اصلاحات بیرون آمدم و به تبریز بازگشتم هیچ کس طالب همکاری من با خودش نبود، هرچه میگفتم می توانم کمکی کنم می گفتند تو را نمیخواهیم، از استاندار و فرماندار تا مسئولان دیگر و همین شد که من رفتم به تهران و به طبابت مشغول شدم.»
پزشکیان همچنین گفت: «ما امروز دعواهای الکی داریم و بیهوده به پای هم میپیچیم. امروز سخن گفتن از اینکه آمریکا عامل مشکلات ماست دیگر جایگاهی ندارد. ما باید بکوشیم که در جهت حل مشکلات گام برداریم.» (منبع: ایسنا)
*رییسی: «روزی نیست که در گوش من نگویند که نسبت به شما اشتباه کردیم»
ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی و کاندیدای اصولگرایان درانتخابات گدشته ادعا کرد: «در عرصه انتخابات بسیاری از مسائل برای مردم روشن شد و نشد یک بار برای زیارت به حرم مطهر رضوی بروم و چند نفری در گوش من نگویند که ما نسبت به شما اشتباه کردیم.»
روزنامه اعتماد دریادداشتی به قلم مصطفی درایتی، روحانی اصلاح طلب در واکنش به این اظهارنظر و نوع برخورد رییسی با انتخابات نوشت: یا اینکه حلقه دوستان نزدیک رییسی یا کسانی که در انتخابات حامی او بودند، هنوز در حال و هوای انتخابات هستند و فکر میکنند که باید او را برای انتخابات آتی آماده نگه دارند. ویا اینکه احتمالا نتیجه انتخابات ریاستجمهوری برای آنها غیرمترقبه بوده است. آنها تلقی و تصوری داشتند که با نتیجه انتخابات هماهنگ نبود. این کابوس یا هر تعبیر دیگری که داشته باشیم موجب شده که نتوانند ذهن خود را از اتفاقی که افتاد، خالی کنند.»
*نماینده مجلس: «با دو تابعیتیها تسویهحساب سیاسی میشود»
علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امینت ملی و سیاست خارجی درباره اهداف سفر بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس واحتمال آزادی نازنین زاغری درنتیجه این سفرگفت: «موضوع آزادی خانم زاغری به قوه قضائیه مربوط میشود که دستیابی به این نتیجه در این مذاکرات قابل پیشبینی نیست»
وی دراینباره که در صورت جاسوس بودن نازنین زاغری دلیل زندانی بودن او چیست و اگر جرم جاسوسی به اثبات رسیده به کدام دلیل احتمال آزادی مطرح میشود، گفت: «موضوع دو تابعیتی یک حق بینالمللی است و چنین نیست که فردی بهصرف این مسأله در مظان اتهام جاسوسی، ارتباط با بیگانه یا نفوذ قرار گیرد. متأسفانه بخش قابلتوجهی از این مسأله (موضوع دو تابعیتی) در داخل سیاسی شده است، بدین معنا که قسمتی از تسویهحسابهای سیاسی به بهانه دو تابعیتیها انجام میگیرد تا به واسطه آن مدیران ارشد دولتی به نوعی مورد تردید افکار عمومی قرار گیرند.» (منبع: رویداد ۲۴)
*سونامی طلاق در پایتخت مذهبی ایران
براساس آماری رسمی سال گذشته در قم هر ماه ۲۹۴و روزانه ۱۰طلاق ثبت شده است. قم به عنوان یکی از مذهبیترین شهرهای ایران بالاترین نرخ طلاق را درسال گذشته در کشور داشته است. در سال ۹۵، نرخ طلاق در استان قم برابر با ۲,۷۱ بوده در حالی که میانگین نرخ حاصل از ثبت طلاق در کل کشور ۲,۱۳ است.
به گفته کارشناسان ناموفق بودن زوجین در برقراری ارتباط، مهم ترین علت طلاق در قم است. (منبع: ایرنا)
*روایت محمود صادقی از اختلافاتش با رئیس قوه قضاییه
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پرونده حسابهای بانکی قوهقضاییه گفت: «بسیاری از رسانههای اصولگرا یا حامی رئیس قوهقضاییه تلاش کردند عذرخواهی من را پشیمانی از کاری که کردم و عدول از سوال و مواضعم جلوه دهند. در حالی که سؤالی که من در مورد حسابهای بنام رییسقوه قضاییه داشتم در جریان است و پیگیریهای من ادامه دارد.»
وی با اشاره به اینکه شاید تاکنون نمایندهای به خود اجازه مقابله با توهین رئیس قوهای به نماینده مجلس را نداده بود گفت: «من کاملا ساختار قدرت را میشناسم اما خط قرمزهای مرسوم را به رسمیت نمیشناسم. با توجه به اختیارات قانونی نماینده مجلس حداکثر استفاده را از ظرفیتهای موجود میکنم. ممکن است نتوانند عبور از خط قرمزهای مرسوم را تحمل کنند.» (منبع: اعتماد)
*زندگی شش میلیون تن در سکونتگاههای غیررسمی
جمشید برزگر، رئیس کانون انبوه سازان مسکن گفت: «براساس طرح جامع مسکن سالانه باید نزدیک یک میلیون مسکن تولید شود که اکنون نزدیک ۴۰۰ هزار واحد است. ۲۴ میلیون خانوار در کشور داریم و ۲۲ میلیون واحد مسکونی نیز احداث شده است. سوال این است که این ۲ میلیون خانوار که واحد مسکونی برای آنها احداث نشده در کجا زندگی می کنند؟ در زمانی که طرح جامع مسکن تدوین می شد ۴ میلیون نفر در سکونتگاههای غیررسمی زندگی می کردند اما این عدد در حال حاضر به شش میلیون نفر افزایش یافته است.»
به گفته وی روزی ایران ششمین تولید کننده سیمان در جهان بود در حالی که هم اکنون کارخانه های سیمان کشور با ۳۰ تا ۳۵ درصد ظرفیت کار میکنند. براساس آمارها، ۱۱ تا ۱۴ میلیون نفر حاشیه نشین هستند و ۹ تا ۱۰ میلیون نفر در بافتهای فرسوده هستند. (منبع: فارس)
*دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: «شر کنکور باید کنده شود»
محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «کنکور تبدیل به یک معضل شده است و شجاع مردی می خواهد که شر کنکور را از سر نظام آموزش عالی کشور کم کند. البته تا جایگزینی نباشد نمی شود آن را حذف کرد.»
وی با اشاره به اینکه راه نجات وبرون رفت از مشکلات آموزشی کشور حذف کنکور است گفت: «شجاع مردی می خواهد که شر کنکور را از سر نظام آموزش عالی کشور کم کند البته تا جایگزینی برای کنکور نباشد نمی توان آن را حذف کرد.» (منبع: مهر)
*ورود سپاه به خیابانهای پایتخت برای مقابله با سرقت و اوباش
سردار یزدی، فرمانده سپاه تهران بر لزوم توجه جدی همه دستگاهها به آسیبهای اجتماعی پایتخت تأکید کرد و از ایجاد گشتهای جلوگیری از وقوع سرقت و برخورد با اوباش در تهران خبر داد.
وی با بیان اینکه در تهران در هر ساعت زلزلههایی به نام فقر، اعتیادرخ میدهد گفت: «بسیج و سپاه حدود ۲۳نوع آسیب اجتماعی را احصا کردهاند»
وی همچنین خطاب به اعضای شورای شهر تهران گفت: «از اعضای شورای شهر تهران میخواهم که به گسترش تفکر بسیجی کمک کنند.»
سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور دردر واکنش به این خبر و بیان اینکه این از وظیفه ناجاست گفت: «یکی از محورهای مهمی که در بحث آسیبهای اجتماعی در دستور کار شورای اجتماعی کشور است، مبارزه با مفاسد اخلاقی است که ذیل این محور، برخورد با اراذل و اوباش و مبارزه با سرقت و مسائلی از این دست دیده شدهاست.»
*پروانه سلحشوری: «جو یاس، ناامیدی و بیتفاوتی در دانشجویان رواج دارد»
پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران با بیان اینکه موسوی، رهنورد و کروبی ضد انقلاب و ضد نظام نیستند، گفت: «کدام فرد ضد نظامی در حصر پیام میدهد که مردم در صحنه باشند و در انتخابات رای بدهند.»
وی همچنین درباره فضای دانشگاههای کشور نیز گفت: «دانشگاه برای اینکه طالبان واقعی علم به سراغ آن نمیرود از علم خالی میشود. آنچه در این روزها دیدم فقط برای من مایه افسوس و ناراحتی بود. متاسفانه جو یاس، ناامیدی و بیتفاوتی در دانشجویان رواج دارد در حالی که دانشجو باید معترض و نقاد باشد و با این تهی سازی دانشگاه از علم، به سمت دانشگاهی می رویم که دانشجو بیتفاوت باشد چرا که بقای خود را در بیتفاوتی می بیند.»
*مسمومیت ۲۳ دانشآموز زنجانی به دلیل تجهیزات گرمایشی غیراستاندارد
علیرضا زراعتچی رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان زنجان از مسمومیت ۲۳ دانشآموز زنجانی با مونوکسید کربن خبر داد. به گفته وی در بررسی اولیه تعداد ۲۳ دانشآموز دچار علائم مسمومیت با مونوکسید کربن شامل سردرد، ضعف و بیحالی، سرگیجه و حالت تهوع بودند که پس از دریافت اقدامات درمانی پیش بیمارستانی توسط اورژانس به مراکز درمانی آیتالله موسوی و ولیعصر زنجان منتقل شدند. (منبع: ایلنا)