سکته خفیف رضا شهابی فعال کارگری و خودداری از اعزام او به بیمارستان خارج از زندان
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با انتشار خبر سکته خفیف، سردردهای شدید، فشار خون بالا و خونریزی بینی رضا شهابی در زندان، جلوگیری از آزادی و بیتوجهی مسوولان امنیتی و قضایی در رسیدگی به وضعیت پزشکی او را سیاستی برای «حذف تدریجی» این فعال کارگری نامید.
سندیکای شرکت واحد روز بیست و سوم آذر ۱۳۹۶ در وبسایت خود نوشت خانواده رضا شهابی در ملاقات متوجه افتادگی نیمه چپ صورت و فرورفتگی چشم این زندانی سیاسی شدهاند. این زندانی سیاسی به خانوادهاش گفته پزشک زندان پس از مراجعه به بهداری «سکته خفیف» تشخیص داده است.
یک منبع مطلع از وضعیت زندان نیز به کمپین گفت رضا شهابی به اعزام فوری به بیمارستان نیاز دارد و وضعیت سلامتیاش نگرانکننده است. این منبع به کمپین گفت: «وضع رضا شهابی قبل از این سکته خفیف هم نگرانکننده بود، سردرد مکرر و مشکلات حرکتی در دست و پا و گردن، هرچند روحیه خودش خوب است ولی با این خوندماغ و سکته خفیف و اوضاع بهداری زندان، یا باید آزاد شود یا مرخصی درمانی بگیرد و حداقل به بیمارستان اعزام شود تا اگر سکته مجدد یا مشکلی پیش آمد پزشک متخصص از او مراقبت کند.»
علیرغم تشخیص سکته خفیف، مقامات زندان از اعزام رضا شهابی به بیمارستان خودداری کردهاند. وبسایت سندیکای شرکت واحد نوشت پزشک متخصص قبل از سکته نیز تشخیص داده بود که رضا شهابی توان جسمی تحمل زندان ندارد ولی مسئولان زندان و دادستانی با بیتوجهی از آزادی یا اعزام به موقع او به بیمارستان خودداری کردهاند.
سندیکای شرکت واحد «نهادهای امنیتی، دادستانی تهران و مسئولان زندان» را مسئول جان رضا شهابی و «حذف تدریجی» او خواند و نوشت: «ادامه زندان ایشان را می توان تصمیم به حذف تدریجی این کارگر زندانی تلقی کرد. رضا شهابی باید فوری و بدون قید و شرط آزاد گردد و سندیکا نهادهای امنیتی و دادستانی تهران و مسئولین زندان را مسئول حفظ جان کارگر زندانی رضا شهابی می داند.»
رضا شهابی، راننده ۴۵ ساله و از اعضای هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد، خرداد ۱۳۸۹ بازداشت شد و مهر ماه ۹۳ پس از چند اعتصاب غذای طولانی و وخامت اوضاع جسمی با مرخصی پزشکی آزاد شد. او هیجدهم شهریور ۱۳۹۶ برای ادامه حبس و با این توجیه که قوه قضائیه بخشی از مرخصی او را قانونی ندانسته به زندان رجایی شهر کرج فراخوانده شد. رضا شهابی با غیرقانونی خواندن تصمیم قوه قضائیه اعلام اعتصاب غذا کرد و پس از پنجاه روز با قول مقامات قضایی مبنی بر رسیدگی و درخواست فعالان سیاسی به اعتصاب غذای خود پایان داد.
زندان رجایی شهر کرج (گوهردشت) زندانی با ضریب امنیتی بالا است که در استان البرز واقع شده. عمده مجرمان این زندان رامرتکبان جرائمی مانند قتل، سرقت مسلحانه و تجاوز تشکیل میدهد، اما بیش از پنجاه زندانی با جرائم سیاسی و عقیدتی نیز در اینزندان در تبعید به سر میبرند که اکثریت آنان از فعالان مدنی و کارگری، شهروندان بهایی، اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق ویا زندانیان سیاسی کرد هستند. این زندانیان که با محدودیتهای بیشتری از زندانیان عادی (مانند قطع تلفن) روبرو بودند، در هشتم مرداد ۱۳۹۶ به سالنی بستهتر و بدون تهویه منتقل شدند که وضعیت بهداشت و سلامتی آنان را نگرانکنندهتر کرده است.
بیتوجهی مقامات ایرانی به وضعیت درمان زندانیان سیاسی تا کنون به مرگ چند فعال سیاسی در زندان منجر شده است. محمد جراحی، هدی صابر، شاهرخ زمانی، افشین اسانلو، علیرضا رجایی، احمد قابل، امید کوکبی، محسن دگمهچی، محمدمهدی زالیه، منصور رادپور، همگی از فعالان سیاسی و کارگری هستند که در زندان جان خود را از دست داده، یا با از دست دادن اعضای بدن خود مواجه و یا به بیماریهای لاعلاج مبتلا شدهاند.