سخنگوی قوه قضاییه، رییس جمهور سابق را به دروغگویی، گندهگویی و داشتن زبان هرزه متهم کرد
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه روز هفتم آذر ماه محمود احمدینژاد رییس جمهور سابق را لات، دروغگو، گندهگو، عقدهای، زبان هرزه و خودبین خواند. او در نشست خبری خود درباره مصاحبه اخیر احمدینژاد با موضوع قوه قضاییه گفت «دهها دروغ، توهین و خلاف واقع وجود داشته است.» محسنی اژهای غیرمستقیم با تهدید او گفت: «صبر قوه قضاییه انشاء الله در آینده نه چندان دور برایتان روشن میشود.»
سخنگوی دستگاه قضا، رییس جمهور سابق ایران را به لاتی که از چشمها افتاده تشبیه کرد: «یک زمان یک لاتی از چشمها افتاده بود، روزی برای اینکه بخواهد دوباره خودی نشان بدهد در یکی از میادین داد و فریاد میکرد. حکیمی با اطرافیانش از آن میدان عبور میکردند، اطرافیان آن حکیم از او خواستند که در این میدان بمانند تا ببینند او چه میگوید و حکیم به آنها گفت اگر این کار را انجام دهید خواسته او را اجابت کردید، نباید به او توجه کرد و باید رفت.»
او در جای دیگری از صحبتهایش با اظهار اینکه بیپایه حرف زدن احمدینژاد شهره عام و خاص است گفت: «گویا برخی افراد زبانشان به خلاف و دروغگویی و خلاف واقع گفتن عادت کرده، زبانشان هرز شده، برخی گویی خودشان را بالاتر از قانون و هر فرد دیگری میدانند. یک خودبینی و یک نخوت دارند که هر چه به زبانشان میرسد فکر میکنند که حق مطلق است.»
محمود احمدی نژاد در تاریخ چهارم آذر ماه در مصاحبهای ۴۰ دقیقهای با سایت دولت بهار به شدت از قوه قضاییه انتقاد کرد.او در این مصاحبه گفت قضات در دستگاه قضایی ایران استقلال ندارند و رای به آنها از سوی رییس قوه قضاییه دیکته میشود: «استقلال جایی است که قاضی را نتوان وادار به رای کرد. اما الان دادستان تهران تصمیم میگیرد و قاضی حکم را باید بدهد. از قبل حکم داده شده و قاضی همان حکم را میدهد.»
انتقادهای تند احمدینژاد از قوه قضاییه اگرچه جسورانه است اما این سوال را ایجاد میکند که چرا او اکنون با بست نشستن در حرم شاه عبدالعظیم و یا انجام مصاحبههای جنجالی به رویه غیرقانونی قوه قضاییه اعتراض میکند در حالی که در طی هشت سال ریاست جمهوری خود در برابر بازداشت صدها شهروند، حکمهای غیرقانونی در دادگاههای غیرعلنی و نبود هیات منصفه و اتهامات بیپایه و اساس و دیکته شده از سوی بازجویان سکوت کرد. احمدینژاد در واقع اعتراضات خود را از زمان به حاشیه رانده شدنش در حیطه سیاست، رد صلاحیت شدن حمید بقایی از انتخابات ریاست جمهوری دوره ۹۶ و بازداشت دو دوست نزدیکش حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشایی آغاز کرد.
احمدینژاد در این گفتوگوی اخیر و در انتقادهای بیسابقهاش از قوه قضاییه از ستار بهشتی، وبلاگ نویسی که در آبان ماه ۹۱ زیر شکنجه ماموران پلیس فتا جان داد، اشاره کرد و گفت: «مثل آن بنده خدا که در وبلاگش چیزی نوشته بود و بعد جنازهاش را تحویل خانوادهاش دادند.»
رییس جمهور سابق در انتهای این گفتگو در پاسخ به این سوال که آیا قبلا در مورد نظراتش با قوه قضاییه صحبت کرده است با علنی کردن نام ستار بهشتی مدعی شد: «در شورای امنیت ملی در همان مورد ستار بهشتی من تقریبا باهاشون دعوا کردم. گفتم شما جنایت کردید، برای چی جوان مردم را گرفتید بردید. این چه وضعیتی است. من نامه نوشتم ۳۱۰ نفر متخلف را معرفی کردم گفتم اینها حقوق مردم را دارند تعضیف میکنند اول گفتند چنین نامهای نیامده و مسخره کردند. دوباره بردیم و رسید نامه را گرفتیم اما هیچ.»
رییس جمهور سابق ایران در پاسخ به سوال مصاحبهکننده که از او پرسید آیا قبلا هم از مدیریت قوه قضاییه انتقاد داشته یا این انتقادها محصول این روزهاست، گفت: «اگر در دورهای عملکرد قوه قضاییه قابل قبول بوده اما الان از حد تحمل گذشته است و کل کشور به خطر افتاده و دیگر امیدی به اجرای عدالت نیست.» او حتی با اشاره کوتاه گفت: «از برخوردهای خیابانی انتقاد کردم. گفتم برای چی میزنید. حق ندارید بزنید. در حد شرایط زمان و شرایط قوه قضاییه تلاش کردم.»
سخنگوی قوه قضاییه سه روز پس از این مصاحبه گفت: «ایشان جایی در جواب مجری می گوید یک روزی قوه قضائیه خوب عمل میکرد و عملکردش قابل قبول بود که کسی انتقاد نمیکرد. قوه قضائیه حالا خراب شده است. چرا؟ آیا فقط قوه قضاییه در این چند سال اخیر که افراد شما و شبیه شما را تحت تعقیب قرار داده، خراب شده است؟»
احمدینژاد مدعی شد در دوران ریاست جمهوریش درخواست بازدید از زندان اوین را داشته است: «حتی یادمه خواستم زندان اوین را بازدید کنم. اما با زور نگذاشتند. شرایط کشور هم البته اقتصا نمیکرد که من خیلی… من امید اندکی داشتم که وضعیت بهتر شود.»
در طول چهار سال دوره دوم ریاست جمهوری احمدینژاد از سال ۸۸ تا ۹۲ نه تنها بسیاری از فعالان سیاسی، مدنی و زنان بازداشت و به حکمهای سنگینی محکوم شدند و حتی برخی از آنها هنوز در حال سپری کردن حکمهایشان در زندانها هستند بلکه بسیاری از شهروندان عادی در حوادث انتخابات ریاست جمهوری از کف خیابانهای تهران و شهرستانها بازداشت شدند، شکنجه شدند و فاجعه کهریزک شکل گرفت.
احمدینژاد با اظهار اینکه در طی ۳۸ سال گذشته قوه قضاییه «تنها قوهای است که از آن انتقاد نشده است.» او گفت این قوه ملت را می گیرد، میبندد و تهدید میکند و در آن عدالت اجرا نمیشود.
رییس جمهور سابق حتی گفت: «به محض اینکه یک مقاله بنویسی و انتقاد کنی به قوه قضاییه، برایت احضاریه میفرستند با عنوان نشر اکاذیب و توهین. حالا میخواهی چه کار کنی؟»
او با اشاره به وضعیت بد زندانهای ایران گفت: «انشالله مقامات قوه قضاییه ۲۴ ساعت قسمتشان شود در این سوییتهای زندان اوین زندگی کنند تا بفهمند چه خبر است.» او با کنایه به رییس قوه قضاییه گفت: «یک بار رفتی زندانها را ببینی، یک بار به دادگاهها و دادسراها سر زدی ببینی چه کار با مردم میکنند.» احمدینژاد گفت او فکر میکند مسوولان قوه قضاییه حتی یک بار قوانین مجازات اسلامی، قانون اساسی، قانون زندانها را نخواندهاند «از حرفهایشان معلوم است.»
احمدی نژاد در حرفهایش با انتقاد از غیرعلنی بودن دادگاهها گفت: «خود مقامات قضایی می گویند ۹۰ درصد دادگاه های ما غیرعلنی است عجب یعنی ۹۰ درصد ۱۷ میلیون پرونده مخل امنیت ملی است. عجب امنیت ملی داریم. کسی که آفتاب دزدیده با زنش دعوا شده یا چکش برگشته خورده شده مخل امنیت ملی. این سوءاستفاده و کلاهبرداری از قانون است. »
غلامحسین محسنی اژهای در پاسخ به این انتقاد روز هفتم آذر ماه گفت: «این حرف دروغ است. من بارها گفتم دادگاههای ما علنی است.» اژهای حتی گفت در موادری حتی خودش از تشویقکنندگان برگزاری دادگاه علنی بوده است.
اما براساس گفتههای زندانیان سیاسی و خانوادههایشان در مصاحبههای مکرر خود در سالهای متمادی دادگاههای زندانیان امنیتی و سیاسی و دادگاههای تخلفات مطبوعات هیچکدام با حضور هیات منصفه برگزار نشدهاند.
سخنگوی قوه قضاییه با اظهار اینکه نمیداند از حرفهای احمدینژاد بخندد یا گریه کند، گفت صبر این قوه در مورد احمدینژاد در آینده نه چندان دور روشن میشود.
کاربران شبکههای اجتماعی به اظهارات احمدینژاد و محسنی اژهای واکنش گستردهای نشان دادهاند. حسین باستانی، از فعالین مطبوعاتی ساکن لندن در توییتر خود نوشته است: «خرداد ۸۸ رهبر، منتقدان احمدینژاد را تخطئه کرد که چرا به او «نسبتهای خلاف دادند. به دروغگویی متهمش کردند، فحاشی کردند. نسبتهای خجالتآور دادند.» اینکه امروز محسنی اژهای گفت احمدینژاد دروغگو، عقدهای، خودخواه، خودبزرگ بین، زبان هرزه و لات است یک وقت بد نباشد؟»
مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی و زندانی سابق در توییتر خود نوشت: «۱- سعید مرتضوی به جرم معاونت در قتل در فاجعه کهریزک به دو سال حبس محکوم شد. ۲- مهدی محمودیان به جرم افشای جنایت کهریزک به پنج سال زندان محکوم شد. درک اینکه چرا تبلیغات داخلی و خارجی علیه دستگاه قضایی جمهنوری اسلامی با اقبال مردمی مواجه میشود، سخت نیست.»
مسعود بهنود، روزنامهنگار نیز در توییتر خود نوشت: «سخت است تحمل ۳۹ دقیقه سخنان احمدینژاد، اما به گمانم باید شنید. سخت است به قول آخوندها از «من قال» گذشتن و به «ما قال» بسنده کردن. همان حرفهای هر روزه مردم است، اما چرا از زبان کسی بر میآید که خود از بدترین مسببان بود. دیگر فقط یک حرف نگفته مانده.»