ندا اشراقی، دانشجوی علوم کامپیوتری، به دلیل بهایی بودن از دانشگاه کاشان اخراج شد
یک منبع مطلع به کمپین گفت ندا اشراقی بروجنی دانشجوی علوم کامپیوتر دانشگاه سراسری کاشان، دی ماه امسال به دلیل «بهایی بودن» از دانشگاه اخراج شده است.
منبع مطلع به کمپین گفت حراست دانشگاه کاشان، اواخر آذرماه ۱۳۹۶ پس از احضار ندا اشراقی و احراز اعتقاد او به آیین بهاییت، بدون توضیح مشخص یا حکم کتبی، کارت دانشجویی او را ضبط کرده است. این منبع روز بیست و هشت دی ماه به کمپین گفت: «در تاریخ ۲۸ آذر حراست دانشگاه با خانم اشراقی تماس گرفته و نهایتا در تاریخ ۲ دیماه با حضور در دفتر حراست دانشگاه٬ از او خواسته شده تا در فرمهای تهیه شده بنویسد که به دین بهاییت اعتقاد دارد و آنرا امضا کند. پس از آن کارت دانشجویی خانم اشراقی بدون توضیح مشخصی از سمت حراست ضبط شد.»
ندا اشراقی بروجنی ساکن اصفهان و متولد سال ۱۳۷۵ در مهر ماه ۱۳۹۴ در رشته علوم کامپیوتر دانشگاه سراسری کاشان پذیرفته شد. مسوولان دانشگاه پس از ضبط کارت دانشجویی، دسترسی این دانشجو به وبسایت دانشگاه و حق ورود به خوابگاه دانشجویی را نیز از او سلب کردهاند.
منبع مطلع به کمپین گفت پس از پیگیریهای خانم اشراقی، مسوولان دانشگاه شفاها گفتهاند به دلیل اعتقاد به بهاییت اخراج شده و باید موضوع را از سازمان سنجش پیگیری کند.
این منبع به کمپین گفت سارا شکیب دانشجوی آمار در دانشگاه سراسری کاشان نیز طی روند مشابهی در اولین ترم ورود به دانشگاه در سال ۱۳۹۴ از دانشگاه اخراج شده و منا اشراقی بروجنی٬ خواهر ندا نیز در زمان اعلام نتایج کنکور سراسری با “نقص در پرونده” مواجه شده و اجازه ثبت نام در دانشگاه پیدا نکرده است.
نقص در پرونده پیامی است که شهروندان بهایی در زمان اعلام نتایج کنکور با آن روبهرو میشوند و به سبب آن اجازه ثبت نام در دانشگاه را نمییابند.
علیرغم تاکید قانون اساسی ایران بر حق تحصیل، محرومیت شهروندان بهایی از تحصیل در دانشگاهها بر اساس یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی (نهادی با هدف اسلامی کردن دانشگاهها) انجام میشود که به تایید علی خامنهای رهبر ایران هم رسیده است.
در بند سوم مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده در اسفند ماه ۱۳۶۹ که به تایید علی خامنهای، رهبر ایران رسیده، آمده است: «در دانشگاهها چه در ورود و چه در حین تحصیل چنانچه احراز شد بهاییاند از دانشگاه محروم شوند.»
جلوگیری از تحصیل شهروندان بهایی و یا اخراج آنان در هنگام تحصیل در همه سالهای پس از انقلاب فرهنگی درایران در سال ۱۳۵۹ ادامه داشته است. دستگاه امنیتی ایران حتی با دانشگاه مستقل و اینترنتی شهروندان بهایی نیز مخالفت کرد و پس از انحلال این دانشگاه استادان آن را به زندانهای طولانی مدت محکوم کرد.
قوه قضائیه ایران در آبان ماه ۱۳۹۶ سه دانشجوی بهایی را پس از محرومیت از تحصیل، به پنج سال زندان محکوم کرد. این دانشجویان به دلیل اعتراض به اخراج و تبعیض و نوشتن نامه به رئیس جمهور ایران به نشر اکاذیب و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی محکوم شدند.