وحید تیزفهم از رهبران جامعه بهاییان ایران با پایان گرفتن حکم ۱۰ سال زندان، آزاد شد
وحید تیزفهم یکی از هفت مدیر جامعه بهایی روز ۲۸ اسفند ماه ۹۶ پس از گذراندن حکم ۱۰ سال حبس از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.
وحید تیزفهم، ۴۴ ساله و صاحب عینک فروشی در تبریز، جوانترین شهروند بهایی از هفت مدیر سابق جامعه بهاییان است که در سال۱۳۸۷ بازداشت و نهایتا به ۱۰ سال حبس محکوم شد. او پس از یک دهه و گذراندن کامل دوره حکم از زندان آزاد شد.
جامعه بهاییان با انتشار بیانیهای روز ۲۹ اسفند ماه که نسخهای از آن در اختیار کمپین حقوق بشر در ایران قرار گرفته، تاکید کردهاند آزادی آقای تیزفهم پس از یک دهه زندان فقط به دلیل اعتقاد مذهبیاش نشاندهنده ظلم و تبعیض و علیه بهاییان ایران است. در این بیانیه آمده است «اعضای یاران (رهبران سابق بهاییهای ایران) و در واقع کل جامعه بهایی در ایران نقض گسترده حقوق بشر را از سوی دولتشان تحمل کردهاند در حالی که وظیفه دولت اعمال سیاستها برای بهبود بخشیدن به وضعیت اقتصادی و اجتماعی همه شهروندن است. باعث تاسف است که در عوض، دولت از هر فرصتی برای محروم کردن تمامی اعضای قشری از جمعیت کشور برای زندگی و مشارکت آزاد در بهبودی کشورشان استفاده میکند.»
دایان علایی نماینده جامعه جهانی بهاییان در این بیانیه گفت که اگرچه آنها از آزادی تیزفهم و بقیه مدیران جامعه بهایی خوشحال هستند «اما هیچ لذتی در این واقعیت وجود ندارد که تیزفهم یک دهه از زندگیش را، از دهه ۳۰ تا ۴۰ زندگیش را دور از خانوادهاش، دوستانش و جامعهاش در زندان فقط به دلیل اعتقاد مذهبیاش بماند.»
او در ادامه گفت: «این همچنین باید واضح باشد که این اقدام هیچ پیشرفتی را در موقعیت بهاییان ایرانی در کل نشان نمیدهد.» خانم دایان علایی در ادامه تاکید کرده بهاییان همچنان در ایران با تبعیض اقتصادی، دسترسی نداشتن به تحصیلات عالی و بازداشتهای خودسرانه و زندان مواجه هستند.
هفت مدیر جامعه بهایی به نامهای فریبا کمالآبادی، مهوش ثابت، سعید رضایی، بهروز توکلی، جمالالدین خانجانی، عفیف نعیمی و وحید تیزفهم در اردبیهشت ۸۷ بازداشت شدند و در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه هر کدام به ۲۰ سال حبس محکوم شدند. اتهامات آنها جاسوسی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، راهاندازی و گسترش تشکیلات غیرقانونی» معرفی شد.این احکام در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر با رد اتهام جاسوسی به ۱۰ سال حبس کاهش یافت. این افراد اتهامات یاد شده را رد کرده اند و تا کنون مقامات قوه قضاییه از ارائه شواهدی برای اثبات ادعاهای خود ناتوان بودهاند.
در حال حاضر عفیف نعیمی، ۵۶ ساله آزاد نشده است که چند ماه دیگر حکم ۱۰ سال زندان او به پایان خواهد رسید.
بهاییان بزرگترین گروه اقلیت مذهبی غیر مسلمان در ایران را تشکیل میدهند. در سالهای اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستان های آنان، دستگیریهای خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هردانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها میشود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغل های دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکتهای خصوصی مورد تبعیض قرار میگیرند.
جوادلاریجانی رییس ستادحقوق بشرقوه قضاییه ایران در اجلاس شورای حقوق بشر در سال ۸۹ به صورت ممتد در خصوص وضعیت بهائیان و دیگر اقلیت های دینی در کشور مورد پرسش و انتقاد قرارگرفت، گفت بهاییان مثل بقیه شهروندان می توانند زندگی و تحصیل کنند.