جلوگیری از ورود خبرنگاران به سالن بازی فوتسال زنان ایران و اوکراین
دومین بازی دو تیم فوتسال زنان ایران و اوکراین روز سهشنبه ۲۸ فروردین ماه در حالی برگزار شد که از ورود خبرنگاران و تماشاگران با تلفن همراه به سالن مسابقه جلوگیری شد. حراست سالن هندبال تهران جلوی در گوشیهای خبرنگاران و تماشاگران را خواسته که خبرنگاران به نشانه اعتراض وارد سالن نشدند. زنان تیم فوتبال اوکراین بدون حجاب در سالن بودند و ظاهرا به همین دلیل تمام تلفنهای همراه برای جلوگیری از عکاسی گرفته شده است.
از سوی دیگر علی کفاشیان سرپرست کمیته فوتسال فدراسیون فوتبال و نایب رییس AFC که برای تماشای بازی این دو تیم رفته بود، متوجه شده که بازیکنان اوکراین بیحجاب بازی میکنند مجبور به ترک سالن شده است.
تماشاگران مسابقات زنان، زن هستند و مردها اجازه تماشا ندارند با این حال مسوولانی مانند سرپرست کمیته فوتسال که مسوول مسابقه آسیایی نیز هست به طور استثنا قادر به تماشای مسابقات خواهد بود.
خبرگزاری دانشجویی ایسنا در خبری آورده علی کفاشیان در مقابل عتراض خبرنگاران زن در جلوی درب ورودی سالن گفته است: «این کار جزو وظایف حراست فدارسیون است و ما نمیتوانیم کاری بکنیم.» کفاشیان گفت: «نمیدانم این موضوع (مشکل حضور خبرنگاران و تماشاگران) کی قرار است حل شود. این وظیفه حراست است و جزو وظایف ما نیست.»
همچنین ایسنا نوشته کفاشیان به دلیل اینکه مسوول مسابقههای آسیا است بنابراین به تماشای همه بازیهای میرود. اما وقتی به سالن فدراسیون هندبال برای دیدن مسابقه فوتسال دو تیم زنان ایران و اوکراین رفت و متوجه شد که بازیکنان اوکراین بیحجاب بازی میکنند سالن را ترک کرد.
از سوی دیگر سایت جی پلاس فایل صوتی از گفتوگوهای میان علی کفاشیان و خبرنگارانی به نشانه اعتراض جلوی در سالن جمع شده بوند را پخش کرده است. صدای چند خبرنگار زن شنیده میشود که به آقای کفاشیان با کنایه میگویند: شما نامحرم هستید، شما هم نمیهوانید بروید، ورودتان ممنوع است.
آقای کفاشیان به خبرنگاران میگوید «شما موبایل نیاورید، خدای نکرده شاید دختری روسری از سرش افتاد.» و خبرنگاری جواب میدهد: «تا حالا چند بازی، ایران – روسیه ایران – ایتالیا برگزار شده اما تا حالا یک مورد نبوده که بچه های خبرنگار عکسی را منتشر کرده باشد. این اعتماد باید باشد.»
اولین مسابقه میان تیم ملی فوتسال زنان ایران و اوکراین روز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه برگزار شد که ایران پنج بر ۲ در این مسابقه پیروز شد. در ابتدای این مسابقه نیز اعلام شد که خبرنگاران و تماشاگران اجازه عکسبرداری و فیلمبرداری ندارند اما دو روز بعد در دومین مسابقه به طور کل همه موبایلها پیش از ورود به سالن گرفته شد.
مساله حجاب وززشکاران زن، انتشار نکردن عکس از مسابقات زنان حتی با حجاب و حضور زنان به عنوان تماشاگر در استودیومهای ورزشی موضوع مهمی در چند سال اخیر بوده است. به موازات گسترش خواسته زنان برای حضور در استودیوم ها و تماشای بازی تیمهای مورد علاقهشان و پایان به محدودیتهای زنان ورزشکار در بازیها باعث شده که مسوولان دولت حسن روحانی بارها در تریبون های مختلف بگویند درصدد حل این مشکلات هستند با این حال هنوز پس از گذشت پنج سال از ریاست جمهوری حسن روحانی هنوز اتفاقی برای حذف این محدودیتها نیفتاده است.
جعفری دولت آبادی، دادستان تهران ۱۶ دی ماه ۱۳۹۴ با هشدار به حضور ورزشکاران و «انتشار تصاویر نامناسب و خلاف شئون اسلامی در فضای مجازی» گفته بود با انتشار دهندگان این عکسها برخورد میشود. دولت آبادی گفته بود: «انتشار عکسهای نامناسب یک ورزشکار برخلاف منش پهلوانی بوده» و «باید از انتشار عکسهای نامناسب در فضای مجازی پرهیز کنند.»
در فروردین ماه ۹۶ چند بیلیاردباز زن شرکت کننده در مسابقات بیلیارد آزاد چین به دلیل آنچه «عدم رعایت شئونات اسلامی» خوانده شد، به مدت یکسال از شرکت در هر مسابقه ای محروم شدند. کمیته انظباطی فدارسیون بولینگ، بیلیارد و بولس ایران روز ۱۰ فروردین ماه ۹۶ این خبر را رسما اعلام کرد و در تمام رسانههای ملی منتشر شد. هیچگاه هم مشخص نشد که منظور از بدحجابی این زنان در مسابقات چه بوده است.
یک ماه پیش از آن، در اسفند ماه ۱۳۹۵ درسا درخشانی، شطرنج باز ۱۸ ساله ایرانی نیز که در مسابقات آزاد شطرنج جبل الطارق بدون روسری شرکت کرده بود از لیست شطرنج بازان ایرانی خارج شد. مهرداد پهلوان زاده، رییس فدارسیون شطرنج ایران حتی گفته بود با او «جدی ترین برخوردها» خواهد شد در حالیکه خانم درخشانی ساکن ایران نیست و در اسپانیا دانشجو است. پیش از این درسا درخشانی در مسابقات شطرنج قهرمانی جوانان جهان در سال ۲۰۱۵، نفر ششم در جهان شده بود.
اما برخوردها با زنان ورزشکار فقط در مسابقات صورت نمیگیرد بلکه حتی برای نحوه حجابشان در شبکههای مجازی نیز بازخواست و احضار شدهاند. در مهرماه ۱۳۹۵، دو نفر از زنان بدنساز به دلیل انتشار تصاویر ورزشی در شبکههای مجازی که مسوولین ایرانی آنها «تصاویر نیمه عریان» نامیدند، به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شدند. خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه با این ادعا که «بانوان ایرانی هیچگونه رغبتی به این ورزش نشان نمی دهند» گفته بود این زنان بدنسازی که عکسهای خود را از مسابقاتی در خارج از ایران منتشر کردهاند، تا انجام مراحل تحقیقات و بازپرسی «ممنوع الفعالیت و ممنوع الخروج» هستند.