زن دیگری در جریان ضرب و شتم ماموران گشت ارشاد، بازداشت و با پرونده قضایی مواجه شده است
نسرین ستوده وکیل دادگستری تهران به کمپین حقوق بشر در ایران گفت در جریان ضرب و شتم دختر جوانی از سوی مامور گشت ارشاد که ویدیوش منتشر شده، زنی به نام مینو حسنآبادی، ۴۸ ساله و اهل تهران نیز که از ماموران خواسته تا به کتک زدن دختران جوان خاتمه دهند، بازداشت شده، مورد تحقیر و توهین قرار گرفته و اکنون با یک پرونده قضایی در دادسرای زندان اوین مواجه است.
به گفته خانم ستوده پرونده قضایی برای مینو حسنآبادی در شعبه ۲۱ دادسرای زندان اوین تشکیل شده و پس از تفهیم اتهام با قرار وثیقه ۴۰ میلیون تومانی آزاد شده اما ماشین و موبایلش هنوز توقیف هستند و به او پس داده نشده است.
خانم ستوده با اظهار اینکه به زودی درخواست وکالت خود را برای این پرونده تحویل دادسرا خواهد داد به کمپین گفت: «از کسانی که او را مورد ضرب و شتم قرار دادند شکایت خواهیم کرد و همچنین باید از اتهامی که به او وارد شده نیز دفاع کنیم.»
این وکیل دادگستری درباره اتهام مینو حسنآبادی گفت: «بهتر است تا زمانی که پرونده را ندیدم درباره اتهام صحبت نکنم. اما ظاهرا به او گفته شده که او با دختران جوان در ارتباط بوده و با هم هماهنگ کردهاند که از ماموران نیروی انتظامی فیلم بگیرند.»
نسرین ستوده به کمپین گفت: «عصر روز گذشته (سوم اردبیهشت ماه) زنی به دفتر وکالت من مراجعه کرد. او گفت در حال گردش در پارک بوده که کتک خوردن دختران جوان از سوی ماموران گشت ارشاد را میبیند. گفت به طور وحشیانه آنها را کتک میزدند و به همین دلیل مجبور شده جلو برود و اعتراض کند. اما ماموران او را هم کتک زده و بعد به بازداشتگاه وزرا منتقل کردند»
خانم ستوده با اظهار اینکه مینو حسنآبادی به دلیل داشتن مذهب سنی در بازداشتگاه وزرا از سوی ماموران مورد تحقیر و توهین قرار گرفته، گفت: «او علاوه بر اینکه در زمان بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفته در بازداشتگاه وزرا نیز به خصوص به دلیل مذهبش که سنی است مورد توهین و تحقیر ماموران قرار گرفته است. بعد هم او را به دادسرای زندان اوین منتقل کردهاند، اتهامی را به او تفهیم کرده و پس از آن با قرار ۴۰ میلیون تومان آزاد شده که قرار وثیقه سنگینی هم هست.»
ویدیوی حمله و فحاشی یک مامور زن گشت ارشاد به دختر جوانی، در روز ۲۹ فروردین ماه به صورت گسترده در شبکههای مجازی منتشر شد. در این ویدیو مامور دست دختر را به زور میکشد و با مشت و لگد به او حمله میکند. یک روز پس از انتشار این ویدیو مقامات و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتقاد شدید از این نحو برخورد خواستار پاسخگویی نیروی انتظامی شدند. دختر جوان داخل فیلم در ابتدا روسری قرمزی به سر دارد که پس از کشیده شدن بر روی زمین از سوی مامور نیروی انتظامی روسری از سرش میافتد.
نسرین ستوده به کمپین گفت: «هیچ ماموری نمیتواند به نام اخلاق یا مذهب یا هر عنوان دیگری نسبت به شهروندان خشونت ورود و تا پای ستاندن جان آنها پیش برود. این کار جرم مشهود است و انتظار میرفت بقیه همکاران این خانم مامور، وی را در حین ارتکاب جرم دستگیر میکردند.»
این اتفاق روز ۲۰ فروردین ماه افتاده است که ۹ روز پس از آن وقتی رنج دختران کاسته میشود فیلم کوتاهی که یکی از دختران از ضرب و شتم دوستش توسط مامور زن نیروی انتظامی گرفته بوده در فضای مجازی پخش میکند به امید اینکه رسانهای شود و دادخواهی برای آنها صورت گیرد.
حسین شریعتمداری، مدیر مسوول روزنامه کیهان که منصوب رهبر ایران است در یادداشتی در این روزنامه نوشت: «فرمانده متعهد و دلسوخته نیروی انتظامی باید بدون توجه به این جوسازیهای پلشت و شرمآور، از پلیس زن وظیفهشناس تقدیری شایسته کند و این تقدیر را رسما و با شجاعت مثالزدنی خود به همگان اعلام کند.»