گروه موسیقی آبجیز: مردان به اعتراض علیه ممنوعیت ورود زنان به استادیومها بپیوندید
ویدیو کلیپ «استادیوم» در کمپینی بینالمللی با هدف پایان دادن به تبعیض و ممنوعیت ورود زنان به استادیومها در ایران، منتشر شد.
فروردین ۱۳۹۷— گروه موسیقی آبجیز که توسط دو خواهر متولد ایران رهبری میشود موزیک ویدیو جدیدی را منتشر کرد که در آن از مردان میخواهد از جنبش رو به گسترش پایان دادن به ممنوعیت زنان در ورود به ورزشگاهها، حمایت کنند.
موزیک ویدیو «استادیوم» کار گروه آبجیز، که با حمایت کمپین حقوق بشر در ایران ساخته شده است، در حالی منتشر میشود که به صورت همزمان کمپینی چند زبانی با ائتلافی از گروههای حقوق بشری، فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) را تشویق میکند تا از ایران بخواهد به رفتار تبعیض آمیز خود، قبل از شروع جام جهانی در ماه ژوئن پایان دهد.
آبجیز، اولین گروه موسیقی فارسی زبان سبک رگه است که توسط دو خواهر، ملودی و صفورا صفوی، هدایت میشود، در شعری که برای این قطعه موسیقی نوشتهاند، آنها از مردان ایرانی میخواهند تا به جنبش زنان بپیوندند.
«صندلی کنار تو، جای خالی من.
بودن من کنار تو، حق تو حق من.
من رو از خودت بدون. من با تو برابرم.
«استادیوم»
ملودی صفوی به کمپین حقوق بشر در ایران گفت: «زنان ایرانی در خط اول این اعتراضها(رفع ممنوعیت از ورود به استادیوم) قرار دارند.» او اضافه کرد: «آنها بسیار قدرتمند، نترس و خلاق هستند.»
صفورا صفوی با طرح پرسشی به کمپین گفت: «سوال این است که آیا مردان ما آماده هستند؟»
ایران یکی از کشورهایی است که در جام جهانی در روسیه رقابت خواهد کرد اما همزمان تنها کشوری از تیمهای شرکت کننده است که زنان را از تماشای بازیهای ورزشی مردان منع میکند.
هادی قائمی مدیر کمیپن گفت: «قوانین فیفا میگوید که هیچ نوع تبعیضی را تحمل نخواهد کرد، با این وجود برای پایان دادن به ممنوعیت حضور زنان در استادیوم هنوز هیچ اقدامی انجام نداده است.»
قائمی افزود: «فیفا باید با اجرای سیاستهای خود به دولت ایران بگوید که در صورت ادامه ممنوع کردن میلیونها هوادار زن ایرانی از تماشاکردن و لذت بردن از فوتبال، فقط به این دلیل که زن هستند، با محرومیت مواجه خواهد شد.»
ماده چهارم اساسنامه فیفا میگوید، تبعیض در هر شکلی بر ضد یک گروه از مردم به دلیل جنسیت «قویا ممنوع و به وسیله تعلیق یا اخراج مجازات خواهد شد.»
اگرچه زنان ایرانی به صورت قانونی از حضور در استادیوم محروم نیستند، اما این عمل تبعیضآمیز -که منطبق بر خواست تندروها و اصولگرایان مذهبی است- از زمان انقلاب ۱۳۵۷ اعمال میشود و به موجب آن زنان از حضور در استادیوم محروم هستند.
در تاریخ ۱۱اسفند، رییس فیفا جانی اینفانتینو گفت در ملاقاتی که با حسن روحانی رییس جمهور ایران در تهران داشته، او «قول» داده است که زنان «به زودی» قادر خواهند بود تا وارد استادیومها بشوند.
اما یک روز قبل از آن، ۳۵ زن زمانی که تلاش داشتند تا وارد استادیوم آزادی شوند،در جایی که جانی اینفانتینو مسابقه قوتبال را تماشا کرد، برای ساعاتی بازداشت شد.
تلاش مسالمتآمیز بر ضد ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها و به رغم تهدید دستگیری و زندان، اندک اندک در جامعه به جلو حرکت میکند. غنچه قوامی یک دوملیتی ایرانی-انگلیسی، پنج ماه به دلیل تلاش برای نقض این ممنوعیت در سال ۱۳۹۳ در اوین زندانی بود.
هادی قائمی گفت: «زنان شجاع تنها برای تلاش مسالمتآمیزی که برای ورود به ورزشگاهها دارند بازداشت و زندانی میشوند.»
او اضافه کرد: «فیفا و مدافعان حقوق بشر در سراسر دنیا باید از آنها حمایت کنند و این رفتار غیرقابل پذیرش ایرا را در زندانی کردن زنان با هزینهدار کردن چنین تبعیضی نشان دهند.»
وقتی از خواهران صفوی پرسیده شد که رقص زوج رقاص در موزیک ویدیو استادیوم نماد چه چیزی است آنها پاسخ دادند: «نماد برابری، قدرت و توانایی، اتحاد، همکاری، شور و تکمیل کردن یکدیگر است. واقعیتی که برای ایران پیش بینی میکنیم.»
—
از شما دعوت میکنیم این بیانیه را امضا کنید و با هشتگ #Watch4Women به این کمپین بپیوندید.
بیانیه برای امضا به زبان فارسی اینجا کلیک کنید.