تکذیب خبر رفع حصر یک روز پس از طرح آن از سوی حسین کروبی
یک روز پس از آنکه فرزند مهدی کروبی خبر از تصمیم شورای عالی امنیت ملی برای رفع حصر داد، یک نماینده مجلس و عضو کمیته حصر روز هفتم مرداد ماه این خبر را از نقل رییس مجلس تکذیب کرد. حسین کروبی فرزند مهدی کروبی یکی از منتقدان نظام که از بهمن ماه ۸۹ محکوم به حصر خانگی شده، در گفتوگویی با انصاف نیوز روز شنبه ششم مرداد ماه گفت از طریق «یک منبع موثق» و نزدیک به اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور شنیده رفع حصر در اخرین جلسه شورای عالی امنیت تصویب شده است.
حسین کروبی گفته بود این مصوبه پس از برای علی خامنهای رهبر ایران برای تایید فرستاده شده است. او به نقل از همان منبع موثق گفت اکنون شورای عالی امنیت ملی «در حال حاضر منتظر هستند که رهبری نظرشان را راجعه به این مصوبهی شورای امنیت بگویید، اینطور که میگویند اگر رهبری تا ده روز نظرشان را اعلام نکنند، این مصوبه لازمالاجرا است.»
یک روز پس از این گفتهها، غلامرضا حیدری نماینده مجلس به خبرگزاری ایلنا این خبر را تکذیب کرد. او گفت پس از انتشار حرفهای حسین کروبی این خبر را امروز از «طریق رییس مجلس پیگیری کردم که متاسفانه آقای لاریجانی صحت این خبر را تایید نکرد.» او در ادامه گفته بود شورای عالی امنیت ملی چنین مصوبهای نداشته است.
البته غلامرضا حیدری در صحبتهایش تاکید کرد که آنها هم در مقام نمایندگان مجلس خبر رفع حصر را شنیده بودند: «شنیدههای ما هم این موضوع را میگفت و البته ما از ابتدا هم امیدوار بودیم چرا که برای منافع کشور ما به ویژه در این شرایط که فضای ناامیدی، تنش و درگیری وجود دارد، یکی از ضروریترین اقدامات رفع حصر است.»
همزمان با انتشار صحبتهای حسین کروبی، خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران در یادداشتی با تیتر «استقبال از حصر» که در صفحه اول این خبرگزاری منتشر شد نوشت خبر رفع حصر بدین معنی است که محصوران دست از «قانون شکنی» برداشتهاند. در این نوشته آمده بود که شورای عالی امنیت با این تصمیم پیشبینی کرده که رفع محصوران (میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد» باعث «ناامنی در جامعه نخواه شد.»
این خبرگزاری یک روز بعد پس از تکذیب خبر رفع حصر در مطلبی آن را «شایعهپراکنی خانواده کروبی» خواند و اظهار تاسف کرد که این خبر «به طور گسترده در رسانههای ضدانقلاب» منتشر شده است. در این مطلب آمده بود که براساس اطلاعات خبرگزاری فارس شورای عالی امنیت ملی چنین مصوبهای برای رفع حصر نداشته و «موضوعات بسیار مهمتری در جامعه وجود دارد که «مجالی برای پرداختن به مسایلی چون حصر باقی نمیگذارد.»
در حال حاضر مشخص نیست که آیا در نهایت رهبر ایران با تصویب مصوبه رفع حصر پس از هشت سال موافقت نکرده و یا شورای عالی امنیت ملی اساس چنین مصوبهای را امضا نکرده و گفتههای منبع نزدیک به معاون رییس جمهور واقعیتی نداشته است.
مهدی کروبی نهم خرداد ۹۷ در نامهای سرگشاده نوشت ظاهرا کلید رفع حصر در دستان «حضرت عزراییل» است و «ظاهرا پایانی» ندارد «و کسی هم خود را در قبال آن پاسخگو نمیداند.» مهدی کروبی رفع حصر را به مرگ محصورانش «ما» منتهی کرده است.
مهدی کروبی و میرحسین موسوی، دو نامزد انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸ بعد از برگزاری انتخابات بحثبرانگیز آن سال، با اعتراضهای گسترده مردمی که معتقد به تقلب در شمارش آرا بودند، همراهی کردند. اعتراضهای مردمی پس از گذشت ماهها همچنان ادامه داشت و حدود یک سالونیم بعد و در بهمن سال ۱۳۸۹ با فراخوان دوباره رهبران جنبش سبز، راهپیمایی جدیدی در تهران برگزار شد که در نهایت به حبس خانگی مهدی کروبی و همسرش فاطمه کروبی و میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد انجامید. فاطمه کروبی همسر مهدی کروبی پس از مدتی آزاد شد، اما زهرا رهنورد همسر میرحسین موسوی همچنان در حصر ماند. حبس خانگی رهبران معترضان در ایران، بدون محاکمه و بدون طی مراحل قانونی انجام شد و تا کنون ادامه دارد. آنان نه در دادگاهی حاضر شدند و نه فرصت دفاع از خود یافتند.
در آبانماه سال ۱۳۹۰، محمد جواد لاریجانی، یکی از مقامات بلندپایۀ ایران و رییس شورای عالی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به یک سئوال در یک مصاحبۀ مطبوعاتی در سازمان ملل در خصوص رهبران مخالفان گفت: “هیچکس بدون محاکمه و بدون حکم قضایی در بازداشت خانگی نیست. تحریک به خشونت یک اتهام اصلی علیه آنان است و این برای همه بسیار عیان است.
در تاریخ ۵ دیماه ۱۳۹۱، فرماندۀ پلیس اسماعیل احمدی مقدم در یک مصاحبه با روزنامۀ کیهان چاپ تهران تصریح کرد که رهبر جمهوری اسلامی مسئول حصرخانگی موسوی، کروبی است.