همسر نرگس محمدی: با بازگشت بیماری خطرناکش مرخصی حداقل حق اوست
تقی رحمانی همسر نرگس محمدی که صبح ۲۲ مرداد ماه به دنبال تشنج از زندان اوین به بیمارستان امام خمینی منتقل شده به کمپین حقوق بشر در ایران گفت بیماری قبلی او مجددا بازگشته و پزشکان بیمارستان گفتهاند فعلا باید بستری باشد و بازگشت به فضای زندان برای تشدید بیماریش خطرناک است.
آقای رحمانی با اظهار اینکه بیماری تشنج عضلانی نرگس که با داروهای مختلف تحت کنترل بوده مجددا بازگشته است گفت: «من خیلی نگران وضعیت نرگس هستم. پزشکان لابد دوز داروهایش را بالا میبرند و دوباره به زندان بازگردانده میشود که این کاملا برایش خطرناک است.»
همسر نرگس محمدی درباره پاسخ مسوولان در برابر تقاضای مکرر نرگس و خانوادهاش برای مرخصی به کمپین گفت: «حق نرگس آزادی است اما در این شرایط حداقلی باید مرخصی به او بدهند تا در شرایط آرام خانه و بدون استرس بتواند بیماریش را کنترل کند. او را پس از هفتهها درد و ناراحتی بالاخره به بیمارستان منتقل کردند و حالا مشخص نیست که وضعیت چه میشود، مرخصی حداقل حق اوست.»
این در حالی است که محمد بهزادیراد وکیل نرگس محمدی در گفتوگویی با خبرگزاری ایلنا، پس از انتقال یک ماه پیش او به بیمارستان به دلیل مشکلات کیسه صفرا گفته بود که موکلش با توجه به شرایط جسمانیاش باید بتواند از قانون «آزادی مشروط» استفاده کند. خانم محمدی به دلیل همین بیماری تشنج عضلانی پیش از این در سال ۹۲ از زندان آزاد شد.
کانون مدافعان حقوق بشر در مطلبی روز ۲۲ مرداد ماه همزمان با انتقال خانم محمدی به بیمارستان نوشته است نرگس محمدی طی دو هفته اخیر «به طور مداوم دچار حالت تهوع» بوده و «شش کیلو وزن کم» کرده و چندین با به بهداری اوین منتقل شده است. اما علیرغم تجوز پزشکان اوین برای انتقال او به بیمارستان، مسوولان قوه قضاییه به این درخواست ترتیب اثری ندادهاند.
کانون در ادامه نوشته حتی پزشک نرگس محمدی «سهشنبه ۱۶ مرداد ۹۷ نامهای به زندان و دادستانی ارسال کردند مبنی بر اینکه وی میبایست هرچه سریعتر به دلیل کاهش ناخواسته وزن و تهوعهای شدید و جهت جلوگیری از تداخل دارویی در بیمارستان بستری شود که مجددا مورد مخالفت دادیار و بهداری قرار گرفت.»
در این مطلب قید شده نرگس محمدی ساعت چهار صبح با حالت تهوع شدید و حملات تنفسی به بهداری زندان منتقل شده و ساعت دو و نیم صبح «بدون هیچگونه مراقبتی» و پس از ساعتها نهایتا به بیمارستان منتقل شده است.
کانون در مطلب خود با اشاره به اینکه در جریان جراحی کیسه صفرای «پزشکان متوجه وجود غدهای در معده» وی شدهاند اما علیرغم تجویز پزشکان برای انجام آزمایشات ضروری و تشخیص بیماری او، مسوولان با بستری بودن بیشتر او مخالفت کرده و بلافاصله او را به بیمارستان بازگرداندهاند.
این در حالی است که تقی رحمانی در گفتوگویی با کمپین گفته بود نرگس محمدی با درد کلیه از اواسط سال ۹۵ مواجه بوده اما به مدت دو سال انتقال او به بیمارستان و انجام آزمایشات به تعویق افتاده تا اینکه صبح ۹ تیرماه ۹۷ با درد شدید کلیه مجبور به انتقال او به بیمارستان شدهاند و او در آنجا مورد عمل جراحی کلیسه صفرا قرار گرفته است.
در حال حاضر نه تنها غده داخل معده او نیاز به انجام آزمایشات و درمان دارد بلکه بازگشت بیماری تشنج عضلانی او نیز نیاز به درمان و مراقبت دارد.
نرگس محمدی فعال حقوق بشر و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر که با حکم ۱۰ سال حبس در زندان اوین به سر میبرد در این مدت نامههای مختلفی خطاب به نمایندگان مجلس و رییس قوه قضاییه درباره رعایت حقوق زندانیان نوشته است. او در آخرین نامه خود خطاب به رییس قوه قضاییه به اذیت و آزارهای که نسبت به اعضای خانوادهاش به خاطر او روا میشود اعتراض کرده است. او در این نامه خبر داده بود خواهرش که هیچگونه فعالیت سیاسی ندارد و قصد سفر به پاریس برای دیدن بچههای نرگس را داشته بدون دلیل مشخصی ممنوع الخروج شده است.
خانم محمدی در تیرماه ۹۷ در نامه خود خطاب به صادق آملی لاریجانی نوشته بود: «اعمال فشار و تحت سیطره گرفتن خانوادههای بیپناه زندانیان سیاسی حتی در حد دیدار خانوادگی، نه فقط امر سیاسی و امنیتی، بلکه افول اخلاق و شرف انسانی است.» نزدیک به یک ماه بعد از این نامه او به دلیل بازگشت بیماریش به بیمارستان منتقل شده و هنوز وضعیت او نامشخص است.
نرگس محمدی در سال ۸۸ بازداشت و به شش سال حبس به اتهامات مختلف محکوم شد اما در سال ۹۲ به دلیل بیماری شدید فلج عضلانی از زندان آزاد شد.
او مجددا در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ و دو ماه بعد از آنکه با کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفارت اتریش در تهران ملاقات کرد و در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران صحبت کرد، بازداشت و به ۱۶ سال زندان به جرم عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، اجتماع، تبانی و اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام محکوم شد. خانم محمدی طبق قانون مجازات جدید اسلامی باید ۱۰ سال از این حکم را بگذراند و حال بیماری سابق به سراغش آمده است.