مادر فرهاد میثمی: خواستند با دستبند و پابند او را به بیمارستان ببرند اما قبول نکرد؛ حال فرزندم وخیم است
مادر فرهاد میثمی فعال مدنی که از تاریخ ۱۰ مرداد ماه در اعتصاب غذا در بند چهارم زندان اوین به سر میبرد با اظهار نگرانی از وضعیت فرزندش به کمپین حقوق بشر در ایران گفت: ««فرزند من طی ۵۰ روز اعتصاب غذا بسیار وزن کم کرده و با افت فشار مواجه است. امروز (۲۷ شهریور ماه) مسوولان زندان بالاخره به انتقال او به بیمارستان منتقل کردند اما میخواستند با دستبند، پابند و لباس زندان او را به بیمارستان ببرند که فرهاد راضی به رفتن به این شکل نشده است.»
صدیقه پیشنماز مادر فرهاد میثمی گفت: «آخر فرهاد که زندانی خطرناکی نیست که بخواهد فرار کند او یک فعال مدنی است چرا باید به این شکل به بیمارستان منتقل شود؟»
مادر فرهاد میثمی گفت: «من واقعا نمیدانم باید به کجا مراجعه کنم. حال فرهادم وخیم است. بچه من سالم به زندان رفت و باید او را سالم به من تحویل بدهند. مگر میشود جان یک انسان برای سیستم قضایی کشور بیاهمیت باشد؟ من مادر باید به کجا صدایم را برسانم. بچه من یک پزشک سالم بوده که به زندان رفته و الان حالش نزار است.»
صدیقه پیشنماز همچنین با اعتراض به عدم حق ملاقات وکیل فرزندش با او در زندان اوین گفت «وکیلش دیروز و امروز به زندان اوین رفته اما مسوولان زندان به او اجازه ملاقات با موکلش را ندادهاند.»
محمد مقیمی وکیل انتخابی فرهاد میثمی نیز روز ۲۶ اردبیهشت ماه در اینستاگرام خود نوشت علیرغم درخواست فرهاد میثمی از او برای پذیرش وکالت پروندهاش، اما قوه قضاییه هنوز وکالت او را نپذیرفته است. این وکیل در اینستاگرام خود نوشت: «اینجانب برای برعهده گرفتن وکالت ایشان، تاکنون از اعلام وکالت اینجانب نیز ممانعت به عمل آمده است. این در حالی است که جلوگیری از برخورداری از وکیل انتخابی، مطابق تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری، منحصر به مرحله تحقیقات مقدماتی میباشد و پرونده ایشان این مرحله را سپری کرده است.»
تبصره الحاقی به ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی و کیفری میگوید در مرحله تحقیقات مقدماتی برای جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی، طرفین دعوا وکیل یا وکلای خود را باید از بین وکلای که مورد تایید رییس قوه قضاییه قرار گرفتهاند انتخاب کنند. براساس لیستی که ماههای پیش اعلام شد فعلا لیستی با نام ۲۰ وکیل مورد اعتماد قوه قضاییه منتشر شده است. با این حال در خیلی از موارد مانند پرونده دراویش حتی متهمان قادر به استفاده از وکلای انتخابی خود در مرحله دادرسی نیز نیستند.
فرهاد میثمی، ۴۸ ساله، فعال مدنی و پزشک است. او در دهه ۷۰ و ۸۰ کتابهای درسی و آموزشی کنکور را در انتشارات اندیشهسازان منتشر کرد و در سالهای اخیر به عنوان فعال مدنی در بسیاری از تحصنها و تجمعات اعتراضی علیه حقوق زندانیان و حجاب اجباری شرکت کرد.
آقای میثمی روز ۹ مرداد ماه از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. ماموران وزارت اطلاعات در زمان تفتیتش خانهاش تعدادی نشان سینه با مضمون مخالفت با حجاب اجباری را پیدا کرده و به عنوان مدرک جرم با خود ضبط کردند. او در شعبه هفتم دادسرای زندان اوین متهم به سه اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی با سر لخت»، «تبلیغ بر علیه نظام» و «توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضرروی اسلام» شده است. اما مصادیق این سه اتهام مشخص نیست.
فرهاد میثمی از یک روز پس از بازداشتش در تاریخ ۱۰ خرداد دست به اعتراض غذا (تر) رد. او در پیامی که از زندان ارسال کرده بود، دلیل اعتصابش را این طور عنوان کرد: «دلیل اعتصابام برای حفظ شان و کرامت انسانی خودم و تمام کسانی است که بدون دلیل موجه بازداشت و با اتهامات ناروا، بدون دسترسی به وکلای منتخب مورد بازجویی قرار میگیرند و من حاضر نیستم تحت هر شرایطی خودم را به راحتی در اختیار چنین سیر ناعادلانهای قرار دهم.»
اما این فعال مدنی از روز شنبه ۱۷ شهریور ماه اعتصاب غذا خود را به خشک تبدیل کرد و در پیامی که از زندان اوین فرستاده، اعلام کرده اعتصاب غذایش را تا «آزادی بیقید و شرط رضا خندان عزیز و رفع احضار، بازجویی و بازپرسی از خواهر گرامیشان و نیز خانم ژیلا مکوندی و آقای داوود فرهادپور» ادامه خواهد داد.