ادامه سرکوب دانشجویان و انتقال رویا صغیری به زندان تبریز
در ادامه برخوردهای قضایی-امنیتی با فعالان دانشجویی در ایران، رویا صغیری برای تحمل ۲۳ ماه حبس راهی زندان تبریز شد. دانشجوی تبریزی به اتهام تبلیغ علیه نظام و توهین به مقامات و ارکان نظام به ۲۳ ماه زندان محکوم شده و در پرونده دیگری نیز به دلیل اعتراض علنی به حجاب اجباری، به یک سال حبس تعلیقی و ده ضربه شلاق محکوم شده است.
این فعال دانشجویی ۲۴ ساله روز دوم شهریور در صفحه اینستاگرامش از اجرای قریب الوقوع حکم زندانش خبر داد و نوشت: «… برای اجرای حکم احضارم کردند، فردا میروم تا همین آزادی کوچکم را هم در بی عدالتی و ستم آشکار تصاحب کنند و حصار اطرافم را تنگ تر، باشد که تاریخ به قضاوتشان بنشیند.»
این دانشجوی معترض روز سوم شهریور با دستبند و علامت پیروزی راهی زندان تبریز شد. رویا صغیری دهم دی ماه ۹۶ و در جریان «بازداشت های پیشگیرانه دانشجویان توسط وزارت اطلاعات» دستگیر شد و پس از چند هفته بازجویی بدون حضور وکیل، با قرار تامین آزاد شد.
شعبه دو دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی احراری در فروردین ۹۷، این فعال دانشجویی را به اتهام تبلیغ علیه نظام و توهین به ارکان نظام و مقامات ۲۳ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. نوشته هایش در شبکه های اجتماعی، فعالیت در دانشگاه و شرکت در اعتراضات دی ماه از مواردی است که به عنوان مصداق جرم رویا صغیری در این پرونده است
رویا صغیری در پرونده قضایی دیگری، به اتهام برداشتن روسری در خیابان، از سوی میکائیل وطنخواه، قاضی دادگاه کیفری تبریز به یک سال حبس تعلیقی و ده ضربه شلاق و جریمه محکوم شده است. اتهامات او در این پرونده اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات، برداشتن روسری در خیابان و ظاهر شدن در انظار عمومی بدون حجاب شرعی ذکر شده است.
یکی از دوستان رویا صغیری به کمپین گفت او از مخالفان حجاب اجباری است و روز دهم دی ماه، هنگام مواجهه با خشونت پلیس در یکی از میادین تبریز، روسری اش را به نشانه اعتراض در آورده و بازداشت شده است.
رویا صغیری از دانشجویانی است که برای ساختن جهانی بهتر تلاش می کنند. در بخش معرفی خود در توییترش نوشته است فیلسوفان تاکنون جهان را به شیوه های مختلف تفسیر کرده اند، مسئله تغییر آن است. ضیا نبوی، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق با اشاره به عکس انتقال رویا صغیری به زندان، آن را عمیقا دردناک خواند و از او خواست صبور باشد.
مقامات دولت حسن روحانی در مورد ادامه بازداشت و زندانی کردن دانشجویان معترض و همچنین صادر کردن احکام سنگین برای آنها سکوت کرده است. در بیانیه مشترکی که ۶۳ تشکل دانشجویی در سراسر کشور در تیر ۱۳۹۷ صادر کردند به شدت از سرکوب دانشجویان توسط وزارت اطلاعات حسن روحانی انتقاد کردند. آنها در این بیانیه گفتند: «همچنین دولت اعتدالگرای دکتر روحانی نه تنها در این رابطه واکنشی نشان نمیدهد بلکه رد پای وزارت اطلاعات ایشان در این دستگیریها و احکام دیده میشود.»