نامه مادر نرگس محمدی به دادستان تهران: چرا با مرخصی نرگس موافقت نمیکنید، ظلم علیه دخترم تاکجا؟
مادر نرگس محمدی فعال حقوق بشر زندانی در نامهای خطاب به دادستان تهران خواست تا با مرخصی فرزندش برای دیدن پدر بیمارش موافقت کند. بارها نرگس محمدی، وکیلش و خانوادهاش برای او درخواست مرخصی دادهاند اما تاکنون با آن به دلایل نامشخصی موافقت نشده است. نرگس محمدی از تاریخ ۱۵ اردبیهشت ۹۴ در زندان اوین به سر میبرد و با حکم ۱۰ سال حبس روبرو است.
عذرا بازرگان مادر نرگس محمدی در ابتدای نامهاش از جعفری دولتابادی دادستان تهران پرسیده است: «چرا با مرخصی نرگس موافقت نمیکنید؟ ظلم علیه دخترم تا کجا؟»
در این نامه که از سوی کانون مدافعان حقوق بشر منتشر شده، خانم بازرگان خطاب به دادستان تهران نوشته است: «چنانچه هنور مصر به محرومیت فرزندم هستند، لااق با مامورانشان او را یک ساعت پیش پدرش روانه کنند تا پدر پیرش از اضطرراب ندیدن پاره تنش آرام گیرد.»
عذرا بازرگان مادر نرگس محمدی خواستهای را از دادستان تهران طلب کرده که براساس آییننامه سازمان زندانها مرخصی حق هر زندانی است مگر زندانیان با محکومیت قصاص، اعدام و سرقت مسلحانه مواجهاند یا به زندانیان شرور مشهورند که البته هر کدام از آنها هم تحت شرایطی قادر به داشتن مرخصی هستند.
خانم بازرگان با اظهار اینکه در طی چهار سال حبس دخترش، او و پدرش فقط توانستهاند چهار مرتبه نرگس را در زندان بببیند نوشته است: «طی این چهار سال من و پدرش فقط چهار بار نرگس را دیدهایم، چون هر دو بیماریم و توان رفتن به تهران و ملاقات عزیزمان را نداریم. مسوولان اوین شاهد ادعای ما هستند.»
خانواده نرگس محمدی در شهر زنجان زندگی میکنند و نرگس در زندان اوین در تهران در حبس است. نرگس محمدی علاوه بر اینکه مدتهای مدیدی از حق دیدار پدر و مادرش محروم است بلکه دو فرزندش را نیز ندیده است. مدتی پس از بازداشت نرگس محمدی دختر و پسر نرگس محمدی به کشور فرانسه مهاجرت کردند تا پدرشان بتواند از آنها مراقبت کند. نرگس هفتهای یک بار اجازه تماس تلفنی با فرزندانش را دارد.
عذرا بازرگان با اظهار اینکه پدر نرگس ۸۵ سال دارد و بیمار است نوشته سال گذشته «پدر نرگس سه سکته هولناک را پشت سر گذاشت. دخترم از بیم ندیدن پدر حاضر شد با ماموران امنیتی و برای یک ساعت به بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستان زنجان بیاید که مورد موافقت مسوولان قرار نگرفت.»
مادر نرگس محمدی نوشته دختر او از «حق دیدن دو فرزند، پدر و مادر و همسرش محروم است در حالی که اختلاسگران و چپاولگران یا در خانههایشان هستند و یا از تمام امکانات و امتیازات و همراهی مأموران امنیتی و قضایی برخوردارند و این تبعیض ناروایی است.»
او با اظهار اینکه حتی مسوولان به معالجه بیماری او توجهی نمیکنند، نوشت: «شنیدم دخترم سالها و ماهها با درد دست و پنجه نرم کرده و به ما نگفته تا نگران نشویم، اما شما و دادیارانتان از آن مطلع بودهاید. شنیدم درمانش انجام نمیشود و با بیماری در کنج زندان اوین روزگار سپری میکند. آه از بنیانم بر میخیزد و ناله سر میدهم.»
مادر نرگس محمدی در پایان نامهاش با ابراز اینکه از اینهمه ظلم خسته است، نوشته: «در این سرزمین از مبارزه با ظلم خستهام و اکنون از ظلمی که بر دختر بیگناهم روا میدارید شکایت دارم و از مسئولان میخواهم دست کم با این احکام حبس سنگین با مرخصیاش موافقت کنند و چنانچه هنوز مصر بر محرومیت فرزندم هستند، لااقل با مأمورانشان او را یک ساعت پیش پدرش روانه کنند تا پدر پیرش از اضطراب ندیدن پاره تنش آرام گیرد.»
نرگس محمدی ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴، دو ماه بعد از آنکه با کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفارت اتریش در تهران ملاقات کرد و در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران صحبت کرد، بازداشت و به ۱۶ سال زندان به جرم عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، اجتماع، تبانی و اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام محکوم شد. او طبق قانون مجازات جدید اسلامی باید ۱۰ سال از این حکم را بگذراند.
اما این فعال حقوق بشر که دچار بیماری فلج عضلانی است و بارها به بهداری زندان و بیمارستان متقل شده اساسا به گفته پزشکان بیمارستان امام خمینی و وکیلش نیاز به مرخصی درمانی دارد که تاکنون با آن موافقت نشده است.
خانم محمدی آخرین بار در تاریخ ۱۱ مرداد ماه به بیمارستان امام خمینی منتقل شد اما متاسفانه پس از چند روز مجددا به زندان بازگشت. محمد بهزادیراد وکیلش در گفتوگویی با خبرگزاری ایلنا در تیرماه ۹۷گفته بود که موکلش با توجه به شرایط جسمانیاش باید بتواند از قانون «آزادی مشروط» استفاده کند.
نرگس محمدی پیش از این پس از اتفاقات سال ۸۸ بازداشت و به اتهامات امنیتی به شش سال حبس محکوم شد اما به دلیل همین بیماری فلج عضلانی و عدم تحمل زندان نهایتا در سال ۹۲ از زندان آزاد شد.