رییس دادگستری استان تهران: به زودی دادگاه فعالان محیط زیست برگزار خواهد شد
غلامحسین اسماعیلی رییس کل دادگستری استان تهران روز ۱۸ آبان ماه در نشست خبری از انتقال پرونده تمام فعالان محیط زیست به دادگاه انقلاب و تعیین شعبه دادگاه برای آنها خبر داد. به گفته این مقام قضایی «به زودی» دادگاه هشت فعال محیط زیست که از اوایل بهمن ماه ۹۶ در زندان هستند برگزار میشود.
اگرچه غلامحسین اسماعیلی شعبه دادگاه برای این هشت فعال محیط زیست را معرفی نکرده اما به گفته یکی از منابع نزدیک به خانواده این فعالان محیط زیست پرونده تعدادی از آنها به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی فرستاده شده است.
رییس دادکستری استان تهران اما اشارهای به اتهام آنها نکرد پیش از این جعفری دولتآبادی گفته بود چهار نفر از آنها متهم به فساد فی الارض هستند در حالی که پس ار رسانهای شدن خبر فوت کاووس سیدامامی و بازداشت بقیه فعالان محیط زیست گفته میشد آنها متهم به جاسوسی هستند.
خبرگزاری مهر با انتشار این خبر در مطلب خود نوشته براساس «محتویات پرونده» «یکی از متهمان اصلی با نام اختصاری م. ط که دارای تابعیت سهگانه ایرانی، امریکایی و انگلیسی، عضو و پشتیبان مالی موسسه ایرانی حیات وحش بوده» است. مهدی طاهباز یکی از هشت فعال محیط زیست است که از اوایل بهمن ۹۶ تاکنون در زندان اوین به سر میبرد.
خبرگزاری مهر در مطلب خود مجددا از مرحوم کاووس سیدامامی مدیر موسسه میراث حیات وحش ایران گفته و از او به عنوان مرتبط اصلی با افسر اطلاعاتی آمریکا در ایران نام برده است. بعد از رسانهای شدن مرگ مشکوک کاووس سیدامامی چند روز پس از بازداشت در سلولش در زندان اوین، خبر ۲۰:۳۰ با پخش مستند عجیبی برای اولین بار مدعی شد که کاووس سیدامامی با سازمان اطلاعاتی آمریکا ارتباط داشته و این ارتباط به حدی بوده که یک افسر اطلاعاتی در سفر به ایران مدتی میهمان این استاد دانشگاه بوده است، این که یک افسر امنیتی آمریکا با نقض بدیهیترین نکات امنیتی در سفر به ایران به جای اقامت در هتل مستقیما به منزل رابطش در تهران میرود، ادعایی است که قبلا نیز از سوی رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران مانند خبرگزاری فارس و تسنیم تکرار شده است.
پس از پخش این ویدیو، مصطفی تاجزاده فعال سیاسی اصلاحطلب و وزیر اسبق کشور ایران در واکنش به این ادعا نوشت: «باور کنیم که افسر اطلاعاتی سیا آنقدر ابله است که در سفر به کشور محل ماموریت، به جای هتل، در منزل مرتبط اصلی خود مستقر میشود؟»
در حالی همچنان این ادعاها از سوی خبرگزاریهای دولتی منتشر میشود که بارها عیسی کلانتری ریس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر اطلاعات یکی از اعضای هیات دولت برای رسیدگی به پرونده فعالان محیط بازداشت شده اعلام کردند هیچ مدرکی علیه جاسوسی انها وجود ندارد و سریعا باید آزاد شوند با این حال نه تنها آنها آزاد نشدند بلکه عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران در تاریخ دوم آبان ۹۷ اعلام کرده که اتهام سنگین فساد فی الارض نیز به چهار نفر از آنها تفهیم شده است.
مراد طاهباز، هومن جوکار، طاهر قدیریان، سپیده و نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی، سام رجبی و عبدالرضا کوهپایه نام هشت فعال محیط زیست است. یک منبع مطلع به کمپین پیش از این گفته بود امیرحسین خالقی، سام رجبی و عبدالرضا کوهپایه اتهام سنگین اتهام فساد فی الارض به آنها تفهیم نشده با این حال با اتهامهای نامشخص دیگری در کیفرخواست خود مواجه هستند. همگی آنها از اوایل بهمن ماه ۹۶ بازداشت شده و تاکنون در سلولهای چند نفره بند دو الف متعلق به سپاه پاسداران در زندان اوین به سر میبرند.