بازداشت پنج بهایی ساکن تبریز از سوی اداره اطلاعات طی دو روز به اتهامات نامشخص
یک منبع مطلع به کمپین حقوق بشر در ایران گفت پنج شهروند بهایی ساکن تبریز در دو روز ۲۶ و ۲۷ آبان ۹۷ از سوی اداره اطلاعات تبریز به اتهامات نامشخص بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز منتقل شدند. فرزاد بهادری، کامبیز میثاقی و شهریار خداپناه شنبه ۲۶ آبان ماه بازداشت و مونیکا علیزاده و خیرالله بخشی هر دو روز یکشنبه ۲۷ إبان ماه بازداشت شدند.
این منبع مطلع به کمپین گفت ماموران اداره اطلاعات با داشتن حکم تفتیش و بازداشت در ابتدا به مغازه فرزاد بهادری، کامبیز میثاقی و شهریار خداپناه رفته و پس از تفتیش مغازه به همراه آنها به منازلشان رفتهاند و پس از تفتیش منزل و جمع آوری وسایل شخصی مانند آلبوم عکس خانوادگی و کامپیوتر آنها را بازداشت کردهاند.
این منبع گفت: «ماموران اداره اطلاعات عنوان اتهامی را به آنها نگفتهاند فقط حکم بازداشت را نشان داده و گفتهاند در اداره اطلاعات متوجه اتهام میشوند.»
به گفته این منبع فرزاد بهادری و شهریار خدا پناه هر دو مغازه پخش شیشه عینک و کامبیز میثاقی عینک فروشی در تبریز دارد. همچنین کامبیز میثاقی دارای دختری هشت ساله و شهریار خداپناه دارای پسری چهار ساله هستند.
به گفته این منبع مونیکا علیزاده در خیابان و خیرالله بخشی در منزلش از سوی ماموران اطلاعات بازداشت شده است. این منبع درباره بازداشت مونیکا علیزاده به کمپین گفت: «خانم مونیکا با دوستش قرار داشته، وقتی سر قرار نمیرسد دوستش به او زنگ میزند و وقتی جوابی نمیگیرد به همسر مونیکا تماس میگیرد. ساعتها بعد غروب همان روز مونیکا با همسرش تماس میگیرد و میگوید که در اداره اطلاعات است و حالش خوب است.»
به گفته این منبع تاکنون شهریار خداپناه نیز به منزلش تماس گرفته «او فقط در صحبت چند دقیقهای گفته حالش خوب است و در اداره اطلاعات به سر میبرد اما هیچ اطلاعات دیگری نداریم.»
اعضای آیین بهایی در ایران بزرگترین گروه اقلیت مذهبی غیرمسلمان در ایران را تشکیل میدهند. در سالهای اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستانهای آنان، دستگیریهای خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها میشود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغلهای دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکتهای خصوصی مورد تبعیض قرار میگیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع میکنند نیز مورد حمله قرار میگیرند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در جلسه شورای روابط خارجی در نیویورک در اردبیهشت ۹۷ مدعی شده بود هیچ بهایی صرفا به دلیل مذهبش بازداشت نمیشود. آقای ظریف با اطمینان پشت تریبون شورای روابط خارجی گفت: «ما مذهب بهاییت را به رسمیت نمیشناسیم اما این یک عقیده است. یک نفر میتواند اگنوستیک باشد، کسی میتواند آیتیست باشد. ما نمیرویم آنها را به خاطر آتیست بودنشان به زندان بیاندازیم.»
همچنین جوادلاریجانی رییس ستاد حقوق بشرقوه قضاییه ایران در اجلاس شورای حقوق بشر در سال ۸۹ به صورت ممتد در خصوص وضعیت بهاییان و دیگر اقلیتهای دینی در کشور مورد پرسش و انتقاد قرارگرفت، گفت بهاییان مثل بقیه شهروندان میتوانند زندگی و تحصیل کنند.