نیلوفر بیانی در دادگاه: با استفاده از تهدید و شکنجه، اعترافات اجباری گرفتند
بعد از وزارت اطلاعات، شورای امنیت ملی هم پرونده بازداشتشدگان حافظان محیط زیست را مصداق جاسوسی ندانست. همزمان نیلوفر بیانی در دادگاه گفت با استفاده از تهدید و شکنجه، اعترافات اجباری کسب شده، اعترافاتی که مبنای پرونده است. این واکنش کاربران توییتر است به به آنچه در دادگاه گذشت.
افراد نابینا میتونند متن این ویدیو را در ادامه مطالعه کنند.
نیلوفر بیانی، از حافظان محیط زیست زندانی، پس از یک سال بازداشت در دو جلسه دادگاه و در حضور قاضی صلواتی، از اخذ اعتراف اجباری با استفاده از شکنجه و تهدید سخن گفت.
همزمان، شورای امنیت ملی اعلام کرد با بررسی این پرونده، آن را مصداق جاسوسی تشخیص نداده است.
محمود صادقی نماینده مجلس: «بنابر اطلاع رسیده شورای عالی امنیت ملی نیز پس از بررسی کارشناسی پرونده متهمان محیط زیستی فعالیت متهمان را مصداق جاسوسی تشخیص نداده است.»
کاربران توییتر به این خبرها واکنش نشان دادند:
شبنم نظامی خبرنگار در حساب توییتر خود نوشت: «وزارت اطلاعات، سازمان محیط زیست و رییس جمهور هم گفتهاند #فعالان_محیط_زیست جاسوس نیستند هرچند مرحوم #کاووس_سیدامامی با این توهم واهی با مرگ مشکوک از دنیا رفت ولی با فریاد تظلمخواهی #نیلوفر_بیانی باید به داد این ۸ نفر رسید تا دیر نشده»
کتی رجبی فعال مدنی در حساب توییتر خود نوشت: «۲۷۲ روز بازداشت موقت من نیلوفر بیانی را نمیشناسم اما از دیروز که خواندم که با شجاعت جلوی آقای صلواتی ایستاده و گفته که به زور شکنجه و تهدید مجبورش کردند به کارهای نکرده اعتراف کنه، به وجودش و توانش بیشتر از قبل افتخار میکنم. بیگناه از هیچکس نمیترسد! #امیدـ_برای_طبیعت»
عاطفه نبوی فعال مدنی در حساب توییتر خود نوشت: «حرفهای #نیلوفر_بیانی درباره اعترافهای اجباری علیه خود اگر نه غافلگیرکننده اما هولناک است. “استیصال” کلمه نارسایی است برای توصیف لحظات بازجویی و اصرارشان برای گفتن حرفهایی که هم تو و هم خودشان میدانند دروغ است. چنان وضعیت متناقض و انتزاعیست که شروع به شک کردن درباره “واقعیت”ها میکنی.»
تارا سپهریفر محقق سازمان دیدهبان حقوق بشر در حساب توییتر خود نوشت: «نیلوفر بیانی سال ۲۰۱۷ کارش رو در برنامه محیط زیست سازمان ملل رها میکنه که برگرده ایران و به کار حفاظت از محیط زیست مشغول بشه. بعد از ۱ سال از بازداشت موقت میگن این روزا تو دادگاه جلوی قاضی صلواتی میایسته و میگه تحت شکنجه مجبور به اعتراف شده. صداش رو کسی میشنوه؟ #امیدـ_برای_طبیعت»
پویان فخرایی فعال سیاسی در حساب توییتر خود نوشت: «حرفهایی که از #نیلوفر_بیانی نقل شده، شوکه کننده است. این پرونده، مانند پروندههای امنیتی دیگر در این سالها، پر از ابهام است؛ اما ارجاع آن به شعبه ۱۵ نشان از خواب بد و دستان خالی از مدرک مسئولان پرونده دارد. فشار همهجانبهای لازم است تا این خواب بد تعبیر نشود. #فعالان_محیط_زیست»
ضیا نبوی فعال دانشجویی در حساب توییتر خود نوشت: «وقتی شما یک سال از عمرت را در بازداشت موقت به سر بردی، پیشاپیش امکان اجرای عدالت در موردتان ناممکن شده است! در واقع شما کسی هستی که پیش از محاکمه و بررسی پرونده، مجازات شده است. #امیدـ_برای_طبیعت #فعالان_محیط_زیست»
علی قلیزاده فعال سیاسی در حساب توییتر خود نوشت: «قوه قضاییه تحت زماعت #صادق_لاریجانی به نهادی بدعتگذار بدل شده. #یک_سال بازداشت #فعالان_محیط_زیست اکثرا در سلول انفرادی، محرومیت از حق انتخاب وکیل و دادرسی عادلانه، برگزاری دادگاههای غیرعلنی بر خلاف ق.اساسی، تسلط بازجو بر قاضی و …عدالتخانه فراموش و دارالظلم جایگزین شده.»
اعظم بهرامی، فعال محیط زیست در حساب توییتر خود نوشت: «#فعالان_محیط_زیست #فعالان_کارگری پارتیزان تعلیم دیده نیستند. افراد معمولی که تا دیروز تحقیق و کار میکردند و بدنبال تحقق همان قوانین نیمبند موجود اعتراض و نقد داشتند و به زندان افتادند، شکنجه این شهروندان میتواند منجر به هر اعتراف و امضایی شود اما باید ادامه صدای دادخواهی و خواهان آزادیشان باشیم.»