آزار اسماعیل بخشی و سپیده قلیان برای ابراز پشیمانی و شکایت کارگران هفت تپه از دولت و وزارت اطلاعات
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه با اعلام این که اسماعیل بخشی و سپیده قلیان به منظور اعتراف مجدد علیه خود و تکذیب اظهاراتشان درباره شکنجه و همچنین اعلام پشیمانی از عقاید و مواضعشان، توسط ماموران وزارت اطلاعات تحت فشار قرار گرفتهاند، از سازمانها و فعالان حقوق بشر خواستند به نمایندگی از کارگران هفت تپه از دولت ایران به دلیل سرکوب کارگران شکایت کنند و صدای آنان را به گوش سازمانهای بینالمللی برسانند.
سندیکای نیشکر هفت تپه جمهوری اسلامی را به نقض حقوق اولیه کارگران مانند حق تحصن، حق تشکلیابی، حق اعتراض، حق تجمع و آزادی بیان و عقیده و بازداشت و شکنجه فعالان کارگری متهم کرد و از سازمانها و رسانهها و فعالان حقوق بشر خواست شکایتنامه آنان را نهادهای ذیصلاح بینالمللی برسانند و آن را ثبت کنند. سندیکا اعلام کرد در صورت لزوم، مستندات و دلایل خود را برای افراد و یا سازمانهایی که شکایت آنان را پیگیری کند خواهند فرستاد: «از تمامی فعالین کارگری، حقوق بشری و رسانهها تقاضا داریم که ضمن ترجمه این شکایتنامه، آن را در نهادهای ذیربط ثبت کنند و شکایت ما را از طرق لازم پیگیری کنند. در صورت اعلام نیاز، مستندات لازم برای ضمیمه شدن به پرونده این شکایت را متعاقبا به عزیزانی که پیگیر شکایت خواهند بود ارسال خواهیم کرد.»
حسین رییسی حقوقدان و وکیل دادگستری مقیم کانادا درباره مکانیزم پیگیری شکایت کارگران به کمپین حقوق بشر در ایران گفت سازمانهای فعال در زمینه حقوق بشر و حقوق کارگران میتوانند با مکاتبه با سازمان ملل و سازمان جهانی کار، شکایت کارگران هفت تپه را پیگیری کنند: «چون کارگران نمایندگی عمومی دادهاند، همه سازمانها و انجیاو های فعال در زمینه حقوق بشر میتوانند بعد از ترجمه نامه را به سازمان بینالمللی کار ارسال کنند و درخواست ثبت شکایت کنند. بعضی از انجیاو های حقوق بشری خارج از ایران در سازمان ملل مقام مشورتی دارند، این سازمانها به دلیل آشنایی بهتر میتوانند شکایت را ثبت و پیگیری کنند و علاوه بر آن گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران هم میتواند در این باره پیگیریهای لازم را بکند.»
کارگران هفت تپه نوشتهاند اسماعیل بخشی و سپیده قلیان که پس از افشاگری درباره شکنجههایشان مجدد بازداشت و به اداره اطلاعات اهواز منتقل شدند، برای اعتراف اجباری دوباره و تکذیب شکنجهها و اعلام پشیمانی، تحت فشار شدید قرار گرفتهاند. بنا به اطلاع کانال خبری سندیکای هفت تپه، اداره اطلاعات از آنها خواسته جلوی دوربین با اظهار پشیمانی، اعتراف کنند شکنجهای در کار نبوده و ادعای شکنجه از سوی «رسانههای مخالف نظام و معاندان به آنان دیکته شده است.
علاوه بر اسماعیل بخشی و سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدیفر و ساناز اللهیاری از اعضای هییت تحریریه نشریه خبری تحلیلی گام نیز در ارتباط با حمایت از کارگران معترض هفت تپه در بازداشت به سر میبرند. کارگران معترض هفت تپه خواهان آزادی و توقف تعقیب قضایی فعالان کارگری و گشودن پرونده علیه دولت ایران شده اند: «ما خواهان اعمال فشار و گشودن پرونده علیه دولت ایران درباره نقض این حقوق کارگری هستیم، ما قویا خواهان پایان دادن به اعمال فشار به اسماعیل بخشی و خانم قلیان برای اعتراف اجباری مجدد و تعهدهای اجباری هستیم، ما خواهان آزادی بی قید و شرط اسماعیل بخشی و خانم قلیان و مختومه کردن پرونده های گشوده شده علیه آنها و نیز علیه آقایان علی نجاتی، محمد خنیفر و مهدی قلیان هستیم.»
سازمان بین المللی کار از زیرشاخههای سازمان ملل متحد است که در زمینه دفاع از حقوق کارگران فعالیت میکند. طبق ماده ۲۹ اساسنامه این سازمان، سازمانهای کاگری یا کارفرمایی در صورت عدم رعایت مقاولهنامهها میتوانند از دولتهای عضو شکایت کنند و شورای مدیریت سازمان بین المللی کار برای دریافت پاسخ این شکایات را برای دولت طرف شکایت ارسال میکند. ایران از سال ۱۹۱۹ به عضویت سازمان بین المللی کار در آمده و تاکنون پروندههای شکایت متعددی علیه دولت ایران به دلیل سرکوب کارگران در این سازمان ثبت شده است که میتوان به دو کیس ۲۵۰۸ و ۲۷۴۷ اشاره کرد. شکایت ۲۷۴۷ مشخصا به بازداشت و زندانی شدن اعضای سندیکای کارگران نیشکر در سال ۲۰۰۷ اشاره کرده است. علیرغم وجود مستندات و تذکرهای مداوم سازمان بین المللی کار به دولت جمهوری اسلامی ایران، احکام این سازمان از ضمانت اجرایی چندانی برخوردار نیست و تا کنون نتوانسته ماشین سرکوب جمهوری اسلامی را متوقف کند.