دوختن لب و اعتصاب غذای علی بازآزرده در اعتراض به تایید حکم سیزده سال زندان
علی بازآزرده زندانی ۲۷ ساله از تاریخ چهارم اسفند در اعتراض به تایید حکم ۱۳ سال حبساش از سوی دادگاه تجدیدنظر در بند چهارم زندان اوین با دوختن لبهای خود دست به اعتصاب غذا زده است. پیش از این به او گفته شده بود دادگاه تجدیدنظر حکم او را به دو سال حبس کاهش داده اما براساس ابلاغیهای که روز چهارم اسفند به دست او در زندان رسیده عینا سیزده سال حبس از سوی دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.
رضا خندان زندانی سابق که در دوران بازداشتش همبندی علی بازآزرده بوده به کمپین حقوق بشر در ایران گفت: «علی اکنون یک سال از بازداشت مجدداش میگذرد. او به همراه سه نفر دیگر به اتهام «تشکیل گروه غیرقانونی» یک سال پیش بازداشت شد و در دادگاه انقلاب در شهرری به حکم سنگین ۱۳ سال حبس، ۲ سال تبعید، ۴ میلیون تومان جریمه نقدی و آموزش روخوانی بخشهای از قران محکوم شد. علی دیروز از زندان با من تماس گرفت و گفت ابلاغیه حکم دادگاه تجدیدنظر به دست او رسیده، حکمی که عینا ۱۳ سال حبس را تایید کرده. علی گفت او در اعتراض به تایید حکم ناعادلانهاش ظهر لبهایش را خواهد دوخت و دست به اعتصاب غذا خواهد زد.»
آقای خندان با اظهار اینکه علی بازآزرده دارای شرایط جسمی بدی است و این اعتصاب میتواند جان او را به خطر بیاندازد به کمپین گفت: «علی وضعیتش با خیلی از زندانیان فرق میکند. او مادرش را از دست داده، پدرش جانباز شیمیای ۶۵ درصد است که بیشتر وقتها روی تخت بستری است و یک خواهر هفت ساله دارد. در یک سال بازداشتش حتی یک بار هم ملاقات نداشته، یک ریال هم به حسابش ریخته نشده و از هیچ کس دیگری هم پول قبول نمیکند. به این شکل او هر روز غذای زندان را میخورد. غذاهای که از نظر کیفیت غیرقابل خورد است. زندانی نمیتواند حبسش را با غذای زندان سر کند. او وقتی من هم بندیاش بودم از نظر جسمی وضعیت بدی داشت و الان هم با این اعتصاب حتما بدتر خواهد شد.»
به گفته رضا خندان، علی بازآزرده از سن ۱۴ سالگی درگیر بازداشت و زندان است. او در ۱۴ سالگی در جریان اعتراضات مردمی علیه کاریکاتوری که در روزنامه ایران کشیده شده بود و آن توهین به مردم ترک قلمداد شده بود در خیابان دستگیر شد. به گفته اقای خندان، علی بازآزرده پس از بازداشت «به مدت دو سال در کانون اصلاح و تربیت تبریز نگهداری شده است.»
پس از آن در ۱۸ سالگی مجددا در جریان اعتراضات جنبش سبز در سال ۸۸ در تبریز دستگیر شد. «او یک سال در اداره اطلاعات تبریز در بازداشت بوده و تحت شکنجه شدید بوده است. هنوز آثار شکنجههای آن زمان روی دستان و صورتش وجود داشت. بعدتر او در دادگاه انقلاب تبریز به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به پنج سال حبس محکوم شد. یک سال آن را در بازداشتگاه اداره اطلاعات گذرانده بود و چهار سال بقیه به زندان وکیل آباد مشهد تبعید شد. او پس از پنج سال وقتی حدود ۲۳ سالش بوده آزاد شد.»
اما به گفته رضا خندان این آزادی برای علی بازآزرده فقط دو سه سال طول کشید و مجددا سال ۹۶ به همراه دو مرد و یک زن که همسر یکی از آنها بوده به اتهام تشکیل گروه غیرقانونی بازداشت شد و اکنون در بند چهارم زندان اوین به سر میبرد. او جوان اهل تبریز است که بیشتر زندگیش را در زندانها گذرانده است.»
نام بقیه متهمان این پرونده مرتضی نظری سدهی، زهرا زارع سراجی و حمید کبیر مهر است. مرتضی نظری سدهی و علی بازآزرده هر دو در زندان اوین به سر میبرند و بقیه متهمان با قرار وثیقه آزاد هستند. از مصادیق اتهامات آقای بازآزرده و بقیه متهمان پرونده «عضویت در گروههای تگرامی» بوده است.